Presbyopi

Definition

Presbyopi er den gradvise tab af dine øjne 'evne til at fokusere aktivt på genstande i nærheden. Det er en naturlig og ofte irriterende del af aldring, der normalt bliver mærkbar i din begyndelsen til midten af ​​40'erne, og fortsætter med at forværres indtil omkring 65 år.

Du kan blive opmærksom på presbyopi, når du begynder at holde bøger og aviser på armslængde for at kunne læse dem. Hvis du er nærsynet, kan du midlertidigt styre presbyopi ved at læse uden dine briller.

En grundlæggende øjenundersøgelse kan bekræfte presbyopi. Du kan rette tilstand med nonprescription læsebriller eller receptpligtig briller eller kontaktlinser. Kirurgi kan også være en mulighed for presbyopi.

Symptomer

Presbyopi udvikler sig gradvist. Du må først bemærke disse tegn og symptomer efter 40 år:

 • En tendens til at holde læsestof længere væk for at gøre bogstaverne tydeligere
 • Sløret syn ved normal læseafstand
 • Øjnene eller hovedpine efter at have læst eller laver arbejde tæt

Du vil måske bemærke disse symptomer er værre, hvis du er træt, har haft alkohol eller er i et område med dæmpet belysning.

Hvornår skal se en læge
Hvis du har problemer med at læse eller laver arbejde tæt, eller hvis sløret close-up vision er at holde dig fra at nyde normale aktiviteter, se en øjenlæge. Han eller hun kan afgøre, om du har presbyopi og rådgive dig om dine muligheder.

Se også

Årsager

Presbyopi er forårsaget af en hærdning af linsen i øjet, som opstår med aldring. Som din linse bliver mindre fleksibel, kan det ikke længere skifte form til at fokusere på nærbilleder. Som et resultat, synes disse billeder ude af fokus.

At danne et billede, dit øje afhængig af hornhinden og linsen til at fokusere lyset reflekteres fra objekter. Hornhinden er den klare, kuppelformet forreste overflade af øjet. Linsen er en klar struktur om størrelsen og formen af ​​en M & M slik. Begge disse strukturer bøjning (bryder) lys ind øjet til at fokusere billedet på nethinden, som ligger på indersiden bagvæg af øjet.

Linsen modsætning hornhinden, er noget fleksibel og kan ændre form ved hjælp af en cirkulær muskel, der omgiver det. Når man ser på noget på afstand, den cirkulære muskulatur slapper af. Når man ser på noget i nærheden, musklen bremsende, så den relativt elastisk objektivet til kurve mere stejlt og ændre sin fokusering magt.

Risikofaktorer

Age
Alder er den største risikofaktor for presbyopi. Næsten alle oplever det efter 40 år.

Presbyopi. Andre medicinske tilstande.
Presbyopi. Andre medicinske tilstande.

Præmatur presbyopi
Dog kan nogle mennesker udvikler presbyopi tidligere end 40 år som følge af visse sygdomme eller visse lægemidler. For tidlig presbyopi kan være en indikator for, at du har en sygdom, du kan ikke være klar over. Risikofaktorer for tidlig presbyopi nævnes:

 • Andre medicinske tilstande. Være langsynet eller har visse sygdomme, såsom diabetes, multipel sklerose eller hjerte-kar-sygdomme, kan øge din risiko for tidlig presbyopi.
 • Narkotika. Visse recept og nonprescription medicin kan nedsætte fokusering evne øjet. De omfatter antidepressiva, antihistaminer og diuretika.

Forberedelse til Deres udnævnelse

Hvis du har problemer med dit syn, starte med at se enten en optometrist eller øjenlæge. For at få mest ud af din tid med din læge, er det en god ide at forberede din udnævnelse. Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at forberede og at vide, hvad de kan forvente fra din læge.

Hvad du kan gøre

 • Skriv ned nogen symptomer, du oplever, herunder enhver, der kan synes relateret til årsagen til, du har planlagt udnævnelsen.
 • Lav en liste over alle lægemidler, vitaminer og kosttilskud, som du tager.
 • Skriv ned spørgsmål at spørge din læge.

Forberedelse af en liste af spørgsmål før tid kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid med din læge. Liste dine spørgsmål fra vigtigst for mindst vigtigt. For presbyopi, omfatter nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge:

 • Hvad er den mest sandsynlige årsag til mine symptomer?
 • Er der andre mulige årsager?
 • Har jeg brug for nogen andre tests end en komplet øjenundersøgelse?
 • Hvilke behandlinger findes der?
 • Hvad er de bivirkninger eller mulige problemer forbundet med hver behandling?
 • Hvilken behandling ville du anbefale til mig?
 • Hvad er alternativerne til den primære metode, du foreslår?
 • Hvis jeg har andre øjenlidelser, hvordan kan jeg bedst håndtere disse forhold sammen?
 • Er der nogen brochurer eller andet trykt materiale, som jeg kan tage med mig? Hvilke hjemmesider vil du anbefale?

Ud over de spørgsmål, du har forberedt, tøv ikke med at stille supplerende spørgsmål, der kan opstå for dig under din ansættelse.

Hvad kan du forvente fra din læge
Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål, herunder nogle, der relaterer til din generelle sundhed, din sygehistorie, dit øje sygehistorie din familie sygehistorie og din historie øjenproblemer. Din læge kan spørge:

 • Hvornår har du først begynder oplever symptomer?
 • Har dine symptomer været konstant eller lejlighedsvis?
 • Hvor alvorlig er dine symptomer?
 • Hvad, hvis noget, synes at forbedre dine symptomer?
 • Hvad, hvis noget, synes at forværre dine symptomer?
 • Gør du en masse læsning eller andet arbejde tæt på?

Hvad du kan gøre i mellemtiden
Hvis du har svært ved at se tæt på, sørg for at have tilstrækkelig belysning. Du kan også prøve at bruge over-the-counter læsebriller.

Test og diagnose

Hvis du har problemer med dit syn, planlægge en aftale med din øjenlæge hurtigst muligt, selv om du har for nylig haft en øjenundersøgelse. Sløret syn kan foreslå du har brug for en recept forandring eller har et mere alvorligt øje problem, der kan have brug for behandling.

Forberedelse til din udnævnelse. Skriv ned nogen symptomer, du oplever.
Forberedelse til din udnævnelse. Skriv ned nogen symptomer, du oplever.

Presbyopi er diagnosticeret af en grundlæggende øjenundersøgelse, som generelt administreres af en øjenlæge eller optiker. En komplet øjenundersøgelse indebærer en række tests. Øjet læge vil sandsynligvis sætte dråber i dine øjne til at spile dine elever, som kan gøre dine øjne mere lysfølsom for et par timer efter eksamen. Dilation giver din læge til lettere vurdere indersiden af ​​dine øjne.

Din læge kan bruge forskellige instrumenter, sigter lysene på øjnene og anmode om, at du ser gennem en vifte af objektiver til at teste din distance og close-up vision. Hver test giver din læge til at vurdere et andet aspekt af din vision.

Det Europæiske Akademi Oftalmologi (AAO) anbefaler, at du har en komplet øjenundersøgelse begynder ved 40 år, hvis du ikke har andre risikofaktorer for øjensygdom og ikke behøver at bære briller eller kontaktlinser. Efter at AAO anbefaler en øjenundersøgelse hver:

 • To til fire år i alderen 40 og 54
 • Et til tre år i alderen 55 og 64
 • En til to år, der begynder ved 65 år

Afhængigt af resultaterne af din eksamen, kan din læge anbefale mere hyppige undersøgelser. For eksempel, hvis du bruger briller eller kontakter kan dine øjne skal kontrolleres oftere. Spørg din læge, hvad han eller hun anbefaler.

Se også

Behandlinger og medicin

Målet med behandlingen er at kompensere for den manglende evne til dine øjne til at fokusere på genstande i nærheden. Behandlingsmuligheder omfatter iført korrigerende linser, undergår refraktiv kirurgi eller få linseimplantater.

Korrigerende linser
Hvis du havde gode, korrigeret syn før de udvikler presbyopi, kan du være i stand til at bruge nonprescription over-the-counter læsebriller. Spørg din øjenlæge, hvis nonprescription briller er OK for dig.

Læsebriller solgt over-the-counter er mærket på en skala, der svarer til graden af ​​forstørrelse (strøm). De svageste er mærket 1,00, og den mere kraftfulde mærkes i stigende intervaller op til 4,00. Når du køber læsebriller:

 • Prøv forskellige beføjelser, indtil du finder forstørrelsen der giver dig mulighed for at læse komfortabelt.
 • Test hvert par på trykt materiale afholdt omkring 14 til 16 inches (35 til 40 centimeter) foran dit ansigt.

Du får brug for recept linser for presbyopi, hvis over-the-counter briller er utilstrækkelige, eller hvis du allerede kræver recept korrigerende linser til nærsynethed, langsynethed eller bygningsfejl. Dine valg omfatter:

 • Receptpligtig læsebriller. Hvis du ikke har andre problemer med synet, kan du have recept linser til læsning alene.
 • Bifokale Disse briller kommer i to stilarter -. Dem med en synlig vandret linje og dem uden en linje (progressive bifocals). Når du ser gennem progressive bifocals i øjenhøjde, linserne korrigere din distance vision. Denne korrektion gradvist ændres til læsning korrektion i bunden.
 • Trifocals Disse briller rettelser til tæt arbejde, midt-distance vision -. Såsom computerskærme - og afstand vision. Trifocals kommer med synlige linjer eller progressive linser.
 • Bifokale kontaktlinser. Bifokale kontaktlinser, ligesom flerstyrkebriller giver distance og close-up korrektion på hver kontakt. I en type af bifokal linse, er den nederste, læsning del af linsen vægtet at holde linsen placeres korrekt på øjet. Disse er ofte svært at passe og giver ofte ikke helt tilfredsstillende visuelle resultater.

  Nyere typer af bifokale kontaktlinser tilbyde afstand korrektion gennem den perifere del af linsen og nær korrektion gennem mere central del af linsen, eller alternativt afstand korrektion gennem midten af ​​linsen og nær korrektion i den perifere del af linsen. Et forsøg med at bære disse linser vil lade dig vide, hvis en af ​​disse linse stilarter kan give dig en tilfredsstillende vision. Tidlige resultater med disse objektiver har været opmuntrende.

 • Monovision kontaktlinser. Med monovision kontakter, du bære en kontaktlinse for afstand vision i dit dominerende øje, og en kontaktlinse for close-up vision i din nondominant øje. Dit dominerende øje er generelt den, du bruger, når du sigter et kamera til at tage et billede.
 • Modificeret monovision. Med denne mulighed, du bære en progressive kontaktlinse i din nondominant øje og en kontaktlinse sæt til distance i din dominerende øje. Du bruger begge øjne for afstand og ét øje til læsning. Din hjerne lærer hvilken optik til at favorisere - afhængigt af om du ser tingene tæt op eller langt væk - så du ikke behøver at bevidst gøre valget af hvilke øjne til at bruge.

Refraktiv kirurgi
Refraktiv kirurgi ændrer formen på din hornhinde. For presbyopi, denne behandling - svarende til at bære monovision kontaktlinser - kan bruges til at forbedre close-up vision i din nondominant øje. Det Europæiske Akademi Oftalmologi anbefaler, at folk forsøger monovision kontakter for at afgøre, om de kan tilpasse sig til denne form for korrektion, før man overvejer refraktiv kirurgi.

Refraktiv kirurgiske procedurer omfatter:

 • Ledende keratoplasti (CK). Denne procedure bruger radiofrekvens energi til at anvende varmen til meget små pletter omkring hornhinden. Graden af ​​ændring i hornhindens krumning afhænger af antallet af og afstanden mellem pletterne, samt den måde, hvorpå den hornhindevæv heler efter behandlingen. Resultaterne af CK er variable og kan ikke være langtidsholdbare for mange mennesker.
 • Laser-assisteret in situ keratomileusis (LASIK). Med denne procedure, bruger dit øje kirurg enten en speciel laser eller et instrument kaldet keratome at lave en tynd, hængslet klap i din hornhinde. Din kirurg bruger derefter en excimerlaser at fjerne indre lag af din hornhinde stejling sin hvælvet form. En excimerlaser adskiller sig fra andre lasere i, at det ikke producerer varme. En nyere procedure, kaldet epitelial laser in situ keratomileusis (epi-LASIK), menes at undgå nogle af de risici, der er forbundet med LASIK.
 • Laser epithelial keratomileusis (lasek). Stedet for at skabe en flap i hornhinden, kirurgen skaber en klap i hornhinden tynde beskyttende dække (epitel). Din kirurg vil bruge en excimerlaser til at omforme hornhinden ydre lag, og stejler sin krumning og derefter flytte epithelial flap.
 • Fotorefraktive keratectomy (PRK). Denne procedure svarer til LASEK, undtagen fjerner kirurgen og bortkaster epitel. Det vil vokse tilbage naturligt, i overensstemmelse med din hornhinde nye form.

Lens implantater
En anden procedure, der anvendes af nogle øjenlæger indebærer fjernelse af din klare naturlige linse og erstatte den med en syntetisk linse i øjet (intraokulær linse implantat). Nogle nyere Øjenimplantater er designet til at give dit øje til at se tingene både nær og på afstand. Imidlertid har disse særlige linseimplantater ikke været helt tilfredsstillende. De optiske fordele ved disse linser er undertiden opvejes af visuelle bivirkninger, der omfatter blænding og sløring.

Derudover foretager denne operation med det samme risici, der er forbundet med konventionel operation for grå stær, såsom inflammation, infektion, blødning, glaukom og nethindeløsning. Imidlertid vil udvikling af nyere teknologier sandsynligvis forbedre disse implantater i fremtiden.

Lille diameter hornhinde indlæg
En nyere kirurgiske procedure indebærer indsættelse små plastik ringe på kanten af ​​hornhinden. Imidlertid har denne operation ikke haft helt forudsigelige resultater, og er stadig betragtes som eksperimentelle. Selv ringene kan fjernes, operationen er ikke uden risici.

Se også

Livsstil og hjem retsmidler

Selvom du ikke kan forhindre presbyopi, kan du hjælpe med at beskytte dine øjne og dit syn. Her er du:

 • Har dine øjne kontrolleret. Uanset hvor godt du kan se, har dine øjne kontrolleret regelmæssigt for problemer.
 • Styr kroniske sygdomme. Visse betingelser, såsom diabetes og højt blodtryk, kan påvirke dit syn, hvis du ikke får en ordentlig behandling.
 • Beskyt dine øjne mod solen. Bær solbriller, der blokerer ultraviolet stråling (UV). Dette er især vigtigt, hvis du tilbringer mange timer i solen eller tager en receptpligtig medicin, der øger din følsomhed over for UV-stråling.
 • Undgå øjenskader. Brug beskyttelsesbriller, når du dyrker sport, slå græs, eller male eller bruge andre produkter med giftige dampe. Kig efter "ANSI Z87.1", en national standard for effektivitet i beskyttelsen mod kvæstelser, på objektivet eller rammen.
 • Spis sunde fødevarer. Prøv at spise masser af frugt og bladgrøntsager og andre grøntsager. Disse fødevarer indeholder generelt høje niveauer af antioxidanter samt vitamin A og beta-caroten. De er også afgørende for at opretholde en sund vision.
 • Brug de rigtige briller. De rigtige briller optimere din vision. Har regelmæssig eksamen vil sikre, at din monokel recept er korrekt.
 • Brug en god belysning. Skru op eller tilføje lys for bedre udsyn.
 • Genkende symptomer. Pludseligt tab af synet på det ene øje, pludselig diset eller sløret syn, lysglimt, sorte pletter, eller glorier eller regnbuer omkring lys kan signalere et alvorligt medicinsk problem, såsom akut grøn stær eller slagtilfælde, eller nogle andre behandlelige retinal tilstand, såsom en retinarift eller nethindeløsning. Se din læge straks, hvis du oplever nogen af ​​disse symptomer.