Sæddræbende creme

Definition

Spermicide er et stof, der indeholder kemikalier, såsom nonoxynol-9, der fastlåser eller dræbe sperm. Spermicide sættes i skeden før sex at forhindre sædcellerne i at trænge ind i livmoderen. Spermicid fås uden recept og kommer i mange former, herunder creme, gel, skum, film, stikpille og tablet.

Spermicide er ikke en meget effektiv prævention metode, når de anvendes alene. Dog kan spermicid også bruges med en barrieremetode - såsom et kondom, membran eller cervikal cap - for at forhindre graviditet. Sæddræbende creme ikke tilbyde beskyttelse mod seksuelt overførte infektioner.

Se også

Hvorfor det er gjort

Spermicid er et præventionsmiddel stof, der kan hjælpe med at forhindre graviditet. Sæddræbende creme:

 • Kan bruges alene eller med en barrieremetode, fx kondom, membran, svangerskabsforebyggende svamp eller livmoderhalskræft cap
 • Kræver ikke partnersamarbejde
 • Kræver ikke en recept
 • Har ikke de samme bivirkninger som hormon-baserede præventionsmetoder
 • Øger smøring under sex

Spermicid er ikke hensigtsmæssigt for alle, dog. Din sundhedspleje udbyder kan modvirke brugen af ​​sæddræbende creme, hvis:

 • Du er i høj risiko for at pådrage sig HIV eller du har hiv eller aids
 • Du har hyppige urinvejsinfektioner
 • Du er i høj risiko for graviditet - du er yngre end 30 år, har du sex tre eller flere gange om ugen, eller du er ikke sandsynligt, at konsekvent bruger sæddræbende creme

Se også

Risici

En anslået 28 af 100 kvinder, der bruger sæddræbende creme alene vil blive gravide i det første år af typiske brug. Sæddræbende creme er mere effektiv til at forhindre graviditet, når det bruges med en barriere præventionsform.

Sæddræbende creme kan øge risikoen for urinvejsinfektioner. Vaginal irritation - såsom brændende eller kløe eller udslæt - er den mest almindelige bivirkning af sæddræbende creme. Det er også muligt at have en allergisk reaktion på sæddræbende creme.

Sæddræbende creme ikke tilbyde beskyttelse mod seksuelt overførte infektioner. Faktisk kan hyppig brug af sæddræbende creme øger vaginal irritation, hvilket kan øge risikoen for at pådrage hiv eller andre seksuelt overførte infektioner. Ligeledes bør sæddræbende ikke anvendes rektalt fordi det kan forårsage irritation og øge risikoen for at pådrage seksuelt overførte infektioner.

Se også

Hvordan du forbereder

Før du bruger sæddræbende creme, læse produktets omhyggeligt. Kontakt din læge, hvis du har nogen bekymringer.

Se også

Hvad du kan forvente

Før du bruger sæddræbende creme, læse produktets omhyggeligt. Kontakt din læge, hvis du har nogen bekymringer.

Hvad du kan forvente

Sådan bruger sæddræbende creme:

 • Vælg en type af sæddræbende creme. Skum, geler og cremer tilbyde øjeblikkelig beskyttelse, mens stikpiller, film og tabletter skal indsættes 10 til 30 minutter før sex for at opløse og blive aktive. Hvis der er mere end en time passerer mellem anvendelsen af ​​sæddræbende creme og køn, genanvende sæddræbende creme.
 • Anvend sæddræbende creme. Find en behagelig stilling, som ligger ned. Brug en applikator eller dine fingre til at indsætte sæddræbende creme ind i din vagina på eller i nærheden af ​​din livmoderhalsen. Hvis du bruger en applikator, fylde applikatoren med den anbefalede mængde creme, gel eller skum og sæt det ind i din vagina så langt som det vil gå. Skub stemplet på applikatoren til at frigive sæddræbende creme i nærheden af ​​din livmoderhalsen. Sådan indsætter sæddræbende creme i hånden, vaske og tørre dine hænder, og placer stikpille, film eller tablet på fingrene. Glide fingrene langs bagvæggen af ​​din vagina så langt som du kan, så det sæddræbende creme dækker eller hviler på eller i nærheden af ​​din livmoderhals. Hvis du bruger sæddræbende creme med en membran eller cervikal cap, følg vejledningen, der følger med enheden. Hvis du har sex mere end én gang, gælder frisk sæddræbende creme før hver seksuelle møde.
 • Vær forsigtig, efter sex. For maksimal effektivitet, sikker sæddræbende creme forbliver i din vagina i mindst seks timer efter sex gør. Efter seks timer er der ingen grund til at rense eventuelt resterende sæddræbende creme fra din vagina. Douching anbefales ikke - men hvis du vælger at douche efter sex, vente mindst seks timer.
Sæddræbende creme. Vælg en type af sæddræbende creme.
Sæddræbende creme. Vælg en type af sæddræbende creme.

Kontakt din læge, hvis du har:

 • Vedvarende vaginal irritation
 • Tilbagevendende urinvejsinfektioner

Se også