Rygestop

Afslut Ryge produkter: øge din chance for at holde op til gode

Rygestop er hårdt, men afslut-røgvarer kan forbedre dine odds for succes. Kend de muligheder, så du kan vælge den rigtige ryge-produkt.

Ønsker du at stoppe med at ryge? Adskillige ryge-produkter er tilgængelige, der kan hjælpe dig med at stoppe med at ryge for godt. Ved hjælp af en ryge-produkt kan i høj grad øge din chance for succes. Kun omkring 5 procent af mennesker, der forsøger at holde op med tobakken lykkes uden en ryge-produkt. Men mere end 30 procent kan lykkes, når du bruger et rygestop produkt. Du har den bedste chance for at holde op med at ryge, når du kombinerer adfærdsterapi med brug af en eller flere rygestopkursus produkter.

Nogle rygestopkursus produkter er kendt som nikotinsubstitution, fordi de indeholder små mængder af nikotin. Andre er receptpligtig medicin uden nikotin. Enten type ryge-produkt kan hjælpe med at reducere nikotin cravings og abstinenssymptomer, hvilket gør det mere sandsynligt, at du vil stoppe med at ryge for godt.

Selvom du kan købe nogle rygestopkursus produkter uden recept, er det bedst at konsultere din læge, før du prøver dem. Der er ikke en enkelt bedste ryge-produkt for alle. Sammen med din læge, kan du undersøge, hvilke ryge-produkter eller kombinationer af produkter kan være det rigtige for dig, hvornår de skal begynde at tage dem, og de mulige risici og bivirkninger.

Nicotine patch

Oversigt
Den nikotin plaster er et lille, selvklæbende plaster, der frigiver en langsom, stabil mængde nikotin i din krop gennem huden. Du anvender en ny nikotinplaster hver dag på en hårløs område af huden mellem din talje og hals, så som din overarmen eller brystet.

Pros
Den nikotin plaster fås uden recept i forskellige doser. Plasteret er nem at bruge. Den nikotin plaster langtidsvirkende, kontrollerende nikotin cravings og abstinenssymptomer i 24 timer ad gangen. Du kan gradvist aftage nikotin plaster som dine cravings og tilbagetrækning symptomer fald.

Cons
Du kan ikke hurtigt justere mængden af ​​nikotin, hvis du har pludselige trang eller abstinenssymptomer. Dog kan du være i stand til at bruge en anden rygestopkursus produkt sammen med patch, når en trang opstår. Plastret kan forårsage kløe, udslæt og irritation, hvor det er anvendt. Patches kan også forårsage søvnforstyrrelser og levende drømme. Fjernelse af plasteret om natten, kan hjælpe. Patches skal udskiftes for hver 24 timer. For at minimere potentielle hudirritation, undgå at sætte plasteret på samme sted mere end én gang hver anden uge eller deromkring.

Forsigtig
Hvis du har visse hudsygdomme, såsom eksem eller psoriasis, kan du nemmere at udvikle hudirritation, hvis du bruger plasteret.

Tidslinje
Det er typisk at bruge nikotin plaster i otte til 12 uger. Du kan få brug for at bruge det længere, hvis trang eller abstinenssymptomer fortsætter.

Nikotintyggegummi

Oversigt
Nikotin tyggegummi indeholder en lille mængde nikotin. Den nikotin føres ind i kroppen, da det er absorberet gennem slimhinden i munden, når du bruger tyggegummi ifølge retninger.

Pros
Nikotintyggegummi fås uden recept i to doser. Det er korttidsvirkende, hvilket betyder, at det kan styre pludselige nikotin cravings og tilbagetrækning symptomer for korte perioder. Når du først begynder at bruge nikotintyggegummi, kan du bruge et stykke hver en til to timer, op til 24 stykker om dagen. Nikotintyggegummi kommer i flere varianter. Det er ofte brugt i kombination med nikotin plaster og andre ryge-produkter.

Cons
Du skal bruge nikotin tyggegummi flere gange i løbet af dagen til at styre cravings eller abstinenssymptomer. Nikotintyggegummi må kun tage brodden af ​​trang, ikke gøre dem gå væk helt. Du skal følge en bestemt bidende teknik til nikotintyggegummi til at arbejde effektivt. Må ikke tygge det som tyggegummi. For at frigøre nikotin fra tyggegummi, bide et stykke, indtil det har en pebret smag eller du bemærker en tingly fornemmelse i munden. Så, for at lade nikotin absorbere, hold hjørnetand mellem din gumline og kind, indtil smag eller tingly sensation stopper. Til at frigive mere nikotin, bide og holde igen. Gentag cyklus i omkring 30 minutter, og derefter kassere gummiet fordi alle nikotin i den er blevet brugt. Bivirkninger omfatter kæbe ømhed fra for meget bidende, samt irritation af munden, kvalme, dårlig mave og overskydende spyt.

Forsigtig
Nikotintyggegummi kan klæbe til tandproteser eller andre dental arbejde. Undgå at spise eller drikke noget, men vand i 15 minutter før brug eller under brug for at undgå problemer med nikotin absorption.

Tidslinje
Nikotintyggegummi anbefales til op til 12 uger. Du kan starte med at bruge et stykke hver time eller to, og derefter gradvist at reducere frekvens som cravings og tilbagetrækning symptomer fald.

Nikotintabletter

Oversigt
Nikotin sugetabletter er tabletter, der indeholder en lille mængde nikotin. Den nikotin kommer ind i blodbanen, som det er absorberet gennem slimhinden i munden. Du placerer en sugetablet mellem din gumline og kind og sutte det langsomt, gør det muligt at opløse.

Pros
Nikotin sugetabletter fås uden recept i forskellige doser og varianter. Sugetabletter er korttidsvirkende, hvilket betyder, at de kan styre pludselige nikotin cravings og tilbagetrækning symptomer for korte perioder. Du kan bruge op til 20 sugetabletter om dagen. Nikotin sugetabletter anvendes ofte i kombination med nikotin plaster og andre ryge-produkter.

Cons
Du skal bruge nikotin sugetabletter gentagne gange i løbet af dagen til at styre cravings eller abstinenssymptomer. Nikotin sugetabletter kan sommetider forårsage kvalme, fordøjelsesbesvær, halsbrand, halsirritation eller hikke.

Forsigtig
Nikotin sugetabletter kan klæbe til tandproteser eller andre dental arbejde. De er ikke beregnet til at blive tygget eller sluges hele. Undgå at spise eller drikke noget, men vand i 15 minutter før brug eller under brug for at undgå problemer med nikotin absorption.

Tidslinje
Nikotin sugetabletter anbefales til omkring 12 uger. Reducer hvor mange gange om dagen du bruge sugetabletter som dine cravings og tilbagetrækning symptomer fald.

Nikotininhalator

Oversigt
Den nikotin-inhalator er en enhed, der giver dig en lille dosis af nikotin. Når du røgsky på nikotin-inhalator er nikotin damp frigivet fra en patron inde i enheden. Den nikotin kommer ind i blodbanen, som det er absorberet gennem slimhinden i munden og halsen. Hold dampen i munden i et par sekunder, og derefter blæse den ud - ikke indånder den i dine lunger.

Pros
Den nikotin-inhalator er korttidsvirkende, hvilket betyder, at det kan styre pludselige nikotin cravings og tilbagetrækning symptomer for korte perioder. Du styrer dosis nikotin, du modtager. Du kan tage så få sug som nødvendigt for at tilfredsstille abstinenssymptomer eller trang og gemme resten af ​​patronen til senere. Inhalatoren også holder dine hænder travlt, som kan hjælpe med cigaret cravings. Den nikotin-inhalator er undertiden anvendes i kombination med nikotin plaster og andre ryge-produkter.

Cons
Inhalatoren er kun tilgængelig ved recept. Du skal bruge nikotin-inhalator gentagne gange i løbet af dagen til at styre cravings eller abstinenssymptomer. Den nikotin-inhalator kan medføre hoste og mund eller hals irritation.

Forsigtig
Tal med din læge, før du bruger nikotin-inhalator, hvis du har en lungesygdom, såsom astma. Undgå at spise eller drikke noget, men vand i 15 minutter før brug eller under brug at forhindre nikotin absorption problemer.

Tidslinje
Anbefalet anvendelse er seks til 16 patroner om dagen i seks til 12 uger, gradvis smallere til ingen i løbet af de næste seks til 12 uger.

Se også

Afslut Ryge produkter: øge din chance for at holde op til gode

Nikotin næsespray

Rygestop. Afslut Ryge produkter: øge din chance for at holde op til gode.
Rygestop. Afslut Ryge produkter: øge din chance for at holde op til gode.

Oversigt
Den nikotin næsespray leverer en løsning i dine næsebor, der indeholder en lille dosis af nikotin. Den nikotin føres ind i kroppen ved at blive absorberet gennem slimhinden i næsen. Den anbefalede dosis er en spray i hvert næsebor 1-3 gange i timen.

Pros
Den nikotin næsespray er korttidsvirkende, hvilket betyder, at det kan styre pludselige nikotin cravings og tilbagetrækning symptomer for korte perioder. Næsesprayen virker også hurtigere end ikke nikotin tyggegummi, sugetabletter og inhalatoren. Du styrer dosis ved hjælp af spray efter behov i løbet af dagen. Nikotinen næsespray også kan anvendes med nikotin plaster og andre ryge-produkter.

Cons
Nikotin næsespray er kun tilgængelig ved recept. Det kan være besværligt, da du skal bruge næsespray gentagne gange i løbet af dagen til at styre cravings eller abstinenssymptomer. Bivirkninger omfatter nasal, sinus og hals irritation, rindende øjne, nysen og hoste. Disse virkninger typisk gå væk med regelmæssig brug i løbet af fem til syv dage. Næsesprayen udgør også en lille risiko for afhængighed.

Forsigtig
Nikotin næsespray anbefales ikke, hvis du har en nasal eller sinus tilstand.

Tidslinje
Nikotin næsespray bruges ofte til omkring tre til seks måneder. Anbefalet anvendelse er 1-3 pust i timen i første omgang, gradvis smallere til ingen.

Bupropion (Zyban)

Oversigt
Bupropion er en receptpligtig medicin er klassificeret som en type antidepressivum. En vedvarende-release form for bupropion er godkendt til rygestop. I modsætning til nikotin substitutionsbehandling, er bupropion ikke indeholder nikotin. Det er tænkt til at mindske tobak cravings og abstinenssymptomer ved at øge niveauet af visse hjernen kemikalier.

Pros
Bupropion er en pille, så det er forholdsvis let at bruge.

Cons
Bupropion er kun tilgængelig ved recept, herunder under navnet Zyban. Fordi det tager fem til syv dage for at opnå effektive niveauer i blodet, du typisk skal begynde at tage bupropion en uge eller to, før du holder op med at ryge. Bivirkninger kan omfatte søvnløshed, agitation, hovedpine og tør mund. I sjældne tilfælde kan en alvorlig allergisk reaktion eller beslaglæggelse forekomme. Du skal også huske at tage p-piller to gange om dagen.

Forsigtig
I juli 2009, krævede Food and Drug Administration (FDA) bupropion til at bære en sort boks advarsel - den stærkeste sikkerhed advarsel om, at FDA kan udstede om en receptpligtig medicin. Advarslen er nødvendig, fordi bupropion kan være forbundet med alvorlige psykiske problemer enten mens du tager det eller efter stop den, herunder en øget risiko for selvmordstanker eller adfærd, fjendtlighed og depression. Hvis du tager bupropion, indberette eventuelle ændringer i humør eller adfærd til din læge straks, og stoppe med at tage medicinen. Bupropion er ikke hensigtsmæssigt, hvis du har en beslaglæggelse eller spiseforstyrrelse, hvis du har mistet bevidstheden i mere end en time på grund af hovedtraume, hvis du allerede tager en medicin, der indeholder bupropion, eller hvis du tager en type antidepressiv kendt som en MAO-hæmmer (MAO-hæmmere).

Tidslinje
Bupropion er generelt bruges i 12 uger, men hvis du med held har rygestop, kan du bruge det yderligere tre til seks måneder for at nedsætte risikoen for en rygning tilbagefald.

Vareniclin (Champix)

Oversigt
Vareniclin er en receptpligtig medicin, der kan hjælpe med at reducere cravings for tobak og kontrol nikotin abstinenssymptomer. Det blokerer også nikotin receptorer i din hjerne, hvilket nedsætter de behagelige virkninger af rygning.

Pros
Vareniclin er en pille, så det er relativt nemt at bruge.

Cons
Vareniclin er kun tilgængelig ved recept, herunder under navnet Champix. Fordi det tager flere dage at nå effektive niveauer i blodet, du typisk skal begynde at tage vareniclin en uge eller to, før du holder op med at ryge. Du skal også huske at tage p-piller to gange hver dag. Bivirkninger kan omfatte kvalme, vision problemer, besvimelse, alvorlige hudreaktioner, levende eller mærkelige drømme, og nedskrivninger på evnen til at køre bil eller betjene tunge maskiner. Nogle undersøgelser har vist en stigning i trafikulykker og faldulykker blandt mennesker, der tager vareniclin.

Forsigtig
I juli 2009, krævede FDA vareniclin at bære en sort boks advarsel - den stærkeste sikkerhed advarsel om, at FDA kan udstede om en receptpligtig medicin. Advarslen er nødvendig, fordi vareniclin, kan være forbundet med alvorlige psykiske problemer enten mens du tager det eller efter stop den, herunder en øget risiko for selvmordstanker eller adfærd, fjendtlighed og depression. Hvis du tager vareniclin, indberette eventuelle ændringer i humør eller adfærd til din læge straks, og stoppe med at tage medicinen. Vareniclin bør anvendes med forsigtighed, hvis du har alvorlige nyreproblemer.

Tidslinje
Vareniclin anvendes typisk i 12 uger, men hvis du med held har rygestop, kan du bruge det yderligere 12 uger for at nedsætte risikoen for en rygning tilbagefald.

Brug for mere hjælp til at stoppe med at ryge?

Den mest effektive strategi til at stoppe med at ryge for godt er at kombinere en rygestopkursus produkt med et program, der omfatter støtte fra fagfolk uddannet til at behandle tobaksafhængighed. Overveje at deltage i en community stop rygning gruppe eller starter i-person eller telefonisk rådgivning. Ring 800-QUIT-NOW (800-784-8669) for at opnå gratis telefon rådgivning og information om rygestop i nærheden af ​​dig.

Se også