Stress frakturer

Definition

Stress frakturer er små revner i en knogle. Stress frakturer er forårsaget af repetitive anvendelse af kraft, ofte ved overforbrug - såsom gentagne hoppe op og ned eller kører lange afstande. Stress frakturer kan også opstå ved normalt brug af en knogle, der er blevet svækket af en betingelse som osteoporose.

Stress frakturer er mest udbredt i vægtbærende knogler i underbenet og foden. Atletik atleter er særligt modtagelige for stress frakturer, men alle kan opleve en stress fraktur. Hvis du starter et nyt træningsprogram, for eksempel, kan du være i fare, hvis du gør for meget for hurtigt.

Symptomer

Symptomer på en stress fraktur inkluderer:

 • Hævelse
 • Smerte
 • Ømhed i et bestemt sted
 • Øget hævelse og smerte med aktivitet
 • Nedsat hævelse og smerte med resten
 • Tidligere udbrud af smerte med hver efterfølgende træning
 • Fortsat smerter i hvile, da skaden skrider

I begyndelsen kan stress frakturer være knap mærkbar. Men være opmærksom på smerten. Korrekt egenomsorg og behandling kan holde stress fraktur forværres.

Hvornår skal se en læge
Kontakt din læge, hvis dine smerter bliver svær eller fortsætter, selv i hvile.

Se også

Årsager

Stress frakturer er forårsaget af repetitive anvendelse af en større mængde af magt end knoglerne i dine fødder og underben normalt bærer. Denne kraft forårsager en ubalance mellem resorption og vækst af knogler, som begge går på hele tiden. Gentagen kraft fremmer omsætningen af ​​knogleceller, men du tilføjer nye knogleceller, når du er i hvile.

Hvis dine knogler bliver udsat for uvante kraft uden tilstrækkelig tid til nyttiggørelse, vil du resorberer knogleceller hurtigere end du kan erstatte dem. Som et resultat, udvikler du "ben træthed." Fortsat, gentagne kraft forårsager små revner i trætte knogler. Disse revner fremskridt at blive stress frakturer.

Risikofaktorer

Faktorer, der kan øge din risiko for stress frakturer omfatter:

 • Visse sportsgrene. Stress frakturer er mere almindelige hos mennesker, der deltager i sportsgrene som atletik, basketball, tennis eller gymnastik.
 • . Øget aktivitet Stressfrakturer opstår ofte hos mennesker, der pludselig skifte fra en stillesiddende livsstil til en aktiv uddannelse regime - såsom en militær rekrut udsat for intens marcherende øvelser eller en atlet, der hurtigt øger intensiteten, varighed eller hyppighed træningspas.
 • Sex. Kvinder, der har unormale eller fraværende menstruation er i højere risiko for at udvikle stress frakturer.
 • Fodproblemer. Mennesker, der har flade fødder eller høj, stive buer er mere tilbøjelige til at udvikle stress frakturer.
 • Svækket knogler. Betingelser såsom osteoporose kan svække dine knogler og gøre det lettere for stress frakturer at forekomme.

Komplikationer

Nogle stress frakturer ikke heler ordentligt. Dette kan føre til kroniske smerter. Hvis underliggende årsager ikke er rettet, kan du have en højere risiko for yderligere stress frakturer.

Forberedelse til Deres udnævnelse

Du sandsynligvis først bringe dine bekymringer opmærksom på din familie læge. Hvis du er en konkurrencedygtig atlet, kan du gå direkte til en læge, der har specialiseret sig i problemer i bevægeapparatet.

Hvad du kan gøre
Før udnævnelsen kan du ønsker at skrive en liste, der besvarer følgende spørgsmål:

 • Hvornår har dine symptomer begynde?
 • Er enhver aktivitet gør dine symptomer bedre eller værre?
 • Hvilke typer af sport og aktiviteter vil du nyde?
 • Har du for nylig øget din fysiske aktivitet?
 • Hvilke andre typer af medicinske problemer har du?
 • Hvilke typer af medicin og kosttilskud tager du?

Hvad kan du forvente fra din læge
Under eksamen, vil din læge bede om dine symptomer, fysiske aktiviteter og generelle sundhed. Han eller hun vil presse på knogler og blødt væv omkring det sted din smerte, for at forsøge at lokalisere, hvad der præcist er kommet til skade.

Test og diagnose

Mens lægerne sommetider kan diagnosticere en stress fraktur fra sygehistorie og fysisk eksamen Alene billeddannende undersøgelser ofte nødvendige for at bekræfte diagnosen.

Stress frakturer. Magnetic resonance imaging (MRI).
Stress frakturer. Magnetic resonance imaging (MRI).

Imaging tests

 • Røntgenstråler. I mange tilfælde er stress frakturer ikke synlige på regelmæssig røntgenstråler taget kort efter tiden dine tegn og symptomer begynder. Det tager ofte flere uger - og nogle gange længere tid end en måned - for tegn på stress frakturer at dukke op på røntgenbilleder.
 • Knoglescanning. Et par timer før en knoglescanning, vil du modtage en lille dosis af radioaktivt materiale gennem en intravenøs linje. Det radioaktive stof ophobes mest i områder, hvor knoglerne bliver repareret - viser op på det scannede billede som en lys hvid plet. Men mange typer af knogle problemer ser ens på knogle-scanninger, så testen er ikke meget specifik for stress frakturer.
 • Magnetic resonance imaging (MRI). MRI bruger radiobølger og et kraftigt magnetfelt til at producere detaljerede billeder af dine interne strukturer. MR normalt kan visualisere stress frakturer inden for den første uge af skade og denne type test er bedre i stand til at skelne mellem stress frakturer og bløddelsskader.

Behandlinger og medicin

Behandling varierer afhængigt af placeringen af ​​stress fraktur og hvor hurtigt du har brug for at genoptage aktivitet.

Medicin
Hvis det er nødvendigt, tage acetaminophen (Tylenol, andre) til at lindre smerter. Nogle undersøgelser tyder på, at smertestillende såsom ibuprofen (Advil, motrin, andre) og naproxen (Aleve, andre) kan forstyrre knogleheling.

Terapi
For at reducere knoglens vægtbærende belastning indtil heling sker, kan du nødt til at bære en omvandrende boot eller klampe, eller bruge krykker. I svære tilfælde kan lægen nødt til at immobilisere det berørte ben med en skinne eller støbt.

Kirurgi
Selvom det er usædvanligt, kirurgi undertiden er nødvendigt at sikre fuldstændig helbredelse af visse typer af stressfrakturer, især dem, der forekommer i områder med en dårlig blodforsyning.

Se også

Livsstil og hjem retsmidler

Det er vigtigt at give knoglen tid til at helbrede. Dette kan tage flere måneder eller endnu længere. I mellemtiden:

 • Rest. Ophold væk de ramte led, som anvist af lægen, indtil du er ryddet for at bære normal vægt.
 • . Is til at mindske hævelse og lindre smerter, kan din læge anbefale at anvende isposer til det skadede område efter behov - op til tre eller fire gange om dagen i 10 minutter ad gangen.
 • Genoptag aktiviteten langsomt, når din læge giver OK, langsomt fremskridt fra ikke-vægtbærende aktiviteter -. Såsom svømning - til dine sædvanlige aktiviteter. Stor effekt aktiviteter, såsom løb, skal genoptages på et gradvis, med omhyggelig progression af tid og afstand.

Forebyggelse

Enkle trin kan hjælpe dig med at forebygge stress frakturer.

 • Foretag ændringer langsomt. Start et nyt træningsprogram langsomt og fremskridt gradvist.
 • Brug korrekt fodtøj. Sørg for at dine sko passer godt og er relevant for din virksomhed. Hvis du har flade fødder, så spørg din læge om såler til dine sko.
 • Cross-tog. Tilføj skånsomme aktiviteter til din motion regime for at undgå gentagne understrege en bestemt del af din krop.
 • Få ordentlig ernæring. At holde dine knogler stærke, så sørg for din kost indeholder masser af calcium og andre næringsstoffer.