Seksuel sundhed

Seksualundervisning: at tale med din teenager om sex

Seksualundervisning tilbydes i mange skoler, men ikke regne med klasseundervisning alene. Seksualundervisning skal ske i hjemmet, også. Her er hjælp til at tale med din teenager om sex.

Seksualundervisning basics kan dækkes i sundhed klasse, men din teenager måske ikke høre - eller forstå - alt, hvad han eller hun har brug for at vide at træffe svære valg om sex. Det er her du kommer ind Awkward som det kan være, seksualundervisning er en forælders ansvar. Ved at styrke og supplere, hvad din teenager lærer i skolen, kan du sætte scenen for en levetid på sund seksualitet.

Bryde isen

Sex er et dagligt syn i nyheder, underholdning og reklamer. Det er ofte svært at undgå denne allestedsnærværende emne. Men når forældre og teenagere har brug for at snakke, er det ikke altid så let. Hvis du venter på den perfekte øjeblik, du måske glip af de bedste muligheder. Stedet tænke på seksualundervisning som en igangværende samtale. Her er nogle ideer til at hjælpe dig i gang - og holde diskussionen i gang.

 • Gribe øjeblikket. Når et tv-program eller musik video rejser spørgsmålet om ansvarlig seksuel adfærd, bruge det som et springbræt til diskussion. Husk, at hverdagens øjeblikke - såsom ridning i bilen eller lægge væk dagligvarer - undertiden tilbyde de bedste muligheder for at snakke.
 • Vær ærlig Hvis du er utryg, så sige -. Men forklare, at det er vigtigt at holde taler. Hvis du ikke ved, hvordan man kan besvare din teenagers spørgsmål tilbyde at finde svar, eller slå dem op sammen.
 • Være direkte. Klart angive dine følelser omkring specifikke emner, såsom oralsex og samleje. Præsenter de risici objektivt, herunder følelsesmæssig smerte, seksuelt overførte infektioner og uønsket graviditet. Forklar, at oralsex er ikke en risikofri alternativ til samleje.
 • Overvej din teenagers synspunkt. Ikke med formaninger din teenager eller stole på skræmme taktik at modvirke seksuel aktivitet. I stedet lytte opmærksomt. Forstå din teenagers pres, udfordringer og bekymringer.
 • Bevæge sig ud over de faktiske forhold din teenager har brug for præcise oplysninger om sex -. Men det er lige så vigtigt at tale om følelser, holdninger og værdier. Behandle spørgsmål om etik og ansvarlighed i forbindelse med dine personlige eller religiøs overbevisning.
 • Inviter mere diskussion. Lad din teenager vide, at det er OK at tale med dig om sex, når han eller hun har spørgsmål eller bekymringer. Beløn ​​spørgsmål ved at sige, "Jeg er glad for du kom til mig."

Adressering hårde emner

Seksualundervisning for teenagere inkluderer afholdenhed, dato voldtægt, homoseksualitet og andre hårde emner. Vær forberedt på spørgsmål som disse:

 • Hvordan kan jeg vide, jeg er klar til sex Forskellige faktorer -? Gruppepres, nysgerrighed og ensomhed, for at nævne et par stykker - styre nogle teenagere i tidlig seksuel aktivitet. Men der er ingen rush. Mind din teenager, at det er OK at vente. Seksuel aktivitet er for modne individer. I mellemtiden er der mange andre måder at udtrykke kærlighed - intime samtaler, lange gåture, holde i hånd, lytte til musik, dans, kysse, røre og kramme.
 • Hvad hvis min kæreste eller veninde ønsker at have sex, men jeg gør ikke? Forklar, at ingen bør have sex ud af en følelse af forpligtelse eller frygt. Enhver form for tvungen sex er voldtægt, uanset om gerningsmanden er en fremmed eller en person din teenager er blevet dating. Indprente din teenager, at ingen betyder altid nej. Understreg, at alkohol og narkotika forringe dom og reducere hæmninger, hvilket fører til situationer, hvor dato voldtægt er mere tilbøjelige til at forekomme.
 • Hvad hvis jeg tror, ​​jeg er bøsse? Mange teenagere spekulerer på et tidspunkt, om de er homoseksuelle eller biseksuelle. Hjælp din teenager forstå, at han eller hun er lige begyndt at udforske seksuelle tiltrækning. Disse følelser kan ændre sig som tiden går. Frem for alt, men lad os din teenager vide, at du elsker ham eller hende betingelsesløst. Ros din teenager til deling hans eller hendes følelser.

Se også

Seksualundervisning: at tale med din teenager om sex

Sunde vs Usund relationer

Teenagere og voksne er ofte uvidende om, hvor regelmæssigt kærestevold sker, så det er vigtigt at få fakta og dele dem med din teenager. Forældre bør også være opmærksomme på advarselstegn, at en teenager kan være et offer for kærestevold, såsom:

 • Alkohol eller stofmisbrug
 • Undgåelse af venner og sociale arrangementer
 • Undskylde deres dating partners adfærd
 • Frygtsomhed omkring deres dating partner
 • Tab af interesse i skolen eller aktiviteter, der engang var sjovt
 • Mistænkelige blå mærker, ridser eller andre skader

Teenagere, der er krænkende over for deres partnere er i risiko for juridiske problemer såvel som følelsesmæssige konsekvenser. Hvis de ikke får hjælp, disse teenagere ofte udvikler livslange mønstre af usunde, ulykkelige parforhold.

Lektionerne teenagere lærer i dag om respekt, sunde relationer, og hvad der er rigtigt eller forkert, vil bære over i deres fremtidige relationer. Derfor er det vigtigt at tale med din teenager om, hvad der gør og ikke udgør et sundt forhold.

Når din teenager er seksuelt aktiv

Hvis din teenager bliver seksuelt aktiv - uanset om du tror, ​​han eller hun er klar eller ej - holde samtalen i gang. Angiv dine følelser åbent og ærligt. Mind din teenager, som du forventer ham eller hende til at tage sex og det dermed forbundne ansvar alvorligt. Understrege betydningen af ​​sikker sex, og sørg for din teenager forstår at få og bruge prævention.

Din teenagers læge kan hjælpe, også. En rutinemæssig helbredsundersøgelse kan give din teenager mulighed for at beskæftige sig med seksuel aktivitet og anden adfærd i en støttende, fortrolig atmosfære - samt lære om prævention og sikker sex. Lægen kan også understrege betydningen af ​​rutinen human papillomavirus vaccination for at hjælpe med at forhindre kønsvorter og livmoderhalskræft.

Fremadrettet

Med din støtte, kan din teenager komme ind i en seksuelt ansvarlig voksen. Vær ærlig og tale fra hjertet. Må ikke blive afskrækket, hvis din teenager ikke synes interesseret i, hvad du har at sige om sex. Sig det alligevel. Undersøgelser viser, at teenagere, hvis forældre tale åbent om sex er mere ansvarlige i deres seksuelle adfærd.

Se også