Rygestop

Rygestop: at skabe en ryge-plan

Opret en rygestopkursus plan for at hjælpe dig med at ryge for godt. En ryge-plan giver dig værktøjer til at klare forhindringer, du kan komme ud, når du stoppe med at ryge.

Hvis du ligesom mange rygere og andre tobaksvarer brugere, du ved, du skal holde op - du bare ikke sikker på hvordan man gør det. Oprettelse af en ryge-plan kan forbedre dine chancer for at stoppe for godt. At have en ryge-plan hjælper dig med at håndtere de fysiske og følelsesmæssige problemer, der ofte opstår, når du stopper med at ryge, såsom nikotin og stærk opfordrer til at ryge.

Aktion guide til håndtering af udløsere (PDF-fil, der kræver Adobe reader)

Beslutter at stoppe med at ryge

Rygestop. Tal med din sundhedspleje udbyder.
Rygestop. Tal med din sundhedspleje udbyder.

Sure, kan du være i stand til at liste masser af grunde til at stoppe med at ryge. Du kan være bekymret for de sundhedsmæssige problemer i forbindelse med rygning, den sociale stigmatisering, regning eller pres fra kære. Men kun du kan beslutte, hvornår du er klar til at stoppe med at ryge. Du kan bruge en masse tid på at tænke rygestop, før du er klar til rent faktisk at gøre det. Hvis du tænker på at holde op, gå videre og vælge en bestemt dag at holde op - din quit dag - og så planlægge for det.

Picking en afslutte dag

Vælg en bestemt dag inden for den næste måned til at stoppe med at ryge. Sæt ikke din quit dag for langt ude i fremtiden, eller du kan finde det svært at følge igennem. Men du behøver ikke gøre det, før du har et rygestopkursus plan på plads, enten. Have en dag i tankerne kan hjælpe dig med at forberede, hvad de kan forvente og at line op hjælpsom support. Vælg en tilfældig dag som din quit dag eller vælge en dag, der holder særlig betydning for dig, såsom en fødselsdag, en ferie eller en dag i ugen, der er generelt mindre stressende for dig.

Hvad hvis du beslutter at stoppe med at ryge på den spur af den moment? Følg quit dag råd og gå efter det.

Se også

Rygestop: at skabe en ryge-plan

Forberedelse til afslutte dag

Der er ingen nem måde at stoppe med at ryge. Men planlægning for det kan hjælpe dig med at overvinde de forhindringer, du sandsynligvis til ansigt. Her er trin, du kan tage, mens du forberede din quit dag:

 • Markere dagen. Gør et stort notation af dine quit dag på din kalender. Det er en vigtig dag i dit liv, behandle så det som en.
 • Tal med din sundhedspleje udbyder. Hvis du ikke har talt med din læge eller sundhedspleje udbyder endnu om rygestop, så gør det nu. Spørg om stop rygning rådgivning og medicin. Brug enten rådgivning eller medicin forbedrer dine odds for succes. Og kombinere dem er endnu mere effektiv. Hvis du skal bruge receptpligtig medicin bupropion (Zyban), eller vareniclin (Champix), skal du starte den medicin en uge eller to før din quit dag at give det tid til at begynde at arbejde.
 • Fortæl folk. Lad familie, venner og kolleger vide om din quit dag. Gør dem dine allierede. De kan give en masse moralsk støtte. Fortæl dem, hvordan de kan være mest støttende af din indsats for at stoppe med at ryge.
 • Rent hus. Befri dit hjem, bil, kontor og andre steder af din rygning og tobak forsyninger. Må ikke holde nogen cigaretter på hånden "just in case" - du måske ikke være i stand til at modstå fristelsen. Også overveje at få dine tænder professionelt rengjort som motivation til at bo op.
 • Stock op. Har på hånden elementer, der kan erstatte cigaretten du er vant til at have i munden, såsom sukkerfrit tyggegummi, bolsjer, kanelstænger og sprøde grøntsager.
 • Slutte op. Jo mere støtte, du har, jo mere sandsynligt du er til at stoppe med at ryge med succes. Find lokale ryge-støttegrupper. Mange hospitaler og klinikker tilbyder klasser eller grupper. Du kan tilmelde dig online ryge-grupper eller programmer. Du kan endda få mobiltelefon apps, sms'er eller alarmer til at hjælpe dig holde op.
 • Reflektere. Hvis du har prøvet at stoppe med at ryge før, men tog det op igen, så tænk hvilke udfordringer du konfronteret, og hvorfor du startede igen. Hvad der virkede og hvad der ikke gjorde? Tænk over, hvad du kan gøre anderledes denne gang. For eksempel lave en liste over dine udløser og hvordan du vil håndtere dem. Holde en dagbog om dine ryge-indsats kan hjælpe dig med at overvåge følelser og situationer, som antænde din rygning drifter.

Håndtering afslutte dag

Kom gennem din afslutte dagen kan være følelsesmæssigt og fysisk udfordrende, især hvis stærk tobak cravings strejke. Prøv disse tips til at hjælpe med at styre din quit dag:

 • Ryg ikke, ikke engang "bare et."
 • Begynd at bruge nikotinsubstitution, hvis du har valgt denne metode.
 • Mind dig selv om dine grunde til at stoppe med at ryge.
 • Drik masser af vand eller juice.
 • Hold fysisk aktive.
 • Undgå situationer og mennesker, der udløser din trang til at ryge.
 • Deltag i en støttegruppe, rådgivning session eller stop rygning klasse.
 • Øv stresshåndtering og afspændingsteknikker.
 • Hold hænderne travlt ved at skrive, skrive, klemme en bold eller strikning.

Opholder afslutte

Med et rygestopkursus plan for at vejlede dig, line up dine ressourcer nu, så du kan læne sig op ad dem, når du holder op med at ryge. Jo flere ressourcer, du har på plads upfront - støttegrupper, nikotinsubstitution, medicin, rådgivning - jo mere sandsynligt du er til at holde op og holde op.

Se også