Pårørende

Alzheimers: tips til at gøre ferien sjovere

Ferie kan være bittersød for familier ramt af Alzheimers. Prøv disse enkle tips til at gøre ferien mindre forstyrrende og mere behageligt for alle.

Hvis du ligesom mange, der er omsorgen for en elsket en med demens, kan feriesæsonen ikke føler sig så lystige. Minder fra bedre tider, kan overfladen som påmindelser om, hvad du har mistet, eller hvad der er ændret. På et tidspunkt, hvor du mener, du bør være glad, kan du i stedet opleve, at stress, skuffelse og sorg sejre.

På samme tid, kan du tror, ​​at du skal leve op til forventninger om familiens traditioner og hvordan tingene burde være. Som medhjælper er det ikke realistisk at tro, at du vil have tid eller energi til at deltage i alle de ferieaktiviteter, som du engang gjorde.

Men ved at justere dine forventninger og ændre nogle traditioner, kan du stadig finde mening og glæde for dig og din familie. Her er nogle ideer.

Keep it simple derhjemme

Hvis du omsorg for en elsket en, der har Alzheimers i hjemmet:

  • Foretag præparater sammen. Hvis du bager, din elskede kan være i stand til at deltage ved at måle mel, omrøring dej eller rullende dejen. Du kan finde det meningsfuldt at åbne feriekort eller wrap gaver sammen. Husk at koncentrere sig om processen, snarere end resultatet.
  • Tone ned dine dekorationer. Blinkende lys og store dekorative displays kan forårsage desorientering. Undgå tændte stearinlys og andre sikkerhedsrisici, samt dekorationer, der kan forveksles med spiselige lækkerier - såsom kunstige frugter.
  • Host rolige, langsomme tempo sammenkomster. Musik, samtale og tilberedning af måltider alle føje til støj og stimulering af en begivenhed. Men for en person, der har Alzheimers, en rolig og rolige omgivelser er normalt bedst. Hold daglige rutiner på plads, så meget som muligt, og efter behov, give din elskede et sted at hvile i løbet familie træf.

Være praktisk væk fra hjemmet

Pårørende. Foretag præparater sammen.
Pårørende. Foretag præparater sammen.

Hvis din elskede man bor på et plejehjem eller andre anlæg:

  • Fejre i den mest velkendte omgivelser For mange mennesker, der har Alzheimers, en ændring af miljø -. Selv et besøg hjemme - kan forårsage angst. I stedet for at skabe at afbrydelse, overveje at afholde en lille familie fest på anlægget. Du kan også deltage i ferieaktiviteter planlagt for beboerne.
  • Minimer besøgende trafik. Arranger et par familiemedlemmer at droppe ind på forskellige dage. Selv hvis din elskede er ikke sikker på, hvem der er hvem, to eller tre velkendte ansigter vil sandsynligvis være velkommen, mens ni eller 10 mennesker kan være overvældende.
  • Planlæg besøg hos din elskede ens bedste tid på dagen. Folk, der har Alzheimers trætte let, især som sygdommen skrider frem. Din elskede kan sætte pris på morgen og frokosttid besøgende mere end i eftermiddag eller i aften.

Se også

Alzheimers: tips til at gøre ferien sjovere

Pleje dig selv

Overvej dine behov, samt de af din elskede. At administrere dine forventninger til dig selv:

  • Vælge og vrage. Beslut hvilke ferieaktiviteter og traditioner er vigtigst, og fokusere på dem, du nyder. Husk, at du ikke kan gøre det hele.
  • Forenkle. Bage færre cookies. Køb færre gaver. Må ikke føler sig presset til at vise alle dine ferie dekorationer eller medtage en håndskrevet note med hvert feriekort. Bede andre om at give dele af ferie måltider.
  • Delegeret. Husk familiemedlemmer og venner, der har tilbudt deres hjælp. Lad dem hjælpe med rengøring, som omhandler kort og shopping til gaver. Spørg, hvis en af ​​dine børn eller en nær ven kunne bo med din elskede, mens du går til en ferie part.

Stol på dine instinkter

Som medhjælper ved du din elskede ens evner bedst. Du ved også, hvad der er mest tilbøjelige til at agitere eller forstyrre din elskede. Modstå presset for at fejre den måde andre kan forvente, at du skal. Husk, du kan ikke styre forløbet af Alzheimers eller beskytte din elskede en fra al nød - men ved at planlægge og sætte faste grænser, kan du undgå unødvendig ferie stress og nyde varmen af ​​sæsonen.

Se også