Kvindelige kondom

Definition

Den kvindelige kondom er en fødsel kontrol (svangerskabsforebyggende) enhed, der fungerer som en barriere for at holde sæden i at trænge ind i livmoderen. Den kvindelige kondom er en blød, løstsiddende pose med en ring på hver ende. En ring er indsat i vagina for at holde den kvindelige kondom på plads. Ringen ved den åbne ende af kondomet forbliver uden for skeden.

Kun to kvindelige kondomer - den FC1 kvindelige kondom og dets erstatning for FC2 kvindelige kondom - har Food and Drug Administration (FDA) godkendelse i USA Den FC1 kvindelige kondom, som er lavet af plastic (polyurethane), er ikke længere produceres. Den FC2 kvindelige kondom er lavet af syntetisk latex og er på forhånd smurt med en silikone-baseret glidecreme.

Se også

Hvorfor det er gjort

Den kvindelige kondom hjælper med at forhindre graviditet. Blandt de forskellige fordele, det kvindelige kondom:

 • Giver beskyttelse mod seksuelt overførte infektioner - måske endnu bedre beskyttelse end den mandlige kondom, fordi den kvindelige kondom delvis dækker den skamlæber
 • Er tilgængelige uden en recept eller specielt beslag
 • Kan indsættes timer før sex
 • Sjældent forårsager allergiske reaktioner og har minimal risiko for bivirkninger
 • Kræver ikke en partners samarbejde eller en erigeret penis

I modsætning til latex - materialet bruges til at gøre de fleste kondomer - femidomer lavet af polyurethan og syntetisk latex er ikke påvirket af fugt eller ændringer i temperaturen. Desuden finder nogle kvinder, at den kvindelige kondom eksterne ring stimulerer klitoris.

Den kvindelige kondom er ikke hensigtsmæssigt for alle, dog. Du ønsker måske at overveje en anden form for prævention, hvis du:

 • Er allergisk over for polyurethan eller syntetisk latex
 • Er i høj risiko for graviditet - du er yngre end 30 år, har du sex tre eller flere gange om ugen, har du haft tidligere præventionssvigt med vaginal barriere metoder, eller du er ikke sandsynligt, at konsekvent anvende den kvindelige kondom
 • Ikke er fortrolig med indsættelsen teknik
 • Har vaginal abnormiteter, der interfererer med pasform, placering eller fastholdelse af den kvindelige kondom

Se også

Risici

Kvindelige kondom. Åbne pakken omhyggeligt.
Kvindelige kondom. Åbne pakken omhyggeligt.

Anslået 21 ud af 100 kvinder vil blive gravid i det første år af typiske brug af kvindelige kondomer - som regel fordi de ikke bruger kondom hver gang de har sex.

Den kvindelige kondom har en højere fejlrate end den mandlige kondom. Condom fiasko betyder, at det er muligt at indgå kontrakter seksuelt overførte infektioner eller bliver gravid. Den kvindelige kondom kan ikke beskytte dig, hvis:

 • Kondomet pauser
 • Kondomet glider ud af skeden
 • Penis glider mellem skeden og ydersiden af ​​kondomet
 • Den ydre ring af kondomer får skubbet ind i skeden under sex

Den kvindelige kondom kan også forårsage ubehag under indsættelse, en brændende fornemmelse, kløe eller udslæt.

Se også

Hvordan du forbereder

Før du bruger en kvindelig kondom, læse instruktionerne grundigt. Hvis kondomet er forbi sin udløbsdato eller du bemærker nogen tegn på skader - såsom små tårer eller huller - kassere kondom og vælge en anden. Øv indsætte den kvindelige kondom, før den første gang, du bruger det til sex. Derudover være meget opmærksomme, når du første gang bruger den kvindelige kondom for at sikre, at det forbliver på plads under sex.

Brug ikke en kvindelig kondom på samme tid som en mandlig kondom eller til analsex. Genbrug aldrig en kvindelig kondom.

Se også

Hvad du kan forvente

Hvis du vil bruge den kvindelige kondom:

 • Åbn pakken forsigtigt. Brug ikke dine tænder eller fingernegle, hvilket kunne rive kondom.
 • Overvej at bruge sæddræbende creme eller yderligere smøring. For den mest effektive graviditet beskyttelse sæddræbende creme gælder til ydersiden af den lukkede ende af kondomet, før du placerer den i din vagina. Du kan anvende ekstra vandbaseret eller oliebaseret smøremiddel til kondomet for at gøre det lettere at indsætte og at minimere støj under sex.
 • Sæt den kvindelige kondom. Klem ringen ved den lukkede ende af posen med langfingeren og tommelfinger, og sæt det ind i din vagina som en tampon. Placer din pegefinger inde i kondomet og skub ringen op så langt som det vil gå. Lad ikke kondom at vride. Sørg for, at ydre ring forbliver uden for skeden, strækker omkring 1 tomme (eller omkring 2,5 centimeter) over skamlæber. Du kan placere den kvindelige kondom i din vagina op til otte timer før sex.
 • Guide penis i den kvindelige kondom. Sørg penis ikke glider mellem vagina og den ydre overflade af den kvindelige kondom. Under sex, så sørg for den ydre ring af kondomer ikke bliver skubbet ind i skeden.
 • Efter sex, fjernes den kvindelige kondom omhyggeligt. Sno den ydre ring, således at sæden er indeholdt i kondomet, og træk forsigtigt enheden ud af din vagina. Bortskaf den kvindelige kondom i skraldespanden - ikke på toilettet.

Se også