Seksuel sundhed

Seksuel sundhed basics

Seksualitet er en del af at være menneske. Kærlighed, kærlighed og intimitet spiller alle en rolle i sunde relationer fra barndommen gennem alderdommen.

Man hører ofte om vigtigheden af ​​fysisk sundhed, psykisk sundhed og åndelig sundhed, men føler dig sikker om din seksuelle sundhed er også meget vigtigt. Opnåelse seksuel sundhed tillader:

  • Sunde relationer
  • Planlagte graviditeter
  • Undgåelse af sygdom

Det er derfor, det er vigtigt at være godt informeret om alle aspekter af seksuel sundhed, og hvad det kræver at have et tilfredsstillende sexliv. Ligeledes er det vigtigt at være opmærksom på faktorer, der kan komplicere din seksuelle sundhed. Lad ikke forlegenhed holde dig fra at bringe op bekymringer eller stille spørgsmål til lægen eller andre behandlere.

Se også

STD forebyggelse

Seksuelt overførte sygdomme (STD) er infektioner erhvervet ved seksuel kontakt. Du kan få en STD ved at have ubeskyttet sex med en partner, der er inficeret. Du kan ikke altid sige, hvis nogen er smittet, men fordi mange kønssygdomme forårsage nogen symptomer, i hvert fald i første omgang. Faktisk kan en person have en STD uden at vide det.

Derfor er du nødt til at være på vagt om STD forebyggelse. Hvis du er seksuelt aktiv, er din bedste satsning for STD forebyggelse er at have bare en sex partner, der ikke har nogen kønssygdomme og hvem der har sex kun med dig. Hvis du ikke er i et eksklusivt forhold, kan du stadig beskytte dig selv ved at lære om og konsekvent praktiserer STD forebyggelse, såsom at bruge kondomer.

Se også

Kvinders seksuelle sundhed

Kvinders seksuelle sundhed er et vigtigt aspekt af kvinders sundhed, uanset om du forsøger at forebygge graviditet og seksuelt overførte sygdomme, eller du er bekymret for lav sexlyst eller andre kvinders seksuelle sundhedsproblemer.

Lær at opnå et tilfredsstillende seksuelt forhold, og vide, hvordan du beskytter dig mod seksuelt overførte infektioner. Efterhånden som du bliver ældre, forstår almindelige ændringer i kvinders seksuelle sundhed - og hvordan man kan opretholde en sund og fornøjelig sexliv på alle alderstrin.

Se også

Mænds seksuelle sundhed

Mænds seksuelle sundhed er et vigtigt aspekt af mænds sundhed, uanset om du forsøger at forebygge graviditet og seksuelt overførte sygdomme, eller du er bekymret for erektil dysfunktion eller andre mænds seksuelle sundhedsproblemer.

For nogle mænd, bekymringer om penis størrelse øverst på listen over deres seksuelle sundhedsmæssige betænkeligheder. Men, er du sikkert mere normalt end du tror - og penis udvidelsen produkter og procedurer er ikke sandsynligt, at være effektiv.

Efterhånden som du bliver ældre, forstår almindelige ændringer i mænds seksuelle sundhed - og hvordan man kan opretholde en sund og fornøjelig sexliv på alle alderstrin.

Se også

Sex og aldring

Er sex og aldring som olie og vand? Nej! Mange ældre voksne ønsker og nyde en aktiv sexliv. Og en aktiv interesse i sex, samt tilfredshed med frekvensen og kvaliteten af ​​seksuel aktivitet, er positivt forbundet med sundhed senere i livet. Så lad ikke nogen fortælle dig, at sex er kun for de unge.

Selvfølgelig er der nogle udfordringer, når det kommer til sex og aldring. Fysiske ændringer, sygdom, handicap og visse lægemidler kan gøre sex udfordrende eller vanskelige at nyde. Men mange ressourcer til rådighed for ældre voksne til at hjælpe dem med at opnå et tilfredsstillende sexliv. Vær ikke bange for at opdrage bekymringer med din læge eller andre sundheds-udbyderen.

Og husk, uanset din alder, tage forholdsregler for at beskytte dig mod seksuelt overførte infektioner.

Se også

At tale med børn om sex

Børn og seksualitet - dem ordene strejke frygt i hjerterne hos mange forældre. Men at tale med børn om sex er en vigtig del af forældrerollen. Børn og unge har brug for din vejledning for at hjælpe dem med at træffe sunde og passende beslutninger om deres seksuelle adfærd.

Når det kommer til at tale med børn om sex, er der ingen fast script. Og seksualundervisning behøver ikke være en enkelt fortælle-all diskussion. I stedet kigge efter hverdagens muligheder og lad dit barn sætte tempoet med hans eller hendes spørgsmål. Give netop de oplysninger, som dit barn beder om og er i stand til at forstå. Som dit barn modnes og spørger mere for detaljerede spørgsmål, kan du give mere detaljerede svar.

Det er normalt at føle sig utilpas, når du taler til børn om sex. Men husk, at ved at give præcis og åben kommunikation, du øge odds, at dit barn vil forstå dine værdier og fremsætte passende valg om sex.

Se også