Mænds sundhed

Sundhedsmæssige problemer for bøsser: forebyggelse først

Forstå vigtige sundhedsmæssige problemer for bøsser - mod seksuelt overførte infektioner til depression - og få tips til at tage ansvaret for dit helbred.

Alle mænd har visse sundhedsrisici. Homoseksuelle mænd og mænd, der har sex med mænd står over for en øget risiko for specifikke sundhedsmæssige bekymringer, dog. Selvom dine individuelle risiko er formet af mange faktorer uden for din seksuelle orientering og praksis - herunder familiens historie og alder - det er vigtigt at forstå almindelige sundhedsmæssige problemer for bøsser og trin, du kan tage for at holde sig sund.

Beskyt dig selv mod seksuelt overførte infektioner

Mænd, der har sex med mænd er i øget risiko for at pådrage sig hiv, den virus, der forårsager aids, samt andre seksuelt overførte infektioner, herunder gonoré, klamydia og syfilis.

For at beskytte dig mod seksuelt overførte infektioner:

 • Få testet og få din partner testet. Ikke har ubeskyttet sex, medmindre du er sikker på at du og din partner ikke er smittet med HIV eller andre seksuelt overførte infektioner. Test er vigtigt, fordi mange mennesker ikke ved, at de er smittet, og andre måske ikke være ærlige om deres helbred.
 • Brug et kondom eller anden beskyttelse Brug en ny latex eller polyurethan kondom hver gang du har sex -. Især under analsex, men ideelt under oralsex så godt. Brug kun vand-baserede smøremidler, ikke vaseline, håndlotion, kolde creme eller olier. Olie-baserede smøremidler kan svække latex kondomer og få dem til at bryde. Deler ikke sexlegetøj, og holde dem sikkert ved at beskytte dem med et kondom, og rense dem før og efter hver brug.
 • Være monogame. Anden pålidelig måde at undgå seksuelt overførte infektioner er at bo i et langsigtet gensidigt monogamt forhold med en partner, der ikke er inficeret.
 • Overvej stoffet Truvada. I juli 2012 godkendte Food and Drug Administration (FDA) anvendelse af lægemidlet Truvada for at mindske risikoen for seksuelt overført hiv-smitte hos dem, der har høj risiko. Truvada anvendes også som en hiv-behandling sammen med andre medikamenter.

  Når det bruges til at hjælpe med at forhindre hiv-smitte, Truvada er kun relevant, hvis din læge er sikker på at du ikke allerede har en HIV eller hepatitis B-infektion. Medikamentet skal også tages dagligt, nøjagtigt som foreskrevet. Og det bør kun bruges sammen med andre forebyggende strategier såsom brug af kondom hver gang du har sex.

  Truvada er ikke for alle. Hvis du er interesseret i Truvada, tale med din læge om de potentielle risici og fordele, og om det er det rigtige for dig.

 • Begræns mængden af alkohol du drikker, og ikke bruger narkotika. Hvis du er under indflydelse, er du mere tilbøjelige til at tage seksuelle risici. Hvis du vælger at bruge injektionsmedicin deler ikke nåle.
 • Kend de risici, der er forbundet med seksuelle scener. Seksuelle steder såsom badehuse, sex partier og internettet kan fremme flere seksuelle partnerskaber og anonyme seksuelle møder, samt højere risiko seksuelle adfærd.
 • Få vaccineret. Vaccinationer kan beskytte dig mod hepatitis A og hepatitis B, alvorlige lever infektioner, som kan spredes gennem seksuel kontakt.
 • Fortsat være på vagt. Der er ingen kur mod hiv / aids, og mange seksuelt overførte infektioner, såsom human papillomavirus (HPV) og genital herpes. Den bedste måde at holde sig sund, er at beskytte dig selv.

Tackle depression

Homoseksuelle mænd og mænd, der har sex med mænd kan være en højere risiko for depression og angst. Desuden kan unge, der identificerer sig selv som lesbisk, bøsser, biseksuelle eller transseksuelle har en højere risiko for depression og selvmordsforsøg. Medvirkende faktorer kan omfatte social fremmedgørelse, diskrimination, afvisning af deres kære, misbrug og vold. Problemet kan være mere alvorlige for mænd, der forsøger at skjule deres seksuelle orientering og dem, der mangler social støtte.

Venstre ubehandlet, kan depression føre til risikabel seksuel adfærd og en nedadgående spiral af følelsesmæssige, adfærdsmæssige, sundhed og endda juridiske og finansielle problemer. Hvis du tror du kan blive deprimeret, så tal med din læge eller søge hjælp fra en mental sundhed udbyder. Hvis du er tilbageholdende med at søge behandling, betro sig en betroet ven eller elskede. Deling af dine følelser kan være det første skridt mod at få behandling.

Adresse kropsbillede bekymringer

Homoseksuelle mænd er mere tilbøjelige til at opleve kropsbillede problemer og spiseforstyrrelser, såsom anoreksi og bulimi, end er deres lige modparter. Et potentielt forklaring er, at homoseksuelle mænd identificerer sig med den kulturelle værdi placeret på en ideel - men ofte uopnåelige - kropsbillede. Homoseksuelle mænd kan også være mere tilbøjelige til at se deres kroppe som seksuelle objekter, som kan føre til utilfredshed og dårlig kropsbillede.

Hvis du kæmper med kropsbillede bekymringer eller en spiseforstyrrelse, få hjælp. Tal med din læge eller en mental sundhed udbyder om behandlingsmuligheder.

Se også

Sundhedsmæssige problemer for bøsser: forebyggelse først

Søge hjælp for stofmisbrug

Bøsser og biseksuelle mænd måske står over for unikke risikofaktorer for stofmisbrug, såsom:

 • Afhængige barer og klubber for socialt samvær og gensidig støtte
 • Stress forbundet med passerer som en heteroseksuel eller kommer ud
 • Trauma grund mobning, vold, misbrug eller selvstændig misbrug
 • Virkning af sexisme og diskrimination

Hvis du har en stofmisbrug bekymring, så husk, at hjælpen er til rådighed. Lokale lesbisk, bøsser, biseksuelle og transseksuelle sundhed, mental sundhed eller medborgercentre ofte give stofmisbrug behandling. Organisationer såsom Bøsser og Lesbiske Medical Association kan også give henvisninger.

Genkend vold

Vold kan påvirke nogen i et intimt forhold. Advarselsskilte er specifikke for bøsser kan omfatte en partner, der:

 • Truer med at fortælle venner, kære, kolleger eller medlemmer af lokalsamfundet din seksuelle orientering eller kønsidentitet
 • Fortæller dig, at myndighederne ikke vil hjælpe en homoseksuel, biseksuel eller transseksuelle personer
 • Fortæller dig, at forlade forholdet betyder, at du indrømmer, at homoseksuelle relationer er afvigende
 • Fortæller dig, at vold i hjemmet er en normal del af homoseksuelle forhold, eller at mænd er naturligt voldelige
Mænds sundhed. Få testet og få din partner testet.
Mænds sundhed. Få testet og få din partner testet.

Opholder sig i et voldeligt forhold kan forlade dig deprimerede, angste eller håbløs. Hvis du ikke ønsker at oplyse din seksuelle orientering, kan du være mindre tilbøjelige til at søge hjælp efter et overfald. Alligevel er den eneste måde at bryde den onde cirkel af vold i hjemmet er at skride til handling - jo før jo bedre. Hvis du er et mål for vold, fortæller nogen om misbruget, uanset om det er en ven, elsket, sundhedspleje udbyder eller en anden tæt kontakt. Overveje at kalde en vold hotline og skabe en plan for at forlade dit misbruger.

Gør rutinemæssig sundhedspleje en prioritet

Lad ikke frygten for homofobi eller stigmatisering forbundet med homoseksualitet forhindre dig fra at søge rutinemæssig sundhedspleje. I stedet tage ansvaret for dit helbred. Kig efter en læge, der placerer dig på brugervenlighed. Identificer dig selv som bøsse eller biseksuel, og spørge om rutinemæssige screeninger anbefales for mænd i din aldersgruppe - såsom blodtryk og kolesterol målinger, og screeninger for prostata-, testikel-og tyktarmskræft. Hvis du ikke er i en langsigtet, gensidigt monogamt forhold, planlægge regelmæssige screeninger for seksuelt overførte infektioner. Del eventuelle andre sundhedsmæssige problemer, du måtte have med din læge så godt. Tidlig diagnose og behandling med til at fremme langsigtede sundhed.

Du kan også tage hjerte i en plan afsløret i juni 2011 af Department of Health og Human Services at forbedre indsamlingen af ​​data, der sporer helbred og erfaringer af mennesker, der identificerer sig selv som lesbisk, bøsser, biseksuelle eller transseksuelle. Indsamlingen af ​​sådanne oplysninger forventes at bidrage til at løse de unikke sundhedsmæssige behov lesbisk, bøsser, biseksuelle og transseksuelle samfund.

Se også