Overgangsalderen

Hormonbehandling og dit hjerte

Tager du - eller overvejer - hormon terapi til behandling af generende symptomer i overgangsalderen? forstå de potentielle risici for dit hjerte, og om hormonbehandling er det rigtige for dig.

Langsigtet hormonbehandling bruges til at blive rutinemæssigt ordineret til postmenopausale kvinder til at lindre hedeture og andre overgangsalderen symptomer. Hormonbehandling blev også anset for at reducere risikoen for hjertesygdom.

Før overgangsalderen har kvinder en lavere risiko for hjertesygdomme end mænd gør. Men som kvinder alder og deres østrogenniveau falder efter overgangsalderen, deres risiko for hjertesygdomme stiger. I 1980'erne og 1990'erne, rådede eksperterne ældre kvinder til at tage østrogen og andre hormoner til at holde deres hjerter sund.

Men hormonbehandling - eller hormonbehandling, som det er nu hedder - har haft blandede resultater. Mange af de forventede fordele udeblev for et stort antal kvinder. Den største randomiseret, kontrolleret studie til dato faktisk fundet en ubetydelig stigning i hjertesygdomme hos postmenopausale kvinder, der anvender hormonbehandling.

Stadig, nogle data tyder på, at østrogen kan nedsætte risikoen for hjertesygdomme, når det tages tidligt i overgangsalderen:

  • I en nylig dansk undersøgelse, efter 10 års behandling kvinder modtager hormonbehandling tidligt efter overgangsalderen havde en signifikant reduceret risiko for dødelighed, hjertesvigt eller hjerteanfald, uden nogen synlig stigning i risikoen for kræft eller slagtilfælde.
  • Et randomiseret, kontrolleret klinisk forsøg - Kronos Early Østrogen Prevention Study (holder) - udforskning østrogen brug og hjertesygdomme hos yngre postmenopausale kvinder blev for nylig afsluttet, og resultaterne forventes snart.

Risici i perspektiv

Hvis du har en hård tid med symptomer på overgangsalderen, men bekymre sig om, hvordan hormonbehandling vil påvirke dit hjerte, så tal med din sundhedspleje udbyder til at sætte dit personlige risiko i perspektiv. Overvej disse punkter:

  • Risikoen for hjertesygdom til en individuel kvinde tager hormonbehandling er meget lav. Hvis du er i tidlig overgangsalder, har moderate til svære hedeture og andre menopausale symptomer, og de ​​er ellers sundt, fordelene ved hormonbehandling sandsynligvis opvejer eventuelle risici for hjertesygdom.
  • Din individuelle risiko for at udvikle hjertesygdomme, afhænger af mange faktorer, herunder familiens sygehistorie, personlig sygehistorie og livsstil praksis. Tal med din læge om dine personlige risici. Hvis du er en lav risiko for hjertesygdomme, og dine menopausale symptomer er betydelige, hormonbehandling er en rimelig betragtning.
  • Risiko er forskellig for kvinder med tidlig menopause eller for tidlig ovariesvigt. Hvis du har standset have perioder før alder 40 (tidlig overgangsalder), eller mistede normale funktion af dine æggestokke før alder 40 (tidlig ovariesvigt), har du et andet sæt af hjerte og blodkar (kardiovaskulære) sundhedsrisici sammenlignet med kvinder, der når overgangsalderen nær den gennemsnitlige alder på omkring 50. Dette omfatter en højere risiko for hjertesygdomme.

Hormonbehandling risici kan variere afhængigt af, om østrogen gives alene eller med en progestin, og afhængig af din nuværende alder og alder ved overgangsalderen, dosis og typen af ​​østrogen og andre sundhedsmæssige risici såsom din familie sygehistorie og kræftrisiko.

Hvem bør ikke tage hormonbehandling

Hvis du allerede har haft et hjerteanfald, hormonbehandling er ikke for dig. Hvis du allerede har en hjertesygdom, eller du har en historie af blodpropper, har risikoen for hormonbehandling blevet klart vist at opveje de potentielle fordele.

Se også

Hormonbehandling og dit hjerte

Hvordan at begrænse risiciene

Tal med din læge om disse strategier for at mindske risikoen for hormonbehandling:

  • Prøv en form for hormonbehandling, der har begrænset systemiske effekter. Østrogen og gestagen findes i mange former, herunder piller, plastre, geler, vaginal cremer og langsomt frigivende stikpiller eller ringe, som du placerer i din vagina. Lavdosis vaginale præparater af østrogen - der kommer i fløde, tablet eller ring formular - effektivt kan behandle vaginalsymptomer samtidig minimere optagelse i kroppen. Tilsvarende er hormoner leveres gennem plastre ikke så omfattende metaboliseres i kroppen og har mindre potentiale for uønskede bivirkninger.
  • Minimer mængden af medicin du tager Brug den laveste effektive dosis i kortest tid er nødvendig for at behandle symptomer, medmindre du er yngre end 45 år -. I dette tilfælde, skal du nok østrogen til beskyttelse mod langsigtede sundhedsmæssige effekter af østrogenmangel. Hvis du har varer menopausale symptomer, der væsentligt forringer din livskvalitet, kan din læge anbefale længerevarende behandling.
  • Træffe sunde valg af livsstil. Imødegå risikoen for at udvikle hjertesygdomme ved at gøre hjerte-sunde valg af livsstil. Der må ikke ryges eller bruge tobaksvarer. Få regelmæssig fysisk aktivitet. Spis en sund kost med fokus på frugt, grøntsager, fuldkorn og fedtfattig protein. Opretholde en sund vægt. Og få regelmæssige helbredsundersøgelser til at kontrollere dit blodtryk og kolesteroltal til at opdage tidlige tegn på hjertesygdomme.
  • Seek regelmæssig opfølgning pleje. Se din sundhedspleje udbyder regelmæssigt for at sikre, at fordelene ved hormonbehandling fortsat opvejer risiciene, og for kræft screeninger såsom mammografi og bækken eksamener.

En balancegang

Overgangsalderen. Risikoen for hjertesygdomme til en individuel kvinde tager hormonbehandling er meget lav.
Overgangsalderen. Risikoen for hjertesygdomme til en individuel kvinde tager hormonbehandling er meget lav.

Kvinder i alle aldre bør tage hjertesygdomme alvorligt. Blandt amerikanske kvinder, er 1 ud af 3 dødsfald hvert år på grund af hjerte-og karsygdomme.

De fleste raske kvinder, der er inden for fem år efter menopausen kan roligt tage kortsigtede hormonbehandling for menopausale symptomer, uden at øge risikoen for hjertesygdomme. Hvis du oplever klassiske symptomer på overgangsalderen, herunder utålelige hedeture, vaginal tørhed eller søvnløshed, så tal med din læge om, hvordan du kan lindre generende symptomer uden at sætte dit helbred på spil.

Se også