Prostatakræft

Prostatakræft forebyggelse: måder at reducere din risiko

Der er ingen dokumenteret prostatakræft forebyggelsesstrategi. Men du kan reducere din risiko for prostatakræft ved at gøre sunde valg, såsom motion og spise en sund kost.

Hvis du er bekymret for din risiko for prostatakræft, kan du være interesseret i prostatakræft forebyggelse. Prostatakræft er den mest almindelige kræftform diagnosticeret hos mænd. Du har måske venner eller familiemedlemmer, der har været diagnosticeret med prostatakræft, og dette kan få dig til at undre sig over, hvad du kan gøre for prostatakræft forebyggelse.

Der er ingen sikker måde at forhindre prostatakræft. Undersøgelsens resultater ofte i konflikt med hinanden, og ingen klare måder at forebygge prostatakræft er dukket op. Generelt anbefaler læger, at mænd med en gennemsnitlig risiko for prostatakræft træffe valg, der gavner deres generelle sundhed, hvis de er interesseret i prostatakræft forebyggelse.

Vælg en sund kost
Der er nogle beviser, at vælge en sund kost, der er fedtfattig og fuld af frugt og grøntsager kan reducere din risiko for prostatakræft, selvom undersøgelsens resultater ikke altid har aftalt. Hvis du ønsker at reducere din risiko for prostatakræft, overveje at prøve at:

  • Vælg en fedtfattig kost. Fødevarer, der indeholder fedtstoffer omfatter kød, nødder, olier og mejeriprodukter, såsom mælk og ost. I undersøgelser, havde mænd, der spiste den højeste mængde af fedt hver dag en øget risiko for prostatakræft. Selvom denne forening ikke beviser, at overskydende fedt forårsager prostatakræft, reducere mængden af ​​fedt du spiser hver dag har andre dokumenterede fordele, såsom at hjælpe dig med at kontrollere din vægt og hjælpe dit hjerte. For at reducere mængden af ​​fedt du spiser hver dag, begrænser fedtholdige fødevarer eller vælge fedtfattige varianter. For eksempel, reducere mængden af ​​fedt du føjer til fødevarer, når madlavning, skal du vælge magre udskæringer af kød og vælge fedtfattige eller fedtreduceret mejeriprodukter.
  • Spis mere fedt fra planter end fra dyr. I undersøgelser, der så på fedt og risikoen for prostatacancer, fedt fra dyr, var mest tilbøjelige til at være forbundet med en øget risiko for prostatakræft. Animalske produkter, der indeholder fedtstoffer omfatter kød, svinefedt og smør. Når det er muligt, skal du bruge plante-baserede fedtstoffer i stedet for animalsk fedt. For eksempel, koge med olivenolie snarere end smør. Drys nødder eller frø på din salat i stedet ost.
  • Øg mængden af frugt og grøntsager, du spiser hver dag. Frugt og grøntsager er fulde af vitaminer og næringsstoffer, der menes at mindske risikoen for prostatakræft, selvom forskningen ikke har bevist, at nogen bestemt næringsstof er garanteret til at reducere din risiko. Spise mere frugt og grønt også tendens til at gøre du har mindre plads til andre fødevarer, såsom højt fedtindhold fødevarer. Øg mængden af ​​frugt og grøntsager, du spiser hver dag ved at tilføje en ekstra servering af en frugt eller grøntsag til hvert måltid. Spis frugt og grøntsager til snacks.
  • Spise fisk Fede fisk -. Såsom laks, sardiner, tun og ørred - indeholde en fedtsyre kaldet omega-3, der er blevet knyttet til en reduceret risiko for prostatakræft. Hvis du i øjeblikket ikke spiser fisk, så prøv at tilføje det til din kost.
  • Reducer mængden af mejeriprodukter du spiser hver dag I undersøgelser, mænd, der spiste de fleste mejeriprodukter -. Havde hver dag den højeste risiko for prostatakræft - såsom mælk, ost og yoghurt. Men undersøgelsens resultater har været blandede, og risikoen forbundet med mejeriprodukter menes at være lille.
  • Drik grøn te. Studier af mænd, der drikker grøn te eller tage grøn te-ekstrakt som et supplement har fundet en reduceret risiko for prostatakræft. Hvis du kan lide at drikke te, overveje at vælge grøn te.
  • Prøv at tilføje soja til din kost Diæter, der omfatter tofu -. Et produkt fremstillet af sojabønner - har været knyttet til en reduceret risiko for prostatakræft. Man mener, at fordelen af ​​soja kommer fra et bestemt næringsstof kaldet isoflavoner. Andre kilder til isoflavoner omfatter kidneybønner, kikærter, linser og jordnødder.
  • Drik alkohol i moderate mængder, hvis overhovedet. Hvis du vælger at drikke alkohol, begrænse dig selv til ikke mere end en drink eller to hver dag. Der er ingen klare beviser for, at drikke alkohol kan påvirke din risiko for prostatakræft, men en undersøgelse konstateret mænd, der drak flere drinks hver dag i mange år havde en øget risiko.

Opretholde en sund vægt
Mænd med et body mass index (BMI) på 30 eller højere anses for fede. At være overvægtig øger din risiko for prostatakræft. Hvis du er overvægtige eller fede, arbejde for at tabe sig. Du kan gøre dette ved at reducere antallet af kalorier du spiser hver dag og øge mængden af ​​motion du gør.

Prostatakræft. Vælge en sund kost.
Prostatakræft. Vælge en sund kost.

Hvis du har en sund vægt, arbejde på at bevare det ved at udøve de fleste dage i ugen og vælge en sund kost, der er rig på frugt, grøntsager og fuldkorn.

Øvelse fleste af ugens dage
Undersøgelser af motion og risikoen for prostatacancer har mest vist, at mænd, der udøver kan have en reduceret risiko for prostatakræft. Men ikke alle undersøgelser har aftalt. Motion har mange andre sundhedsmæssige fordele, og kan reducere din risiko for hjertesygdomme og andre kræftformer. Motion kan hjælpe dig med at vedligeholde din vægt, eller det kan hjælpe dig med at tabe.

Hvis du ikke allerede motion, lave en aftale med din læge for at sikre, at det er OK for dig at komme i gang. Når du begynder at træne, gå langsomt. Føj fysisk aktivitet til din dag ved at parkere din bil længere væk fra hvor du skal hen, og prøv at tage trappen i stedet for elevatoren. Sigt efter 30 minutters motion fleste dage i ugen.

Tal med din læge om din risiko
Nogle mænd har en øget risiko for prostatakræft. For dem med en meget høj risiko for prostatakræft, kan der være andre muligheder for risikoreduktion, såsom medicin. Hvis du tror, ​​du har en høj risiko for prostatakræft, diskutere det med din læge.

Se også