Lungeødem

Definition

Lungeødem er en tilstand forårsaget af overskydende væske i lungerne. Denne væske samler sig i de talrige luftsække i lungerne, hvilket gør det vanskeligt at trække vejret.

I de fleste tilfælde forårsager hjerteproblemer lungeødem. Men væske kan ophobes af andre grunde, herunder lungebetændelse, udsættelse for visse giftstoffer og medicin, og som udøver eller bor ved høje stigninger.

Lungeødem, der udvikler pludseligt (akut) er en medicinsk nødsituation, der kræver øjeblikkelig behandling. Selvom lungeødem kan undertiden være dødelig, er udsigterne bedre, når du modtager hurtig behandling for lungeødem sammen med behandling for det underliggende problem. Behandling af lungeødem varierer afhængigt af årsagen, men generelt omfatter supplerende oxygen og medicin.

Se også

Symptomer

Afhængigt af årsagen, kan lungeødem symptomer pludseligt eller udvikle sig langsomt.

Pludselige (akut) lungeødem symptomer

 • Ekstrem åndenød eller åndedrætsbesvær (dyspnø), der forværres, når ligger ned
 • En følelse af at blive kvalt eller drukne
 • Hvæsende vejrtrækning eller gispe efter vejret
 • Angst, rastløshed eller en følelse af ængstelse
 • En hoste, der producerer skummende opspyt, der kan være farvet med blod
 • Overdreven sveden
 • Bleg hud
 • Brystsmerter, hvis lungeødem er forårsaget af hjertesygdomme
 • En hurtig, uregelmæssig hjertebanken (palpitationer)

Hvis du udvikler nogen af ​​disse tegn eller symptomer, ringe 911 eller akut lægehjælp med det samme. Lungeødem kan være dødelig, hvis den ikke behandles.

Langsigtede (kronisk) lungeødem symptomer

 • Har mere åndenød end normalt, når du er fysisk aktiv.
 • Åndedrætsbesvær med anstrengelse, ofte når du lyver fladt som modsætning til at sidde op.
 • Hvæsende vejrtrækning.
 • Awakening natten med en hæsblæsende fornemmelse af, at der kan afhjælpes ved at sidde op.
 • Hurtig vægtøgning når lungeødem udvikler sig som følge af kongestiv hjerteinsufficiens, en tilstand, hvor dit hjerte pumper for lidt blod til at opfylde din krops behov. Den vægtøgning er fra ophobning af væske i kroppen, især i benene.
 • Hævelse i dine ben og ankler.
 • Tab af appetit.
 • Træthed.

Højtliggende lungeødem symptomer

 • Hovedpine
 • Søvnløshed
 • Væskeretention
 • Hoste
 • Åndenød

Hvornår skal se en læge
Lungeødem, der kommer pludseligt (akut) er livstruende. Få akut hjælp, hvis du har nogen af ​​følgende akutte tegn og symptomer:

 • Problemer med vejrtrækningen eller en følelse af at blive kvalt (dyspnø)
 • En boblende, hvæsen eller hiven efter vejret lyd, når du trækker vejret
 • Pink, skummende opspyt når du hoster
 • Åndedrætsbesvær sammen med voldsomme svedeture
 • En blå eller grå tone til din hud
 • En alvorlig blodtryksfald resulterer i uklarhed, svimmelhed, svaghed eller svedtendens
 • En pludselig forværring af nogen af ​​de symptomer forbundet med kronisk lungeødem eller højtliggende lungeødem

Forsøg ikke at køre selv på hospitalet. I stedet ringe 911 eller akut lægehjælp og vente på hjælp.

Se også

Årsager

Dine lunger indeholder mange små, elastiske luftsække kaldet alveoler. Med hvert åndedrag, tager disse luftsække i ilt og frigivelse kuldioxid. Normalt, udveksling af gasser finder sted uden problemer.

Men under visse omstændigheder, fylde alveolerne med væske i stedet for luft, forhindrer ilt i at blive absorberet i din blodbanen. En række ting kan forårsage væske til at ophobe sig i lungerne, men de fleste har at gøre med dit hjerte (hjerte lungeødem). Forstå forholdet mellem dit hjerte og lunger kan hjælpe med at forklare hvorfor.

Lungeødem. Pludselige (akut) lungeødem symptomer.
Lungeødem. Pludselige (akut) lungeødem symptomer.

Hvordan dit hjerte fungerer
Dit hjerte er sammensat af to øvre og to nedre kamre. De øverste kamre (højre og venstre forkammer) modtage indgående blod og pumpe det ind i de nedre kamre. De nederste kamre, jo mere muskuløse højre og venstre ventrikler, pumpe blod ud af dit hjerte. Hjerteklapperne - som holder blodet flyder i den rigtige retning - er gates ved kammerets åbninger.

Normalt deoxygenated blod fra hele kroppen ind i højre forkammer og flyder ind i højre hjertekammer, hvor det pumpes gennem store blodkar (pulmonale arterier) til dine lunger. Der blodet frigiver kuldioxid og opfanger ilt. Den iltet blod vender derefter tilbage til venstre forkammer gennem de pulmonale vener, strømmer gennem mitralklappen ind i venstre ventrikel, og endelig forlader dit hjerte gennem en anden stor arterie, aorta. Aortaklappen i bunden af ​​aorta holder blodet i at strømme baglæns ind i dit hjerte. Fra aorta, rejser blodet til resten af ​​kroppen.

Heart-relaterede (hjerte) lungeødem
Cardiac lungeødem - også kendt som kongestiv hjerteinsufficiens - opstår, når den syge eller overbebyrdede venstre ventrikel ikke er i stand til at pumpe ud nok af blodet, den modtager fra dine lunger. Som et resultat, at trykket stiger inde i venstre atrium og derefter i venerne og kapillærerne i lungerne, forårsager væske blive skubbet gennem de kapillære vægge ind i luftsække.

Kongestiv hjerteinsufficiens kan også opstå, når det højre hjertekammer er i stand til at overvinde forøget tryk i lungepulsåren, som normalt resulterer fra venstre hjertesvigt, kronisk lungesygdom eller højt blodtryk i lungepulsåren (pulmonal hypertension).

Medicinske tilstande, der kan forårsage den venstre ventrikel for at blive svag og i sidste ende mislykkes, omfatter:

 • Koronararteriesygdom. Over tid kan de arterier, der leverer blod til hjertet bliver smalle fra fedtaflejringer (plaques). Et hjerteanfald opstår, når en blodprop former i en af ​​disse forsnævrede arterier, blokering blodgennemstrømningen og beskadige den del af hjertemusklen leveret af denne arterie. Resultatet er, at den skadede hjertemusklen kan ikke længere pumpe så godt som det burde.

  Selv om resten af ​​dit hjerte forsøger at kompensere for dette tab, enten det er i stand til at gøre det effektivt, eller det er svækket af den ekstra arbejdsbyrde. Når pumpefunktion af dit hjerte er svækket, blod bakker op i dine lunger, tvinger væske i blodet at passere gennem kapillærvæggene i luften sække.

 • Kardiomyopati. Når dit hjertemusklen er beskadiget af andre årsager end blod flow-problemer, er betingelsen kaldes kardiomyopati. Fordi kardiomyopati svækker venstre hjertekammer - dit hjerte vigtigste pumpe - dit hjerte kan ikke være i stand til at reagere på forhold, der kræver det at arbejde hårdere, såsom en stigning i blodtrykket, hurtigere hjerteslag med anstrengelse, eller at bruge for meget salt, der forårsager væskeophobning eller infektioner. Når venstre hjertekammer ikke kan holde trit med de krav, der stilles på det, væske bakker op i dine lunger.
 • Hjerteklap problemer. I mitralklap sygdom eller aortaklappen sygdom, de ventiler, der regulerer blodgennemstrømningen i venstre side af dit hjerte enten ikke åbne bred nok (stenose) eller ikke lukke helt (insufficiens). Dette tillader blod at strømme tilbage gennem ventilen. Når ventilerne er forsnævrede, kan blodet ikke flyde frit ind i dit hjerte og tryk i venstre ventrikel opbygger, der forårsager den venstre ventrikel til at arbejde hårdere og hårdere med hver sammentrækning. Den venstre ventrikel også dilaterer at tillade mere blodgennemstrømning, men det gør den venstre ventrikel pumpefunktion mindre effektiv. Fordi det er at arbejde så meget hårdere, venstre hjertekammer til sidst bliver tykkere, hvilket lægger større vægt på kranspulsårerne, yderligere svækkelse af venstre ventrikel musklen.

  Det øgede pres strækker sig ind i venstre atrium og derefter til lungevenerne resultat, at væsken at ophobe sig i lungerne. På den anden side, hvis mitralklappen lækager er nogle blod returskylles mod din lunge hver gang hjertet pumper. Hvis lækage udvikler pludselig kan du udvikle pludselig og alvorlig lungeødem.

 • Højt blodtryk (hypertension). Ubehandlet eller ukontrolleret højt blodtryk forårsager en fortykkelse af venstre ventrikel musklen, og forværring af koronararteriesygdom.

Noncardiac lungeødem
Ikke alle lungeødem er resultatet af hjertesygdomme. Fluid kan også lække fra kapillærerne i lungerne 'luftsække fordi kapillærer selv bliver mere gennemtrængelige eller utætte, selv uden opbygning af modtryk fra dit hjerte. I dette tilfælde er betingelsen kendt som noncardiac lungeødem, fordi dit hjerte ikke er årsagen til problemet. Nogle faktorer, der kan forårsage noncardiac lungeødem er:

 • Lunge infektioner. Når lungeødem resultater fra lunge infektioner såsom lungebetændelse, ødem forekommer kun i den del af din lunge, der er hævet.
 • . Udsættelse for visse giftstoffer Disse omfatter giftstoffer du inhalerer - såsom klor eller ammoniak - såvel som dem, der kan cirkulere inden din egen krop, for eksempel, hvis du inhalerer nogle af dine maveindhold, når du kaster.
 • Nyresygdom. Når nyrerne ikke kan fjerne affald, der effektivt kan overskydende væske opbygge, der forårsager overbelastning lungeødem.
 • Indånding af røg. Røg fra en brand indeholder kemikalier, der skader membranen mellem luftsæk og kapillærer, så væske til at indtaste dine lunger.
 • . Bivirkning Mange lægemidler - lige fra ulovlige stoffer som heroin og kokain til aspirin og kemoterapi narkotika - er kendt for at forårsage noncardiac lungeødem.
 • Akut lungesvigt (ARDS). Denne alvorlig lidelse opstår, når dine lunger pludselig fyldes med væske og inflammatoriske hvide blodlegemer. Mange forhold kan forårsage ARDS, herunder alvorlige skader (traumer), systemisk infektion (sepsis), lungebetændelse og chok.
 • Store højder. Bjergbestigere og folk, der bor i eller rejser til højtbeliggende steder løber risikoen for at udvikle højtliggende lungeødem (HAPE). Denne betingelse - hvilket typisk opstår i højder over 8000 fod (ca. 2.400 meter) - kan også påvirke vandrere eller skiløbere, der begynder at udøve i de højere luftlag, uden først at blive akklimatiseret. Men selv folk, der har hiked eller stået på ski i højderne i fortiden er ikke immune.

  Selv om den nøjagtige årsag ikke er helt forstået, HAPE synes at udvikle sig som et resultat af øget pres fra konstriktion af pulmonal kapillærer. Uden passende pleje, kan HAPE være dødelig.

 • Nær drukning. Indånding vand forårsager noncardiac lungeødem, der er vendbar med øjeblikkelig opmærksomhed.

Se også

Komplikationer

Hvis lungeødem fortsætter, kan det øge trykket i lungepulsåren og til sidst den højre hjertekammer begynder at svigte. Højre hjertekammer har en meget tyndere væg af muskler end gør den venstre side, fordi det er under mindre pres for at pumpe blod i lungerne. Det øgede pres bakker op i højre atrium, og derefter ind i forskellige dele af din krop, hvor det kan forårsage:

 • Leg hævelse (ødem)
 • Abdominal hævelse (ascites)
 • Ophobning af væske i membraner, der omgiver dine lunger (pleural effusion)
 • Overbelastning og hævelse af leveren

Når den ikke behandles, kan akut lungeødem være fatalt. I nogle tilfælde kan det være fatalt, selv hvis du modtager behandling.

Se også

Forberedelse til Deres udnævnelse

Vil du sandsynligvis starte med at se din primære sundhedstjeneste læge, eller i tilfælde af akut lungeødem, en skadestue læge. De fleste mennesker med lungeødem vil være indlagt i mindst et par dage, ofte længere. Du kan muligvis se flere specialister, mens du er på hospitalet. Når Deres tilstand er stabiliseret, kan du så blive henvist som en ambulant til en læge, der har specialiseret sig i sygdomme i hjerte (kardiolog), eller i behandling lungesygdomme (pulmonologist).

Hvad du kan gøre

 • Skriv ned nogen symptomer, du oplever, herunder enhver, der kan synes relateret til årsagen til, du har planlagt udnævnelsen.
 • Skriv nede personlige oplysninger, herunder eventuelle vigtige påvirkninger eller nyere liv ændringer.
 • Få kopier af journaler, når det er muligt. Epikriser fra hospitalet, resultater fra hjerte tests, samt sammendrag breve fra eventuelle tidligere specialister, du har set kan være nyttigt for din nye læge.
 • Lav en liste over alle lægemidler, samt eventuelle vitaminer eller kosttilskud, som du tager.
 • Hold skriftlig styr på din vægt, og tage den rekord med dig, så din læge kan søge efter eventuelle tendenser.
 • Lav en liste over de salte fødevarer, du spiser regelmæssigt. Nævn, hvis du har spist flere af disse for nylig.
 • Spørg et familiemedlem eller en ven med, hvis det er muligt. Nogle gange kan det være svært at opsuge alle de oplysninger, du i løbet af en udnævnelse. Nogen, der ledsager kan du huske noget, du gik glip af eller har glemt.
 • Skriv ned spørgsmål at spørge din læge.

Din tid med din læge er begrænset, så forbereder en liste af spørgsmål vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid sammen. Liste dine spørgsmål fra vigtigst for mindst vigtigt i tilfælde tiden løber ud. For lungeødem, omfatter nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge:

 • Hvad er den mest sandsynlige årsag til de symptomer, jeg oplever i øjeblikket?
 • Hvilke former for test skal jeg bruge? Må disse tests kræver nogen særlig forberedelse?
 • Hvad gør mit bryst X-ray og elektrokardiogram show?
 • Hvilke behandlinger er tilgængelige, og hvilke vil du anbefale?
 • Hvilke typer af bivirkninger kan jeg forvente af behandlingen?
 • Er der nogen alternativer til den primære metode, du foreslår?
 • Hvad er min prognose?
 • Er der nogen kosten eller aktivitet begrænsninger, som jeg skal følge?
 • Er der nogen brochurer eller andet trykt materiale, som jeg kan tage med mig hjem? Hvilke hjemmesider vil du anbefale at besøge?

Ud over de spørgsmål, du har forberedt at spørge din læge, tøv ikke med at stille spørgsmål under Deres udnævnelse til enhver tid, at du ikke forstår noget.

Hvad kan du forvente fra din læge
Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål. Være klar til at besvare dem, kan bestille tid til at gå over alle punkter, du ønsker at bruge mere tid på. Din læge kan spørge:

 • Hvornår har du først begynder oplever symptomer?
 • Har dine symptomer været konstant?
 • Har du spist mere salt mad sidst?
 • Hvor alvorlig er dine symptomer? Har dine symptomer påvirket dit arbejde eller daglige aktiviteter?
 • Har du nogen symptomer på obstruktiv søvnapnø?
 • Har du været diagnosticeret med obstruktiv søvnapnø? Hvis ja, hvad laver du for det?
 • Er noget ser ud til at forbedre dine symptomer?
 • Hvad, hvis noget, synes at forværre dine symptomer?
 • Har du nogen familie historie lunge-eller hjertesygdomme?

Se også

Test og diagnose

Forberedelse til din udnævnelse. Langsigtede (kronisk) lungeødem symptomer.
Forberedelse til din udnævnelse. Langsigtede (kronisk) lungeødem symptomer.

Fordi lungeødem kræver hurtig behandling, vil du i første omgang blive diagnosticeret på baggrund af dine symptomer og en fysisk eksamen og røntgen af ​​thorax. Du kan også have blod trukket - som regel fra en pulsåre i håndleddet - så det kan blive undersøgt for mængden af ​​ilt og kuldioxid, den indeholder (arterielle blod gaskoncentrationer). Dit blod vil også blive kontrolleret for indhold af et stof kaldet B-type natriuretisk peptid (BNP). Forhøjede niveauer af BNP indikerer muligvis, at lungeødem er forårsaget af hjerteproblemer. Andre blodprøver vil normalt ske, herunder test af din nyrefunktion, blodbillede, samt tests for at udelukke et hjerteanfald, da årsagen til din lungeødem.

Når din tilstand er mere stabil, vil din læge bede om din sygehistorie, især om du nogensinde har haft hjerte-eller lungesygdom.

Tests, der kan gøres for at diagnosticere lungeødem eller at afgøre, hvorfor du har udviklet væske i lungerne kan nævnes:

 • X-ray. En røntgenundersøgelse vil sandsynligvis være den første test, du har gjort for at bekræfte diagnosen lungeødem.
 • Elektrokardiografi (EKG). Denne noninvasive test kan afsløre en lang række oplysninger om dit hjerte. Under en EKG, får patches knyttet til din hud elektriske impulser fra dit hjerte. Disse registreres i form af bølger på grafen papir eller en skærm. De bølge mønstre viser din puls og rytme, og om områder af dit hjerte udviser mindsket blodgennemstrømning.
 • Ekkokardiografi (diagnostisk hjerte ultralyd eksamen). Anden noninvasive test, ekkokardiografi bruger en stav-formet enhed kaldet en transducer til at generere højfrekvente lydbølger, som er afspejlet fra væv i dit hjerte. Lydbølgerne sendes derefter til en maskine, der bruger dem til at komponere billeder af dit hjerte på en skærm.

  Testen kan hjælpe med at diagnosticere en række hjerteproblemer, herunder ventil problemer, unormale bevægelser af ventrikulære vægge, væske omkring hjertet (perikardieekssudat) samt medfødte hjertefejl. Det er også nøjagtigt måler mængden af ​​blod venstre hjertekammer skubber med hvert hjerteslag (uddrivningsfraktion, EF). Det kan også vurdere, om der er forøget tryk i højre side af hjertet. Selv om en lav EF ofte indikerer en kardiel årsag til lungeødem, er det muligt at have hjerte lungeødem med en normal EF.

 • Transesophageal ekkokardiografi (TEE). I en traditionel hjerte ultralyd eksamen, forbliver transduceren uden for din krop på brystvæggen. Men i TEE er en blød, fleksibel slange med en speciel transducerspidsen indsat gennem munden og i spiserøret - den passage, der fører til din mave. Spiserøret ligger umiddelbart bag dit hjerte, hvilket giver mulighed for en tættere og mere præcist billede af dit hjerte og centrale pulmonale arterier. Du vil få et beroligende middel til at gøre dig mere komfortabel og forhindre gagging. Du har måske en halsbetændelse i et par dage efter indgrebet, og der er en lille risiko for perforering eller blødning fra spiserøret.
 • Lungepulsåren kateterisation. Hvis der er andre tests ikke afsløre årsagen til din lungeødem, kan lægen foreslå en procedure for at måle trykket i din lunge kapillærer (kile tryk). Under denne test, er en lille, ballon spids kateter indsat gennem en vene i benet eller armen i en lungepulsåren. Katetret har to åbninger forbundet til tryktransducere. Ballonen pustes derefter deflateret, giver trykmålinger.
 • Hjertekateterisation. Hvis tests såsom en EKG eller ekkokardiografi ikke afdække årsagen til din lungeødem, eller du har også smerter i brystet, kan lægen foreslå hjerte kateterisation med koronarangiogram. Under hjertekateterisation, der kaldes en lang, tynd slange et kateter er indsat i en arterie eller vene i lysken, hals eller arm og ført gennem dine blodkar til dit hjerte. Hvis farvestof indsprøjtes under testen, er det nævnt som en koronarangiogram. Under denne procedure kan behandlinger såsom åbning af en blokeret arterie skal udføres, som hurtigt kan forbedre pumpefunktion af venstre ventrikel. Hjertekateterisation kan også bruges til at måle trykket i dit hjerte kamre, vurdere dine hjerteklapper, og se efter årsager til lungeødem.

Se også

Behandlinger og medicin

Give ilt er det første skridt i behandling for lungeødem. Du normalt får ilt gennem en ansigtsmaske eller nasal kanyle - et fleksibelt plastrør med to åbninger, der leverer ilt til hvert næsebor. Dette skulle lette nogle af dine symptomer. Undertiden kan det være nødvendigt at hjælpe din vejrtrækning med en maskine.

Afhængig af din tilstand og årsagen til din lungeødem, kan du også modtage en eller flere af følgende lægemidler:

 • Preload reduktionsgear. Forudindlæs reducerende medicin mindske presset forårsaget af væske gå ind i dit hjerte og lunger. Læger almindeligt brug nitroglycerin og diuretika såsom furosemid (Lasix), til behandling af lungeødem. Diuretika kan gøre dig tisse så meget i første omgang, at du måske midlertidigt brug for et kateter, mens du er på hospitalet.
 • Morfin (astramorph). Denne narkotisk kan bruges til at lindre åndenød og angst. Men nogle læger mener, at risikoen for morfin kan opveje fordelene og er mere tilbøjelige til at bruge andre, mere effektive lægemidler.
 • Afterload reduktionsgear. Disse stoffer spile dine blodkar og tage en trykbelastning off dit hjerte venstre ventrikel. Nogle eksempler på afterload reducering medicin omfatter nitroprussid (Nitropress), enalapril (Vasotec) og captopril (Capoten).
 • Blodtryk medicin. Hvis du har forhøjet blodtryk, når du udvikler lungeødem, vil du blive givet medicin for at kontrollere det. På den anden side, hvis dit blodtryk er for lavt vil du sandsynligvis blive givet medicin til at hæve den.

Behandling højtliggende lungeødem (HAPE)
Hvis du er klatring eller rejser i store højder og erfaring milde symptomer på HAPE, faldende et par tusinde fod (cirka 600-900 meter) så hurtigt som du kan, inden for rimelighedens grænser, bør lindre dine symptomer. Ilt også er nyttige. Når symptomerne er mere alvorlige, vil du sandsynligvis brug for hjælp i din afstamning. En helikopter redning kan være nødvendigt for de mest alvorlige tilfælde, fordi HAPE kan være livstruende.

Nogle klatrere tager receptpligtig medicin acetazolamid (Diamox) for at hjælpe behandle eller forebygge symptomerne på HAPE. For at forhindre HAPE er acetazolamid startes, så længe tre dage før opstigningen. Acetazolamid kan lejlighedsvis have bivirkninger - herunder snurren eller brænding i hænder og fødder, forvirring, diarré, kvalme, appetitløshed og høreproblemer.

Se også

Livsstil og hjem retsmidler

Følgende forslag kan fremskynde din opsving fra hjerte lungeødem og hjælpe med at forhindre en gentagelse:

 • Veje dig dagligt. Gør det i morgen før morgenmad og registrerer din daglige vægt. Ring til din læge, hvis du har fået 2 til 3 pounds (omkring 1 til 1,4 kg) i en enkelt dag.
 • Følg lægens anvisninger vedrørende kost. De fleste mennesker med hjerte-lungeødem bliver nødt til at følge en lav-salt kost. Bede om en henvisning til en diætist, hvis du har brug for hjælp vurdere saltindholdet i fødevarer. Hvis du ikke tilberede dine egne måltider, har den, der gør det meste af din madlavning slutte sig til dig, når du besøger diætist. De fleste restaurant fødevarer er høj i salt, lære om dette, hvis du spiser ude. Også til formål at nå din idealvægt gennem kost og motion.
 • Hvis du har forhøjet blodtryk, tage skridt til at kontrollere det. Den bedste måde at gøre dette er at kontrollere dit blodtryk med et hjem manchet mindst en gang om dagen. Spørg din læge til retningslinjer for din optimale blodtryk.
 • Lyt til lægehjælp. Følg lægens råd om at styre eventuelle underliggende sundhedsmæssige problemer, herunder rådgivning om kost, vægt og motion.
 • Få masser af søvn hver nat. Tag en lur i løbet af dagen, hvis du føler dig træt. Det kan tage så lang tid som tre til seks måneder, før tilstanden af ​​dine lunger vender tilbage til normal. Hvis du snorker eller har andre symptomer på mulig obstruktiv søvnapnø, bede om en henvisning til en sove center for evaluering.

Hvis du har oplevet noncardiac lungeødem - inklusive nogle former for ARDS - sørge for at minimere eventuelle yderligere skader på dine lunger, og så meget som muligt undgå at årsagen til din tilstand, såsom narkotika, allergifremkaldende eller høje højder.

Se også

Forebyggelse

Lungeødem ofte ikke forebygges, men disse tiltag kan medvirke til at reducere din risiko.

Forebyggelse hjertekarsygdomme
Hjerte-karsygdomme er den hyppigste årsag til lungeødem. Du kan reducere din risiko for mange slags hjerteproblemer ved at følge disse forslag:

 • Kontrollere dit blodtryk. Højt blodtryk (hypertension) kan føre til alvorlige sygdomme som slagtilfælde, hjertekarsygdomme og nyresvigt. De fleste voksne bør have deres blodtryk kontrolleres mindst én gang hvert andet år. Dette er en invasiv og smertefri procedure ved hjælp af en oppustelig manchet, der ombrydes omkring din overarm. Testen tager kun et par minutter.

  En hvilende blodtryk læsning under 120/80 millimeter kviksølv (mm Hg) anses normalt. Hvis din hvile blodtryk er konsekvent 140/90 mm Hg eller højere, du har forhøjet blodtryk. En læsning i mellem disse niveauer placerer dig i prehypertensive kategori.

  I mange tilfælde kan du sænke dit blodtryk eller opretholde et sundt niveau ved at få regelmæssig motion, nå din idealvægt, spise en kost rig på frisk frugt, grøntsager og fedtfattige mejeriprodukter, og begrænse salt og alkohol.

 • Se din kolesterol i blodet. Kolesterol er et af flere typer af fedtstoffer er vigtige for et godt helbred. Men for meget kolesterol kan være for meget af en god ting. Højere end normale kolesteroltal kan forårsage fede indskud til at danne i arterierne, hvilket hæmmer blodgennemstrømningen og øger din risiko for karsygdom. Men livsstilsændringer kan ofte holde dit kolesteroltal lavt. Dette omfatter begrænsende fedt - især mættet fedt - spiser mere fiber, fisk og friske frugter og grøntsager, træner regelmæssigt, rygestop, og drikke i moderate mængder.
 • Der må ikke ryges. Hvis du ryger, den allervigtigste ting du kan gøre for dit hjerte og lunge sundhed er at stoppe. Fortsætte med at ryge øger din risiko for en anden hjerteanfald eller hjerte-relaterede dødsfald og øger også din risiko for lungekræft og andre lungeproblemer, såsom emfysem. Hvad mere er, er du i fare, selvom du ikke ryger, men bor eller arbejder med nogen, der gør. Udsættelse for passiv rygning er en medvirkende faktor til koronararteriesygdom. Hvis du ikke kan stoppe med at ryge ved dig selv, så spørg din læge til at ordinere en behandling plan for at hjælpe dig med at holde op.
 • . Spis en hjerte-sund kost Fisk er en af hjørnestenene i et hjerte-sund kost - det indeholder omega-3 fedtsyrer, som hjælper med at forbedre kolesterolindholdet i blodet og forebygge blodpropper. Det er også vigtigt at spise masser af frugt og grøntsager, der indeholder antioxidanter, vitaminer og mineraler, der hjælper med at forhindre hverdagens slitage på dine kranspulsårerne. Spis mindre fedt, især dyr (mættet) og transfedt (hydrogenerede olier).
 • Begræns salt. Det er især vigtigt at bruge mindre salt (natrium), hvis du har en hjertesygdom eller forhøjet blodtryk. I nogle mennesker med alvorligt beskadiget venstre ventrikelfunktion, overskydende salt - selv i et enkelt måltid eller en pose chips - kan være nok til at udløse kongestiv hjerteinsufficiens. Hvis du har en hård tid at skære ned på salt, kan det hjælpe at tale med en diætist. Han eller hun kan hjælpe påpege natriumfattige fødevarer samt give tips til at gøre en saltfattig diæt interessant og velsmagende.
 • Motion regelmæssigt. Motion er afgørende for et sundt hjerte. Regelmæssig aerob motion - omkring 30 minutter om dagen - hjælper dig med at kontrollere blodtryk og kolesteroltal, og opretholde en sund vægt. Hvis du ikke er vant til at udøve, starte langsomt og bygge gradvist op. Vær sikker på at få din læges OK, før du starter en øvelse program.
 • Opretholde en sund vægt. Være endda lidt overvægtig øger din risiko for hjerte-kar-sygdomme. På den anden side kan selv miste små mængder af vægt sænke dit blodtryk, kolesterol og reducere din risiko for diabetes.
 • Overveje at tage barnet aspirin. Tal med din læge om fordele og ulemper ved at tage én baby aspirin (81 mg) om dagen.
 • Håndtere stress. At reducere din risiko for hjerteproblemer, forsøge at reducere dit stressniveau. Rethink arbejdsnarkoman vaner og finde sunde måder at minimere eller håndtere stressende begivenheder i dit liv.

Forebyggelse HAPE
Hvis du rejser eller klatre i store højder, akklimatisere dig langsomt. Selv om henstillinger varierer, de fleste eksperter rådgive opstigende ikke mere end 1.000 eller 2.000 fod (300-600 meter) om dagen, når du når 8000 fod (ca. 2.400 meter). Derudover er det vigtigt at drikke rigeligt med vand at blive hydreret. Jo højere du bestige hurtigere du indånder, hvilket betyder, at du mister større mængder vand i den luft du udånder fra lungerne.

Endelig, selv om at være fysisk fit ikke nødvendigvis forhindre HAPE, folk i god stand tendens til at være mindre stressede i store højder. Men bare fordi du har hiked eller stået på ski i stor højde, før ikke beskytte dig mod HAPE. Blev taget 12 til 72 timer, før du rejser til en høj højde, kan den medicin acetazolamid (Diamox) hjælpe med at forhindre HAPE. Overveje at fortsætte medicin for en ekstra par dage, hvis nogen tegn på højdesyge, især hovedpine eller søvnløshed, forekomme.

Se også