Pårørende

Omsorgsperson depression: forebyggelse tæller

Pårørende depression kan tage en vejafgift på dig og din evne til at pleje din elskede. Forstå tegn på pårørende depression - og knowhow til at forhindre det.

Forældreadfærd er ofte fysisk og følelsesmæssigt belastende. I et forsøg på at yde den bedst mulige pleje, kan du sætte din elskede ens behov før dit eget. Til gengæld kan du udvikle følelser af sorg, vrede og ensomhed. Undertiden kan disse følelser udløse omsorgsperson depression.

Hvad er symptomerne på pårørende depression?

Pårørende. Husk andre relationer.
Pårørende. Husk andre relationer.

Alle har en dårlig dag tider. Dog i diagnosticeret med depression - også kaldet major depression - du skal have fem eller flere af følgende symptomer over en to-ugers periode. Mindst en af ​​de symptomer, skal enten være en deprimeret stemning eller et tab af interesse eller glæde. Symptomerne omfatter:

 • Nedtrykthed det meste af dagen, næsten hver dag, såsom tristhed, tomt eller grædende
 • Formindsket interesse eller følelse ingen fornøjelse i alle - eller næsten alle - aktiviteter det meste af dagen, næsten hver dag
 • Signifikant vægttab, når de ikke slankekure, vægtøgning, eller fald eller stigning i appetit næsten hver dag
 • Søvnløshed eller øget lyst til at sove næsten hver dag
 • Enten rastløshed eller bremset adfærd, der kan observeres af andre
 • Træthed eller tab af energi næsten hver dag
 • Følelser af værdiløshed eller overdreven eller uhensigtsmæssig skyld næsten hver dag
 • Problemer med at træffe beslutninger, eller svært ved at tænke eller koncentrere næsten hver dag
 • Tilbagevendende tanker om død eller selvmord, eller et selvmordsforsøg

Se også

Omsorgsperson depression: forebyggelse tæller

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg udvikler omsorgsperson depression?

Hvis du oplever tegn eller symptomer på pårørende depression, skal du kontakte din læge eller en mental sundhed udbyder. Depression er ikke noget man bare kan "snap out" på - og venstre ubehandlet, kan depression føre til forskellige følelsesmæssige og fysiske problemer. Det kan også påvirke kvaliteten af ​​pleje du er i stand til at give til din elskede. Men de fleste mennesker, der har depression føler sig bedre med hjælp af medicin, psykologisk rådgivning eller anden behandling.

Hvad kan jeg gøre for at forhindre pårørende depression?

Du kan tage aktive skridt til at forhindre pårørende depression. For eksempel:

 • Ræk ud efter hjælp. Må ikke vente, indtil du føler dig overvældet over at bede om hjælp omsorg for en elsket. Hvis det er muligt, få hele din familie er involveret i planlægningen og yde omsorg. Opsøge pusterum tjenester og en omsorgsperson support gruppe. En støtte netværket kan holde dig fra at føle isoleret, forarmet og deprimeret.
 • Husk andre relationer forældreadfærd kan tage tid væk fra genopfyldning personlige relationer -. Men viser kære og venner, du holder af dem kan give dig styrke og håb.
 • Start et tidsskrift. Journaling kan forbedre dit humør ved at tillade dig at udtrykke smerte, vrede, angst eller andre følelser.
 • Tag dig tid til dig selv. Deltage i aktiviteter, der giver dig mulighed for at slappe af og have det sjovt. Gå til en film, se en Boldspil, eller deltage i en fødselsdagsfest eller religiøse indsamling. Fysisk aktivitet og meditation kan også hjælpe med at reducere stress.
 • Bo positive. Forældreadfærd tillader dig at give noget tilbage og gøre en forskel i din elskede ens liv. Forældreadfærd kan også have åndelig betydning for dig. Fokus på disse positive aspekter ved forældreadfærd at hjælpe med at forhindre depression.

Husk, hvis du tror, ​​du er deprimeret, søge hjælp. Korrekt behandling kan hjælpe dig til at føle dit bedste.

Se også