Rygestop

Rygestop: bevist strategier til at hjælpe dig holde op

At være forberedt kan hjælpe dig med at ryge og andre brug af tobak. Brug disse afprøvede strategier til at hjælpe afslutte din afhængighed af tobak.

Du ved, at når du stoppe med at ryge, er det en af ​​de bedste ting, du kan gøre for dit helbred. Så nu du ønsker at få alvorlige og rygestop. Men du ved også, at rygestop kan være udfordrende, og at det tager de fleste rygere flere forsøg før det lykkes. Så hvordan kan du stoppe med at ryge, forhåbentlig til gode? Disse prøvede og sande strategier kan hjælpe dig med at nå dit mål at stoppe med at ryge. Prøv en eller to, eller prøv dem alle, indtil du finder, hvad der virker til at hjælpe dig med at ryge.

Aktion guide til håndtering af udløsere (PDF-fil, der kræver Adobe reader)

Sæt det på papir

Rygestop. Rygestop: bevist strategier til at hjælpe dig holde op.
Rygestop. Rygestop: bevist strategier til at hjælpe dig holde op.

Overvej, hvad du ikke kan lide ved at ryge, og hvorfor du ønsker at stoppe med at ryge. Er du bekymret for sundhedsmæssige konsekvenser, såsom lungekræft og hjertesygdomme? Ønsker du at føle sig bedre? Sæt et godt eksempel for dine børn? Befri dig selv for denne dvælende røg lugt på dit hår, hud og tøj? Skriv det hele ned og bære listen med dig. Hver gang du afhente en cigaret eller har lyst til at, læse din liste og minde dig selv hvorfor du ønsker at stoppe med at ryge.

Hverve støtte

Få andre på din side. Fortæl din familie, venner og kollegaer, som du ønsker at stoppe med at ryge. Du kan endda bede dem om at minde dig, hvorfor det er vigtigt at stoppe med at ryge, hvis de ser du afhente en cigaret. Også, så spørg dine venner eller nogen i din husstand, der ryger stoppe med at ryge, også. Og overveje at deltage i en støttegruppe - enten personligt eller online - for folk, der har op med at ryge eller ønsker at.

Se en specialist

Kontakt en tobaks behandling specialist gennem din læge, en lokal behandling program eller en telefon-baseret program. Gratis tobak afslutte linjer er tilgængelige i hver stat i Europa og mange lande i hele verden. En stor fordel ved telefonlinjer rygestop linjer er, at du kan deltage fra dit eget hjem - du behøver ikke transport. Jo mere rådgivning, du modtager, når du ønsker at stoppe med at ryge, jo mere sandsynligt, du vil forblive uden tobak. Spørg din læge eller hospital for information, eller tjekke din lokale telefonbog.

Tage det langsomt

De fleste mennesker har den bedste succes med rygestop ved at sætte en rygestop dato og derefter pludseligt stop på denne dato. Hvis du har prøvet denne metode et par gange, og det har ikke fungeret for dig, kan du ønsker at starte op med at ryge ved at gradvist at skære ned på din rygning. Måder, du kan skære ned gradvist omfatte forsinke din første cigaret af dagen, rygning kun halvdelen af ​​hver cigaret, køb kun en pakke cigaretter ad gangen, og handel med én rygning bryde en dag for fysisk aktivitet. Byg videre på hver succes, indtil du har stoppe med at ryge helt.

Se også

Rygestop: bevist strategier til at hjælpe dig holde op

Undgå rygning udløser

Genkend steder og situationer, der gør du ønsker at ryge og undgå dem. I stedet besøge steder, hvor rygning ikke er tilladt, såsom et museum eller biograf. Hænge ud med folk, der ikke ryger, eller som også ønsker at stoppe med at ryge. På arbejdet, bruge de vigtigste dør i stedet for at ryge indgangen. Hold særligt travlt på tidspunkter, hvor kedsomhed kan friste dig til at ryge. Gør det besværligt at ryge ved at stashing dine cigaretter og lightere i bilen, når du er hjemme eller på arbejde. Også udskifte gamle adfærd med nye rutiner, der ikke er forbundet med rygning. Tygge tyggegummi, mens du kører, eller tage en ny rute til arbejde for at holde din interesse i dit miljø og væk fra at ryge. Komme op fra tabellen umiddelbart efter spisning. Drik vand eller te i stedet for kaffe eller alkohol. Øv at sige "Nej tak, jeg ryger ikke."

Prøv en stop-ryge produkt

Brug ikke abstinenssymptomer eller trang som en undskyldning for ikke stoppe med at ryge. Masser af stop-ryge produkter og medicin med Food and Drug Administration godkendelse er til rådighed til at hjælpe dig med at administrere. Nogle typer af nikotinsubstitution - inklusive patches, tyggegummi og sugetabletter - er tilgængelige over-the-counter. Nikotin næsespray og nikotin-inhalator er tilgængelige ved recept. Andre receptpligtig medicin kan også være muligheder. Bupropion (Zyban) kan hjælpe med at kontrollere nikotin trang. Vareniclin (Champix), kan reducere både de behagelige virkninger af rygning og eventuelle nikotin abstinenssymptomer. Du kan være i stand til at bruge en kombination af rygestop-produkter på samme tid. Ved hjælp af en stop-ryge produkt sammen med rådgivning for at opnå forandringer i din adfærd og overbevisninger er den mest effektive måde at stoppe med at ryge. Tal med din læge om, hvad stop-ryge produkter kan være bedst for dig.

Styre din stress

Stress og angst kan øge din trang til at ryge og afspore din indsats for at stoppe med at ryge. For at holde stress og angst under kontrol, prioritere dine opgaver. Overvej, hvilke opgaver du kan fjerne eller uddelegere til andre. Tag en pause, når du har brug for det. Practice afspændingsøvelser, såsom fysisk aktivitet, dyb vejrtrækning eller meditation. Stræk eller blot lytte til din yndlingsmusik.

Tage det en dag ad gangen

Må ikke bekymre dig om næste uge eller næste måned. Fokus på hvad du kan gøre i dag for at stoppe med at ryge. Hver time uden en cigaret kan bringe dig et skridt tættere på at holde op til gode - og frihed fra en usund, dyre vane.

Fejr dine succeser

Gjort det gennem dagen uden en cigaret? Forkæl dig selv med noget særligt. Gjort det gennem ugen? Tælle, hvor meget du har sparet ved ikke at købe cigaretter. Bruge besparelserne for en særlig behandling, eller investere de penge i fremtiden. Beløn ​​dig selv for ikke at ryge ved at gøre noget, du nyder hver dag, såsom at bruge ekstra tid sammen med dine børn eller børnebørn, gå til et boldspil, der tager en tur, iblødsætning i karbad eller ser en film. Alle dine små succeser kan hjælpe dig med at nå dit mål at stoppe med at ryge for godt.

Se også