Mold allergi

Definition

Hvis du har en skimmel allergi, dit immunforsvar overreagerer, når du indånder svampesporer. Dette udløser en kaskade af reaktioner, der fører til allergiske symptomer. Ligesom andre allergier, kan en støbeform allergi gør du hoste, gøre dine øjne klør og forårsage andre symptomer, der gør dig ulykkelig. Hos nogle mennesker er mug allergi forbundet med astma og eksponering forårsager begrænset vejrtrækning og andre luftvejssymptomer.

Hvis du har en skimmel allergi, det bedste forsvar er at reducere din eksponering for de typer af skimmel, der forårsager din reaktion. Selv om det ikke altid er muligt at undgå mug allergi udløsere, kan medicin hjælpe med at holde skimmel allergiske reaktioner under kontrol.

Symptomer

Mold allergi forårsager de samme tegn og symptomer, der opstår i andre typer af øvre respiratoriske allergier. Mold allergi symptomer kan omfatte:

 • Nysen
 • Løbende eller tilstoppet næse
 • Hoste og næseflåd
 • Kløende øjne, næse og hals
 • Rindende øjne

Mold allergisymptomer varierer fra person til person og spænder fra mild til svær. Du har måske året rundt symptomer eller symptomer, der blusser op kun på bestemte tidspunkter af året. Du vil måske bemærke symptomer, når vejret er fugtigt, eller når du er i indendørs eller udendørs rum, der er høje koncentrationer af mug.

Mold allergi og astma
Hvis du har en form allergi og astma, kan dine astmasymptomer blive udløst af udsættelse for svampesporer. I nogle mennesker, kan udsættelse for visse skimmelsvampe forårsage en alvorlig astmaanfald. Tegn og symptomer på astma er:

 • Hoste
 • Hvæsen
 • Åndenød
 • Trykken for brystet

Hvornår skal se en læge
Hvis du har en tilstoppet næse, nysen, rindende øjne eller andre generende symptomer, der fortsætter, se din læge.

Årsager

Som enhver allergi, er mug allergi symptomer udløst af en alt for følsom immunsystem respons. Når du inhalerer bittesmå, luftbårne svampesporer, din krop genkender dem som fremmede angribere og udvikler allergi-fremkaldende antistoffer til at bekæmpe dem.

Efter eksponeringen er gået, har du stadig producere antistoffer, at "huske" disse invaderende fjende, således at enhver senere kontakt med formen bevirker dit immunforsvar til at reagere. Denne reaktion udløser frigivelse af stoffer som histamin, som forårsager kløende, rindende øjne, løbende næse, nysen og andre skimmel allergi symptomer.

Forme er meget almindelige både indenfor og udenfor. Der er mange typer, men kun visse former for mug forårsage allergi. Være allergisk over for én type af mug betyder ikke nødvendigvis du vil være allergisk over for en anden. Nogle af de mest almindelige forme, der forårsager allergi omfatter Alternaria, Aspergillus Cladosporium og Penicillium.

Når det ikke er en allergi
Selv om en støbeform allergi er den mest almindelige problem forårsaget af udsættelse for skimmel, kan mug forårsage sygdom uden en allergisk reaktion. Mold kan også forårsage infektioner eller irriterende og giftige reaktioner. Infektioner forårsaget af mug kan føre til en række problemer fra influenza-lignende symptomer til hudinfektioner og endda lungebetændelse.

Mold allergi. At have en familie historie allergi.
Mold allergi. At have en familie historie allergi.

En irriterende reaktion er forårsaget når stoffer fra skimmelsvampe kaldes flygtige organiske forbindelser irritere slimhinderne i kroppen. Symptomer på en irriterende reaktion ligner en allergi og omfatter øjenirritation, løbende næse, hoste, hæshed, hovedpine og hudirritation.

En toksisk reaktion mod skimmel er et resultat af meget eksponering for stoffer kaldet mykotoksiner. Som med en irriterende reaktion, kan symptomerne på en toksisk reaktion også influenzalignende symptomer, øjen-og hudirritation, og vejrtrækning problemer. Du kan også opleve hovedpine, nervøsitet, svimmelhed, koncentrationsbesvær og ekstrem træthed.

Se også

Risikofaktorer

En række faktorer kan gøre dig mere tilbøjelige til at udvikle en form allergi eller forværre dine eksisterende mug allergi symptomer, herunder:

 • At have en familie historie allergi. Hvis allergi og astma køre i din familie, er du mere tilbøjelige til at udvikle en støbeform allergi.
 • Arbejde i en besættelse, der udsætter dig for skimmel. Erhverv, hvor mug eksponering kan være høj omfatte landbrug, mejeri arbejde, logning, bagning, Snedkerhåndværk, tømrer, drivhus arbejde vinfremstilling og inventar reparation.
 • Bor i et hus med høj luftfugtighed. Hvis din indendørs luftfugtigheden er højere end 60 procent, kan du have øget eksponering for skimmel i dit hjem. Mold kan vokse næsten overalt, hvis betingelserne er rigtige - i kældre, bag vægge i indramning på sæbe-belagt fuger og andre fugtige overflader i tæppe puder, og i gulvtæppet selv. Udsættelse for høje niveauer af husholdningernes mug kan udløse mug allergi symptomer.
 • Arbejder eller bor i en bygning, der er blevet udsat for megen fugt. Eksempler inkluderer utætte rør, vand nedsivning under uvejr og oversvømmelsesskader. På et tidspunkt, har næsten hver bygning eller anden form for fugt. Denne fugt kan tillade skimmel til at blomstre.
 • Bor i et hus med dårlig ventilation. Tight vindue og dør sæler kan fælde fugt indendørs og forhindre korrekt ventilation, skaber ideelle betingelser for skimmelsvamp. Fugtige områder, såsom badeværelser, køkkener og kældre, der er mest sårbare.

Komplikationer

De fleste allergiske reaktioner til at forme involvere høfeber-type symptomer, der kan gøre dig ulykkelig, men er ikke alvorlige. Men visse allergiske tilstande forårsaget af mug er mere alvorlige. Heriblandt:

 • Mold-induceret astma. Hos mennesker allergiske over for skimmel, kan trække vejret i sporer udløse en astma flare-up. Hvis du har en form allergi og astma, skal du sørge for du har en beredskabsplan på plads i tilfælde af et alvorligt astmaanfald.
 • Allergisk svampe bihulebetændelse. Dette resulterer fra en inflammatorisk reaktion på svamp i bihulerne.
 • Allergisk bronkopulmonal aspergillose. Denne reaktion for svamp i lungerne kan forekomme hos personer med astma eller cystisk fibrose.
 • Overfølsomhed pneumonitis. Denne sjældne tilstand opstår, når udsættelse for luftbårne partikler som skimmelsporer forårsage lungerne til at blive betændt. Det kan være udløst af udsættelse for allergifremkaldende støv på arbejdspladsen.

Andre problemer forårsaget af mug
Udover allergener, kan mug udgøre andre sundhedsrisici til modtagelige personer. For eksempel kan formen forårsage infektioner i huden eller slimhinderne. Men generelt er skimmel ikke forårsage systemiske infektioner, undtagen for mennesker med nedsat immunforsvar, såsom dem, der har HIV / AIDS eller som tager immunosuppressive medicin.

Udsættelse for skimmel kan også irritere øjne, hud, næse og hals i nogle mennesker. Andre mulige mug reaktioner er genstand for igangværende forskning.

Se også

Forberedelse til Deres udnævnelse

Mange mennesker er diagnosticeret og behandlet for allergi ved deres praktiserende læger. Men afhængigt af sværhedsgraden af ​​din allergi, kan din primære sundhedstjeneste læge henvise dig til en læge, der har specialiseret sig i behandling af allergi.

Du kan tage skridt til at sikre, at du dækker alt, hvad der er vigtigt for dig i løbet af din ansættelse. Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at få klar og vide, hvad de kan forvente fra din læge.

Hvad du kan gøre

 • Spørg, hvis der er nogen pre-udnævnelse restriktioner, når du foretager din udnævnelse. For eksempel, hvis du har allergi test vil din læge sandsynligvis vil have dig til stoppe med at tage allergi medicin i flere dage før prøven.
 • Skriv ned nogen symptomer, du oplever, samt hvor du var, og hvad du gør, når symptomerne begyndte.
 • Lav en liste over alle de lægemidler, vitaminer eller kosttilskud du tager, og bringe denne liste med dig til din udnævnelse.
 • Notér eventuelle spørgsmål, du har til din læge.
Forberedelse til din udnævnelse. Arbejde i en besættelse, der udsætter dig for skimmel.
Forberedelse til din udnævnelse. Arbejde i en besættelse, der udsætter dig for skimmel.

Forberedelse af en liste af spørgsmål hjælper dig med at få mest muligt ud af din tid med din læge. For en støbeform allergi, dig nogle spørgsmål vil måske spørge, omfatter:

 • Hvad tror du, er årsag til disse symptomer?
 • Er der tester til rådighed, der kan bekræfte en bestemt allergi? Behøver jeg at forberede sig på disse tests?
 • Hvordan kan jeg behandle en støbeform allergi?
 • Hvilke bivirkninger kan jeg forvente af allergi medicin?
 • Hvordan kan jeg få skimmel ud af mit hjem?
 • Er der en generisk alternativ til den medicin, du ordineres?
 • Jeg har en anden helbredstilstand. Hvordan kan jeg bedst håndtere disse betingelser sammen?
 • Har du brochurer eller andet trykt materiale? Hvilke hjemmesider vil du anbefale?

Hvad kan du forvente fra din læge
At afgøre, om allergi eller andre mulige årsager er ansvarlige for dine symptomer, kan din læge stille dig en række spørgsmål, såsom:

 • Præcis hvad er dine symptomer?
 • Hvad synes at udløse symptomerne eller gøre dem værre?
 • Er dine symptomer værre på bestemte tidspunkter af året, eller visse tidspunkter af dagen?
 • Gør dit symptomerne blusser op, når du er på visse steder, såsom udendørs eller i din kælder?
 • Hvilken medicin tager du, inklusive naturlægemidler?
 • Hvilke andre helbredsproblemer har du?
 • Må andre medlemmer af din familie har allergi? Hvilken slags?
 • Er du udsat for mug, støv, røg eller kemikalier på arbejdspladsen?
 • Kender du, hvis du har mug i dit hjem?

Hvad du kan gøre i mellemtiden
Mens du venter på at se din læge, der er mange over-the-counter allergi medicin, der kan lette dine symptomer.

Hvis du har synlige Skimmelsvamp i dit hjem, vil det hjælpe at have nogen, der er ikke allergisk over for skimmel rense området ved hjælp af en opløsning af 1 ounce af blegemiddel til 1 liter vand eller en kommercielt tilgængelig form-rengøringsmiddel. Hvis du er nødt til at rydde op i formen selv, skal du sørge for at bære lange gummihandsker, sikkerhedsbriller og en maske til at begrænse din udsættelse for formen.

Test og diagnose

Din læge vil gerne vide dine tegn og symptomer, og måske ønsker at foretage en fysisk undersøgelse for at identificere eller udelukke andre medicinske problemer. Din læge kan også anbefale en eller flere hud-eller blodprøver for at se, om du har en allergi, der kan identificeres. Heriblandt:

 • Priktest. Denne test anvender fortyndede mængder af fælles eller formodede allergener, såsom forme findes i lokalområdet. Under testen, er disse stoffer påføres huden i din arm eller ryg med små punkteringer. Hvis du er allergisk, du udvikler en hævet bump (hive) ved testen placering på din hud.
 • Blodprøve. En blodprøve (nogle gange kaldet radioallergosorbent prøve eller RAST) kan måle dit immunsystem reaktion på forme ved at måle mængden af visse antistoffer i blodet, kendt som immunoglobulin E (IgE) antistoffer. En blodprøve sendes til en medicinsk laboratorium, hvor det kan testes for tegn på følsomhed over for bestemte typer af mug.

Behandlinger og medicin

Den bedste behandling for enhver allergi er at tage skridt til at undgå udsættelse for din udløser. Men skimmelsvampe er fælles, og du kan ikke helt undgå dem. Selvom der er ingen sikker måde at helbrede en støbeform allergi, kan en række medikamenter lette dine symptomer. Heriblandt:

 • Nasale kortikosteroider. Disse næsespray hjælpe med at forhindre og behandle betændelse forårsaget af en øvre luftveje mug allergi. For mange mennesker, de er de mest effektive allergi medicin, og de er ofte de første ordineret medicin. Eksempler indbefatter ciclesonid (Omnaris), fluticason (Flonase), mometason (Nasomet), triamcinolon (Nasacort AQ), budesonid (Rhinocort Aqua). Næseblod og nasal tørhed er de mest almindelige bivirkninger af disse medikamenter, som generelt sikkert for langvarig brug.
 • Antihistaminer. Disse medikamenter kan hjælpe med kløe, nysen og løbende næse. De virker ved at blokere histamin, en inflammatorisk kemisk frigivet af dit immunsystem i løbet af en allergisk reaktion. Over-the-counter (OTC) antihistaminer omfatter loratadin (Alavert, Claritin), fexofenadin (Allegra) og cetirizin (Zyrtec allergi). De forårsager lidt at ingen sløvhed eller mundtørhed. Ældre antihistaminer såsom clemastin (Tavist-1) arbejde så godt, men kan gøre dig døsig, påvirker arbejde og skolernes resultater, og forårsage mundtørhed. Den nasale sprays azelastin (Astelin, Astepro), og olopatadin hydrochlorid (Patanase) er tilgængelige ved recept. Bivirkninger af næsespray kan indeholde en bitter smag i munden og nasal tørhed.
 • Mundtlige decongestants. OTC orale dekongestanter omfatter Sudafed og Drixoral. Fordi oral decongestants kan øge blodtrykket, undgå dem, hvis du har forhøjet blodtryk (hypertension). Mulige bivirkninger omfatter højt blodtryk, søvnløshed, appetitløshed, hjertebankende (hjertebanken), angst og rastløshed.
 • Dekongestanter næsespray. Disse omfatter oxymetazoline (Afrin, andre). Brug ikke disse medikamenter i mere end tre eller fire dage, da de kan forårsage overbelastning at vende tilbage med endnu værre symptomer, når du holder op med dem. Andre mulige bivirkninger omfatter hovedpine, søvnløshed og nervøsitet.
 • . Montelukast Montelukast (Singulair) er en tablet til at blokere virkningen af leukotriener - immunsystemet kemikalier, der forårsager allergi symptomer såsom overskydende slim. Det har vist sig effektiv i behandling af allergisk astma, og det er også effektivt til behandling af mug allergi. Ligesom antihistaminer, er denne medicin ikke så effektiv som inhalerede kortikosteroider. Det er ofte bruges, når næsespray kan ikke tolereres, eller når mild astma er til stede.

Andre behandlinger for mug allergi omfatter:

 • Immunterapi Denne behandling -. En serie af allergi skud - kan være meget effektiv for nogle allergier, såsom høfeber. Allergi skud bruges til kun visse typer af støber allergi.
 • Nasal udskylning. Til at hjælpe med irriterende nasal symptomer, kan din læge anbefale, at du skyller næsen dagligt med saltvand. Bruge en specielt designet plastflaske, som den indgår i saltvand kits (Sinus Skyl, andre), pære sprøjte eller neti pot til næsens passager. Dette hjem afhjælpe, der kaldes nasal lavage kan hjælpe med at holde din næse fri for irriterende. Bruge vand, der er destilleret, sterilt, tidligere kogt og afkølet, eller filtreres under anvendelse af et filter med en absolut porestørrelse på 1 mikron eller mindre for at gøre op udskylningsopløsning. Sørg også for at skylle udskylningsanordningen efter hver brug med tilsvarende destilleret, steril, tidligere kogt og afkølet, eller filtreret vand og lad åben for lufttørre.

Se også

Livsstil og hjem retsmidler

For at holde mug allergi symptomer i skak, træffe disse foranstaltninger:

 • Sove med dine vinduer lukket for at holde ude udendørs mug. Koncentrationen af ​​luftbårne svampesporer tendens til at være størst om natten, når vejret er køligt og fugtigt.
 • Bær en støvmaske over din næse og mund for at holde skimmelsporer ud, hvis du er nødt til at rive blade, klippe din græsplæne eller arbejde omkring kompost.
 • Undgå at gå udendørs på bestemte tidspunkter, såsom umiddelbart efter et regnvejr, i tåget eller fugtigt vejr, eller når den offentliggjorte Mugtallet er høj.

Se også

Forebyggelse

For at reducere skimmelvækst i dit hjem, overveje disse tips:

 • Fjerne kilder til fugt i kældre, såsom rør lækager eller grundvand nedsivning.
 • Brug en affugter i ethvert område af dit hjem, der lugter muggen eller fugtig. Hold dine luftfugtighed under 50 procent. Husk at rengøre opsamlingsspanden og kondensering spoler regelmæssigt.
 • Brug en air condition, og overveje at installere centrale klimaanlæg med en højeffektiv partikler luft (HEPA) filter vedhæftet fil. HEPA filter kan fælde skimmelsporer fra udeluften, før de er rundsendt inde i dit hjem.
 • Skift filtre på din ovn og klimaanlæg regelmæssigt. Har tvunget luft varmekanaler efterses og om nødvendigt rengøres.
 • Vær sikker alle badeværelser er korrekt ventileret, og køre ventilatoren under et brusebad eller bad og umiddelbart efter at tørre luften. Hvis du ikke har en ventilator, åbne et vindue eller en dør, mens du er bruse-og karbad.
 • Må ikke tæppe badeværelser og kældre.
 • Fremme grundvandsudsivning væk fra dit hus ved at fjerne blade og vegetation fra hele fundamentet og rengøring ud tagrender ofte.
 • Hold økologisk plantekasser rene og tørre, såsom dem, der foretages af halm, kurvefletning eller hamp.
 • Toss eller genbruge gamle bøger og aviser. Hvis venstre i fugtige steder, såsom kældre, kan de hurtigt blive mugne.