Rhythm metode til naturlig familieplanlægning

Definition

Rytmen metode, også kaldet kalenderen metode eller kalenderen rytme metode, er en form for naturlig familieplanlægning.

Hvis du vil bruge rytme metode, skal du spore din menstruationssituation at forudsige, hvornår du vil få ægløsning. Dette hjælper dig med at bestemme, hvornår du er mest tilbøjelige til at opfatte.

Hvis du håber at blive gravid, kan du bruge rytme metode til at bestemme de bedste dage at have sex. Tilsvarende, hvis du håber på at undgå graviditet, kan du bruge rytme metode til at bestemme, hvilke dage for at undgå ubeskyttet sex.

Brug af rytmen metode til prævention kræver omhyggelig sagsoplysning og flid. Hvis du ikke ønsker at blive gravide, skal du og din partner undgå at have sex eller bruge en barriere præventionsmetode under din frugtbare dage hver måned.

Se også

Hvorfor det er gjort

Rytmen metode kan bruges som en måde at fremme fertiliteten eller som en metode til prævention, ved at hjælpe dig med at måle de bedste dage at få eller undgå ubeskyttet sex. Sporing af din menstruation historie til enten fertilitet eller prævention er billig og ikke har nogen bivirkninger. Nogle kvinder vælger at bruge rytmen metode til religiøse grunde.

Se også

Risici

Brug af rytmen metode til at fremme frugtbarheden ikke udgør nogen risiko.

Ligeledes har bruger rytmen metode til prævention ikke udgør nogen direkte risiko - men det giver ikke beskyttelse mod seksuelt overførte infektioner. Desuden er risikoen for utilsigtet graviditet med rytmen metoden noget højere end med andre metoder til prævention. Selv effektivitet varierer, i det første år af typisk brug en anslået 13. til den 25. ud af 100 kvinder praktiserer rytmen metode til prævention vil blive gravid.

Se også

Hvordan du forbereder

Sporing af din menstruation historie ikke kræver særlig forberedelse. Men hvis du ønsker at bruge rytmen metode til prævention, konsultere din sundhedspleje udbyder først, hvis:

  • Du har for nylig haft din første periode, fødte eller stoppet med at tage p-piller eller andre hormonale præventionsmidler
  • Du ammer
  • Du nærmer overgangsalderen

Se også

Hvad du kan forvente

Rhythm metode til naturlig familieplanlægning. Optag længde på 6 til 12 i din menstruationscyklus.
Rhythm metode til naturlig familieplanlægning. Optag længde på 6 til 12 i din menstruationscyklus.

Sådan bruger rytmen metode:

  • . Notér længde på 6 til 12 i din menstruationscyklus Ved hjælp af en kalender, nedskrive antallet af dage i hver menstruationscyklus - regnet fra den første dag i din menstruation til den første dag i din næste periode.
  • Bestem længden af din korteste menstruationscyklus. Fratræk 18 fra det samlede antal dage i din korteste cyklus. Dette tal repræsenterer den første frugtbare dag i din cyklus. For eksempel, hvis din korteste cyklus er 26 dage for længst trække 18 fra 26 - hvilket svarer 8. I dette eksempel, den første dag i din cyklus, hvor er den første dag i menstruation, den ottende dag i din cyklus er den første frugtbare dag.
  • Bestem længden af din længste menstruationscyklus. Fratræk 11 fra det samlede antal dage i din længste cyklus. Dette tal repræsenterer den sidste frugtbare dag i din cyklus. For eksempel, hvis din længste cyklus er 32 dage for længst trække 11 fra 32 - hvilket svarer 21. I dette eksempel, den første dag i din cyklus, hvor er den første dag i menstruation, den 21. dag i din cyklus er den sidste frugtbare dag.
  • Planlæg sex omhyggeligt under frugtbare dage Hvis du håber at undgå graviditet, ubeskyttet sex er off-grænser i løbet af din frugtbare dage -. Hver måned. På den anden side, hvis du håber at blive gravid have sex regelmæssigt i løbet af din frugtbare dage.
  • Opdater dine beregninger hver måned. Fortsætte med at optage længden af din menstruationscyklus at sikre, at du korrekt bestemme din frugtbare dage.

Husk på, at mange faktorer kan påvirke det nøjagtige tidspunkt for ægløsning, herunder sygdom og stress. Brug af rytmen metode til at forudsige ægløsning kan være unøjagtige, især hvis din cyklus er uregelmæssig.

Se også