Pectus excavatum

Definition

Pectus excavatum er en tilstand, hvor en persons brystben er sunket ind i hans eller hendes bryst. Brystet buer indad i stedet for udad. I svære tilfælde kan pectus excavatum se ud som om midten af ​​brystet er blevet vundet ud, efterlader en dyb bule.

Mens den sunkne brystben er ofte mærkbar kort efter fødslen, sværhedsgraden af ​​pectus excavatum typisk forværres under den unge vækstspurt.

Også kaldet tragt bryst, pectus excavatum er mere almindelig hos drenge end hos piger. Svære tilfælde af pectus excavatum kan i sidste ende påvirke funktionen af ​​hjerte og lunger. Men selv milde tilfælde af pectus excavatum kan gøre børn føler selvbevidst om deres udseende. Kirurgi kan rette deformitet.

Symptomer

For mange mennesker med pectus excavatum, er deres eneste tegn eller symptom en lille fordybning i deres kister. I nogle mennesker, kan dybden af ​​indrykning forværres i den tidlige ungdom, og fortsætte med at forværres ind i voksenalderen.

I svære tilfælde af pectus excavatum kan brystbenet komprimere lungerne og hjertet. Tegn og symptomer kan omfatte:

 • Nedsat motion tolerance
 • Hurtig hjertebanken eller hjertebanken
 • Tilbagevendende luftvejsinfektioner
 • Hvæsende vejrtrækning eller hoste
 • Brystsmerter
 • Heart mumlen
 • Træthed

Se også

Årsager

Mens den præcise årsag til pectus excavatum er ukendt, kan det være en arvelig tilstand, fordi det undertiden kører i familier.

Pectus excavatum kan forekomme i forbindelse med andre medicinske tilstande, såsom:

 • Marfan syndrom. Denne arvelig tilstand påvirker bindevæv, hvilket ofte resulterer i lemmer og fingre, som er særlig lang og tynd.
 • Skoliose. En unormal krumning af rygsøjlen, skoliose forekommer normalt i præ-teenagepiger.
 • Mitralklapprolaps. Mitralklappen adskiller de to kamre i den venstre side af hjertet. Fejl i mitralklappen kan reducere hjertets effektivitet pumpe blod.

Risikofaktorer

Pectus excavatum er mere almindelig hos drenge end hos piger.

Komplikationer

Svære tilfælde af pectus excavatum kan komprimere lungerne og skub hjerte over til den ene side. Selv milde tilfælde af pectus excavatum kan resultere i selvopfattelse problemer.

Hjerte-og lungeproblemer
Hvis dybden af ​​brystbenet indrykning er alvorlig, kan det reducere mængden af ​​plads lungerne nødt til at udvide. Denne kompression kan også klemme hjerte, skubbe den ind i den venstre side af brystet og reducere dens evne til at pumpe effektivt.

Selvopfattelse problemer
Børn, der har pectus excavatum også tendens til at have en krum-forward kropsholdning, med tragtformet ribben og skulderblade. Mange er så selvbevidst om deres udseende, at de undgår aktiviteter, såsom svømning, hvor indrykningen i deres kister er sværere at camouflere med tøj.

Forberedelse til Deres udnævnelse

Hvis du eller dit barn har pectus excavatum, kan du først drøfte sagen med din familie læge. Han eller hun kan henvise dig til en læge, der har specialiseret sig i ortopædkirurgi.

Hvad du kan gøre
Du kan skrive en liste, der omfatter:

 • Detaljerede beskrivelser af de tegn og symptomer
 • Oplysninger om tidligere medicinske problemer
 • Information om medicinske problemer almindelige i din familie
 • Alle medicin og kosttilskud, du eller dit barn tager
 • Spørgsmål, du ønsker at spørge lægen, herunder hvilke behandlinger er tilgængelige

Hvad kan du forvente fra din læge
Din læge kan spørge nogle af de følgende spørgsmål:

 • Hvornår har disse tegn og symptomer begynde?
 • Har de forværret for nylig?
 • Har nogen andre i din familie havde et lignende problem?

Test og diagnose

Pectus excavatum kan normalt diagnosticeres ved blot at undersøge brystet. Men din læge kan foreslå flere forskellige typer af tests for at kontrollere associerede problemer med hjerte og lunger. Disse tests kan omfatte:

 • Bryst x-ray. Denne test kan visualisere dukkert i brystbenet og ofte viser hjertet forskydes ind i venstre side af brystet. X-stråler er smertefri og tager kun et par minutter at fuldføre.
 • Edb-tomografi (CT). En CT-scanning kan anvendes til at hjælpe med at bestemme alvoren af pectus excavatum og hvorvidt hjerte eller lunger bliver komprimeret. CT-scanninger tage mange røntgenbilleder fra forskellige vinkler til at producere tværgående billeder af kroppens indre struktur.
 • Elektrokardiogram. Et elektrokardiogram kan vise, om hjertets rytme er normal eller uregelmæssig, og hvis de elektriske signaler, der styrer hjerteslag er timet korrekt. Denne test er smertefri og indebærer placeringen af ​​mere end et dusin elektriske ledninger, som er knyttet til kroppen med en klæbrig lim.
 • Ekkokardiografi. Ekkokardiografi er en sonagram af hjertet. Det kan vise real-time billeder af hvor godt hjertet og dets klapper arbejder. Billederne fremstilles ved at sende lydbølger via en stav presset mod brystet.
 • Lungefunktionsundersøgelse. Disse typer af tests måle mængden af luft dine lunger kan holde og hvor hurtigt du kan tømme dine lunger. I nogle tilfælde er disse tests udføres, mens personen udøver på et løbebånd.
 • Exercise test. Denne test overvåger, hvor godt dit hjerte og lunger fungerer, mens du træner, som regel på et løbebånd.

Behandlinger og medicin

Pectus excavatum kan være kirurgisk repareret, men kirurgi er normalt forbeholdt folk, der har moderate til svære symptomer. Folk, der har milde tegn og symptomer kan blive hjulpet af fysioterapi. Visse øvelser kan forbedre kropsholdning og øge graden til hvilken brystet kan ekspandere.

Hvis du har mild pectus excavatum, kan din læge ønsker at revurdere dig hver seks til 24 måneder, for at sikre dine symptomer ikke har forværret.

Typer kirurgi
Hvis De har moderat til svær pectus excavatum, kan lægen foreslå kirurgi. De to mest almindelige typer af operationer, der anvendes til at korrigere pectus excavatum adskiller sig ved størrelsen af ​​de anvendte indsnit:

 • Større indsnit. Den større og centrum-of-the-bryst indsnit anvendes i Ravitch teknik tillader kirurgen at se brystbenet direkte. De unormale brusk fastgørelse ribbenene til den lavere brystbenet fjernes og brystbenet er fastgjort i en mere normal position med kirurgisk hardware, såsom et metal stiver eller mesh understøtninger. Disse bærere er fjernet i ni til 12 måneder.
 • Mindre incisioner. I minimalt invasiv Nuss procedure, er små snit placeret på hver side af brystet, under hver arm. Langskaftede redskaber og en smal fiberoptisk kamera er indsat gennem indsnit. En buet metalstang er skruet under deprimeret brystben, at hæve den til en mere normal position. I nogle tilfælde er mere end én bar anvendes. Søjlerne fjernes efter to år.

Sammenlignelige risici og resultater
Både Ravitch og Nuss procedurer er blevet revideret og forbedret gennem årene. Mens Ravitch teknikken tager længere tid at fuldføre, det Nuss procedure typisk resulterer i en længere hospitalsophold. Succes er højere på hospitaler, der udfører flere af disse typer af operationer.

De fleste mennesker, der gennemgår operation for at korrigere pectus excavatum er tilfreds med den ændring i, hvordan deres kister ser, uanset hvilken procedure der anvendes. Enten procedure forbedrer også hjertefunktionen. De bedste resultater opnås, når operationen er udført efter det fyldte 8 og inden udgangen af ​​puberteten, men voksne har også nydt godt af disse typer af operationer.

Håndtering og støtte

Pectus excavatum. Mitralklapprolaps.
Pectus excavatum. Mitralklapprolaps.

De fleste unge vil bare passe ind og ligne deres jævnaldrende. Dette kan være overordentligt vanskeligt for unge, der har pectus excavatum. I nogle tilfælde kan rådgivning være nødvendig for at hjælpe mester mestringsstrategier. Online støttegrupper og fora også er til rådighed, hvor du kan tale med folk, der står over for de samme typer af problemer.