Seksuel sundhed

Senior sex: tips til ældre mænd

Hvad du kan gøre for at bevare et sundt og behageligt sexliv, som du bliver ældre.

Senior sex er ikke det samme som det var i din 20'erne - men det kan stadig være tilfredsstillende. I modsætning til almindelige myter om seksualitet og ældre voksne, seksuel interesse er ikke kun for de unge. Mange seniorer fortsætte med at nyde deres seksualitet i deres 80'erne og videre frem. Et sundt sexliv er ikke kun tilfredsstillende, men det er også godt for andre aspekter af dit liv, herunder dit fysiske helbred og selvværd.

Senior sex: hvilke ændringer som mænd bliver ældre?

Som mænd alder, er testosteron niveauer tilbagegang og ændringer i seksuel funktion almindelig. Disse fysiologiske ændringer kan omfatte:

  • Et behov for mere stimulation til at opnå og vedligeholde en erektion og orgasme
  • Kortere orgasmer
  • Mindre insisterende ejakulation og mindre sæd udbrød
  • Længere tid er nødvendig for at opnå en anden erektion efter ejakulation

Du kan føle en vis ængstelse om disse ændringer, men husk de behøver ikke at afslutte din nydelse af sex. Tilpasning til dine skiftende krop kan hjælpe dig med at opretholde en sund og tilfredsstillende sexliv. For eksempel kan du nødt til at justere din seksuelle rutine til at omfatte mere stimulation til at blive vækket.

Senior sex og sundhedsmæssige problemer

Dit helbred kan også have en stor indvirkning på dit sexliv og seksuelle præstationer. Hvis du eller din partner er i dårligt helbred eller har en kronisk helbredstilstand, såsom hjertesygdomme eller gigt, sex og intimitet bliver mere udfordrende. Visse operationer og mange medikamenter, såsom blodtryk medicin, antihistaminer, antidepressiva og syre-blokerende medicin, kan påvirke seksuel funktion.

Men giv ikke op. Du og din partner kan eksperimentere med måder at tilpasse sig dine begrænsninger. For eksempel, hvis du er bekymret for at have sex efter et hjerteanfald tale med din læge om dine bekymringer. Hvis gigt smerter er et problem, kan du prøve forskellige seksuelle positioner eller prøv at bruge varme til at lindre ledsmerter før eller efter seksuel aktivitet. Stay positive og fokusere på måder at være seksuelle og intime, der arbejder for dig og din partner.

Se også

Senior sex: tips til ældre mænd

Senior sex og følelsesmæssige problemer

På alle alderstrin, kan følelsesmæssige problemer påvirke din seksualitet. Mange ældre par rapporterer større tilfredshed med deres sexliv, fordi de har færre distraktioner, mere tid og privatliv, og ingen bekymringer om graviditet. På den anden side føler nogle ældre voksne stresset af helbredsproblemer, finansielle bekymringer og andre livsstilsændringer. Depression kan mindske din lyst og interesse for sex. Hvis du føler, du kan blive deprimeret, så tal med din læge eller en rådgiver.

Senior sex tips

Sex kan ikke være den samme for dig eller din partner, som den var, da du begge var yngre. Men sex og intimitet kan fortsætte med at være en givende del af dit liv. Her er nogle tips til at opretholde en sund og fornøjelig sexliv:

  • Tal med din partner. Det kan være svært at tale om sex, hvis du voksede op ser det som et tabuemne. Men åbent at tale med din partner om dine behov, ønsker og bekymringer kan hjælpe dig både nyde sex og intimitet mere.
  • Besøg din læge. Din læge kan hjælpe dig med at administrere kroniske tilstande og medicin, der påvirker dit sexliv. Hvis du har problemer med at opretholde en erektion eller nå orgasme, så spørg din læge om medicin eller andre behandlinger for disse problemer.
  • Udvid din definition af sex. Samleje er kun én måde at få tilfredsstillende sex. Berøring, kysse og andre intime seksuel kontakt kan være lige så givende for både dig og din partner. Indse, at, som du alder, er det normalt for dig og din partner til at have forskellige seksuelle evner og behov. Vær åben for at finde nye måder at nyde seksuel kontakt og intimitet.
  • Tilpas din rutine. Enkle ændringer kan forbedre dit sexliv. Ændre tidspunktet på dagen, hvor du har sex på en tid, hvor du har mest energi. Prøv morgen - når du opdateres fra en god nats søvn - i stedet for i slutningen af ​​en lang dag. Fordi det kan tage længere tid for dig eller din partner til at blive vakt, tage mere tid til at sætte scenen for romantik. Prøv en ny seksuel stilling eller udforske andre nye måder at forbinde romantisk og seksuelt.
  • Må ikke give op på romantik Hvis du har mistet din partner, kan det være svært at forestille sig at starte et andet forhold -. Men socialisering er indsatsen værd for mange enlige seniorer. Ingen vokser behovet for følelsesmæssig nærhed og intimitet. Hvis du starter et intimt forhold med en ny partner, skal du sørge for at dyrke sikker sex. Mange ældre voksne er uvidende om, at de stadig er i risiko for seksuelt overførte sygdomme, såsom AIDS.

Og en sidste råd til at opretholde et sundt sexliv: Pas godt på dig selv. Spis sundt, forblive aktive, ikke drikker for meget alkohol, og ikke ryger eller bruger ulovlige stoffer. Og sørg for at se din læge regelmæssigt, især hvis du har nogen kroniske sygdomme eller tager receptpligtig medicin.

Se også