Overgangsalderen

Definition

Overgangsalderen er den permanente slutningen af ​​menstruation og frugtbarhed, defineret som forekommende 12 måneder efter din sidste menstruation. Overgangsalderen kan ske i 40'erne eller 50'erne, men den gennemsnitlige alder er 51 i Europa.

Overgangsalderen er en naturlig biologisk proces. Selvom det ender frugtbarhed, kan du forblive sunde, vitale og seksuelt. Nogle kvinder føler sig lettet, fordi de ikke længere behøver at bekymre sig om graviditet.

Alligevel kan de fysiske og følelsesmæssige symptomer på overgangsalderen forstyrre din søvn, forårsager hedeture, sænke din energi eller - for nogle kvinder - trigger angst eller følelser af sorg og tab.

Tøv ikke med at søge behandling for symptomer, der plager dig. Mange effektive behandlinger er tilgængelige, fra livsstil justeringer til hormonbehandling.

Se også

Symptomer

Overgangsalderen. Naturligt fald af reproduktive hormoner.
Overgangsalderen. Naturligt fald af reproduktive hormoner.

I de måneder eller år frem til overgangsalderen (perimenopause), kan du opleve disse tegn og symptomer:

 • Uregelmæssig menstruation
 • Vaginal tørhed
 • Hedeture
 • Nattesved
 • Søvnproblemer
 • Humørsvingninger
 • Vægtøgning og bremset stofskifte
 • Tyndere hår og tør hud
 • Tab af bryst fylde

Det er muligt, men meget usædvanligt, at menstruere hver måned lige op til din sidste menstruation. Mere sandsynligt vil du opleve nogle uregelmæssigheder i din menstruation.

Hvis du har sprunget en periode, men er ikke sikker på at du har startet overgangsalderen overgang, kan du ønsker at afgøre, om du er gravid. Skipping perioder perimenopause er fælles og forventet. Ofte vil menstruation opstår hver to til fire måneder i løbet perimenopause, især et til to år, før overgangsalderen. Trods uregelmæssig menstruation, er graviditet mulig.

Hvornår skal se en læge
Starter ved perimenopause, regelmæssige besøg med din læge for forebyggende sundhedsydelser og eventuelle medicinske bekymringer tidsplanen. Fortsæt at få disse udnævnelser under og efter overgangsalderen. Forebyggende sundhedspleje kan omfatte anbefalede screeninger på overgangsalderen, såsom en koloskopi, mammografi, lipid screening, skjoldbruskkirtlen test, hvis foreslået af din historie, og bryst og bækken eksamener.

Altid søge læge, hvis du har blødning fra skeden efter overgangsalderen.

Se også

Årsager

Menopause kan skyldes:

 • . Naturligt fald af reproduktive hormoner Når du nærmer dig din sene 30'erne, dine æggestokke begynde at gøre mindre østrogen og progesteron - de hormoner, der regulerer menstruation - og din fertilitet falder. I 40'erne, kan dine menstruationer bliver længere eller kortere, tungere eller lettere, og mere eller mindre hyppige, indtil til sidst - i gennemsnit, efter alder 51 - dine æggestokke stoppe med at producere æg, og du har ikke flere perioder.
 • Hysterektomi. En hysterektomi, der fjerner din livmoder, men ikke dine æggestokke (partiel hysterektomi) normalt ikke forårsager overgangsalderen. Selvom du ikke længere har perioder, dine æggestokke stadig frigive æg og producere østrogen og progesteron. Men operation, der fjerner både din livmoder og dine æggestokke (total hysterektomi og bilateral oophorectomy) er årsag til overgangsalderen, uden nogen overgangsperiode. Din perioder stoppe øjeblikkeligt, og du er tilbøjelige til at have hedeture og andre menopausale tegn og symptomer, som kan være alvorlig, da disse hormonelle forandringer opstå pludseligt frem over flere år.
 • Kemoterapi og strålebehandling. Disse behandlinger mod kræft kan fremkalde overgangsalderen, der forårsager symptomer som hedeture under eller kort efter behandlingsforløbet. Den stopper for menstruation (og fertilitet) er ikke altid permanent efter kemoterapi, så prævention kan stadig ønske.
 • Æggestokkene insufficiens. Ca. 1 procent af kvinder oplever overgangsalderen, før 40 år (tidlig overgangsalder). Overgangsalderen kan skyldes æggestokkene insufficiens - når dine æggestokke undlader at producere normale niveauer af reproduktive hormoner - stammer fra genetiske faktorer eller autoimmun sygdom. Men ofte ingen årsag kan findes. For disse kvinder er hormonbehandling anbefales typisk i det mindste indtil den naturlige alder af overgangsalderen for at beskytte hjernen, hjertet og knogler.

Se også

Komplikationer

Efter overgangsalderen. Din risiko for visse medicinske tilstande stiger Eksempler omfatter:

 • Hjerte-og blodkar (kardiovaskulære) sygdom. Når din østrogen niveauer falder, er din risiko for hjerte-kar sygdom stiger. Hjertesygdom er den hyppigste dødsårsag hos kvinder såvel som hos mænd. Så det er vigtigt at få regelmæssig motion, spise sundt og opretholde en normal vægt. Spørg din læge til råds om, hvordan du beskytter dit hjerte, såsom hvordan man kan reducere dit kolesteroltal eller blodtryk, hvis det er for højt.
 • Knogleskørhed. Denne betingelse forårsager knoglerne til at blive skør og svag, hvilket fører til en øget risiko for knoglebrud. I de første par år efter overgangsalderen, kan du miste knogletæthed i et hastigt tempo, hvilket øger din risiko for knogleskørhed. Postmenopausale kvinder med osteoporose er særligt modtagelige for frakturer af deres hofter, håndled og rygsøjle.
 • Urininkontinens. Da væv af din vagina og urinrøret mister deres elasticitet, kan du opleve en hyppig, pludselig, stærk trang til at tisse, efterfulgt af en ufrivillig vandladning (urge-inkontinens) eller tab af urin med hoste, latter eller løft (stressinkontinens). Du har måske urinvejsinfektioner oftere. Styrkelse af bækkenbundsmuskler med Kegel øvelser og bruge en aktuel vaginal østrogen kan hjælpe med at lindre symptomerne på inkontinens.
 • Seksuel funktion. Vaginal tørhed af nedsat fugt produktion og tab af elasticitet kan forårsage ubehag og let blødning under samleje. Også nedsat følelse kan reducere dit ønske om seksuel aktivitet (libido). Vandbaseret vaginal fugtighedscreme og smøremidler kan hjælpe. Vælg produkter, som ikke indeholder glycerin, fordi kvinder, der er følsomme for kemikaliet kan opleve brænding og irritation. Hvis en vaginal smøremiddel ikke er nok, mange kvinder drage fordel af brugen af ​​lokale vaginal østrogenbehandling, fås i creme, vaginal tablet eller ring.
 • Vægtøgning. Mange kvinder tager på i vægt i løbet af overgangsalderen overgang og efter overgangsalderen, fordi stofskiftet bremser. Du kan være nødt til at spise mindre og motionere mere, bare for at bevare din nuværende vægt.

Se også

Forberedelse til Deres udnævnelse

Dit første udnævnelse vil sandsynligvis være med enten din primære behandleren eller en gynækolog.

Forberedelse til din udnævnelse. Kemoterapi og strålebehandling.
Forberedelse til din udnævnelse. Kemoterapi og strålebehandling.

Hvad du kan gøre
Fordi udnævnelser kan være kort, er det en god ide at forberede sig på forhånd:

 • Hold styr på dine symptomer. For eksempel kan en liste over hvor mange hedeture du oplever på en dag eller uge, og bemærk hvor alvorlige de er lave.
 • Lav en liste over nogen medicin, urter og vitamintilskud, du tager. Medtag de doser, og hvor ofte du tager dem.
 • Har et familiemedlem eller en nær ven ledsage dig, hvis det er muligt. Du kan få en masse oplysninger på dit besøg, og det kan være svært at huske det hele.
 • Tag en notebook eller notesblok med dig. Brug den til at bemærke vigtige oplysninger under dit besøg.
 • Forbered en liste med spørgsmål til at spørge din læge. Liste dine vigtigste spørgsmål først, i tilfælde tiden løber ud.

Nogle grundlæggende spørgsmål at stille er:

 • Hvilken slags tests kunne jeg har brug for, hvis nogen?
 • Hvilke behandlinger er tilgængelige for at minimere mine symptomer?
 • Er der noget jeg kan gøre for at lindre mine symptomer?
 • Hvilke skridt kan jeg tage for at bevare mit helbred?
 • Er der nogen alternative behandlingsformer jeg kan prøve?
 • Har du noget trykt materiale eller brochurer jeg kan tage med mig?
 • Hvilke hjemmesider vil du anbefale?

Desuden tøv ikke med at stille spørgsmål til enhver tid i løbet af din ansættelse.

Hvad kan du forvente fra din læge
Nogle spørgsmål kan lægen spørge omfatter:

 • Er du stadig have perioder?
 • Hvornår var din sidste menstruation?
 • Hvor tit oplever du generende symptomer?
 • Hvor ubehageligt gør dine symptomer gør du?
 • Er noget ser ud til at forbedre dine symptomer?
 • Er noget at gøre dine symptomer værre?

Se også

Test og diagnose

Tegn og symptomer på overgangsalderen er normalt nok til at fortælle de fleste kvinder, at de har startet overgangsalderen overgang. Hvis du har bekymringer om uregelmæssig menstruation eller hedeture, snak med din læge. I nogle tilfælde yderligere evaluering kan anbefales.

Tests typisk ikke nødvendigt at diagnosticere overgangsalderen. Men under visse omstændigheder, kan din læge anbefale blodprøver for at kontrollere dit niveau af:

 • Follikelstimulerende hormon (FSH) og østrogen (estradiol), fordi din FSH niveauerne stiger og østradiolniveau falde som overgangsalderen sker
 • Thyreoidea-stimulerende hormon (TSH), fordi hypothyroidisme kan forårsage symptomer svarende til dem af overgangsalderen

Se også

Behandlinger og medicin

Overgangsalderen kræver ingen medicinsk behandling. I stedet behandlinger fokuserer på at lindre dine symptomer og forebyggelse eller styring af kroniske tilstande, der kan opstå med alderen. Behandlinger kan omfatte:

 • Hormonbehandling. Østrogen behandling fortsat, langt den mest effektive behandling mulighed for at lindre overgangsalderen hedeture. Afhængig af din personlige og familiemæssige sygehistorie, kan din læge anbefale østrogen i den laveste dosis nødvendig for at give symptomlindring for dig. Hvis du stadig har din livmoder, skal du progestin i tillæg til østrogen. Østrogen hjælper også forhindre knogletab. Og hormonbehandling kan gavne dit hjerte, hvis startet inden fem år efter din sidste menstruation.
 • Vaginal østrogen. At lindre tørhed, kan østrogen indgives direkte til vagina ved hjælp af en vaginal tablet, ring eller fløde. Denne behandling frigiver blot en lille mængde østrogen, som absorberes af det vaginale væv. Det kan hjælpe med at lindre tørhed, ubehag med samleje og nogle urin symptomer.
 • Lav-dosis antidepressiva. Visse antidepressiva relateret til klasse af lægemidler kaldet selektive serotonin reuptake hæmmere (SSRI) kan nedsætte overgangsalderen hedeture. En lav dosis antidepressiv for forvaltning af hedeture kan være nyttig for kvinder, der ikke kan tage østrogen af ​​sundhedsmæssige grunde eller for kvinder, der har brug for et antidepressivt for en stemning uorden.
 • Gabapentin (Neurontin). Gabapentin er godkendt til behandling af krampeanfald, men det har også vist sig at hjælpe med at reducere hedeture. Dette stof er nyttig hos kvinder, der ikke kan bruge østrogen terapi og i dem, der også har migræne.
 • Medicin til at forebygge eller behandle osteoporose. Afhængig af individuelle behov, kan læger anbefaler medicin til at forebygge eller behandle osteoporose. Adskillige medicin er til rådighed, at hjælpe med at reducere knogletabet og risikoen for knoglebrud.

Før der træffes beslutning om enhver form for behandling, tale med din læge om dine muligheder og risici og fordele forbundet med hver. Gennemgå dine muligheder årligt, efterhånden som dine behov og behandlingsmuligheder kan ændre sig.

Se også

Livsstil og hjem retsmidler

Heldigvis er mange af de tegn og symptomer forbundet med overgangsalderen er midlertidige. Tage disse skridt til at hjælpe med at reducere eller forhindre deres virkninger:

 • Cool hedeture. Kjole i lag, har en kold glas vand eller gå et sted køligere. Prøv at lokalisere, hvad der udløser dine hedeture. For mange kvinder, kan udløser omfatter varme drikke, koffein, krydret fødevarer, alkohol, stress, varmt vejr og endda et varmt rum.
 • Formindsk vaginal ubehag. Brug over-the-counter, vandbaserede vaginale smøremidler (Astroglide, Intrigue, andre) eller fugtighedscreme (Lubrin, Replens, andre). Vælg produkter, som ikke indeholder glycerin, som kan forårsage brænding eller irritation hos kvinder, der er følsomme over for det pågældende kemikalie. Opholder seksuelt aktiv hjælper også ved at øge blodgennemstrømningen til vagina.
 • Få nok søvn. Undgå koffein, som kan gøre det svært at få til at sove, og undgå at drikke for meget alkohol, hvilket kan afbryde søvn. Øvelse i løbet af dagen, men ikke lige før sengetid. Hvis hedeture forstyrrer din søvn, kan du nødt til at finde en måde at håndtere dem, før du kan få tilstrækkelig hvile.
 • Praksis afspændingsteknikker. Teknikker, såsom dyb vejrtrækning, tempo vejrtrækning, guidede billedsprog, massage og progressiv muskelafspænding kan hjælpe med at lindre symptomer på overgangsalderen. Du kan finde en række bøger, cd'er og online tilbud på forskellige afspændingsøvelser.
 • Styrk dit bækkenbunden. Bækkenbundstræning, kaldet Kegel øvelser, kan forbedre nogle former for urininkontinens.
 • Spis sundt. Spis en afbalanceret kost, der indeholder en bred vifte af frugt, grøntsager og fuldkorn og det begrænser mættede fedtstoffer, olier og sukker. Spørg din udbyder, hvis du har brug for calcium eller D-vitamintilskud for at imødekomme daglige behov.
 • Der må ikke ryges. Rygning øger din risiko for hjertesygdomme, slagtilfælde, osteoporose, kræft og en række andre sundhedsproblemer. Det kan også øge hedeture og bringe på tidligere overgangsalderen.
 • Motion regelmæssigt. Få regelmæssig fysisk aktivitet eller motion på de fleste dage for at hjælpe med at beskytte mod hjertesygdomme, diabetes, osteoporose og andre betingelser forbundet med aldring.

Se også

Alternativ medicin

Mange tilgange er blevet fremmet som hjælpemidler i forvaltningen af ​​de symptomer på overgangsalder, men kun få af dem har videnskabelige beviser til at bakke op fordringer. Nogle komplementære og alternative behandlinger, der er blevet eller er ved at blive undersøgt, omfatter:

 • Plante østrogener (fytoøstrogener). Disse østrogener forekommer naturligt i visse fødevarer. Der er to hovedtyper af planteøstrogener - isoflavoner og lignaner. Isoflavoner findes i sojabønner, kikærter og andre bælgplanter. Lignaner forekommer i hørfrø, fuldkorn, og nogle frugter og grøntsager. Hvorvidt østrogener i disse fødevarer kan lindre hedeture og andre menopausale symptomer mangler at blive bevist, men de fleste undersøgelser har fundet dem ineffektive. Isoflavoner har nogle svage østrogenlignende effekter, så hvis du har haft brystkræft, så tal med din læge, før supplere din kost med isoflavone piller.
 • Bioidentical hormoner. Udtrykket "bioidentical" indebærer de hormoner i produktet er kemisk identiske med dem kroppen producerer. Dog er sammensat bioidentical hormoner ikke reguleret af Food and Drug Administration (FDA), så kvalitet og risici kan variere. Men der er mange FDA-godkendte bioidentical formuleringer er tilgængelige i en række af styrker på apoteket - Tal med din udbyder for at se, om nogen af ​​disse kan være en god mulighed for dig.
 • Black Cohosh. Black cohosh har været populær blandt mange kvinder med symptomer på overgangsalderen. Men der er lidt dokumentation for, at sort cohosh er effektiv, og tillægget kan være skadeligt for leveren.
 • Yoga Nogle undersøgelser viser, at yoga -. En kombination af kontrolleret vejrtrækning, stille og meditation - og tai chi og qi gong - en række langsomme bevægelser og meditation - kan være effektivt i faldende antal hedeture i perimenopausal kvinder. Det er bedst at tage en klasse til at lære at udføre arbejdsstillinger og ordentlig vejrtrækning teknikker.
 • Akupunktur. Akupunktur kan have nogle midlertidig ydelse i at hjælpe til at reducere hedeture.

Du har måske hørt om - eller selv prøvet - andre kosttilskud, såsom rød kløver, kava, dong quai, DHEA, kæmpenatlysolie og vilde Yams (naturlige progesteron creme). Videnskabelige beviser på effektivitet mangler, og nogle af disse produkter kan være skadelig.

Tal med din læge, før du tager nogen naturlægemidler eller kosttilskud for menopausale symptomer. FDA regulerer ikke plantelægemidler, og nogle kan være farligt eller interagere med andre medikamenter, du tager, at sætte dit helbred på spil.

Se også