Kvinders sundhed

Belly fedt hos kvinder: at tage - og holde - det ud

Hvad siger din talje sige om dit helbred? finde ud af hvorfor mave fedt er mere almindelig efter overgangsalderen, hvilke farer det udgør - og hvad man skal gøre ved det.

En voksende talje er undertiden betragtes prisen for at blive ældre. For kvinder, kan det især være tilfældet efter overgangsalderen, når kropsfedt tendens til at skifte til maven.

Alligevel en stigning i mave fedt kan gøre mere end at gøre det svært at lyne dine jeans. Forskning viser, at mave fedt også bærer alvorlige sundhedsmæssige risici. Den gode nyhed? De trusler, som mave fedt kan skæres ned til størrelse.

Hvad ligger der bag mave fedt

Din vægt er i høj grad bestemmes af, hvor du balance de kalorier du spiser med den energi du forbrænder. Hvis du spiser for meget og motionerer for lidt, vil du sandsynligvis at pakke på overskydende pounds - herunder mave fedt.

Men aldring også spiller en rolle. Muskelmasse typisk falder med alderen, mens fedt stiger. Tab af muskelmasse mindsker også den hastighed, hvormed din krop bruger kalorier, som kan gøre det mere udfordrende at opretholde en sund vægt.

Mange kvinder også bemærke en stigning i mave fedt når de bliver ældre - selv om de ikke tager på i vægt. Dette skyldes sandsynligvis et faldende niveau af østrogen, som synes at påvirke hvor fedt er fordelt i kroppen.

Tendensen til at vinde eller bære vægten omkring taljen - have en "æble" snarere end en "pære" form - måske en genetisk komponent så godt.

Hvorfor mave fedt er mere end hud dyb

Problemet med mave fedt er, at det ikke er begrænset til de ekstra lag af polstring placeret lige under huden (subkutant fedt). Det omfatter også visceralt fedt - som ligger dybt inde i din mave, der omgiver dine indre organer.

Kvinders sundhed. Hold portionsstørrelser i skak.
Kvinders sundhed. Hold portionsstørrelser i skak.

Selvom spæk udgør kosmetiske bekymringer er visceralt fedt forbundet med langt mere farlige sundhedsproblemer, herunder:

  • Hjerte-karsygdomme
  • Type 2-diabetes
  • Kolorektal cancer

Forskning har også forbundet mave fedt med en øget risiko for tidlig død - uanset den samlede vægt. Faktisk har nogle undersøgelser vist, at selv når kvinder blev betragtet som en normal vægt, baseret på standard body mass index (BMI) målinger, en stor talje øget risiko for at dø af hjerte-kar-sygdom.

Se også

Belly fedt hos kvinder: at tage - og holde - det ud

Måling dit mellemnavn

Så hvordan kan du vide, hvis du har for meget mave fedt? Blot måle din talje:

  • Placer et målebånd rundt om dit nøgne mave, lige over din hofteben.
  • Træk målebåndet indtil det sidder tæt omkring dig, men ikke skubbe ind i din hud.
  • Sørg for, at målebåndet er vandret hele vejen rundt.
  • Slap af, udånder og måle din talje, modstå trangen til at suge i maven.

For kvinder, indikerer en taljemål på 35 inches (89 cm) eller mere en usund koncentration af mave fedt og en større risiko for problemer såsom hjertesygdomme, forhøjet blodtryk og type 2 diabetes. For mænd, der et taljemål på 40 inches (102 cm) eller mere betragtes som anledning til bekymring.

Trimning fedt

Du kan tone mavemuskler med crunches eller andre målrettede maveøvelser, men bare gør disse øvelser vil ikke slippe af med mave fedt. Men visceralt fedt reagerer på samme kost og motion strategier, som kan hjælpe dig med at kaste overskydende pounds og sænke din samlede kropsfedt. At bekæmpe den bule:

  • Spis en sund kost. Fremhæv plante-baserede fødevarer, såsom frugt, grøntsager og fuldkorn, og vælg magert kilder til protein og fedtfattige mejeriprodukter. Begrænse mættet fedt, der findes i kød og højt fedtindhold mejeriprodukter, såsom ost og smør. Vælg moderate mængder af enkeltumættet og flerumættet fedt - findes i fisk, nødder og visse vegetabilske olier - i stedet.
  • Hold portionsstørrelser i skak. Selv når du laver sunde valg, kalorier tilføje op. Derhjemme, slanke dine portionsstørrelser. På restauranter, dele måltider - eller spise halvdelen af ​​din måltid og tage resten hjem til en anden dag.
  • Omfatte fysisk aktivitet i din daglige rutine. For de fleste raske voksne, anbefaler Department of Health og Human Services moderat aerob aktivitet, såsom rask gang, for mindst 150 minutter om ugen eller kraftig aerob aktivitet, såsom jogging, for mindst 75 minutter om ugen. Desuden er styrketræning øvelser anbefales mindst to gange om ugen. Hvis du ønsker at tabe sig eller opfylde særlige fitness mål, du måske nødt til at udøve mere.

At tabe overskydende fedt og holde det fra at komme tilbage, mål for langsom og støt vægttab - op til 2 pounds (1 kg), der om ugen. Kontakt din læge for hjælp til at komme i gang og opholder sig på sporet.

Se også