Stress management

Stress management: undersøge din stressreaktion

Stress management starter med en ærlig vurdering af, hvordan du reagerer på stress. Du kan derefter modvirke usunde måder at reagere med mere-nyttige teknikker.

Det er svært at undgå stress i disse dage med så mange konkurrerende krav til din tid og opmærksomhed. Men med gode stresshåndtering færdigheder, kan du håndtere stress på en sund måde.

Et af de første skridt til god håndtering af stress er at forstå, hvordan du reagerer på stress - og foretage ændringer, hvis det er nødvendigt. Tag et ærligt blik på, hvordan du reagerer på stress, og derefter vedtage eller ændre stress management teknikker til at sørge for stress i dit liv ikke føre til helbredsproblemer.

Vurdere, hvordan du reagerer på stress

Stress management færdigheder ofte ikke kommer naturligt. Du kan lære nye stresshåndtering færdigheder eller ændre dine eksisterende stresshåndtering færdigheder til at hjælpe dig med at håndtere det bedre, selv om.

Først tage et kig på, hvordan du reagerer på stress. Nogle mennesker synes at tage alt i stiv arm. Deres naturligt laid-back holdninger skinne igennem, selv i stressede situationer. En anden deadline? Bring it on. Opvaskemaskinen er utæt? Intet problem, vil det være en simpel reparation. Andre får nervøse ved det første tegn på en stressende situation. Kører for sent til et møde? Tid til at gå i panik! Sidder fast i en trafikprop? Lad forbandelse begynde!

Stress management. Få professionel hjælp.
Stress management. Få professionel hjælp.

Her er nogle almindelige, men usund reaktioner på stress. Har nogen af ​​disse beskrive dine reaktioner? Hvis du ikke er sikker, kan du overveje at holde en daglig journal for en uge eller så at overvåge dine reaktioner på stressende situationer.

 • Smerte. Kan ubevidst knuge dine kæber eller knytnæver eller udvikle muskelspændinger, især i nakke og skuldre, kan alle, der fører til uforklarlige fysiske smerter. Stress kan også forårsage en række andre sundhedsmæssige lidelser, herunder mavebesvær, åndenød, rygsmerter, hovedpine og søvnløshed.
 • Overspisning. Stress kan udløse dig til at spise, selv når du ikke er sulten, eller du kan springe over motion. I modsætning hertil kan man spise mindre, faktisk tabe, når under mere stress.
 • Vrede. Stress kan efterlade dig med en kort lunte. Når du er under pres, kan du finde dig selv at diskutere med kolleger, venner eller kære - nogle gange med lidt provokation eller om ting, som intet har at gøre med din stressende situation.
 • Grædende. Stress kan udløse grædende jags, undertiden tilsyneladende uden varsel. Små ting ikke er relateret til din stress, kan efterlade dig i tårer. Du kan også føle sig ensom eller isolerede.
 • Depression. Sommetider stress kan være for meget at tage. Du kan undgå problemet, melder sig syge til at arbejde, føler sig håbløs eller bare give op. Kronisk stress kan være en faktor i udviklingen af ​​depression eller angst.
 • Negativitet. Når du ikke klare godt med stress, kan du automatisk forvente værst eller forstørre de negative aspekter af enhver uønsket situation.
 • Smoking. Selv hvis du stoppe med at ryge for længe siden, kan en cigaret synes som en nem måde at slappe af, når du er under pres. Faktisk er stress en førende årsag til at have en rygning tilbagefald. Du kan også finde dig selv henvender sig til alkohol eller narkotika at dulme effekterne af stress.

Se også

Stress management: undersøge din stressreaktion

Tag det næste skridt mod stress

Når du har identificeret de usunde reaktioner du kan have til ukontrolleret stress, kan du begynde at forbedre din stress lederevner. Stress management teknikker bugne, herunder:

 • Scale tilbage. Skær ned på dine forpligtelser, når det er muligt. Selv om det kan synes lettere sagt end gjort, tage et nærmere kig på din daglige, ugentlige og månedlige tidsplan og finde møder, aktiviteter, middage eller gøremål, som du kan skære ned på eller uddelegere til andre.
 • Forbered. Vær på forkant med stress ved at forberede møder eller ture, planlægning din tid bedre, og sætte realistiske mål for opgaver både store og små. Stress mounts, når du løber tør for tid, fordi noget kommer op, at du ikke gjorde højde for - at opbygge i tide til trafikpropper, for eksempel.
 • Ræk ud. Lav eller forny forbindelserne med andre. Omkringliggende dig selv med støttende familie, venner, kollegaer eller præster og åndelige ledere kan have en positiv effekt på din mentale velbefindende, og din evne til at håndtere stress. Frivillige i dit samfund.
 • Tag en hobby. Det kan synes cliche, men når du deltager i noget sjovt, kan det lindre og berolige dit rastløse sind. Prøv læsning, havearbejde, håndværk, fifle med elektronik, fiskeri, tømrer, musik - ting, som du ikke får konkurrencedygtige eller mere stresset over.
 • Slap. Fysisk aktivitet kan meditation, yoga, massage og andre afspændingsteknikker hjælpe dig med at håndtere stress. Det er ligegyldigt, hvilken lempelse teknik, du vælger. Hvad der betyder noget er at koncentrere din opmærksomhed på noget beroligende og øge kendskabet til din krop.
 • Få nok søvn. Mangel på tilstrækkelig søvn påvirker dit immunforsvar og din dømmekraft og gør dig mere tilbøjelige til at snappe i mindre irritationer. De fleste mennesker har brug for syv til otte timers søvn i døgnet.
 • Få professionel hjælp. Hvis din stress management indsats ikke er nyttige nok, se din læge. Kronisk, kan ukontrolleret stress føre til en række potentielt alvorlige helbredsproblemer, herunder depression og smerte.

Stress normalt ikke bare magisk få bedre på egen hånd. Du kan have til aktivt at arbejde på at få kontrol over stress i dit liv, så det ikke kontrollere dig. Når du først identificere, hvordan du reagerer på stressende situationer, så du kan sætte dig selv i en bedre position til at håndtere stress, selvom du ikke kan fjerne det. Og hvis din nuværende bestræbelser på håndtering af stress ikke fungerer, kan du prøve noget nyt.

Se også