Microcephaly

Definition

Microcephalus (min-Kroh-SEF-uh-Lee) er en sjælden neurologisk tilstand, hvor et spædbarn hoved er væsentligt mindre end lederne af andre børn i samme alder og køn. Undertiden opdages ved fødslen, microcephalus sædvanligvis er resultatet af hjernen udvikler unormalt i livmoderen eller ikke vokser, som det skal efter fødslen.

Microcephaly kan være forårsaget af en række genetiske og miljømæssige faktorer. Børn med microcephalus ofte har udviklingsmæssige problemer. Generelt er der ingen behandling for microcephalus, men tidlig indgriben kan bidrage til at øge dit barns udvikling og forbedre livskvaliteten.

Symptomer

Den primære tegn på microcephaly er:

 • Et hoved størrelse betydeligt mindre end andre børn i samme alder og køn

Hoved størrelse måles som afstanden omkring toppen af ​​barnets hoved (omkreds). Ved hjælp af standardiserede vækst diagrammer, er målingen sammenlignet med andre børns målinger i fraktiler. Nogle børn bare have små hoveder, som kan måle i tredje, anden eller endda først fraktiler. Hos børn med microcephalus, måler hoved størrelse betydeligt under gennemsnittet, måske endda under den første percentil for dit barns alder og køn.

Et barn med mere alvorlige microcephaly kan også have et tilbagestående skrånende pande.

Hvornår skal se en læge
Chancerne er din læge vil afsløre microcephaly ved barns fødsel eller ved en almindelig godt barn helbredsundersøgelse. Men hvis du tror dit barns hoved er mindre end normalt eller ikke vokser, som det skal, så tal med din læge.

Årsager

Microcephaly normalt er resultatet af unormal hjernens udvikling, som kan forekomme i livmoderen (medfødt) eller i barndommen. Microcephaly kan være genetisk. Andre årsager kan omfatte:

 • Craniosynostosis. Den tidlig sammensmeltning af leddene (suturer) mellem benet plader, der danner et spædbarn kranium holder hjernen i at vokse. Behandling af craniosynostosis (Kray-nee-oh-sin-ahs-TOE-sis) betyder normalt dit spædbarn har brug for operation for at adskille de sammenvoksede knogler. Hvis der ikke er nogen underliggende problemer i hjernen, denne operation tillader hjernen tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig.
 • Kromosomforandringer. Down syndrom og andre tilstande kan resultere i microcephaly.
 • Nedsat ilt til fostrets hjerne (cerebral iltmangel). Visse komplikationer i graviditeten eller levering kan forringe ilttilførsel til fostrets hjerne.
 • Infektioner af fosteret under graviditeten. Disse omfatter toxoplasmose, cytomegalovirus, tysk mæslinger (røde hunde) og skoldkopper (varicella).
 • Udsættelse for stoffer, alkohol eller visse giftige kemikalier i livmoderen. Enhver af disse sætte dit barn i fare for hjernen abnormiteter.
 • Svær underernæring. Ikke får tilstrækkelig ernæring under graviditeten kan påvirke dit barns udvikling.
 • Ukontrolleret phenylketonuri (fen-ul-kee-tå-nu-ree-uh), også kendt som PKU, hos moderen. PKU er en misdannelse, der hæmmer kroppens evne til at nedbryde aminosyren fenylalanin.

Se også

Komplikationer

Nogle børn med microcephalus vil være af normal intelligens og udvikling, selv om deres hoveder vil altid være små for deres alder og køn. Men afhængigt af årsagen og sværhedsgraden af ​​microcephalus, kan komplikationer omfatter:

 • Udviklingsmæssige forsinkelser, som i tale og bevægelse
 • Vanskeligheder med koordination og balance
 • Dværgvækst eller korte statur
 • Facial forvridninger
 • Hyperaktivitet
 • Mental retardering
 • Anfald

Se også

Forberedelse til Deres udnævnelse

Hvis du lige har lært dit barn har microcephalus eller du mistanke om, at dit barns hoved er for lille, vil du sandsynligvis til at starte med at se din børnelæge. Men i nogle tilfælde kan din børnelæge henvise dig til en pædiatrisk neurolog.

Det er en god ide at forberede din udnævnelse. Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig.

Microcephaly. Kromosomforandringer.
Microcephaly. Kromosomforandringer.

Hvad du kan gøre

 • Notér eventuelle bekymringer, du har om dit barn, herunder med hensyn til lille hoved størrelse eller forsinkede udviklingsmæssige markører. Hvis du er bekymret for dit barns hoved størrelse, så prøv at få den hat størrelser eller måle hovedet omkreds så mange første grads slægtninge, såsom forældre og søskende, som muligt til sammenligning.
 • Tag et familiemedlem eller en ven med, hvis det er muligt. Nogle gange kan det være svært at huske alle de oplysninger, du får i løbet af en udnævnelse. Nogen, der ledsager kan du huske noget, du gik glip af eller har glemt.
 • Skriv ned spørgsmål at spørge din læge.

Forberedelse af en liste med spørgsmål til din læge vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid sammen. Liste dine spørgsmål fra vigtigst for mindst vigtigt. For microcephalus, måske nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge kan nævnes:

 • Hvad er den mest sandsynlige årsag til mit barns tilstand?
 • Har mit barn brug for yderligere tests? Hvis ja, er disse tests kræver nogen særlig forberedelse?
 • Hvilke behandlinger findes der?
 • Hvilken fremgangsmåde tror du er bedst for mit barn?
 • Er der en behandling, der vil returnere mit barns hoved til en normal størrelse?
 • Hvis jeg har flere børn, hvad er chancerne for, at de vil have microcephaly?
 • Er der nogen brochurer eller andet trykt materiale, som jeg kan tage med mig hjem? Hvilke hjemmesider vil du anbefale?

Test og diagnose

At afgøre, om dit barn har microcephalus, din læge vil sandsynligvis tage en grundig prænatal, fødsel og familiens historie og gøre en fysisk eksamen. Han eller hun vil måle omkredsen af ​​dit barns hoved, sammenligne det med en vækstkurve, og ny måling og plot væksten ved efterfølgende besøg. Forældrenes hovedet størrelser kan også måles for at afgøre, om de små hoveder køre i familien.

I nogle tilfælde, især hvis dit barns udvikling er forsinket, kan Deres læge bede om tests såsom et hoved CT-scanning eller MR og blodprøver for at hjælpe med at bestemme den underliggende årsag til forsinkelsen.

Se også

Behandlinger og medicin

Bortset kirurgi for craniosynostosis, er der generelt ingen behandling, der vil udvide dit barns hoved eller vende komplikationer af microcephaly. Behandlingen fokuserer på måder at håndtere dit barns tilstand. Tidlig indsats programmer, der omfatter tale, fysisk og ergoterapi kan hjælpe dit barn at styrke evner.

Visse komplikationer af microcephaly, såsom kramper eller hyperaktivitet, kan behandles med medicin.

Håndtering og støtte

Når du lærer dit barn har microcephalus, kan du opleve en række følelser, herunder vrede, frygt, bekymring, sorg og skyld. Du kan ikke vide, hvad de kan forvente, og du kan bekymre dig om dit barns fremtid. Den bedste modgift mod frygt og bekymring er information og støtte. Forbered dig selv:

 • Find et hold af betroede fagfolk. Du bliver nødt til at træffe vigtige beslutninger om dit barns uddannelse og behandling. Søg et team af læger, lærere og terapeuter, du stoler på. Disse fagfolk kan hjælpe med at vurdere ressourcerne i dit område og hjælpe med at forklare statslige og føderale programmer for børn med handicap.
 • Opsøge andre familier, der beskæftiger sig med de samme spørgsmål. Dit samfund kan have støttegrupper for forældre til børn med udviklingsforstyrrelser. Du kan også finde online support grupper.

Se også

Forebyggelse

Læring dit barn har microcephaly kan rejse spørgsmål om fremtidige graviditeter. Arbejd med din læge for at afgøre årsagen til microcephaly. Hvis årsagen er genetisk, kan du og din ægtefælle ønsker at tale med en genetisk rådgiver om risikoen for microcephalus i fremtidige graviditeter.