Stress management

Hvordan at være lykkelig: tips til at dyrke tilfredshed

Er du træt af at vente på lykke at finde dig? stoppe venter og begynde at få tilfredse med disse tips.

Kender du hvordan man kan være lykkelig? Eller venter du på lykke at finde dig?

På trods af hvad eventyrene skildrer, er lykke ikke vises ved et trylleslag. Det er ikke engang noget, der sker for dig. Det er noget, du kan dyrke.

Så hvad venter du på? Begynde at opdage, hvordan man kan være lykkelig.

Hvordan at være lykkelig: hvad videnskaben fortæller os

Kun 10 procent eller deromkring af variationen i folks rapporter lykke kan forklares med forskelle i deres situation. Det fremgår, at hovedparten af ​​hvad der afgør lykke skyldes personlighed og - endnu vigtigere - tanker og adfærd, der kan ændres.

Så, ja, du kan lære at være lykkelig - eller mindst gladere.

Selvom du måske har tænkt, da mange mennesker gør, at lykke kommer af at være født rig eller smuk eller leve et stress-frit liv, virkeligheden er, at folk, der har rigdom, skønhed eller mindre stress ikke er lykkeligere gennemsnit end hvem ikke nyder disse velsignelser.

Mennesker, der er glade tilsyneladende intuitivt ved, at deres lykke er summen af ​​deres livsvalg, og deres liv er bygget på følgende søjler:

 • Afsætter tid til familie og venner
 • Værdsætte, hvad de har
 • Opretholdelse et optimistisk livssyn
 • En følelse af formål
 • Leve i nuet

Hvordan at være lykkelig: praksis, praksis, praksis

Hvis du har været på udkig efter lykke, den gode nyhed er, at dine valg, tanker og handlinger kan påvirke dit niveau af lykke. Det er ikke så let som spejlvende en switch, men du kan slå op din lykke-niveau. Her er, hvordan du kommer i gang på vej til at skabe et gladere dig.

Invester i parforhold

Omgiv dig med glade mennesker. At være omkring mennesker, der er indholdet bøjer dit eget humør. Og ved at være glad dig, give dig noget tilbage til dem omkring dig.

Venner og familie hjælper dig fejre livets succeser og støtte dig i svære tider. Selv om det er nemt at tage venner og familie for givet, disse relationer har brug for pleje.

Opbyg din følelsesmæssige konto med venlige ord og handlinger. Vær forsigtig og elskværdig med kritik. Lad folk vide, at du sætter pris på, hvad de gør for dig eller bare at du er glad for de er en del af dit liv.

Se også

Hvordan at være lykkelig: tips til at dyrke tilfredshed

Udtryk taknemlighed

Taknemmelighed er mere end at sige tak. Det er en følelse af undren, påskønnelse og, ja, taknemlighed for livet. Det er nemt at gå gennem livet uden at anerkende din lykke. Det tager ofte en alvorlig sygdom eller anden tragisk begivenhed at bumpe folk til at værdsætte de gode ting i deres liv. Må ikke vente til sådan noget til at ske for dig.

Foretag en forpligtelse til at praktisere taknemmelighed. Hver dag identificere mindst én ting, der beriger dit liv. Når du finder dig selv at tænke en utaknemmelig tanke, så prøv at erstatte en taknemmelig én. For eksempel erstatte "min søster har glemt min fødselsdag" med "min søster har altid været der for mig i hårde tider."

Lad taknemmelighed være den sidste tanke, før du går i seng. Lad taknemmelighed også være din første tanke, når du vågner op om morgenen.

Dyrk optimisme

Udvikle den vane at se den positive side af tingene. Du behøver ikke blive en Pollyanna - trods alt, sker dårlige ting. Det ville være dumt at foregive andet. Men du behøver ikke at lade negativer farve hele dit syn på livet. Husk, at hvad der er rigtigt for dig næsten altid overtrumfer, hvad der er galt.

Stress management. Hvordan at være lykkelig: tips til at dyrke tilfredshed.
Stress management. Hvordan at være lykkelig: tips til at dyrke tilfredshed.

Hvis du ikke er en optimistisk person, af natur, kan det tage tid for dig at ændre din pessimistiske tænkning. Start med at anerkende negative tanker, som du har dem. Derefter tage et skridt tilbage og spørge dig selv disse centrale spørgsmål:

 • Er situationen virkelig så slemt, som jeg tror?
 • Er der en anden måde at se på situationen?
 • Hvad kan jeg lære af denne erfaring, som jeg kan bruge i fremtiden?

Find dit formål

Folk, der stræber efter at opfylde et mål eller opfylde en mission - uanset om det vokser en have, omsorg for børn eller finde ens åndelighed - er lykkeligere end dem, der ikke har sådanne ambitioner.

Have et mål giver en følelse af formål, ryghynder selvværd og bringer folk sammen. Hvad dit mål er ligegyldigt så meget som, hvorvidt processen med at arbejde hen imod det er meningsfuldt for dig.

Prøv at tilpasse dine daglige aktiviteter med det langsigtede meningen og formålet med dit liv. Forskning tyder på, at relationer giver den stærkeste mening og formål i dit liv. Så dyrke meningsfulde relationer.

Er du engageret i noget, du elsker? Hvis ikke, så spørg dig selv disse spørgsmål for at opdage, hvordan du kan finde dit formål:

 • Hvad begejstrer og giver energi mig?
 • Hvad er mine stolteste resultater?
 • Hvordan kan jeg have andre til at huske mig?

Lev i nuet

Må ikke udskyde glæde venter på en dag, når dit liv er mindre travlt eller mindre stressende. Denne dag kan aldrig komme.

I stedet kigge efter muligheder for at smage de små glæder i hverdagen. Fokus på de positive i nuet, i stedet for at dvæle ved fortiden eller bekymre dig om fremtiden.

Se også