Pårørende

Alzheimers: hvornår de skal stoppe kørslen

Hvis din elskede har Alzheimers, kan han eller hun ikke være sikker på vejen. Forklare risiciene - så giver andre måder at komme rundt.

Kørsel er et stærkt symbol på kompetence og uafhængighed, udover at være en rutinemæssig del af voksenlivet. Men fokuserede koncentration og hurtig reaktionstid er nødvendig for sikker kørsel tendens til at falde med alderen. Alzheimers sygdom fremskynder denne proces dramatisk. Hvis du omsorg for en elsket en lever med Alzheimers, kan du blive nødt til at ændre hans eller hendes kørsel - eller stoppe hans eller hendes kørsel helt.

Mere end problemer med hukommelsen

Pårørende. Hold tasterne ude af syne.
Pårørende. Hold tasterne ude af syne.

Nedtonet korttidshukommelse gør det nemt for en chauffør, der har Alzheimers at fare vild, selv i vante omgivelser. Måske mere farlig, er imidlertid et fald i evnen til at bedømme afstande og forudsige kommende trafikale problemer. En chauffør, der har Alzheimers kan også have problemer med at prioritere visuelle referencer. En irrelevant syn, såsom en hund hoppe bag et hegn, kan distrahere føreren fra vigtige signaler - såsom bremselygter eller vejskilte.

Hvornår skal stoppe kørslen

Kørsel vedrører ofte overfladen under de tidlige stadier af hukommelsen ændringer. Mennesker med demens er særligt tilbøjelige til at minimere kompleksiteten af ​​kørsel og overvurderer deres evner. Udtalelser varierer om kørslen bør være tilladt på alle efter en Alzheimers diagnose. Forskning viser, at bilister med Alzheimers sygdom er mere tilbøjelige til at komme ind trafikulykke. For nogle mennesker kan det være lettere at give op hjulet tidligt, da de stadig kan forstå de potentielle farer. På den anden side kan folk i de tidlige stadier af sygdommen være i stand til sikkert at begrænse deres kørsel til korte dagtimerne ture i velkendte omgivelser.

Hvis din elskede fortsætter med at drive, er opmærksomme på advarselstegn af usikre kørsel, såsom:

 • Svært ved at navigere til velkendte steder
 • Upassende Vognbaneassistent
 • Forvirrende bremsen og gas pedaler
 • Undlade at observere trafiksignaler
 • Gør langsomme eller dårlige beslutninger
 • Rammer kantstenen, mens du kører
 • Kørsel på et uhensigtsmæssigt hastighed (ofte for langsom)
 • At blive vred eller forvirret, mens du kører

Ifølge en rapport fra Den Europæiske Academy of Neurology, en af ​​de mere præcise prædiktorer for kørsel problem er en omsorgsperson vurdering. Hvis en pårørende (generelt en ægtefælle), mener, at hans eller hendes slægtning med demens kører usikre, de pårørende er sandsynligt at være korrekt. Hvis du ikke er sikker på, om det er sikkert for din elskede at køre, så spørg dig selv om du føler dig sikker ridning i et køretøj drevet af den person, der har Alzheimers - eller hvis du vil føle dig sikker at have dine børn eller andre drev med denne person. Hvis svaret er nej, så ved du det er tid for ham eller hende til at trække sig tilbage fra kørsel.

Se også

Alzheimers: hvornår de skal stoppe kørslen

Hvordan til at lette overgangen

Når din elskede en stopper kørsel, sørge for alternativ transport. Måske familiemedlemmer og venner kan løbe ærinder med din elskede, eller du kan arrangere transport gennem en højtstående van rute. Du kan være i stand til at etablere en betalingskonto hos en taxi service, så din elskede kan gå steder, men vil ikke nødt til at håndtere penge.

Også overveje måder at begrænse din elskede behov for at køre. Mange emner - såsom dagligvarer, måltider og recepter - kan leveres til din elskede ens hjem. Nogle barberer og frisører gør hus opkald så godt.

Forbliv fast som sygdommen skrider frem

Hvis din elskede man ønsker at fortsætte kørslen på trods af de farer - eller begynder at køre igen efter en periode væk fra vejen - at overveje disse strategier for at holde ham eller hende ud af førersædet:

 • Få det skriftligt Nogle gange hjælper det, hvis en myndighed tal -. Læge, advokat eller forsikring agent - fortæller din elskede til at stoppe kørslen. Have noget i skrivning kan være en nyttig påmindelse.
 • Hold tasterne ude af syne. Parkér bilen rundt om hjørnet eller i en lukket garage, og ikke holde tasterne i et almindeligt syn. Hvis din elskede en insisterer på at gennemføre et sæt nøgler, tilbyder gamle nøgler, der ikke vil starte bilen.
 • Deaktiver køretøjet. Tag et batteri kabel for at forhindre bilen i at starte, eller spørg en mekaniker til at installere en "kill switch", der skal være aktiveret, før bilen starter.
 • Sælg bilen. Hvis du kan undvære din elskede bil, overveje at sælge det.

Uanset om din elskede stopper kørsel alle på en gang eller i etaper, han eller hun vil formentlig sørge over tabet af uafhængighed. Vær så tålmodig som du kan, men husk at stå fast. Konsekvenserne af usikre kørsel kan være ødelæggende.

Se også