Mænds sundhed

Belly fedt hos mænd: Hvorfor vægttab spørgsmål

Mave fedt er ikke noget at spøge. Find ud af, hvad der forårsager mave fedt, de sundhedsmæssige risici, den udgør for mænd, og hvad du kan gøre for at tabe de ekstra pounds.

Hvis du bærer et par ekstra pounds, er du ikke alene. Men dette er en sag, hvor efter mængden er ikke en god idé. Regnskabsmæssig ekstra vægt - især mave fedt - kan være risikabelt.

Michael D. Jensen, MD, en endokrinologi specialist på universitetet, Rochester, Minn, besvarer almindelige spørgsmål om mave fedt hos mænd.

Hvorfor er mave fedt en bekymring for mænd?

Problemet med mave fedt er, at det ikke er begrænset til de ekstra lag af polstring placeret lige under huden (subkutant fedt). Det omfatter også visceralt fedt - som ligger dybt inde i din mave, der omgiver dine indre organer.

Mænds sundhed. Hold portionsstørrelser i skak.
Mænds sundhed. Hold portionsstørrelser i skak.

Uanset din samlede vægt, der har en stor mængde af mave fedt øger din risiko for:

 • Hjerte-karsygdomme
 • Type 2-diabetes
 • Kolorektal cancer
 • Søvnapnø

Er alder eller genetik spiller en rolle i at få mave fedt?

Din vægt er i høj grad bestemmes af, hvor du balance de kalorier du spiser med den energi du forbrænder. Hvis du spiser for meget og motionerer for lidt, vil du sandsynligvis at pakke på overskydende pounds - herunder mave fedt.

Men aldring spiller en rolle. Som du alder, mister du muskel - især hvis du ikke er fysisk aktive. Tab af muskelmasse nedsætter den hastighed, hvormed din krop bruger kalorier, som kan gøre det mere udfordrende at opretholde en sund vægt. Desuden fedtceller i arme og ben hos nogle mænd mister evnen til at lagre fedt, som forårsager nogen overskydende fedt at gå til maven.

Dine gener kan også påvirke dine chancer for at blive overvægtige eller fede, samt spille en rolle i, hvor du gemmer fedt.

Se også

Belly fedt hos mænd: Hvorfor vægttab spørgsmål

Kan man virkelig få en øl mave at drikke?

Drikke overskydende alkohol kan få dig til at vinde mave fedt -. "Øl mave" den Men øl alene er ikke skylden. Drikke for meget alkohol af enhver art kan øge mave fedt, selv om nogle forskning tyder vin kunne være en undtagelse.

Hvis du drikker alkohol, så gør det kun i moderate mængder. Jo mindre du drikker, jo færre kalorier du indtager, og jo mindre sandsynligt, du vil være at få mave fedt.

Hvordan kan du fortælle, hvis du har for meget mave fedt?

Så hvordan kan du vide, hvis du har for meget mave fedt? Blot måle din talje:

 • Stå og placere et målebånd rundt om dit nøgne mave, lige over din hofteben. Hvis din mave droops, ligge ned for at tage målingen.
 • Træk målebåndet indtil det sidder tæt omkring dig, men ikke skubbe ind i din hud.
 • Sørg for, at målebåndet er vandret hele vejen rundt.
 • Slap af, udånder og måle din talje, modstå trangen til at suge i maven.

For mænd, viser en talje måling af mere end 40 inches (102 cm) en usund koncentration af mave fedt og en større risiko for helbredsproblemer.

Hvordan kan du slippe af med mave fedt?

Du kan tone mavemuskler med crunches eller andre målrettede maveøvelser, men bare gør disse øvelser vil ikke slippe af med mave fedt. Men visceralt fedt reagerer på samme kost og motion strategier, som kan hjælpe dig med at kaste overskydende pounds og sænke din samlede kropsfedt. At bekæmpe den bule:

 • Spis en sund kost. Fremhæv plante-baserede fødevarer, såsom frugt, grøntsager og fuldkorn, og vælg magert kilder til protein og fedtfattige mejeriprodukter. Begrænse mættet fedt, der findes i kød og højt fedtindhold mejeriprodukter, såsom ost og smør. Vælg moderate mængder af enkeltumættet og flerumættet fedt - findes i fisk, nødder og visse vegetabilske olier - i stedet.
 • Hold portionsstørrelser i skak. Selv når du laver sunde valg, kalorier tilføje op. Derhjemme, slanke dine portionsstørrelser. På restauranter, dele måltider - eller spise halvdelen af ​​din måltid og tage resten hjem til en anden dag.
 • Omfatte fysisk aktivitet i din daglige rutine. For de fleste raske voksne, anbefaler Department of Health og Human Services moderat aerob aktivitet, såsom rask gang, for mindst 150 minutter om ugen eller kraftig aerob aktivitet, såsom jogging, for mindst 75 minutter om ugen. Desuden er styrketræning øvelser anbefales mindst to gange om ugen. Hvis du ønsker at tabe sig eller opfylde særlige fitness mål, du måske nødt til at udøve mere.

At tabe overskydende fedt og holde det fra at komme tilbage, mål for langsom og støt vægttab - op til 2 pounds (1 kg), der om ugen. Kontakt din læge for hjælp til at komme i gang og opholder sig på sporet.

Husk, du kan tabe mave fedt - det tager bare indsats og tålmodighed. Faktisk kan kaste endnu et par ekstra pounds hjælpe du føler dig bedre og lavere din risiko for helbredsproblemer.

Se også