Seksuel sundhed

Teenagere og køn: beskytte din teenagers seksuelle sundhed

Teenagere og køn kan være en risikabel kombination. Find ud af hvordan man taler til din teenager om afholdenhed og prævention.

Få forældre ønsker at møde den idé, at deres teenagere har sex - men forskning viser, at mange teenagere er seksuelt aktive med high school, potentielt sætte sig selv i risiko for graviditet og seksuelt overførte infektioner (SOI). Når det kommer til teenagere og sex, er nøglen diskuterer betydningen af ​​prævention før seksuel aktivitet begynder.

Fremme afholdenhed

Når rømning emnet teenagere og sex, det er aldrig for sent at tale om afholdenhed. Uanset om du føler stærkt, at sex før ægteskabet er forkert, eller du blot ønsker din teenager til at udskyde sex, indtil han eller hun er mere modne, forklare dine følelser til din teenager. Hvis du deler årsagerne bag din tro kan din teenager være mere tilbøjelige til at forstå og vedtage dine værdier.

Også spørge din teenager til at tænke over hans eller hendes egne værdier og håb for fremtiden - og overveje, hvordan sex kan påvirke dem. Forklar, at teenagere og sex kan være en risikabel kombination. Den eneste sikre måde at forhindre teenage-graviditet og seksuelt overførte infektioner, såsom klamydia, gonoré, human papillomavirus (HPV), herpes og HIV, er at øve afholdenhed fra sex - oral, vaginal og anal. Afholdenhed kan også gemme din teenager nogle følelsesmæssige stress, hvis hans eller hendes forhold slutter. Mind din teenager, at der er mange nonsexual måder, han eller hun kan vise følelser for nogen.

Diskussion prævention muligheder

Forståelse præventionsmetoder er en vigtig færdighed i livet for alle. Uanset om din teenager beslutter at have sex eller vente, så sørg for din teenager ved, hvordan man kan forebygge graviditet og beskytte sig selv mod seksuelt overførte infektioner. Tal med din teenager:

  • Kondomer. Konsekvent og korrekt brug af kondomer er den mest effektive måde for seksuelt aktive teenagere til at beskytte sig mod seksuelt overførte infektioner. Kondomer også hjælpe med at forhindre graviditet. Sørg for at din teenager forstår vigtigheden af ​​altid at bruge kondomer under sex.
  • Prescription prævention Forskellige receptpligtig prævention -. Såsom kombination p-piller, svangerskabsforebyggende plaster (Ortho Evra), vaginal ring (NuvaRing), og svangerskabsforebyggende injektion (Depo-Provera) - kan hjælpe med at forhindre teenage-graviditet. Din teenager bliver nødt til at se en læge for at få en recept på disse typer af prævention. Forklar din teenager, at lægen vil gennemgå sin sygehistorie, foretage en pelvic eksamen, og gå over de risici og fordele ved de forskellige typer af prævention. For eksempel er Depo-Provera ikke anbefales til teenagere, fordi det kan påvirke knoglemasse. Sørg for at din teenager forstår, at receptpligtig prævention ikke er en erstatning for kondomer. Prescription prævention hjælper med at forhindre graviditet, men beskytter ikke mod seksuelt overførte infektioner.
  • Emergency prævention. Forklar din teenager, at det er altid en god ide at lave en beslutning om, prævention, før de har sex. Men nødprævention - såsom fortrydelsespillen (Ella, Plan B One-Step eller Next Choice) - kan hjælpe med at forhindre graviditet, hvis din teenager ikke planlægge eller prævention svigter. Plan B One-Step er tilgængelige over-the-counter uden recept. Næste valg er tilgængelige over-the-counter for kvinder i alderen 17 og ældre. Ella er kun tilgængelig med en recept fra din læge eller sundhedspleje udbyder. Sørg for at din teenager forstår, at nødprævention skal påbegyndes så hurtigt som muligt efter ubeskyttet samleje, og inden for 120 timer for at være effektiv.
  • Naturlig familieplanlægning. Hvis brugen af prævention går imod dine værdier, kan du overveje at tale med din teenager om naturlig familieplanlægning, hvilket indebærer at afholde sig fra sex under en kvindes mest frugtbare dage. Husk dog, at naturlige metoder til familieplanlægning er ikke så effektive som receptpligtig prævention og ikke tilbyde beskyttelse mod seksuelt overførte infektioner. Desuden kræver en effektiv brug af naturlige metoder til familieplanlægning flid og planlægning - og teen sex er ofte ikke planlagt. Teen piger også almindeligt har uregelmæssig menstruationscyklus, hvilket kan gøre det vanskeligt at vurdere fertilitet skilte.

Må ikke være bange for, at tale med din teenager om prævention vil opfordre ham eller hende til at have sex. Din teenager er sandsynligvis spændt om sex og prævention, hvorvidt du opdrage emnet. Ved at være åben og ærlig, kan du hjælpe din teenager træffe informerede beslutninger og handle mere ansvarligt, når han eller hun beslutter sig for at have sex - uanset om det er nu eller år ude i fremtiden.

Hvis du har problemer med at tale med din teenager om prævention, så spørg din teenagers læge om hjælp. Han eller hun kan tilbyde rådgivning om hvordan man taler til din teenager og præcist svare på spørgsmål om prævention.

Se også

Teenagere og køn: beskytte din teenagers seksuelle sundhed

Tilskynde til ansvarlig adfærd

Teenagere kan mangle den modenhed til korrekt og konsekvent bruge bestemte typer af prævention. Hvis din datter er tænker på at bruge receptpligtig prævention, sørge for hun anser hyppigheden af ​​brug og bekvemmelighed, før du vælger en metode. For eksempel skal en kombination p-piller skal tages på samme tidspunkt hver dag, mens NuvaRing er slidt i tre uger ad gangen. Uanset præventionsform din teenager vælger, forklare betydningen af ​​at holde styr på lægebesøg og hvordan man laver prævention bruger en del af sin rutine - som f.eks ved at tage hendes daglige kombination p-piller, når hun børster hendes tænder. Sørg din teenager ved, hvad de skal gøre, hvis hun savner en dosis eller mistanke om, at hun kan være gravid.

Hvis din teenager er overvejer at blive seksuelt aktive, kan du også give praktiske tips - såsom at holde kondomer i en tegnebog eller pung. Forklar din teenager, at brugen af ​​alkohol og andre rusmidler kan påvirke hans eller hendes dømmekraft og øge risikoen for at pådrage sig en seksuelt overført infektion.

Bundlinjen

Taler om sex og prævention med din teenager er ikke let. Dog kan din vejledning hjælpe din teenager træffe informerede valg, der hjælper med at beskytte hans eller hendes seksuelle sundhed.

Se også