Peyronies sygdom

Definition

Peyronies (pa-ro-Neez) sygdom er udviklingen af ​​fibrøst arvæv inde i penis, der forårsager buede, smertefulde erektioner.

Mænds peniser varierer i størrelse og form, og som har en buet erektion er fælles og er ikke nødvendigvis en årsag til bekymring. Men i nogle mænd, forårsager Peyronies sygdom en betydelig bøjning eller smerte. Dette kan forhindre en mand fra at have sex eller kan gøre det svært at få eller opretholde en erektion (erektil dysfunktion). For mange mænd, også Peyronies sygdom forårsager stress og angst.

I nogle tilfælde kan medicin hjælpe. Kirurgi til behandling Peyronies sygdom er generelt kun anbefales, hvis krumning og smerte er alvorlige nok til at forhindre samleje.

Symptomer

Peyronies sygdom symptomer kan opstå pludseligt eller kan udvikle sig gradvist. De mest almindelige tegn og symptomer omfatter:

 • Arvæv. Arvæv (plaques) i forbindelse med Peyronies sygdom kan mærkes under huden af penis som flade klumper eller et band af hårdt væv.
 • En væsentlig bøje til penis. Din penis kan være krumme opad, nedad eller bøjet til den ene side. I nogle tilfælde har den erigerede penis en "timeglas" udseende, med en stram, smalt bånd omkring akslen.
 • Erektionsproblemer. Peyronies sygdom kan medføre problemer med at få eller opretholde en erektion (erektil dysfunktion).
 • Afkortning af penis. Din penis kan blive kortere som følge af Peyronies sygdom.
 • Smerte. Kan have smerter under en erektion, kun under en orgasme, eller når som helst din penis er rørt.

Krumningen forbundet med Peyronies sygdom kan gradvist forværres. På et tidspunkt, normalt stopper værre. I de fleste mænd, forbedrer smerter under erektion indenfor et til to år, men arvæv og krumning tilbage. Sjældent, både krumning og smerter forbundet med Peyronies sygdom forbedre uden behandling.

Hvornår skal se en læge
Se din læge, hvis smerte eller krumning af din penis forhindrer dig i at have sex eller får dig angst. En præcis diagnose er nødvendig for at afgøre, om behandling kan hjælpe og for at udelukke andre årsager til dine symptomer.

Se også

Årsager

Årsagen til Peyronies sygdom er ikke helt forstået, men en række faktorer synes at være involveret. Det er tænkt Peyronies sygdom resulterer generelt fra brud af små blodkar inde i penis. For eksempel kan penis blive beskadiget under sex, atletisk aktivitet eller som følge af en ulykke. Under helingsprocessen, er blodlegemer og andre celler fanget på læsionsstedet, hvilket fører til opbygning af arvæv. Men ikke alle mænd, der har en penis skade udvikler Peyronies sygdom. Man mener, at nedarvede træk kan spille en rolle i hvem er modtagelige for sygdommen.

Hver side af penis indeholder en svamp-lignende rør (corpus cavernosum), der indeholder mange små blodkar. Når du bliver seksuelt ophidset, blodtilførslen til disse kamre stiger. Som kamre fyldes med blod, penis udvider sig, retter og stivner i en erektion. Hver af corpus cavernosa er indkapslet i en kappe af elastisk væv kaldes tunica albuginea (TOO-NIH-kuh al-BU-JIN-e-uh), der strækker sig under en erektion. Skade på penis kan beskadige dette væv. Hvis en skade heler ordentligt, der generelt ingen langsigtede problemer. I Peyronies sygdom. Problemer i normal sårheling proces resultere i permanent arvæv Den del af hylsteret med arvæv ikke længere fleksibel. Når penis bliver oprejst, er den region med arvæv ikke strække, og penis bøjer eller bliver vansiret og kan være smertefuldt.

I nogle mænd, kommer Peyronies sygdom på gradvist og ikke synes at være relateret til en skade. Forskere undersøger hvorvidt Peyronies sygdom kan være forbundet med lidelser i immunsystemet.

Risikofaktorer

Mindre skade på penis ikke altid fører til Peyronies sygdom. Der er en række faktorer, der kan bidrage til dårlig sårheling og arvæv oprustning, der kan spille en rolle i Peyronies sygdom. Heriblandt:

 • Arvelighed. Hvis din far eller bror har Peyronies sygdom, har du en øget risiko for at få sygdommen.
 • Bindevævssygdomme. Mænd, der har en bindevæv synes at have en øget risiko for at udvikle Peyronies sygdom. For eksempel også en række mænd, der har Peyronies sygdom har en tilstand kendt som Dupuytrens kontraktur - en snor-lignende fortykkelse hele håndfladen, der får fingrene til at trække indad.
 • At blive ældre. Forekomsten af Peyronies sygdom stiger med alderen. Aldersrelaterede forandringer i væv kan få dem til at være lettere såret, og mindre tilbøjelige til at helbrede godt.

Andre faktorer, herunder andre visse sundhedsmæssige betingelser, rygning og visse typer prostata kirurgi kan være knyttet til Peyronies sygdom.

Se også

Komplikationer

Komplikationer af Peyronies sygdom kan omfatte:

 • Manglende evne til at have samleje
 • Svært ved at opnå eller opretholde en erektion (erektil dysfunktion)
 • Angst eller stress om seksuelle evner eller udseendet af din penis
 • Understreger på forholdet til din sexpartner
 • Vanskelighed fadder et barn, fordi samleje er vanskeligt eller umuligt

Forberedelse til Deres udnævnelse

Hvis du har Peyronies sygdom symptomer, vil du sandsynligvis begynde med at se din praktiserende læge eller praktiserende læge. Du kan blive henvist til en specialist i mænds seksuelle lidelser (urolog). Forberedelse til din udnævnelse vil hjælpe dig gøre det bedste ud af din tid.

Hvad du kan gøre
Lav en liste på forhånd, at du kan dele med din læge. Din liste bør omfatte:

 • Symptomer, du oplever, herunder enhver, der kan synes relateret til Peyronies sygdom
 • Key personlige oplysninger, herunder eventuelle vigtige påvirkninger eller nyere liv ændringer
 • Medicin, som du tager, herunder eventuelle vitaminer eller kosttilskud
 • Familie historie af Peyronies sygdom, hvis nogen
 • Spørgsmål til din læge

Liste spørgsmål til din læge fra vigtigst for mindst vigtigt i tilfælde tiden løber ud. Du vil måske spørge nogle af de følgende spørgsmål:

 • Hvilke tests vil jeg have?
 • Hvilken behandling vil du anbefale?
 • Kan du fortælle, hvis symptomer er tilbøjelige til at forværre eller forbedre?
 • Er der nogen brochurer eller andet trykt materiale, som jeg kan tage med mig hjem? Hvilke hjemmesider vil du anbefale at besøge?

Ud over de spørgsmål, du har forberedt at spørge din læge, tøv ikke med at stille spørgsmål under din udnævnelse, hvis du ikke forstår noget.

Hvad kan du forvente fra din læge
Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål. Være klar til at besvare dem, kan bestille tid til at gå over alle punkter, du ønsker at diskutere yderligere. Din læge kan spørge:

 • Hvornår har du først bemærke en kurve i din penis, eller arvæv under huden på din penis?
 • Har krumning af din penis forværret over tid?
 • Har du smerter under en erektion, og hvis ja, har det fået værre eller bedre med tiden?
 • Kan du huske at have en skade på din penis?
 • Har dine symptomer begrænser din evne til at have sex?

Din læge kan også bede dig om at udfylde en undersøgelse, som den internationale indeks af erektil funktion, som kan identificere, hvordan lidelsen påvirker din evne til at have sex.

Test og diagnose

For de fleste mænd, kan Peyronies sygdom blive diagnosticeret med en fysisk eksamen, og ved at besvare spørgsmål om symptomer. Sjældent, andre forhold forårsage lignende symptomer og skal udelukkes.

Test til diagnose Peyronies sygdom og forstå præcis, hvad der forårsager dine symptomer kan omfatte følgende:

 • Fysisk eksamen. Din læge vil føle (palpere) din penis, når det ikke er oprejst, at identificere placering og mængden af arvæv, du har. Han eller hun kan også måle længden af ​​din penis. Hvis tilstanden fortsætter med at forværres, denne første måling til at bestemme, om penis har afkortet. Din læge kan også bede dig om at medbringe billeder af din penis, du tage derhjemme. Dette kan bestemme graden af ​​krumning, placering af arvæv eller andre detaljer, som kan hjælpe med at identificere den bedste behandling tilgang.
 • Andre tests. Din læge kan bestille ultralyd, røntgen eller andre prøver at undersøge penis, når den er oprejst. Før du tager billeder af din penis, vil du sandsynligvis få en indsprøjtning direkte ind i penis, der får den til at blive oprejst. Du får lokalbedøvelse for at mindske smerter før injektionen. Ultralyd er den mest almindeligt anvendte test til penis abnormiteter. Ultralyd tests anvender lydbølger til at producere billeder af blødt væv. Det kan vise tilstedeværelsen af ​​arvæv, blodtilførslen til penis og eventuelle afvigelser.

Behandlinger og medicin

Din læge kan anbefale en vent-og-se (vågent venter) fremgangsmåde, hvis:

 • Krumning af din penis er ikke alvorlige, og ikke længere forværring
 • Du kan stadig have sex uden smerter
 • Smerter under erektioner er mild

Hvis dine symptomer er alvorlige eller forværres over tid, kan din læge anbefale medicin eller kirurgi.

Medicin
En række af oral medicin har været forsøgt til behandling af Peyronies sygdom, men de synes ikke at være så effektiv som kirurgi.

I nogle tilfælde kan lægemidler injiceres direkte ind i penis reducere krumning og smerter forbundet med Peyronies sygdom. Hvis du har en af ​​disse behandlinger, vil du sandsynligvis modtage flere injektioner over flere måneder. Du får en lokalbedøvelse til at forhindre smerter under injektioner.

Beviser om effektiviteten af ​​penis injektioner er begrænset. Medicin, der anvendes, indbefatter:

 • Verapamil. Dette er et stof der normalt anvendes til behandling af forhøjet blodtryk. Det ser ud til at forstyrre produktionen af ​​kollagen, et protein, der synes at være en afgørende faktor i dannelsen af ​​Peyronies sygdom arvæv.
 • Interferon. Dette er en type protein, som synes at forstyrre produktionen af fibrøst væv og hjælpe med at bryde den ned.

Collagenase, et enzym, der nedbryder fibrøst væv ar, er i øjeblikket ved at blive undersøgt til behandling af Peyronies sygdom.

Kirurgi
Din læge kan foreslå kirurgi, hvis deformitet af penis er svær eller forhindrer dig i at have sex. Kirurgi er normalt ikke anbefales, før den krumning af din penis holder stigende, og dine erektioner har været smerte-fri i mindst seks måneder.

Almindelige kirurgiske metoder omfatter:

 • Afkortning den upåvirkede side. En række procedurer kan anvendes til at forkorte den lange side af penis (siden uden arvæv). Den forkortede side af hylsteret og mindre elastisk, arrede side af kappen ende med at blive om den samme længde, når penis er oprejst. Dette resulterer i en relativt lige erektion. Men denne fremgangsmåde normalt forkorter den samlede længde af penis. Det er generelt anvendes af mænd, der har tilstrækkelig penis længde og en mindre alvorlig krumning af penis. Nesbit delsen er et eksempel på denne type procedure. I nogle tilfælde, forårsager denne type kirurgi erektil dysfunktion.
 • Forlængelse den berørte side. Med denne type kirurgi, gør kirurgen flere snit i arvæv, således at hylsteret til at strække ud og penis at rette. Kirurgen kan være nødvendigt at fjerne nogle af arvæv. Et stykke af væv (graft) er syet på plads for at dække hullerne i tunica albuginea. En graft kan være væv fra din egen krop, menneske-eller dyrevæv eller et syntetisk materiale. Denne procedure er generelt bruges, hvis en mand har en kortere penis, svær krumning eller en kompliceret deformitet. Denne procedure løber en større risiko for erektil dysfunktion end gør afkortning procedure.
 • Penisimplantater. Kirurgisk indsat penis implantater erstatter svampet væv, der fyldes med blod under en erektion. Implantaterne kan være semirigid - manuelt bøjede sig ned det meste af tiden, og bøjede opad til samleje. En anden type implantat er oppustet med en pumpe implanteret i lysken eller pungen. Penisimplantater kan overvejes, hvis en mand har både Peyronies sygdom og erektil dysfunktion. Når implantater er sat på plads, vil kirurgen sandsynligvis foretage nogle nedskæringer (indsnit) i arvæv at lindre spændinger på tunica albuginea.

Den type kirurgi anvendes, vil afhænge af din tilstand. Lægen vil overveje placeringen af ​​arvæv, sværhedsgraden af ​​dine symptomer og andre faktorer. Hvis du er uomskårne, kan din læge udføre en omskæring under operationen.

Afhængigt af hvilken type operation du har, kan du være i stand til at gå hjem fra hospitalet samme dag, eller du måske nødt til at overnatte. Din kirurg vil rådgive dig om, hvor længe du skal vente, før de går tilbage til arbejde - i de fleste tilfælde et par dage. Efter operation for Peyronies sygdom, skal du vente fire til otte uger, før du onanerer eller har sex.

Andre behandlinger
Flere andre nondrug behandlinger for Peyronies bliver undersøgt, men beviser er begrænset, hvor godt de fungerer, og mulige bivirkninger. Disse omfatter strålebehandling, med intense lydbølger til at bryde op arvæv (trykbølge terapi) og anordninger til at strække penis (penis trækkraft terapi).

Håndtering og støtte

Peyronies sygdom kan være en kilde til væsentlig angst og skaber stress mellem dig og din seksuelle partner. Følgende forslag kan hjælpe dig med at håndtere Peyronies sygdom:

 • Forklar din partner, hvad Peyronies sygdom er, og hvordan det påvirker din evne til at have sex.
 • Lad din partner vide, hvordan du føler om udseendet af din penis og din evne til at have seksuelle relationer.
 • Tal med din partner om, hvordan de to af jer kan opretholde seksuel og fysisk intimitet.
 • Tal med en psykologisk rådgiver (psykoterapeut), som har specialiseret sig i familiemæssige relationer og seksuelle spørgsmål.