Perimenopause

Definition

Perimenopause betyder "omkring overgangsalderen" og henviser til den periode, hvor en kvindes krop gør sin naturlig overgang mod permanent infertilitet (overgangsalderen). Perimenopause kaldes også overgangsalderen overgang.

Kvinder starter perimenopause på forskellige alderstrin. Du vil måske bemærke tegn på fremgang mod overgangsalderen, såsom menstruationsforstyrrelser, engang i 40'erne. Men nogle kvinder oplever ændringer så tidligt som deres midten af ​​30'erne.

Niveauet af din østrogen - det vigtigste kvindelige hormon - stiger og falder ujævnt under perimenopause. Din menstruationscyklus kan forlænge eller forkorte, og du kan begynde at have menstruationscyklus, hvor dine æggestokke ikke frigiver et æg (ægløsning). Du kan også opleve overgangsalder-lignende symptomer, såsom hedeture, søvnproblemer og vaginal tørhed. Behandlinger er tilgængelige til at lette disse symptomer.

Når du har været igennem 12 måneder i træk uden en menstruation, har du officielt nået overgangsalderen, og perimenopause periode er overstået.

Se også

Symptomer

Under den perimenopausal periode nogle subtile - og nogle ikke-så-subtile - ændringer i din krop kan forekomme. Nogle ting du måske oplever, omfatter:

 • Uregelmæssige menstruationer. Som ægløsning bliver mere uforudsigelige, kan længden af tid mellem perioder være længere eller kortere, kan din flow være let til tungt, og du kan springe nogle perioder. Hvis du har en vedvarende ændring på syv dage eller mere i længden af ​​din menstruationscyklus, kan du være i begyndelsen af ​​perimenopause. Hvis du har et rum på 60 dage eller mere mellem perioder, vil du sandsynligvis i slutningen af ​​perimenopause.
 • Hedeture og søvnproblemer. Mange kvinder oplever hedeture under perimenopause. Intensiteten, længde og frekvens varierer. Søvnproblemer skyldes ofte hedeture eller nattesved, men nogle gange søvn bliver uforudsigelig, selv uden dem.
 • Humørsvingninger. Nogle kvinder oplever humørsvingninger, irritabilitet eller øget risiko for depression i løbet perimenopause, men årsagen til disse symptomer kan være søvn forstyrrelser forårsaget af hedeture. Humørsvingninger kan også være forårsaget af faktorer, der ikke relateret til hormonelle forandringer på perimenopause.
 • Vaginale og blære problemer. Når østrogenniveauet mindskes, kan dine vaginale væv mister smøring og elasticitet, hvilket gør samleje smertefuldt. Lavt østrogenniveau kan også efterlade dig mere sårbar over for urin eller vaginal infektioner. Tab af væv tone kan bidrage til urininkontinens.
 • Faldende fertilitet. Som ægløsning bliver uregelmæssig, din evne til at blive gravide falder. Men så længe du har perioder, graviditet er stadig muligt. Hvis du ønsker at undgå graviditet, skal du bruge prævention, indtil du har haft nogen perioder for 12 måneder.
 • Ændringer i den seksuelle funktion. Under perimenopause kan seksuel ophidselse og lyst ændre. Men for de fleste kvinder, der havde tilfredsstillende seksuel intimitet før overgangsalderen, vil dette sandsynligvis fortsætte gennem perimenopause og videre.
 • . Knogletab Med faldende østrogenniveau, du begynder at miste knogle hurtigere end du erstatte det, hvilket øger din risiko for knogleskørhed - en sygdom, der forårsager skrøbelige knogler.
 • . Ændring af kolesteroltallet Faldende østrogenniveau kan medføre ugunstige ændringer i blodets kolesterolniveau, herunder en stigning i low-density lipoprotein (LDL) kolesterol - den "dårlige" kolesterol - som bidrager til en øget risiko for hjertesygdomme. På samme tid, high-density lipoprotein (HDL) kolesterol - mindskes hos mange kvinder som de bliver ældre, hvilket også øger risikoen for hjertesygdom - det "gode" kolesterol.

Hvornår skal se en læge
Nogle kvinder søge lægehjælp for deres perimenopausal symptomer. Men andre enten tolerere de ændringer eller simpelthen ikke oplever symptomer alvorlige nok til brug for opmærksomhed. Fordi subtile symptomer kan komme gradvist, kan du ikke indse først, at de alle er forbundet til den samme ting - stigende og faldende niveauer af østrogen og progesteron, et andet vigtigt kvindelige hormon.

Hvis du oplever symptomer, der interfererer med dit liv eller velfærd, såsom hedeture, humørsvingninger eller ændringer i den seksuelle funktion, der vedrører dig, se din læge.

Se også

Årsager

Som du går gennem overgangsalderen overgang, kroppens produktion af østrogen og progesteron stiger og falder. Mange af de ændringer, du oplever i løbet af perimenopause er et resultat af faldende østrogen.

Se også

Risikofaktorer

Overgangsalderen er en normal fase i en kvindes liv. Men det kan forekomme tidligere i nogle kvinder end i andre. Selvom det ikke altid afgørende, tyder på en vis dokumentation for, at visse faktorer kan gøre det mere sandsynligt, at du starter perimenopause i en tidligere alder, herunder:

 • Smoking. Starten af overgangsalderen sker et til to år tidligere hos kvinder, der ryger, sammenlignet med kvinder, der ikke ryger.
 • Slægtshistorie. Kvinder med en familie historie af tidlig menopause kan opleve tidlig overgangsalder selv.
 • Kræftbehandling. Behandling for kræft med kemoterapi eller bækken strålebehandling har været knyttet til tidlig menopause.
 • Hysterektomi. En hysterektomi, der fjerner din livmoder, men ikke dine æggestokke, normalt ikke forårsager overgangsalderen. Selvom du ikke længere har perioder, dine æggestokke stadig producere østrogen. Men en sådan operation kan forårsage overgangsalderen at forekomme tidligere end gennemsnittet. Også, hvis du har en fjernet æggestok, kan de resterende æggestok stoppe med at arbejde hurtigere end forventet.

Se også

Komplikationer

Uregelmæssige perioder er kendetegnende for perimenopause. Det meste af tiden, det er normalt og ikke noget at være bekymret for. Men, se din læge, hvis:

 • Blødning er ekstremt tungt - du ændrer tamponer eller bind hver time eller to for to eller flere timer
 • Blødning holder længere end syv dage
 • Opstår blødning mellem perioder
 • Perioder jævnligt forekommer mindre end 21 dage fra hinanden
Perimenopause. Uregelmæssige menstruationer.
Perimenopause. Uregelmæssige menstruationer.

Skilte som disse kan indikere tilstedeværelsen af ​​et underliggende problem med din reproduktive system, der kræver diagnose og behandling.

Se også

Forberedelse til Deres udnævnelse

Du vil sandsynligvis starte med at diskutere dine symptomer med din primære behandleren. Hvis du ikke allerede se en læge, der har specialiseret sig i den kvindelige reproduktive system (gynækolog), kan din primære behandleren henvise dig til en.

Hvad du kan gøre
For at forberede din udnævnelse:

 • Medbring en registrering af din menstruationscyklus. Hold en dagbog over dine menstruationscyklus for de sidste par måneder, herunder første og sidste dato for blødning for hver cyklus, og om strømmen var lys, moderat eller svær.
 • Lav en liste over nogen tegn og symptomer, du oplever. Indeholde detaljerede beskrivelser. Medtag selv symptomer, der kan synes relateret.
 • Notér central personlige oplysninger. Medtag eventuelle vigtige påvirkninger eller nyere liv ændringer.
 • Lav en liste over alle lægemidler, og de ​​doser. Medtag receptpligtig og nonprescription medicin, vitaminer og kosttilskud, som du tager.
 • Overveje at tage et familiemedlem eller en ven med. Nogle gange kan det være svært at huske alle de oplysninger fremkommet under en udnævnelse. Nogen der går med kan du huske noget, du gik glip af eller har glemt.
 • Forbered spørgsmål. Din tid med din læge er begrænset, så forbereder en liste af spørgsmål kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid sammen.

Nogle grundlæggende spørgsmål at stille er:

 • Hvad er sandsynligvis forårsager mine symptomer eller tilstand?
 • Hvad er andre mulige årsager til mine symptomer eller tilstand?
 • Hvilke former for test skal jeg bruge?
 • Er min tilstand sandsynligvis midlertidig eller kronisk?
 • Hvad er den bedste fremgangsmåde?
 • Hvad er alternativerne til den primære metode, du foreslår?
 • Jeg har nogle andre sundhedsmæssige forhold. Hvordan kan jeg bedst håndtere dem sammen?
 • Er der nogen begrænsninger, at jeg skal følge?
 • Skal jeg se en specialist?
 • Er der brochurer eller andet trykt materiale, som jeg kan have? Hvilke hjemmesider vil du anbefale?
 • Hvad vil afgøre, om jeg skulle planlægge en opfølgende besøg?

Spørgsmål lægen kan spørge
For at starte en diskussion om din perimenopausal oplevelse, kan lægen stille spørgsmål såsom:

 • Har du fortsat har menstruation? Hvis ja, hvad er de?
 • Hvilke symptomer oplever du?
 • Hvor længe har du oplevet disse symptomer?
 • Hvor meget nød gør dine symptomer forårsage dig?
 • Hvad medicin, vitaminer eller andre kosttilskud tager du?

Se også

Test og diagnose

Perimenopause er en proces - en gradvis overgang. Ingen test eller tegn er nok til at afgøre, om du har indtastet perimenopause. Lægen tager mange ting i betragtning, herunder din alder, menstruation historie, og hvad symptomer eller krop ændringer, du oplever.

Nogle læger kan bestille prøver at tjekke din hormon niveauer. Men andre end at tjekke skjoldbruskkirtlen funktion, som kan påvirke hormon niveauer, hormon test er sjældent nødvendigt eller nyttigt at evaluere perimenopause.

Se også

Behandlinger og medicin

Medicinsk behandling er ofte brugt til at behandle perimenopausale symptomer.

 • Hormonbehandling Systemisk østrogenbehandling -. Som kommer i pille, plaster, gel eller creme formular - er stadig den mest effektive behandling mulighed for at lindre perimenopausale og overgangsalderen hedeture og nattesved. Afhængig af din personlige og familiemæssige sygehistorie, kan din læge anbefale østrogen i den laveste dosis nødvendig for at give symptomlindring for dig. Hvis du stadig har din livmoder, skal du progestin i tillæg til østrogen. Systemisk østrogen kan hjælpe med at forhindre knogletab.
 • Vaginal østrogen. At lindre tørhed, kan østrogen indgives direkte til vagina ved hjælp af en vaginal tablet, ring eller fløde. Denne behandling frigiver blot en lille mængde østrogen, som absorberes af det vaginale væv. Det kan hjælpe med at lindre tørhed, ubehag med samleje og nogle urin symptomer.
 • Antidepressiva. Visse antidepressive midler i relation til den klasse af lægemidler kaldet selektive serotonin reuptake hæmmere (SSRI) kan reducere overgangsalderen hedeture. Et antidepressivt for forvaltning af hedeture kan være nyttig for kvinder, der ikke kan tage østrogen af ​​sundhedsmæssige grunde eller for kvinder, der har brug for et antidepressivt for en stemning uorden.
 • Gabapentin (Neurontin). Gabapentin er godkendt til behandling af krampeanfald, men det har også vist sig at hjælpe med at reducere hedeture. Dette stof er nyttig i kvinder, der ikke kan bruge østrogenbehandling af helbredsmæssige grunde, og i dem, der også har migræne.

Før der træffes beslutning om enhver form for behandling, tale med din læge om dine muligheder og risici og fordele forbundet med hver. Gennemgå dine muligheder årligt, efterhånden som dine behov og behandlingsmuligheder kan ændre sig.

Se også

Livsstil og hjem retsmidler

Realiseringen disse sunde livsstilsvalg kan hjælpe med at lette nogle symptomer på perimenopause og fremme et godt helbred som du alder:

 • Formindsk vaginal ubehag. Brug over-the-counter, vandbaserede vaginale smøremidler (Astroglide, KY Intrigue, andre) eller fugtighedscreme (Replens, Vagisil Daily Feminine fugtighedscreme, andre). Vælg produkter, som ikke indeholder glycerin, som kan forårsage brænding eller irritation hos kvinder, der er følsomme over for det pågældende kemikalie. Opholder seksuelt aktiv hjælper også ved at øge blodgennemstrømningen til vagina.
 • Spis sundt. Fordi din risiko for knogleskørhed og hjertesygdomme stiger på dette tidspunkt, en sund kost er vigtigere end nogensinde. Vedtage en fedtfattig, fiberrig kost, der er rig på frugt, grøntsager og fuldkorn. Tilføj calcium-rige fødevarer. Spørg din læge, hvis du også skal tage et calciumtilskud og hvis ja, hvilken type og hvor meget - også spørge, hvis du har brug for mere D-vitamin, som hjælper kroppen absorbere calcium. Undgå alkohol og koffein, hvis de synes at udløse hedeture.
 • Få regelmæssig fysisk aktivitet. Regelmæssig motion og fysisk aktivitet hjælper med at forhindre vægtøgning, forbedrer din søvn og hæver dit humør. Prøv at udøve i 30 minutter eller mere på de fleste af ugens dage, men ikke lige før sengetid. Regelmæssig motion har vist sig at reducere hoftebrud risiko hos ældre kvinder og styrke knogletæthed.
 • Få nok søvn. Prøv at holde en sammenhængende søvn tidsplan. Undgå koffein, som kan gøre det svært at få til at sove, og undgå at drikke for meget alkohol, hvilket kan afbryde søvn.
 • Practice stress reduktion teknikker. Praktiseres regelmæssigt, stress-reduktion teknikker, såsom meditation eller yoga, kan fremme afslapning og godt helbred hele din levetid, men de kan være særligt nyttigt under overgangsalderen overgang.

Se også

Alternativ medicin

Ud over de traditionelle behandlingsformer, ønsker mange kvinder der skifter retning overgangsalderen at vide mere om komplementære og alternative tilgange til behandling af symptomer. Forskere søger ind disse behandlinger til at bestemme deres sikkerhed og effektivitet, men beviser stadig ofte mangler.

Forberedelse til din udnævnelse. Hedeture og søvnproblemer.
Forberedelse til din udnævnelse. Hedeture og søvnproblemer.

Nogle af de undersøgte muligheder omfatter:

 • Black Cohosh. Denne urt ekstrakt bliver brugt af nogle kvinder til at behandle hedeture og andre menopausale symptomer. En nylig dybdegående gennemgang af undersøgelser fundet var der ikke tilstrækkelig dokumentation til støtte for sin brug. Sort cohosh kan være skadelig for leveren, og det kan ikke være sikker for kvinder med eller i risiko for brystkræft.
 • Fytoøstrogener. Disse østrogener forekommer naturligt i visse fødevarer. Der er to hovedtyper af planteøstrogener - isoflavoner og lignaner. Isoflavoner findes i sojabønner, kikærter og andre bælgplanter. Lignaner forekommer i hørfrø, fuldkorn, og nogle frugter og grøntsager. Der er også plante-afledte forbindelser, der har østrogen-lignende egenskaber. Isoflavone kosttilskud generelt kommer fra soja eller rødkløver. Lignaner kommer hovedsageligt fra hørfrø. Undersøgelser af fytoøstrogener - enten fra mad eller kosttilskud - konflikt om, hvorvidt de hjælpe med at reducere symptomer på overgangsalderen. Undersøgelser viser også konflikt om, hvorvidt det er muligt, at planteøstrogener kan øge risikoen for brystkræft eller forstyrre effektiviteten af ​​tamoxifen.
 • Bioidentical hormoner. Udtrykket "bioidentical" indebærer de hormoner i produktet er kemisk identiske med dem kroppen producerer. Dog er sammensat bioidentical hormoner ikke reguleret af Food and Drug Administration (FDA), så kvalitet og risici kan variere. Men der er mange FDA-godkendte bioidentical formuleringer er tilgængelige i en række af styrker på apoteket - Tal med din udbyder for at se, om nogen af ​​disse kan være en god mulighed for dig.
 • Dehydroepiandrosterone (DHEA). Dette er en naturlig steroid produceret af din binyrerne, der kan købes som et kosttilskud. Nyere forskning har ikke fundet nogen beviser til støtte for dets brug, og der er nogle bekymringer om mulige skadelige virkninger.

Lav risiko komplementære behandlingsformer såsom akupunktur, yoga og paced vejrtrækning kan medvirke til at reducere stress og forbedre psykisk velvære. Men forskningen på evnen af ​​akupunktur og motion for at sænke hedeture er usikkert. Der er beviser for, at en lempelse hjælper med at reducere stress, som igen kan hjælpe med at forbedre symptomerne på hedeture.

Tal med din læge, før du tager nogen naturlægemidler eller kosttilskud til perimenopausale eller overgangsalderen symptomer. FDA regulerer ikke plantelægemidler, og nogle kan være farligt eller interagere med andre medikamenter, du tager, at sætte dit helbred på spil.

Se også