Skammel DNA-test

Definition

En skammel DNA-test er en ny tilgang til tyktarmskræft screening. En skammel DNA-test er designet til at identificere genkendelige DNA-forandringer (DNA-markører) i celler, der løbende kaste fra foring af tyktarmen gennem afføring. Disse markører er forbundet med overfladerne af celler af forstadier polypper og kræft tumorer. Fordi foring af tyktarmen altid er at kaste celler, herunder celler fra overfladen af ​​polypper og tumorer, disse markører er tilgængelige i afføringen. En skammel DNA-test kan identificere flere af disse markører, hvilket indikerer tilstedeværelsen af ​​præcancerøse polypper eller tyktarmskræft.

Fordi DNA-forandringer kan variere mellem coloncancere, afføring DNA-test typisk målrette flere markører for at opnå høje afsløring satser. Også, fordi DNA-markører kan være til stede i kun spormængder i afføring, er meget følsomme laboratoriemetoder påkrævet. Afføring DNA-test har vist sig at være mere effektiv end fækal okkult blodprøver med påvisning tyktarmskræft og forstadier polypper. De nye afføring DNA-test viser høj afsløring satser for tidlige fase tyktarmskræft. I modsætning til andre invasive tests, også de nye afføring DNA-test kan afsløre forstadier polypper.

Skammel DNA-test. Falsk negativt resultat.
Skammel DNA-test. Falsk negativt resultat.

Én afføring DNA-test er i øjeblikket tilgængelig, men det er ikke blevet godkendt af Food and Drug Administration (FDA). Næste generation af afføring DNA-test, der har meget forbedret opdagelse satser undergår endelige kliniske validering i et multicenter studie af FDA.

Metoden til screening for tyktarmskræft med afføring DNA-test er blevet godkendt af Europa-Cancer Society, den amerikanske Multi-Society Task Force om Colorectal Cancer og den europæiske College of Radiology, men ikke af den amerikanske Forebyggende Services Task Force.

Se også

Hvorfor det er gjort

Den afføring DNA-test er en screening test for tyktarmskræft og forstadier polypper.

Se også

Hvordan du forbereder

Afføring DNA-test kræver lidt forberedelse. Du kan spise og drikke normalt inden testen og fortsætte din nuværende medicin. Der er heller ikke behov for at rense ud (tom) din kolon før tid.

Se også

Hvad du kan forvente

Afføring DNA-test, der aktuelt er til rådighed, er ikke godkendt af FDA, men det kan blive ordineret af en læge under særlige regler. Du vil modtage afføringen DNA-test kit til indsamling og indsende din afføringsprøve på lægens kontor eller via mail, hvis du bestiller den online. Kittet indeholder en beholder, der lægger til toilettet. Når du samler afføringsprøve, du enten returnere kit med din læge eller sende det til laboratoriet. Testen kræver kun én prøve.

Forskellige metoder til at forbedre den lethed af afføring indsamling og prøvetagning er under evaluering. Afføringen DNA-test kan gentages hver to til fem år, men yderligere forskning skal gøres for at bestemme den optimale interval for test. Hertil kommer, i øjeblikket Medicare dækker ikke testen, men nogle private forsikringsselskaber gør.

Se også

Resultater

Din læge vil gennemgå resultaterne af din afføring DNA-test, og derefter dele resultaterne med dig.

  • Negativt resultat. En test betragtes som negative, hvis DNA-markører er fælles for tyktarmskræft eller forstadier polypper ikke er fundet i din afføring.
  • Positivt resultat. En test anses for positiv, hvis DNA-markører er fælles for tyktarmskræft eller forstadier polypper findes i din afføring prøve. Yderligere evaluering - som regel koloskopi - ville blive anbefalet at afgøre, om du har kræft eller forstadier ændringer i din kolon eller andre dele af dit fordøjelsessystem.
  • Falsk negativt resultat En falsk-negativt resultat -. Et negativt testresultat, når kræft er til stede - kan opstå, hvis tyktarmskræft eller polypper ikke harbor DNA-markører er omfattet af afføring DNA-test, eller hvis markører er til stede i ekstremt små mængder. Mens næste generation afføring DNA testmetoder synes at være i stand til at detektere de fleste kolon kræft og forstadier polypper, er yderligere undersøgelse er nødvendig for at afgøre, hvad satsen for falsk negative resultater vil blive.
  • Falsk positivt resultat En falsk-positivt resultat -. En positiv test for kræft, når ingen kræft er til stede - kan forekomme i omkring 5 til 10 procent af screenede personer. Falsk-positive kunne være på grund af tilstedeværelsen af ​​tumorer over tyktarmen eller til et problem med prøven. Når afføringen DNA-test er positiv, men en opfølgende koloskopi er normal, kan din læge anbefale yderligere observation med en anden skammel DNA-test, vurdering af din øvre mave-tarmkanalen, en gentagelse koloskopi eller en kombination af disse. Forskning der bliver gjort for at præcisere den bedste måde at håndtere falske positive resultater.

Se også