Sterilisation vending: operation for at fortryde en vasektomi

Definition

Sterilisation vending er operation for at fortryde en vasektomi. Det genopretter de rør, der bærer sæd fra testiklerne til sæd. Efter en vellykket Sterilisation vending er sperm igen til stede i sæden, og du kan være i stand til at få din partner gravid.

Rapporteret graviditet satser efter Sterilisation vending interval 40-90 procent. Mange faktorer påvirker, om en tilbageførsel er vellykket, herunder hvilken type vasektomi du havde, og oplevelsen af ​​den læge, gør tilbageførsel kirurgi.

Se også

Hvorfor det er gjort

Mænd beslutte at have en Sterilisation vending for en række årsager, herunder tab af et barn, nyt ægteskab eller forbedrede finanser gør det muligt at opdrage et barn. Et lille antal mænd har en Sterilisation vending at behandle testikel smerter, som kan være knyttet til vasektomi.

Se også

Risici

Næsten alle vasectomies kan vendes. Det betyder dog ikke garantere succes i undfange et barn. Sterilisation vending kan forsøges, selvom flere år er gået siden den oprindelige vasektomi - men jo længere det har været, jo mindre sandsynligt er det, at tilbageførslen vil arbejde.

Sterilisation vending sjældent fører til alvorlige komplikationer. Risici omfatter:

 • Blødning i pungen. Dette kan føre til en samling af blod (hæmatom), som forårsager smertefulde hævelser. Du kan reducere risikoen for hæmatom ved at følge din læges instrukser til hvile efter operationen. Spørg din læge, hvis du har brug for at undgå aspirin eller andre typer af blodfortyndende medicin, før og efter operationen.
 • Infektion på operationsstedet. Dette er ikke almindeligt, men det er en risiko ved enhver operation.
 • Sperm granuloma. Sperm utæt i pungen kan bede dit immunforsvar til at danne en betændt masse kaldes en sædcelle granulom. Granulomer kan forekomme efter operationen og kan være et tegn på, at en Sterilisation vending ikke var vellykket.
 • Kroniske smerter. Et mindretal af mænd har smerter i testikel-området (scrotal smerte) efter Sterilisation vending.

Se også

Hvordan du forbereder

Når man overvejer Sterilisation vending, her er et par ting at tænke over:

 • Sterilisation vending kan være dyrt, og din sygesikring måske ikke dække det. Find ud af om omkostninger før tid.
 • Sterilisation tilbageførsler er generelt mest succesfulde, når de er udført af en kirurg, der bruger en kirurgisk mikroskop (microsurgical teknik).
 • Proceduren er mest succesfulde, når de udføres af en kirurg, der har gjort den procedure mange gange.

Når du vælger en læge, skal du ikke være bange for at stille spørgsmål om, hvor mange vasektomi tilbageførsler lægen har gjort, typen af ​​anvendte teknikker, og hvor ofte de vasektomi tilbageførsler har resulteret i graviditeten. Også spørge om de risici og potentielle komplikationer ved proceduren.

Før operation
Før Sterilisation vending kirurgi, vil din læge sandsynligvis vil:

 • Tag din historie og udføre en fysisk eksamen. Din læge vil sørge for, at du ikke har sundhedsmæssige bekymringer, der kan komplicere kirurgi.
 • Kontroller at se, om du kan producere sunde sædceller. For de fleste mænd, er at have fået en kvinde gravid, før bevis nok. Hvis din læge er usikker på om du producerer sunde sædceller, kan du bruge en testikel biopsi. I denne test benyttes en nål til at fjerne væske fra testiklerne at tjekke for sædceller.
 • Bekræft, at din partner er i stand til at have et barn. Din læge vil gerne se, om din partner har nogen fertilitetsproblemer, især hvis hun aldrig har haft et barn eller er ældre end 35 år. Dette kan kræve en gynækologisk undersøgelse og andre tests.

Sørg for at du ved, hvilke skridt du skal tage før operationen. Din læge vil sikkert bede dig om at:

 • Stop med at tage blodfortyndende medicin. To uger før din Sterilisation vending, kan din læge fortælle dig om ikke at tage smertestillende såsom aspirin eller ibuprofen (Advil, motrin IB, andre), fordi de kan øge din risiko for blødning. Din læge kan også have dig stoppe med at tage anden medicin.
 • Medbring en atletisk supporter til at bære efter operationen. Dette vil understøtte din pung og holde bandager på plads.
 • Sørge for nogen til at køre dig hjem efter operationen. Kirurgi tager normalt omkring to til fire timer. Du kan få brug for yderligere tid til at komme sig anæstesi. Spørg din læge, når du kan forvente at gå hjem efter operationen.

Se også

Hvad du kan forvente

Læger normalt udfører vasectomy vende på en operation center eller hospital. Proceduren er generelt gjort på en ambulant basis - uden overnatning.

Din læge kan bruge generelle anæstetika til at gøre dig bevidstløs under operationen. Eller din kirurg kan give dig et bedøvelsesmiddel, der holder dig fra at føle smerte, men ikke sætte dig til at sove - såsom en epidural, spinal-eller lokalbedøvelse.

Sterilisation vending er sværere end vasektomi. Det kræver specialiserede kompetencer og ekspertise. Lægerne kan udføre denne operation på en af ​​to måder:

 • Vasovasostomy (vas-o-vay-ZOS-tuh-mig). Med denne fremgangsmåde, syr kirurgen sammen igen de overskårne ender af rør, der bærer sæd (vas deferentia).
 • Vasoepididymostomy (vas-o-ep-ih-did-ih-MOS-tuh-mig). Denne operation lægger sædlederen direkte til den lille orgel på bagsiden af ​​hver testikel, der holder sædceller (epididymis). En vasoepididymostomy er mere kompliceret end en vasovasostomy og er generelt vælges, hvis en vasovasostomy ikke kan gøres, eller er det ikke sandsynligt at arbejde.

Du kommer sandsynligvis ikke kender i forvejen, hvilken teknik er nødvendig. I de fleste tilfælde beslutter kirurgen under operationen, som teknikken vil virke bedst. Undertiden en kombination af de to kirurgiske teknikker er nødvendig - en vasovasostomy på den ene side og en vasoepididymostomy på den anden.

Under proceduren
Under operationen, vil lægen lave et lille snit (snit) på undersiden af ​​din pungen. Dette vil eksponere testikel og frigøre det fra omkringliggende væv. Dernæst vil lægen skære røret, der bærer sæd (vas deferens) og undersøge væsken indeni. Når sperm er til stede i væsken, kan enderne af sædlederen tilsluttes genetablere passagen for sæd.

Hvis væsken er tyk eller pastaagtige, eller hvis det indeholder ikke sædceller eller delvis sæd, kan arvæv blokerer sperm flow. I dette tilfælde kan lægen vælge at udføre en vasoepididymostomy.

Efter operationen
Umiddelbart efter operationen, vil lægen dækker indsnit med bandager. Du vil sætte på en atletisk supporter til at holde bandager på plads, og at lægge pres for at reducere hævelse og begrænsning bevægelse.

Du kan være øm i flere dage. Hvis din læge placerer bandager efter din operation, så spørg når det er OK at tage dem af. Eventuelle sømme skal opløses i syv til 10 dage.

Når du vender hjem, tage det roligt. Jævne mellemrum ved hjælp af en ispose på din pung, vil bidrage til at mindske hævelse. Som anæstesi aftager, kan du have nogle smerter og kramper. For de fleste mænd, er smerten ikke alvorlige og bliver bedre efter et par dage til en uge.

Din læge kan også give dig følgende vejledning:

 • Bær en atletisk supporter for flere uger på alle tidspunkter, undtagen når du bader. Efter dette, skal du fortsætte med at bære den under træningen.
 • For de første to dage efter operationen, undgå alt, der kan få operationsstedet våde, såsom badning eller svømning.
 • Afstå fra sport og tunge løft i to til tre uger.
 • Hvis du har et skrivebord job, vil du sandsynligvis være i stand til at vende tilbage til arbejdet et par dage efter operationen. Hvis du udfører fysisk arbejde eller har et job, der kræver meget walking eller kørsel, så tal med din læge om, hvornår det er sikkert at gå tilbage til arbejdet.
 • Må ikke have samleje eller ejakulere indtil lægen siger, det er OK. De fleste mænd har brug for at afstå fra sex i to til fire uger efter operationen.

Frysning sæd
Hvis din læge finder sæd under operationen, kan du vælge at have nogle frosset i tilfælde af din Sterilisation vending virker ikke (nedfrysning). Hvis du ikke er i stand til at blive far til et barn gennem samleje, kan din frossen sæd sprøjtes direkte ind i din partners æg. Dette er en type af in vitro-befrugtning kaldet ICSI (ICSI).

Tal med din læge om, hvorvidt frysning sæd kan være en mulighed for dig. Spørg om de mulige fordele og omkostninger ved proceduren. Det er ikke altid tilgængelige, og lægerne har forskellige meninger om dens effektivitet.

Se også

Resultater

Omkring seks uger efter operationen, vil lægen undersøge din sæd under et mikroskop for at se, om operationen var vellykket. At indsamle en sædprøve, vil lægen have dig onanere og ejakulere i en beholder.

Din læge ønsker måske at tjekke din sæd hver to til tre måneder. Medmindre du få din partner gravid, tjekke din sæd til sæd er den eneste måde at fortælle om din Sterilisation vending var en succes.

Når en Sterilisation vending er vellykket, sperm normalt vises i sæden efter et par måneder, men det kan nogle gange tage et år eller mere. Sterilisation vending fører til graviditet i omkring halvdelen af ​​par inden for to år.

Hvis Sterilisation vending ikke virker
Vasectomy vende undertiden mislykkes, hvis der er en sædcelle blokering, der ikke blev genkendt under kirurgi, eller hvis en blokering udvikler engang efter operationen. Nogle mænd har en anden-forsøg Sterilisation vending kirurgi, hvis proceduren ikke virker første gang.

Du kan også være i stand til at blive far til et barn gennem in vitro-befrugtning ved hjælp af frossen sæd hentet i løbet af din Sterilisation vending. Hvis du ikke har sædceller frosne eller din frosne sæd er ikke holdbar, in vitro-befrugtning kan stadig være muligt ved hjælp af sæd hentet direkte fra din testikel med en nål.

Se også