Prævention

Prævention basics

Hvis du overvejer at bruge prævention, har du mange muligheder - lige fra naturlig familieplanlægning og over-the-counter prævention produkter til receptpligtig prævention eller sterilisering.

At hjælpe med at bestemme hvilken præventionsform ville være bedst for dig, overveje din livsstil, personlige præferencer og sundhedstilstand. Hvordan har du det med at planlægge for sex? Indsættelse prævention enheder i din krop? Tage en pille på samme tidspunkt hver dag eller spore dine frugtbare dage? Permanent slutter evnen til at opfatte eller far til et barn?

Det er også vigtigt at gøre en ærlig vurdering af dig selv, din partner og dit forhold. Du kan have forskellige prævention behov, hvis du har sex ofte, eller du ikke er i et monogamt forhold. Ideelt set vil du og din partner drøfte mulighederne og nå et gensidigt fordelagtigt beslutning.

Se også

P-piller

P-piller er en almindelig form for prævention. Hvis du overvejer at tage p-piller, kan du have flere valgmuligheder, end du tror.

Du starter med at vælge enten kombination piller eller minipills. Hvis du vælger kombination p-piller, vil du har et andet valg - konventionelle pakker eller kontinuerlig dosering. Med konventionelle piller, vil du have en periode hver måned. Med kontinuerlig dosering fødselskontrol piller, kan du have en periode kun fire gange om året eller fjerne din menstruation helt.

Selvfølgelig har hver type p-piller sine egne risici og fordele. Forstå det grundlæggende, så arbejde med din sundhedspleje udbyder til at bestemme den bedste p-piller for dig.

Se også

Andre prævention muligheder

Når du tænker på prævention muligheder, hvad der kommer til at tænke på? P-piller er et populært valg, men stopper ikke der. Andre prævention muligheder bugne - og valget er op til dig.

Hvis du har brug prævention kun lejlighedsvis, kan over-the-counter mandlige eller kvindelige kondomer være passende prævention muligheder. Kondomer giver også beskyttelse mod seksuelt overførte infektioner. Den svangerskabsforebyggende svamp er en anden mulighed, der er tilgængelige uden recept. Hvis du er mest bekymret for effektiviteten receptpligtig prævention - såsom svangerskabsforebyggende injektioner, en vaginal ring eller en spiral - kunne være bedre prævention muligheder.

Som du overveje dine prævention muligheder, være åben for alle muligheder. Bliv fortrolig med, hvordan forskellige typer af prævention arbejde, samt de risici og fordele af særlige prævention muligheder.

Se også

Naturlig familieplanlægning

Naturlig familieplanlægning kan være en tiltalende prævention mulighed, hvis du ikke kan eller vælge ikke at bruge andre svangerskabsforebyggende midler.

Populære typer af naturlige familieplanlægning omfatter rytmen metoden, cervikal slim metode og den basale kropstemperatur metode. Du kan bruge disse typer af naturlige familieplanlægning at forudsige, hvornår du vil få ægløsning - og når du har brug for at undgå ubeskyttet sex, hvis du ikke ønsker at blive gravide. En anden type af naturlige familieplanlægning tilbagetrækning, hvor manden trækker sin penis fra skeden før sædafgang at forhindre graviditet.

Naturlig familieplanlægning kræver motivation, flid og selvkontrol. Naturlig familieplanlægning er ikke så effektiv som andre former for prævention, men det er billigt og ikke har nogen bivirkninger.

Se også

Sterilisation

Hvis du er sikker på, at du ikke ønsker at blive gravid - eller far til et barn - på ethvert tidspunkt i fremtiden, kan du overveje sterilisation.

For mænd er vasektomi den eneste mulighed for sterilisering. Under denne enkle operation, er de rør, der bærer sædceller i sæd skåret og forseglet. Efter en vellykket vasektomi er en mand ikke er i stand til at blive far til et barn.

Prævention. Andre prævention muligheder.
Prævention. Andre prævention muligheder.

Kvinder kan være i stand til at vælge mellem flere sterilisering muligheder, herunder aflukning af æggelederne - en kirurgisk procedure - og Essure og Adiana systemer, som begge permanent blokere æggelederne.

Sterilisation er en effektiv metode til prævention. Beslutningen om at forfølge sterilisering skal tages alvorligt, dog. Selvom vending er nogle gange muligt efter vasektomi eller aflukning af æggelederne, er sterilisation af enhver type betragtes permanente.

Se også

Nødprævention

Nødprævention hjælper med at forhindre graviditet efter ubeskyttet sex. Nødprævention ikke beregnet til at blive brugt i stedet for rutinemæssig prævention - men det er en mulighed, hvis du har haft ubeskyttet sex, din præventionsform mislykkedes, eller du gik glip af en fødsel kontrol pille.

For at være effektiv, skal nødprævention skal anvendes så hurtigt som muligt efter ubeskyttet sex. I USA er to typer af nødprævention rådighed: piller og spiral (IUD).

Nødprævention piller er også kendt som fortrydelsespillen. Tre mærker - Next Choice, Plan B One-Step og Ella - er til rådighed. Nødprævention piller kan bruges op til fem dage efter ubeskyttet sex. Men pillerne er mere effektive jo før du tager dem.

En anden mulighed er en kobber IUD. Navnet er ParaGard. For at forhindre graviditet, skal spiralen indsættes inden for fem dage efter ubeskyttet sex.

Se også