Mænds sundhed

Mænds sundhed: forhindre de øverste trusler

Mange af de førende årsager til dødsfald blandt mænd kan forebygges. Her er hvad du behøver at vide for at leve et længere, sundere liv.

Kender du de største trusler mod mænds sundhed? Listen er overraskende kort. De øverste dødsårsager blandt voksne mænd i USA er hjertesygdom, slagtilfælde, kræft og kroniske nedre luftvejssygdomme, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse. Den gode nyhed er, at et par ændringer i livsstil markant kan sænke din risiko for disse fælles mordere.

Start med at kigge på din livsstil

Tag ansvar for dit helbred ved at gøre sundere valg af livsstil. For eksempel:

  • Der må ikke ryges. Hvis du ryger eller bruge andre tobaksvarer, så spørg din læge til at hjælpe dig med at holde op. Det er også vigtigt at undgå udsættelse for passiv rygning, luftforurening og eksponering for kemikalier (såsom på arbejdspladsen).
  • Spis en sund kost. Vælg grøntsager, frugt, fuldkorn, fiberrige fødevarer og magert kilder til protein, såsom fisk. Begrænse fødevarer med højt indhold af mættet fedt og natrium.
  • Opretholde en sund vægt miste overskydende pounds -. Og holde dem off - kan sænke din risiko for hjertesygdomme samt forskellige former for kræft.
  • Komme i gang. Medtag fysisk aktivitet i din daglige rutine. Du ved motion kan hjælpe dig med at styre din vægt og sænke din risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde. Men vidste du, at det også kan sænke din risiko for visse former for kræft? Vælg sport eller andre aktiviteter, du nyder, fra basketball til rask gang.
  • Begræns alkohol. Hvis du vælger at drikke alkohol, så gør det kun i moderate mængder. For mænd betyder, at op til to drinks om dagen for mænd på 65 år og yngre, og en drink om dagen for mænd ældre end 65 år. Risikoen for forskellige former for kræft, såsom leverkræft, ser ud til at stige i takt med mængden af ​​alkohol du drikker, og hvor lang tid du har drukket regelmæssigt. For meget alkohol kan også øge blodtrykket.
  • Håndtere stress Hvis du føler konstant på kant eller under angreb, kan dine livsstilsvaner lide -. Og så måske dit immunforsvar. Tage skridt til at reducere stress - eller lære at håndtere stress på sunde måder.

Stop undgå lægen

Vent ikke med at besøge lægen, indtil der er noget alvorligt galt. Din læge kan være din bedste allierede for at forebygge sundhedsproblemer. Vær sikker på at følge lægens behandling anbefalinger, hvis du har helbredsmæssige problemer, såsom højt kolesteroltal, forhøjet blodtryk eller diabetes. Også være sikker på at spørge din læge om, hvornår du skal have kræft screeninger og andre sundhedsmæssige evalueringer.

Se også

Mænds sundhed: forhindre de øverste trusler

Hvad ellers sætter dig i fare?

Mænds sundhed. Opretholde en sund vægt.
Mænds sundhed. Opretholde en sund vægt.

En anden almindelig årsag til dødsfald blandt mænd er trafikulykke. At bo sikker på vejen, bruge sin sunde fornuft. Bær din sikkerhedssele. Følg hastighedsgrænsen. Kør ikke under indflydelse af alkohol eller andre stoffer, og ikke køre, mens søvnig.

Selvmord er et andet førende mænds sundhedsrisiko. En vigtig risikofaktor for selvmord blandt mænd er depression. Hvis du har tegn og symptomer på depression - såsom følelser af sorg eller ulykke og tab af interesse i normale aktiviteter - konsultere din læge. Behandlingen er tilgængelig. Hvis du overvejer selvmord, opfordring til akut lægehjælp eller gå den nærmeste skadestue.

Bundlinjen

Forståelse sundhedsrisici er én ting. Træffe foranstaltninger til at reducere din risiko er en anden. Start med sunde livsstilsvalg - spise en sund kost, der opholder sig fysisk aktive, rygestop og få de anbefalede helbredsundersøgelser. Virkningen kan være større end du nogensinde vil vide.

Se også