Kvinders sundhed

Kvinders sundhed: forhindre de øverste trusler

De største trusler mod kvinders sundhed er ofte forebygges. Her er hvad du behøver at vide for at leve et længere, sundere liv.

Mange af de førende trusler mod kvinders sundhed kan forebygges - hvis du ved hvordan. De øverste dødsårsager blandt voksne kvinder i USA omfatter hjertesygdomme, slagtilfælde, kræft og kroniske nedre luftvejssygdomme, ifølge statistikker fra Centers for Disease Control og Forebyggelse.

Tag det første skridt til at beskytte dig selv ved at tale med din læge om dine risikofaktorer for disse betingelser. Så få seriøs omkring at reducere din risiko.

Administrer kroniske tilstande og få de anbefalede screeninger

Kvinders sundhed. Opretholde en sund vægt.
Kvinders sundhed. Opretholde en sund vægt.

Hvis du har helbredsmæssige problemer, såsom højt kolesteroltal, forhøjet blodtryk eller diabetes, der øger din risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde, følge lægens behandling anbefalinger. Også være sikker på at konsultere din læge om, hvornår du skal have mammografi og andre kræft screeninger.

Vedtage en sundere livsstil

Selvom du ikke kan fjerne risikofaktorer såsom familie historie, kan du styre mange andre risikofaktorer for hjertesygdom, slagtilfælde og kræft. For eksempel:

  • Der må ikke ryges. Hvis du ryger eller bruge andre tobaksvarer, så spørg din læge til at hjælpe dig med at holde op. Det er også vigtigt at undgå udsættelse for passiv rygning.
  • Spis en sund kost. Vælg grøntsager, frugt, fuldkorn, fiberrige fødevarer og magert kilder til protein, såsom fisk. Limit fødevarer med højt indhold af mættet fedt, tilsat sukker og natrium.
  • Opretholde en sund vægt miste overskydende pounds -. Og holde dem off - kan sænke din risiko for hjertesygdomme samt forskellige former for kræft.
  • Komme i gang. Medtag fysisk aktivitet i din daglige rutine. Du ved motion kan hjælpe dig med at styre din vægt og sænke din risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde. Men vidste du, at det også kan sænke din risiko for visse former for kræft? Vælge aktiviteter du nyder, fra rask gang til ballroom dancing.
  • Begræns alkohol. Hvis du vælger at drikke alkohol, så gør det kun i moderate mængder. For kvinder, der betyder ikke mere end én genstand om dagen. Risikoen for forskellige former for kræft - herunder bryst-og lever - ser ud til at stige i takt med mængden af ​​alkohol du drikker, og hvor lang tid du har drukket regelmæssigt.
  • Håndtere stress Hvis du føler konstant på kant eller under angreb, kan dine livsstilsvaner lide -. Og så måske dit immunforsvar. Tage skridt til at reducere stress - eller lære at håndtere stress på sunde måder.

Se også

Kvinders sundhed: forhindre de øverste trusler

Forebygge kroniske nedre luftvejssygdomme

Mange kvinder er ikke klar over, at de er i risiko for sygdom og endda død af kronisk obstruktiv lungesygdom - som omfatter bronkitis og emfysem. Må ikke blive overrumplet. For at beskytte din respiratoriske sundhed:

  • Der må ikke ryges. Hvis du ryger, så spørg din læge til at hjælpe dig med at holde op. Også undgå udsættelse for passiv rygning.
  • Steer klart af forurenende stoffer. Minimer eksponering for kemikalier og udendørs luftforurening.
  • Undgå luftvejsinfektioner. Vask dine hænder ofte og få en årlig influenza vaccine. Spørg din læge, om du har brug for en lungebetændelse vaccine så godt.

Bundlinjen

Det er vigtigt at forstå de fælles sundhedsmæssige risici, som kvinder står over for, men ikke føler sig intimideret. I stedet gør hvad du kan for at føre en sund livsstil - herunder spise en sund kost, der opholder sig fysisk aktive, holde op med at ryge og få regelmæssig checkups. Simple forebyggende foranstaltninger kan gå en lang vej mod at reducere dine sundhedsrisici.

Se også