Seksuel sundhed

Seksualundervisning: at tale med din skolealderen barn om sex

Seksualundervisning behøver ikke at være en enkelt fortælle-all diskussion. Følg dit barns signaler om, hvad han eller hun har brug for at vide - og hvornår.

Seksualundervisning begynder ofte som simple anatomi lektioner i løbet af buksetrold år. Men i løbet af skolealderen år, kan dit barn begynde at stille specifikke spørgsmål om sex. Ikke sikker på hvad jeg skal sige? Overvej denne guide til at diskutere sex med din skolealderen barn.

Forvent detaljerede spørgsmål

Småbørn og førskolebørn er ofte tilfredse med vage svar på spørgsmål om, hvor babyer kommer fra. Men børn i skolealderen har en tendens til at stille mere specifikke spørgsmål om sammenhængen mellem seksualitet og gør babyer. Som dit barns spørgsmål om sex bliver mere komplekse - og måske mere pinligt - han eller hun kan henvende sig til venner eller andre kilder til information.

Når din skolealderen barn spørger om sex, spørger, hvad han eller hun allerede kender. Ret eventuelle misforståelser, og derefter tilbyde tilstrækkelige detaljer til at besvare de konkrete spørgsmål. Må ikke grine dit barns spørgsmål eller brug kælenavne for dit barns seksuelle anatomi, som kan sende det signal, at disse kropsdele ikke bør diskuteres.

Overvej disse eksempler:

  • Hvad er en erektion? Du vil måske sige, "En drengs penis er normalt blød. Men nogle gange bliver det hårdt og står væk fra kroppen. Dette kaldes en erektion." Beskriv hvordan en erektion kan ske, mens en dreng sover eller når hans penis er rørt. Det kunne også være tid til at beskrive en våd drøm.
  • Hvad er en periode? Du vil måske sige, "En periode betyder, at en piges krop er moden nok til at blive gravid." Forklar, hvordan menstruation er en vigtig del af den reproduktive cyklus. Du kan tilbyde detaljer om blødning og feminine hygiejneprodukter.
  • Hvordan folk har sex? Hvis dit barn spørger om mekanikken i sex, være ærlig. Du kan sige, "Manden lægger sin penis inde i kvindens vagina." Overvej at bruge en bog med illustrationer eller diagrammer til at hjælpe dit barn med at forstå.
  • Can to piger har sex? eller to drenge? Det kan være nok til at sige, "Ja. Der findes mange typer af intime relationer." Hvis dit barn ønsker at vide mere, kan du benytte lejligheden til at tale om respekt for andre eller til at dele dine personlige tanker om homoseksualitet.
  • Hvad er onani? Du vil måske sige, "Onani er når en dreng gnider sin penis eller en pige gnider hendes vaginale område." Mind dit barn, at onani er en normal - men private - aktivitet.

Selv hvis du er utryg, mase. Husk, du sætter scenen for åben, ærlig diskussioner i de kommende år. Overvej, hvem der er bedst til at opdrage dit barn - du eller TV, internettet eller dit barns venner?

Preteen angst

Alderen 8 og 12, ofte børn, bekymre sig om de er "normale" - især når det kommer til penis størrelse og bryst størrelse. Forklar, hvad der sker i puberteten for både drenge og piger. Tilbyd tryghed, at børn i samme alder modnes på forskellige satser. Puberteten kan begynde år tidligere - eller senere - for nogle børn, men til sidst alle fangster op. Du vil måske ønsker at dele erfaringer fra din egen udvikling, især hvis du engang havde de samme bekymringer, at dit barn har nu.

Se også

Seksualundervisning: at tale med din skolealderen barn om sex

Ansvar og konsekvenser

Tal med dit barn om de følelsesmæssige og fysiske konsekvenser af at blive seksuelt aktive, såsom graviditet, seksuelt overførte infektioner og en række følelser. Diskutere disse spørgsmål nu kan hjælpe dit barn undgå at føle sig presset til at blive seksuelt aktive, før han eller hun er klar. Mens du fortæller dit barn om farerne ved sex, skal du ikke være bange for at nævne de glæder, også. Lad dit barn vide, at sex kan være smuk på en kærlig, engageret forhold.

Hverdagens øjeblikke er nøglen

Brug dagligdags muligheder for at diskutere sex. Lærevillige øjeblikke er overalt. Hvis der er en graviditet i familien, taler om, hvordan et barn udvikler sig inde i en kvindes krop. Hvis du ser en reklame for en feminin hygiejne produkt, bruge det som et springbræt til at tale om perioder. Hvis et par på et tv-show begynder at date, tale om parforhold og forelskelse.

Tag din rolle i seksualundervisning alvorligt. Opmuntre dit barn til at tage sig af hans eller hendes krop, udvikle en sund følelse af selvrespekt, og indhente oplysninger fra pålidelige kilder. Dit tankevækkende tilgang til seksualundervisningen kan hjælpe dit barn med at udvikle en levetid på sund seksualitet.

Se også