Sengevædning

Definition

Soggy plader og pyjamas - og en flov barn - er en velkendt scene i mange hjem. Men fortvivl ikke. Sengevædning er ikke et tegn på pottetræning gået dårligt. Det er ofte blot en normal del af et barns udvikling.

Sengevædning er også kendt som natlig inkontinens eller natlig enuresis. Generelt sengevædning før alder 6 eller 7 er ikke grund til bekymring. I denne alder, kan dit barn stadig udvikler nattetid blærekontrol.

Hvis sengevædning fortsætter, behandle problemet med tålmodighed og forståelse. Blære uddannelse, fugt alarmer eller medicin kan hjælpe med at reducere sengevædning.

Symptomer

Sengevædning er ufrivillig vandladning under søvn.

De fleste børn er helt toilet uddannet af 4 år, men der er virkelig ingen måldato for udvikling af komplet blærekontrol. Ved alderen 5, forbliver sengevædning et problem for kun omkring 15 procent af børn. Mellem 8 og 11 år, der er færre end 5 procent af unge stadig tisse i sengen.

Hvornår skal se en læge
De fleste børn vokser sengevædning på egen hånd - men nogle har brug for lidt hjælp. I andre tilfælde kan sengevædning være et tegn på en underliggende tilstand, der kræver lægehjælp.

Rådfør dit barns læge, hvis:

 • Dit barn tisser stadig i sengen efter alderen 6 eller 7
 • Dit barn begynder at tisser i sengen efter en periode for at være tør om natten
 • Den sengevædning er ledsaget af smertefuld vandladning, usædvanlig tørst, pink urin eller snorken

Årsager

Ingen ved med sikkerhed, hvad der forårsager sengevædning, men forskellige faktorer kan spille en rolle.

 • En lille blære. Dit barns blære kan ikke udviklet tilstrækkeligt til at holde på urinen produceret i løbet af natten.
 • Manglende evne til at genkende en fuld blære Hvis de nerver, der styrer blæren er langsomme til at modne, kan en fuld blære ikke vække dit barn -. Især hvis dit barn er en dyb sovekabine.
 • Et hormon ubalance. Løbet af barndommen, nogle børn ikke producerer nok antidiuretisk hormon (ADH) at bremse natten urin produktion.
 • . Stress Stressende begivenheder - såsom at blive en storebror eller søster, der starter en ny skole, eller sover væk fra hjemmet - kan udløse sengevædning.
 • Urinvejsinfektion. En urinvejsinfektion kan gøre det svært for dit barn at styre vandladning. Tegn og symptomer kan omfatte sengevædning, dagtimerne ulykker, hyppig vandladning, blodig urin og smerter ved vandladning.
 • Søvnapnø Sommetider sengevædning er et tegn på obstruktiv søvnapnø, en tilstand, hvor barnets vejrtrækning afbrydes under søvn -. Ofte på grund af betændte eller forstørrede mandler eller polypper. Andre tegn og symptomer kan omfatte snorken, hyppige øre og sinus infektioner, ondt i halsen, og dagtimerne døsighed.
 • Diabetes. For et barn, der er normalt tørt om natten, kan sengevædning være det første tegn på diabetes. Andre tegn og symptomer kan omfatte passerer store mængder urin på en gang, øget tørst, træthed og vægttab på trods af en god appetit.
 • Kronisk forstoppelse. En mangel på regelmæssig afføring kan gøre det, så dit barns blære ikke kan holde meget urin, hvilket kan forårsage sengevædning natten.
 • Et strukturelt problem i urinvejene eller nervesystemet. Sjældent er sengevædning forbundet med en defekt i barnets neurologiske system eller urinveje.

Risikofaktorer

Flere faktorer har været forbundet med en øget risiko for sengevædning, herunder:

 • Sex. Sengevædning kan påvirke nogen, men det er dobbelt så almindelig hos drenge end piger.
 • Slægtshistorie. Hvis begge barnets forældre tisser i sengen som børn, deres barn har en 80 procent chance for at tisse i sengen, også.
 • ADHD (ADHD). Sengevædning er mere almindelig hos børn, der har ADHD.

Komplikationer

Sengevædning. Manglende evne til at genkende en fuld blære.
Sengevædning. Manglende evne til at genkende en fuld blære.

Selvom frustrerende, er sengevædning uden en fysisk årsag ikke udgør nogen sundhedsrisiko. Den skyld og forlegenhed et barn mener om tisse i sengen kan føre til lavt selvværd, dog.

Udslæt på bunden og genitale område kan være et problem så godt - især hvis dit barn sover i vådt undertøj. For at forhindre et udslæt, hjælpe dit barn skylle hans eller hendes bund og kønsdelene hver morgen. Det kan også hjælpe til at dække det angrebne område med en råolie salve ved sengetid.

Forberedelse til Deres udnævnelse

Vil du sandsynligvis starte med at se din praktiserende læge eller dit barns børnelæge. Dog kan han eller hun henvise dig til en læge, der har specialiseret sig i urinveje (pædiatrisk urolog eller nephrologist).

Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at få klar til din udnævnelse, og hvad de kan forvente fra din læge.

Hvad du kan gøre

 • Skriv ned nogen symptomer, herunder enhver, der kan synes relateret. Det kan også være nyttigt at holde en dagbog over dit barns badeværelse besøg. Skriv ned, når dit barn går på toilettet, samt hvorvidt han eller hun følte en følelse af uopsættelighed at tisse. Også gøre opmærksom på, hvor meget dit barn har haft at drikke, især efter middag.
 • Skriv nede personlige oplysninger, herunder eventuelle vigtige påvirkninger eller nyere liv ændringer.
 • Lav en liste over alle lægemidler, vitaminer og kosttilskud, at dit barn tager.
 • Skriv ned spørgsmål at stille dit barns læge.

Din tid med dit barns læge kan være begrænset, så forbereder en liste af spørgsmål kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid sammen. Liste dine spørgsmål fra vigtigst for mindst vigtigt i tilfælde tiden løber ud. For sengevædning, omfatter nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge:

 • Hvad der forårsager mit barn tisser i sengen?
 • Hvornår kan han eller hun vokser tisse i sengen?
 • Hvilke behandlinger er tilgængelige, og hvilke vil du anbefale?
 • Er der nogen bivirkninger?
 • Er der nogen alternativer til den primære metode, du foreslår?
 • Er der nogen drikker eller kosten restriktioner, at mit barn skal følge?
 • Er der en generisk alternativ til den medicin, du ordineres?
 • Er der nogen brochurer eller andet trykt materiale, som jeg kan tage med mig hjem? Hvilke hjemmesider vil du anbefale at besøge?

Ud over de spørgsmål, du har forberedt at spørge din læge, tøv ikke med at stille spørgsmål under din udnævnelse.

Hvad kan du forvente fra din læge
Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål. Være klar til at besvare dem, kan bestille tid til at gå over alle punkter, du ønsker at bruge mere tid på. Din læge kan spørge:

 • Er der en familie historie sengevædning?
 • Har dit barn altid tisser i sengen, eller gjorde det begynder for nylig?
 • Hvor ofte har dit barn tisser i sengen?
 • Er sengevædning synes at være udløst af visse fødevarer, drikkevarer eller aktiviteter?
 • Er dit barn tør i løbet af dagen?
 • Er dit barn vender nogen større liv ændringer eller andre påvirkninger?
 • Har dit barn klager over smerter eller andre symptomer ved vandladning?
 • Hvis du er skilt, er dit barn bor i hver forælder hjem og betyder sengevædning forekomme hos både hjem?

Hvad du kan gøre i mellemtiden
Prøv at være tålmodig og forståelse med dit barn. Sengevædning er en kilde til angst og frustration for dit barn. Han eller hun ikke tisse i sengen om formålet. Mens du venter på at se lægen, prøv at begrænse mængden dit barn drinks om aftenen.

Test og diagnose

Dit barn får brug for en fysisk eksamen. Afhængigt af omstændighederne kan urinprøver gøres for at kontrollere for tegn på en infektion eller diabetes. Hvis lægen har mistanke om et strukturelt problem med dit barns urinveje eller en anden sundhedsmæssig bekymring, kan dit barn har brug for X-stråler eller andre billeddiagnostiske test af nyrer eller blære.

Behandlinger og medicin

De fleste børn vokser sengevædning på egen hånd. Hvis der er en familie historie af sengevædning, vil dit barn sandsynligvis stoppe sengevædning omkring en alder moderselskabet stoppet sengevædning.

Forberedelse til din udnævnelse. Urinvejsinfektion.
Forberedelse til din udnævnelse. Urinvejsinfektion.

Generelt, vil dit barn være din læges guide til niveauet af nødvendige behandling. Hvis dit barn ikke er specielt generet eller flov over en lejlighedsvis våd aften kan hjem retsmidler være den ideelle behandling. Men hvis din klasse schooler er rædselsslagen over tisse i sengen i løbet af en kammerat, kan han eller hun være mere motiveret til at prøve yderligere behandlinger.

Fugt alarmer
Disse små, batteridrevne apparater - fås uden recept på de fleste apoteker - forbindelse til en fugt-følsomme pad på dit barns pyjamas eller sengetøj. Når puden sanser fugtighed, alarmen går i gang. Ideelt set fugten lyder lige som dit barn begynder at tisse - i tide til at hjælpe dit barn vågner, urin stream stoppe og komme til toilettet. Hvis dit barn er en tung sovekabine, kan en anden person, skal lytte til alarmen.

Hvis du prøver en fugt alarm, giver det masser af tid. Det tager ofte mindst to uger for at se nogen form for respons og op til 12 uger til at nyde tørre nætter. Fugt alarmer er meget effektive, bære en lav risiko for tilbagefald eller bivirkninger, og kan give en bedre langsigtet løsning end medicin gør.

Medicin
Som en sidste udvej, kan dit barns læge ordinere medicin til at stoppe sengevædning. Forskellige typer af medicin kan:

 • Langsom natlig urinproduktion. Lægemidlet desmopressin acetat (DDAVP) øger niveauet af et naturligt hormon (anti-diuretisk hormon, eller ADH), der tvinger kroppen til at gøre mindre urin om natten. Selvom DDAVP har få bivirkninger, den mest alvorlige er potentialet for anfald. Dette kan ske, hvis dit barn drikker for meget, når du tager medicinen. Af denne grund, skal du ikke bruge denne medicin på nætter, hvor dit barn drikker en masse væske. Derudover, ikke give dit barn denne medicin, hvis han eller hun har en hovedpine, har kastet op eller føler kvalme.
 • Calm blæren. Hvis dit barn har en lille blære, et antikolinergisk stof som oxybutynin (Ditropan) eller hyoscyamin (Levsin), kan medvirke til at reducere blærekontraktioner og øge blære kapacitet. Bivirkninger kan omfatte mundtørhed og rødmen i ansigtet.
 • Ændre et barns sovende og vågne mønster. Den antidepressive imipramin (Tofranil) kan tilvejebringe sengevædning relief ved at ændre et barns sovende og vågne mønster. Den medicin kan også øge mængden af ​​tid et barn kan holde på urinen eller reducere mængden af ​​urin produceret. Imipramine har været forbundet med humørsvingninger og søvnproblemer. Forsigtighed er afgørende, når du bruger denne medicin, fordi en overdosis kan være dødelig. På grund af den alvorlige karakter af disse bivirkninger, er denne medicin anbefales generelt kun, når andre behandlinger har fejlet.

Undertiden en kombination af medicin er mest effektiv. Der er ingen garantier, dog, og medicinering ikke helbrede problemet. Sengevædning typisk genoptages, når medicinen er stoppet.

Livsstil og hjem retsmidler

Her er ændringer, du kan gøre derhjemme, som kan hjælpe:

 • Begrænse, hvor meget dit barn drinks om aftenen. Have omkring 8 ounces væske at drikke (about.25 liter) i aften er generelt nok, men tjek med din læge for at finde ud af, hvad der er rigtigt for dit barn. Der er ingen grund til at begrænse, hvor meget dit barn drikke, men nogle eksperter mener, en god tommelfingerregel er for børn at have 40 procent af deres væsker mellem 7 am og middag, en anden 40 procent mellem middag og 05:00, og kun 20 procent af deres daglige væsker efter 5 pm dog ikke begrænse væsker, hvis dit barn deltager i sport praksis eller spil om aftenen.
 • Undgå drikkevarer og fødevarer med koffein om aftenen. Koffein kan øge behovet for at urinere, så ikke give dit barn drikke, såsom cola, eller snacks, der har koffein, såsom chokolade, om aftenen.
 • Tilskynde double tømme før seng. Double voiding er urinating i begyndelsen af sengetid rutine og derefter igen lige inden du falder i søvn. Mind dit barn, at det er OK at bruge toilettet i løbet af natten, hvis nødvendigt. Brug små nat lys, så dit barn kan nemt finde vej mellem soveværelse og badeværelse.
 • Opmuntre regelmæssig toiletbrug hele dagen. I løbet af dagen og aftenen, at dit barn urinere gang hver to timer antyder, eller i det mindste nok til at undgå en følelse af uopsættelighed.
 • Forkæl forstoppelse. Hvis forstoppelse er et problem for dit barn, kan din læge anbefale en over-the-counter afføring skyllemiddel.

Alternativ medicin

Mange mennesker er interesseret i at prøve alternative behandlingsformer til behandling af sengevædning, og flere behandlingsformer såsom hypnose og akupunktur, synes at være noget effektivt. Men andre behandlingsformer i øjeblikket ikke har beviser til støtte for deres brug.

 • Hypnose. Små forsøg med hypnose kombineret med forslag til at vågne op i et tørt leje eller besøger toilettet i nat fundet, at denne behandling kan hjælpe nogle børn forbliver tørre hele natten.
 • Akupunktur. Denne behandling indebærer indsættelse af fine nåle i bestemte dele af kroppen. Akupunktur kan være effektivt for nogle børn.
 • Diet. Nogle mennesker tror, ​​at visse fødevarer påvirker blære funktion og at fjerne disse fødevarer fra kosten kan hjælpe med at mindske sengevædning. Mere undersøgelse er nødvendig.
 • Kiropraktik terapi. Ideen bag kiropraktik terapi er, at hvis ryggen er ude af trit, vil normale kropsfunktioner blive påvirket. Men der er lidt dokumentation for brugen af ​​kiropraktik terapi til behandling af sengevædning.
 • Homøopati og urter. Selv om nogle mennesker er interesseret i at homøopatiske midler og naturlægemidler produkter, har ingen af disse vist sig effektiv i kliniske forsøg.

Vær sikker på at tale med dit barns læge, før du starter nogen alternativ behandling. Nogle behandlinger kan være lige så kraftig som receptpligtig medicin eller operationer. Sørg for, at alternative behandlingsformer, du vælger, er sikker for dit barn og vil ikke interagere med andre medikamenter dit barn kan tage.

Se også

Håndtering og støtte

Børn behøver ikke tisser i sengen for at irritere deres forældre. Prøv at være tålmodig, som du og dit barn arbejde gennem problemet sammen.

 • Vær opmærksom på dit barns følelser. Hvis dit barn er stresset eller angst, opmuntre ham eller hende til at udtrykke disse følelser. Når dit barn føler rolig og sikker, kan sengevædning blive en saga blot.
 • Plan for nem oprydning. Dæk dit barns madras med en plastik. Brug tykke, absorberende undertøj natten for at hjælpe indeholde urin. Hold ekstra strøelse og pyjamas handy.
 • Hverve dit barns hjælp. Måske dit barn kan skylle hans eller hendes våde undertøj og nattøj eller placere disse elementer i en bestemt beholder til vask. At tage ansvar for sengevædning kan hjælpe dit barn føler sig mere kontrol over situationen.
 • Fejr indsats. Må ikke straffe eller drille dit barn til tisse i sengen. I stedet rose dit barn for at følge sengetid rutine og hjælpe oprydning efter ulykker.

Med tryghed, støtte og forståelse, kan dit barn se frem til de tørre nætter forude.

Se også