Spændingshovedpine

Hovedpine: reducere stress for at undgå den smerte

Stress kan gøre dit hoved gør ondt - og en hovedpine kan virkelig stress dig ud. Enten måde, at mindske smerter, tøjle stress.

Du er for sent. Du kan ikke finde dine nøgler. Du er ikke forberedt til din morgenmad møde. Og hunden netop spores mudder gennem stuen. Ikke underligt du har en hovedpine.

Hovedpine er mere tilbøjelige til at opstå, når du er stresset. I virkeligheden er stress den mest almindelige hovedpine udløser. Men du behøver ikke at give stress overhånd. Tage enkle trin til at styre din stress og hjælper med at holde din hovedpine i skak.

Den daglige trummerum

Stress af en større liv begivenhed - fødslen af ​​et barn, død af en elsket, en karriere forandring, en skilsmisse - er ubestridelig. Men det er ikke nødvendigvis denne form for stress, der udløser hovedpine. I stedet er det ofte de daglige irritationsmomenter - søger efter tabte papirer, der sidder i trafikken, tolererer smålige irritationsmomenter på arbejde - der kan erodere din evne til at klare. For nogle mennesker, udløser denne hovedpine.

Hvis du spændte musklerne, slibe dine tænder eller stivne dine skuldre som reaktion på stress, kan du kun gøre din hovedpine værre.

Se også

Hovedpine: reducere stress for at undgå den smerte

Stop cyklus

Du kan ikke undgå daglige stress. Men du kan holde stress under kontrol - som kan hjælpe med at forhindre hovedpine.

Overvej afspændingsteknikker
Afslapning teknikker kan reducere symptomerne på stress, herunder hovedpine. Gør tid til fornøjelige aktiviteter, såsom at lytte til musik, dans, spille en sport, læse en bog eller leger med dit kæledyr kan hjælpe. Desuden afsætte tid, selvom det er bare 10 minutter om dagen, for at øve afslapning. Teknikker indbefatter:

 • Meditation
 • Yoga
 • Tai chi
 • Dyb vejrtrækning

Også for at reducere stress dagligt, overveje disse tips:

 • Forenkle dit liv. Snarere end på udkig efter måder at presse flere aktiviteter eller gøremål i dag, efterlade nogle ting ud. Spørg dig selv, hvad der virkelig skal gøres, hvad kan vente, og hvad du kan falde. Det er OK at sige nej.
 • Søge støtte. Tale tingene ud med familie eller venner, eller at tillade dem at hjælpe dig gennem en vanskelig tid kan hjælpe dig med at håndtere stress. Taler til en terapeut kan hjælpe, så godt.
 • Administrer din tid fornuftigt Opdater din to-do liste hver dag -. Både på arbejdet og derhjemme. Delegeret hvad du kan, og bryde store projekter i håndterbare bidder. Tackle resten, én opgave ad gangen.
 • Vær forberedt. Organiser din dag. Forudse udfordringer. Prøv at holde din plan fleksibel, i tilfælde af en hovedpine strejker, og du er nødt til at ændre kurs.
 • Lad gå. Prøv ikke at bekymre sig om ting, du ikke kan kontrollere.
 • Juster din holdning. Hvis du finder dig selv at tænke, "Dette kan ikke gøres," stop dig selv. Tænk i stedet, "Det vil være hård. Men jeg kan gøre det arbejde." Sætte et positivt spin på negative tanker kan hjælpe dig med at arbejde gennem stressede situationer. Hvis du har brug for hjælp med denne proces, mener kognitiv adfærdsterapi.
 • Tag en pause. Hvis du føler dig overvældet, tage lidt tid til at rydde dit sind. Et par langsomme strækninger eller en rask gåtur kan forny din energi til opgaven ved hånden. Eller tage en mental ferie. Forestil dig selv i en rolig, afslappende sted.
 • Motioner regelmæssigt Motion er en bevist måde at forebygge -. Og til tider behandler - hovedpine. Motion giver også en pause fra stress i dagligdagen. Vær omhyggelig med at varme langsomt op. Pludselig, intens motion kan forårsage hovedpine.
 • Spis smart. En kost rig på frugt, kan grøntsager og fuldkorn giver dig mere energi og hjælper med at holde stress under kontrol.
 • Få tilstrækkelig søvn. Stress kan forstyrre søvn, men mangel på søvn kan hæmme din evne til at håndtere stress. Mangel på søvn sætter din krop under stress og kan udløse frigivelse af stresshormoner, som adrenalin og kortisol, i løbet af dagen.
 • Grine. Humor er en fantastisk måde at lindre stress. Latter frigiver endorfiner, naturlige stoffer, der hjælper dig til at føle bedre og opretholde en positiv holdning. Må ikke hvad jeg skal grine? Prøv at se sjove film eller læse en sjov bog.
 • Skift tempo. Bryde væk fra din rutine og prøve noget nyt. En ferie eller weekend kan hjælpe dig med at udvikle et nyt syn.
 • Bryde dårlige vaner. Hvis du ryger, holde op. Skær ned på koffein, og hvis du drikker alkohol, ikke overdrive.

Genkende, når det er mere end stress

De fleste hovedpine er ikke noget at bekymre sig om. Men hvis hovedpine forstyrre dine daglige aktiviteter, arbejde eller personlige liv, så spørg din læge om hjælp. Du kan blive stresset, men måske er der noget andet foregår så godt.

Søge akut pleje, hvis din hovedpine:

 • Er pludselig og alvorlig
 • Ledsager en feber, nakkestivhed, udslæt, forvirring, beslaglæggelse, dobbelt syn, svaghed, følelsesløshed eller svært ved at tale
 • Følger en skade i hovedet, falde eller støde
 • Bliver værre trods hvile og over-the-counter smertestillende medicin
Spændingshovedpine. Administrer din tid fornuftigt.
Spændingshovedpine. Administrer din tid fornuftigt.

Disse tegn og symptomer kan indikere en medicinsk tilstand, der kræver øjeblikkelig behandling.

Se også