Spinal fusion

Definition

Spinal fusion er kirurgi til permanent forbinde to eller flere ryghvirvler i rygsøjlen, hvilket eliminerer bevægelse mellem dem.

Spinal fusion involverer teknikker designet til at efterligne den normale helingsproces for knoglebrud. Under spinal fusion. Din kirurg steder knogle eller en knogle-lignende materiale inden i rummet mellem to spinal ryghvirvler Metalplader, skruer og stænger kan anvendes til at holde ryghvirvler sammen, så de kan helbrede i en massiv enhed.

Fordi spinal fusion kirurgi immoboliserer dele af din rygsøjle, det ændrer den måde din rygsøjle kan bevæge sig. Det lægger yderligere stress og pres på ryghvirvler over og under smeltet portion, og kan øge den hastighed, hvormed de områder af din rygsøjle degenerere.

Se også

Hvorfor det er gjort

Spinal fusion permanent forbinder to eller flere ryghvirvler i ryggen for at forbedre stabiliteten, rette en deformitet eller mindske smerter. Din læge kan anbefale spinal fusion til behandling af følgende rygproblemer:

 • Broken ryghvirvler. Ikke alle brudt ryghvirvler kræver spinal fusion. Mange heler uden behandling. Men hvis en brækket ryghvirvel gør din rygsøjle ustabil, kan spinal fusion kirurgi være nødvendig.
 • Deformiteter af rygsøjlen. Spinal fusion kan bidrage til at afhjælpe spinal deformiteter, såsom en sidelæns krumning af rygsøjlen (skoliose) eller unormal afrunding af den øvre ryg (kyphosis).
 • Spinal svaghed eller ustabilitet. Din rygrad kan blive ustabil, hvis der er unormal eller overdreven bevægelse mellem to ryghvirvler. Dette er en almindelig bivirkning af svær leddegigt i rygsøjlen. Spinal fusion kan bruges til at gendanne spinal stabilitet i sådanne tilfælde.
 • Spondylolistese. I denne spinal lidelse, glider én ryghvirvel fremad og ind på ryghvirvel under det. Spinal fusion kan være nødvendig for at behandle spondylolisthesis hvis tilstanden forårsager alvorlige rygsmerter eller nerve fortrængning, der producerer smerter i benene eller følelsesløshed.
 • Diskusprolaps. Spinal fusion kan anvendes til at stabilisere rygsøjlen efter fjernelse af et beskadiget (diskusprolaps) disk.
 • Kroniske lændesmerter. Spinal fusion kan anvendes til at begrænse spinal bevægelse i et forsøg på at lindre kroniske lændesmerter, som ikke kan henføres til en specifik lidelse. Denne brug af spinal fusion er kontroversielt, men som forskning har vist inkonsistente resultater vedrørende effektiviteten af ​​spinal fusion i behandling uspecifik lændesmerter.

Se også

Risici

Spinal fusion er generelt en sikker procedure. Men som med enhver operation, bærer spinal fusion den potentielle risiko for komplikationer.

Potentielle komplikationer omfatter:

 • Infektion
 • Dårlig sårheling
 • Blødning
 • Blodpropper
 • Skade til blodkar eller nerver i og omkring rygsøjlen
 • Smerter ved hvorfra knogletransplantation er taget
Spinal fusion. Deformiteter af rygsøjlen.
Spinal fusion. Deformiteter af rygsøjlen.

Ud over de umiddelbare risici i proceduren, hvor spinal fusion kirurgi ændrer din rygsøjle fungerer ved at flytte stress fra smeltet ryghvirvler til tilstødende områder af din rygsøjle. Denne ekstra stress kan fremskynde processen af ​​slitage i de vertebrale leddene på hver side af den fusion, der forårsager yderligere skade og eventuelt kroniske smerter.

Se også

Hvordan du forbereder

Klargøring før operation kan indebære trimning hår over operationsstedet og rengøring af området med en speciel sæbe eller antiseptisk. Din læge vil give dig specifikke instruktioner. Fortæl din læge om eventuelle medicin, du tager. Du kan blive bedt om ikke at tage nogle medikamenter før operationen.

Se også

Hvad du kan forvente

Under spinal fusion
Kirurger udføre spinal fusion med en generel anæstesi, så du er bevidstløs under proceduren. Kirurger har udviklet en række teknikker til at udføre spinal fusion kirurgi. Teknikken din kirurg bruger afhænger af placeringen af ​​ryghvirvler, der skal fusioneres, og årsagen til spinal fusion.

Spinal svaghed eller ustabilitet. Kroniske lændesmerter.
Spinal svaghed eller ustabilitet. Kroniske lændesmerter.

Generelt procedure indebærer følgende:

 • . Incision at få adgang til hvirvlerne bliver smeltet, kirurgen gør et snit i en af tre forskellige steder: i ryggen direkte over din rygsøjle, på hver side af rygsøjlen, eller i din mave eller hals, så din kirurg kan få adgang til rygsøjlen fra forsiden. Muskler og blodkar derefter flyttes væk fra ryggen så meget som muligt for at tillade kirurgen at tydeligt se din rygsøjle.
 • Knogletransplantation forberedelse. De knogletransplantater der faktisk smelte to ryghvirvler sammen kan komme fra en knogle bank eller fra din egen krop, som regel fra dit bækken. Hvis din egen knogle anvendes, kirurgen gør et snit over din skinkeben, fjerner en lille del af det, og så lukker snittet.
 • Fusion. At smelte ryghvirvler sammen permanent, kirurgen placerer knogletransplantation materiale mellem hvirvlerne. Metalplader, skruer eller stænger kan anvendes til at hjælpe med at holde ryghvirvler sammen, mens knogletransplantation heler.

I udvalgte sager bruge nogle kirurger knoglemorfogenetiske proteiner (BMP) i stedet for knogletransplantater. BMP'er er syntetiske stoffer, der bidrager til at fremme knoglevækst og fremskynde sammensmeltning af ryghvirvler. Dette gør det nemmere for kirurger at udføre spinal fusion gennem flere mindre incisioner, snarere end gennem en større indsnit.

Efter spinal fusion
Et hospital ophold på to til tre dage er normalt kræves efter spinal fusion. Afhængig af placeringen og omfanget af din operation, kan du opleve nogle smerter og ubehag, men smerten kan normalt velkontrolleret med medicin.

Når du går hjem, skal du kontakte din læge, hvis du udviser tegn på infektion, såsom:

 • Rødme, ømhed eller hævelse
 • Sårdrænage
 • Kulderystelser
 • Feber højere end 100 F (38 C)

Det kan tage flere måneder for de berørte knogler i ryggen til at helbrede og smelte sammen. Din læge kan anbefale, at du bærer en bandage for en tid at holde din rygsøjle justeret korrekt. Fysisk genoptræning kan lære dig at flytte, sidde, stå og gå på en måde, der holder din rygsøjle korrekt justeret.

Se også

Resultater

Spinal fusion er typisk en effektiv behandling for brud, misdannelser eller ustabilitet i rygsøjlen. Men undersøgelsens resultater er mere blandet, når årsagen til ryggen eller nakkesmerter er uklar. I mange tilfælde er spinal fusion ikke mere effektiv end ikke-kirurgiske behandlinger for uspecifik rygsmerter.

Det kan være svært at være sikker på, hvad der præcist er årsag dine rygsmerter, selv hvis en diskusprolaps eller knogle Sporer dukke op på dine røntgenbilleder. Mange mennesker har X-ray beviser for rygproblemer, som aldrig fik dem nogen smerte. Så din smerte måske ikke være forbundet med det problem er blevet afsløret på dine billeddannelse scanninger.

Selv når spinal fusion giver symptomlindring, kan det i sidste ende resultere i mere rygsmerter i fremtiden. Immobilisere en sektion af din rygsøjle lægger yderligere stress og belastning på arealerne omkring smeltet del. Dette kan øge den hastighed, hvormed de områder af din rygsøjle degenerere - så du muligvis brug for yderligere rygkirurgi i fremtiden.

Se også