Rynker

Rynke cremer: Din guide til yngre udseende hud

Må over-the-counter rynke cremer virkelig reducere forekomsten af ​​fine linjer og rynker? Svaret afhænger af mange faktorer.

Mange rynke cremer og lotions sælges i stormagasiner, på apoteker og på internettet lover at reducere rynker og forebygge eller omvendt skader forårsaget af solen.

Virker de? Der ofte afhænger af de specifikke ingredienser og hvor længe du bruger dem. Fordi disse over-the-counter (nonprescription) rynke cremer ikke er klassificeret som lægemidler, er de ikke forpligtet til at gennemgå den videnskabelige forskning for at bevise deres effektivitet.

Hvis du leder efter en ansigtsløftning i en flaske, vil du sandsynligvis ikke finde det i over-the-counter rynke cremer. Fordelene ved disse produkter er som regel kun en beskeden i bedste fald.

Almindelige ingredienser i anti-rynke cremer

Effektiviteten af ​​anti-rynke cremer afhænger delvist af den aktive ingrediens eller ingredienser. Her er nogle almindelige ingredienser, der kan resultere i let til moderat forbedring i forekomsten af ​​rynker.

 • Retinol. Retinol er et vitamin Forbindelse, den første antioxidant for at være almindeligt anvendt i nonprescription rynke cremer. Antioxidanter er stoffer, der neutraliserer frie radikaler - ustabile oxygen molekyler, der nedbryder hudceller og forårsage rynker.
 • Vitamin C. En anden potent antioxidant kan C-vitamin hjælper med at beskytte huden mod solskader. Før og mellem anvendelser, skal rynke cremer indeholdende C-vitamin lagres på en måde, der beskytter dem mod luft og sollys.
 • . Hydroxysyrer Alpha hydroxy syrer, beta hydroxy syrer og poly hydroxy syrer er exfoliants - stoffer, der fjerner det øverste lag af gamle, døde hudceller og stimulere væksten af glatte, jævnt pigmenteret ny hud.
 • Coenzym Q10. Denne ingrediens kan hjælpe med at reducere fine rynker omkring øjnene og beskytter huden mod solskader.
 • Te-ekstrakter. Grøn, sort og oolong te indeholder forbindelser med antioxidant og anti-inflammatoriske egenskaber. Grøn te ekstrakter er de mest almindeligt forekommende i rynke cremer.
 • Vindruekerneekstrakt. Ud over sin antioxidant og anti-inflammatoriske egenskaber, vindruekerneekstrakt også fremmer sårheling.
 • Niacinamid. En potent antioxidant, er dette stof relateret til vitamin B-3 (niacin). Det hjælper med at reducere vandtabet i huden og kan forbedre hudens elasticitet.

Se også

Rynke cremer: Din guide til yngre udseende hud

Ingen garantier: vurdering af sikkerheden og effektiviteten

The Food and Drug Administration (FDA) klassificerer cremer og lotions som kosmetik, der er defineret som at have nogen medicinsk værdi. Så FDA regulerer dem mindre strengt end det gør narkotika. Det betyder, at produkterne ikke underkastes samme strenge test for sikkerhed og effektivitet, at topisk påførte medicin underkastes, før godkendelse til at gå på markedet. Vedrørende denne kategori af cremer og lotions, er FDA største bekymring sikkerhed, ikke effektivitet.

Fordi FDA ikke vurdere kosmetiske produkter til effektivitet, er der ingen garanti for, at nogen over-the-counter produkt vil reducere dine rynker.

Overvej disse punkter, når dømme fordelene ved at anvende en rynke creme:

 • Omkostninger. Omkostninger har ingen forbindelse til effektivitet. En rynke creme, der er dyrere, kan ikke være mere effektiv end en billigere produkt.
 • Lavere doser. Nonprescription rynke cremer indeholder lavere koncentrationer af aktive ingredienser end at gøre receptpligtig cremer. Så resultater eventuelle er begrænsede, og som regel kortvarig.
 • Mangfoldighed af ingredienser. Der er ingen data, der tyder på, at tilsætning af to eller tre af de ingredienser ovenstående sammen, vil være mere effektiv end blot en af dem.
 • Daglig brug. Du vil sandsynligvis nødt til at bruge rynke creme én eller to gange om dagen i mange uger før bemærke eventuelle forbedringer. Og når du stoppe med at bruge produktet, din hud vil sandsynligvis vende tilbage til sit oprindelige udseende.
 • Bivirkninger. Nogle produkter kan forårsage hudirritation, udslæt, brændende eller rødme. Vær sikker på at læse og følge brugsanvisningen at begrænse eventuelle bivirkninger.
 • Individuelle forskelle. Bare fordi din ven sværger ved et produkt, betyder ikke at det vil arbejde for dig. Folk har forskellige hudtyper. Ingen produkt virker ens for alle.

Din anti-rynke regimen

Rynker. Mangfoldighed af ingredienser.
Rynker. Mangfoldighed af ingredienser.

En anti-rynke creme kan mindske forekomsten af ​​dine rynker, afhængigt af hvor ofte du bruger det, typen og mængden af ​​aktive ingrediens i rynke creme og omfanget af rynker, du ønsker at behandle.

Men hvis du ønsker at tage gætteri ud af din hudpleje regime, kan du prøve disse mere pålidelige måder at forbedre og vedligeholde din huds ungdommelige udseende.

 • Beskyt din hud mod solen. Udsættelse for UV-lys fremskynder naturlige aldringsproces af din hud, der forårsager rynker og ru, plettet hud. Faktisk er solen det nr. 1 årsag til tegn på aldring i huden, herunder ujævn pigmentering. Beskyt din hud - og forebygge fremtidige rynker - ved at begrænse den tid, du tilbringer i solen og altid iført beskyttende tøj og en hat. Også bruge solcreme på huden året rundt, når udendørs, selv om vinteren.
 • Vælg produkter med indbygget solcreme. Når du vælger hudplejeprodukter, skal du vælge dem med en indbygget SPF på mindst 15. Sørg også for at vælge produkter, der er bredt spektrum, hvilket betyder at de blokerer både UVA-og UVB-stråler.
 • Brug fugtighedscreme. Tør hud bliver buttet hudceller i uudviklede dem, skaber fine linjer og rynker. Selvom moisturizers ikke kan forhindre rynker, kan de midlertidigt maskere små linjer og rynker.
 • Der må ikke ryges. Rygning forårsager forsnævring af blodkar i de yderste lag af din hud. Det skader også kollagen og elastin - fibre, der giver din hud dens styrke og elasticitet. Som et resultat, begynder huden at synke og rynke tidligt.

En hudlæge kan hjælpe dig med at oprette en personlig hudpleje plan ved at vurdere din hudtype, evaluere din huds tilstand og anbefale produkter, der kan være effektiv. Hvis du leder efter mere dramatiske resultater, kan en hudlæge anbefale medicinske behandlinger for rynker, herunder receptpligtig cremer, botulinumtoksin (Botox) injektioner eller hud-resurfacing teknikker.

Se også