Pacemaker

Definition

En pacemaker er en lille enhed, på størrelse med en halv dollar stykke, der er placeret under huden nær dit hjerte til at hjælpe med at kontrollere din hjerterytme. En pacemaker er implanteret som en del af, hvad der ofte omtales som "hjerte gensynkronisering terapi."

Folk kan have brug for en pacemaker for en række forskellige årsager - primært på grund af en af ​​en gruppe af tilstande kaldes arytmier, hvor hjertets rytme er unormal.

Normal aldring af hjertet kan forstyrre din puls, hvilket gør det slog for langsomt. Hjertemusklen skader som følge af et hjerteanfald er en anden almindelig årsag til forstyrrelser i din hjerterytme. Visse medikamenter kan påvirke din puls så godt. For nogle forårsage genetiske betingelser en unormal hjerterytme. Uanset den underliggende årsag til en unormal hjerterytme, kan en pacemaker ordne det.

Pacemaker. Impulsgeneratoren.
Pacemaker. Impulsgeneratoren.

En pacemaker kan ofte implanteret i brystet med en mindre operation. Du kan være nødt til at tage nogle forholdsregler i dit daglige liv efter din pacemaker er installeret.

Se også

Hvorfor det er gjort

Pacemakere implanteres hjælp til at kontrollere din hjerterytme. De kan implanteres midlertidigt at behandle en langsom hjerterytme efter et hjerteanfald, kirurgi eller overdosis af medicin. Pacemakere kan også implanteres permanent at korrigere en langsom hjerterytme (bradykardi), eller i nogle tilfælde, at hjælpe med at behandle hjertesvigt. For at forstå hvordan en pacemaker virker, det hjælper at vide, hvordan dit hjerte slår.

Hvordan dit hjerte slår
Hjertet er en muskuløs, knytnæve-størrelse pumpe med fire kamre, to i venstre side, og to til højre. De øverste kamre er højre og venstre forkamre. De nederste kamre er højre og venstre ventrikler.

For dit hjerte til at fungere ordentligt, skal hjertets kamre arbejder på en koordineret måde. Dit hjerte skal også slå med en passende hastighed - normalt 60-90 slag i minuttet i hvile voksne. Hvis dit hjerte slår for langsomt eller for hurtigt, ikke nok blod flyder gennem kroppen, hvilket fører til træthed, besvimelse, åndenød, forvirring og andre tegn og symptomer.

Dit hjerte elektriske system styrer kamrene 'pumpefunktion. En normal hjerterytme begynder i din højre atrium i sinusknuden. Denne klynge af celler - din naturlige pacemaker - fungerer som et tændrør, der genererer regelmæssige elektriske impulser, der rejser gennem specialiserede muskelfibre.

Definition. Leads (elektroder).
Definition. Leads (elektroder).

Når en elektrisk impuls når både højre og venstre forkamre, de kontrakt-og squeeze blod ind i hjertekamrene. Efter et split-sekund forsinkelse tillade hjertekamrene til at fylde, når impulsen hjertekamrene, hvilket gør dem kontrakt og pumpe blod til resten af ​​kroppen.

Hvad en pacemaker gør
Indopereret elektronisk pacemaker efterligner virkningen af ​​din naturlige pacemaker. Indopereret pacemaker består af to dele:

 • Impulsgeneratoren. Denne lille metalbeholder huser et batteri og det elektriske kredsløb, der regulerer hastigheden af elektriske impulser der sendes til dit hjerte.
 • Leads (elektroder). En til tre fleksible isolerede ledninger hver anbragt i et kammer eller kamre, i dit hjerte og levere de elektriske impulser til at justere din puls.

Pacemakere overvåge din hjerterytme, og hvis det er for langsom, vil pacemakeren fremskynde din puls ved at sende elektriske signaler til dit hjerte. Derudover har de fleste pacemakere sensorer, der registrerer kroppens bevægelse eller vejrtrækning, hvilket signalerer pacemakeren, for at øge din puls under træningen til at opfylde din krops øgede behov for blod og ilt.

Single-kammer pacemakere
Disse typer af pacemakere normalt bære elektriske impulser fra impulsgeneratoren til højre hjertekammer i dit hjerte.

Dual-kammer pacemakere
Dual-kammer pacemakere bære elektriske impulser fra impulsgeneratoren til både højre hjertekammer og højre atrium i dit hjerte. De impulser hjælpe med at kontrollere timingen af ​​sammentrækninger mellem de to kamre.

Biventrikulær pacemaker
Biventrikulær pacemaker er en behandlingsmulighed for mennesker med hjertesvigt, hvis hjerter 'elektriske systemer er blevet beskadiget. I modsætning til en almindelig pacemaker, stimulerer en biventrikulær pacemaker begge de nedre kamre i dit hjerte (højre og venstre ventrikler) for at gøre hjertet slå mere effektivt. En biventrikulær pacemaker skridt begge ventrikler således at alle eller de fleste af de ventrikulære muskel pumper sammen. Dette giver dit hjerte til at pumpe blodet mere effektivt. Fordi denne behandling nulstiller hjertekamrene 'pumpe mekanisme, er det også kaldet hjerte gensynkronisering terapi (CRT).

Se også

Risici

Komplikationer fra at have kirurgi at implantere din pacemaker er ualmindelige, men kunne omfatte:

 • Infektion hvor pacemakeren blev implanteret
 • Allergisk reaktion farvestoffet eller anæstesi anvendes under din procedure
 • Hævelse, blå mærker eller blødning på generatoren site, især hvis du tager blodfortyndende medicin
 • Skader på dine blodkar eller nerver i nærheden af ​​pacemakeren
 • Kollapset lunge
 • Punktering af hjertemusklen, hvilket kan føre til blødninger i foret (hjertesækken) i dit hjerte og kan kræve akut lægehjælp

Livstruende komplikationer af pacemaker implantation er sjældne.

Se også

Hvordan du forbereder

Før din læge beslutter, hvis du har brug for en pacemaker, har du flere tests gjort for at finde ud af årsagen til din uregelmæssig hjerterytme. Disse kunne omfatte:

 • Elektrokardiogram. I denne noninvasive test, er sensor pads med ledninger fastgjort, kaldet elektroder, placeret på brystet, og nogle gange lemmer til at måle dit hjertets elektriske impulser. Dit hjerte bankende mønster kan tilbyde spor til den type uregelmæssig hjerterytme, du har.
 • Holter-monitorering. Også kendt som en ambulant elektrokardiogram monitor, en Holter monitor registrerer din hjerterytme for en hel 24-timers periode. Ledninger fra elektroder på brystet gå til en batteridrevet optageenhed bæres i lommen eller bæres i et bælte eller skulderrem. Mens du er iført skærmen, vil du føre dagbog over dine aktiviteter og symptomer. Din læge vil sammenligne dagbog med de elektriske optagelser for at forsøge at finde ud af årsagen til dine symptomer.
 • Ekkokardiografi. Denne noninvasive test bruger ufarlige lydbølger, der giver din læge for at se dit hjerte uden at gøre et snit. Under proceduren, der kaldes en lille, plast instrument en transducer er placeret på brystet. Den indsamler afspejles lydbølger (ekko) fra dit hjerte, og sender dem til en maskine, der bruger lydbølgen mønstre til at komponere billeder af dit bankende hjerte på en skærm. Disse billeder viser, hvor godt dit hjerte fungerer, og optagede billeder give din læge til at måle størrelsen og tykkelsen af ​​din hjertemusklen.
 • Stress test. Nogle hjerteproblemer forekommer kun under træningen. For en stresstest, der er en ekkokardiografi eller elektrokardiogram før og umiddelbart efter at gå på et løbebånd eller ridning en stationær cykel. Andre typer af løbebånd motion tests også kan gøres for at evaluere dit hjerte, herunder en iltforbrug test, der måler hvor meget ilt din krop bruger.

Se også

Hvad du kan forvente

Under proceduren
Kirurgi for at implantere pacemakeren er normalt udføres, mens du er vågen og tager typisk et par timer. Du vil få et beroligende middel til at slappe af, og området, hvor din pacemaker indsættes, vil blive bedøvet.

Under operationen er en eller flere fleksible, isolerede ledninger (ledninger eller elektroder), indsat i en større vene under eller i nærheden af ​​din kraveben og guidet til dit hjerte ved hjælp af røntgenbilleder. Den ene ende af hver ledning er fastgjort til den passende position i hjertet, mens den anden ende er fastgjort til impulsgeneratoren, som normalt implanteres under huden under din kraveben.

Efter indgrebet
Du vil som regel blive på hospitalet for en dag efter at have en pacemaker indopereret. Før du forlader, er din pacemaker programmeret til at passe til dine særlige pacing behov. En tilbagesendelse besøg er ofte planlagt til at sørge for din pacemaker indstillinger er korrekte.

Efter dette, kan de fleste pacemakere kontrolleres eksternt via trådløs teknologi. Brug din mobiltelefon eller radiofrekvens signaler, din pacemaker sender og modtager information mellem dig og din læge kontor, hvor din læge kan få adgang til data - herunder din puls og rytme, hvordan din pacemaker fungerer, og den resterende batterilevetid. Fjernbetjening transmissioner kan foretages på planlagte intervaller eller på uplanlagte tidspunkter, hvis din pacemaker sender en alarm, eller du kan sende en transmission, hvis du har en bekymring. Fjernbetjening teknologi betyder færre ture til lægens kontor, men du vil stadig nødt til at blive set af din læge i person for planlagte eftersyn.

Efter din procedure at implantere din pacemaker, kan Deres læge anbefale, at du undgår kraftig motion eller tunge løft for omkring en måned. Du kan have nogle ømhed og smerter nær det område, hvor din pacemaker blev implanteret. Disse smerter kan lindres med over-the-counter medicin, såsom acetaminophen (Tylenol, andre) eller ibuprofen (motrin IB, Advil, andre), men tale med din læge, før du tager nogen smertestillende midler.

Særlige forholdsregler
Det er usandsynligt, at din pacemaker ville stoppe med at arbejde ordentligt på grund af elektrisk interferens. Alligevel skal du tage et par forholdsregler:

 • Mobiltelefoner. Det er sikkert at tale i en mobiltelefon, men undgå at placere din mobiltelefon direkte over din pacemaker implantation websted, når telefonen er tændt. Selvom usandsynligt, kan din pacemaker fejlfortolker cellphone signal som et hjerteslag og tilbageholde pacing, der producerer symptomer, såsom pludselige træthed.
 • Sikringsordninger. Passerer en lufthavn metaldetektor vil ikke forstyrre din pacemaker, selvom metallet i det kan lyde alarm. Men undgå dvælende nær eller lænet mod en metal-detektion system. Hvis sikkerhedspersonalet insisterer på at bruge en håndholdt metaldetektor, bede dem om ikke at holde enheden tæt på din pacemaker længere end nødvendigt, eller bede om en alternativ form for personlig søgning. For at undgå potentielle problemer, bære et ID-kort med angivelse af, at du har en pacemaker.
 • Medicinsk udstyr. Hvis en læge overvejer enhver medicinsk procedure, der indebærer intensiv eksponering for elektromagnetisk energi, så fortæl ham eller hende, at du har en pacemaker. Sådanne procedurer omfatter magnetisk resonans, terapeutisk stråling til behandling af kræft-og trykbølge lithotripsi, som bruger chokbølger at bryde op store nyresten eller galdesten. Hvis du har kirurgi, en procedure for at kontrollere blødning (electrocautery) også kan forstyrre pacemaker funktion.
 • Power-genererende udstyr. Stå mindst 2 fod (60 centimeter) fra svejseudstyr, højspændingsledninger transformere eller motor-generator-systemer. Hvis du arbejder omkring sådant udstyr, kan din læge arrangere en test på din arbejdsplads for at afgøre, om det påvirker din pacemaker.

Enheder, der er usandsynligt, at forstyrre din pacemaker omfatter mikrobølgeovne, fjernsyn og fjernbetjeninger, radioer, brødristere, elektriske tæpper, elektriske barbermaskiner og elektriske boremaskiner.

Se også

Resultater

Når din pacemaker er implanteret, skal batteriet holde fem til 10 år, hvilket er den gennemsnitlige levetid. Når en pacemaker batteri slidt, er hele pacemaker puls generator udskiftet, og du brug for en anden procedure til at fastsætte din enhed. De fører af din pacemaker, kan blive siddende på plads - selvom de kan være nødvendigt at udskifte den sidste ende - og proceduren for at ændre din pacemaker batteri er ofte hurtigere og kræver mindre restitutionstid end den procedure, først implantere din pacemaker.

Pacemakere er en standard behandling for mange forhold, der påvirker din hjertets elektriske system. Ved at forhindre en langsom puls, kan pacemakere behandle symptomer, såsom træthed, svimmelhed og besvimelse. Fordi de fleste af nutidens pacemakere justerer automatisk din puls til at matche dit niveau af fysisk aktivitet, kan de tillader dig at genoptage en mere aktiv livsstil.

Pacemakere og end-of-life spørgsmål
Hvis du har en pacemaker og bliver uhelbredeligt syg med en betingelse relateret til dit hjerte, såsom kræft, er det muligt, at din pacemaker kunne forlænge dødsprocessen. Læger og forskere har varieret udtalelser om at slukke en pacemaker i end-of-life situationer.

Hvis du har en pacemaker, og er bekymret for at slukke den, så tal med din læge. Du kan også ønsker at tale med familiemedlemmer eller en anden person, der er udpeget til at foretage medicinske beslutninger for dig om, hvad du gerne vil gøre i slutningen-of-life pleje situationer.

Se også