Kryds

Definition

Krydset refererer til en infektion i de øvre luftveje, generelt i børn, som blokerer vejrtrækning og forårsager en karakteristisk gøen hoste.

Hoste og andre symptomer på kryds er resultatet af betændelse omkring stemmebånd (strubehovedet), luftrør (trachea) og bronkierne (bronkier). Når en hoste tvinger luft gennem dette indsnævret passage, hævede stemmebånd producerer en støj ligner en tætning gøen. Ligeledes tager et åndedrag ofte producerer en højfrekvent fløjtende lyd (stridor).

Kryds normalt ikke alvorlige og de fleste tilfælde kan behandles i hjemmet.

Symptomer

Kryds ofte begynder som en typisk koldt. Hvis der er tilstrækkelig betændelse og hoste, vil et barn udvikle en høj gøen hoste. Dette er ofte værre om natten, og er yderligere forværret af gråd og hoste samt angst og uro, oprettelse af en cyklus af forværrede symptomer. Feber og en hæs stemme er fælles, også. Dit barns vejrtrækning kan være støjende eller anstrengt.

Kryds. Hold dit barn i en oprejst position.
Kryds. Hold dit barn i en oprejst position.

Fordi børn har små luftveje, de er mest modtagelige for at have mere markeret symptomer med krydset, især børn yngre end tre år gammel.

Nighttime krydset symptomer besværet vejrtrækning kan ofte føre berørte forældre til at bringe deres barn til skadestuen.

Symptomer på falsk strubehoste normalt vare i tre til fem dage.

Hvornår skal se en læge
Mindre end 5 procent af børn udvikler luftvejsobstruktion alvorlig nok til at kræve indlæggelse. Du bør søge læge omgående, hvis dit barn:

 • Gør støjende, skingre vejrtrækningslyde (stridor) både når indånding og udånding
 • Begynder savlen eller har svært ved at synke
 • Synes nervøse, ophidsede eller trætte
 • Puster i et hurtigere tempo end normalt
 • Kæmper for at trække vejret
 • Udvikler blå eller grålig hud omkring næsen, munden eller fingernegle (cyanose)

Årsager

Kryds er normalt forårsaget af en virus infektion, oftest en parainfluenza virus.

Dit barn kan udlicitere en virus ved at trække vejret inficerede dråber fra luftvejene hostede eller nøs i luften. Viruspartikler i disse dråber kan også overleve på legetøj og andre overflader. Hvis dit barn rører en kontaminerede overflade, og derefter rører hans eller hendes øjne, næse eller mund, kan en infektion følge.

Infektionen starter normalt i næseslimhinden, og derefter breder sig til stemmebåndene (strubehovedet) og luftrøret (trachea). Kun en lille procentdel af udsatte børn faktisk udvikler kryds.

Risikofaktorer

Størst risiko for at få krydset er børn mellem 6 måneder og 3 år. Den maksimale forekomst af betingelsen er 18 til 24 måneder.

Komplikationer

De fleste tilfælde af falsk strubehoste er milde. I en lille procentdel af tilfældene, svulmer luftvejene nok til at forstyrre vejrtrækning.

Forberedelse til Deres udnævnelse

I de fleste tilfælde af falsk strubehoste, vil dit barn ikke behøver at se en læge. Men hvis dit barns symptomer er alvorlige eller ikke reagerer på behandling i hjemmet, bør du lave en aftale.

Dit barns læge vil sandsynligvis bede en række spørgsmål for at bestemme den bedste behandlingsforløb:

 • Hvad er dit barns symptomer? Har dit barn havde feber eller synkebesvær?
 • Hvor længe har dit barn haft symptomer?
 • Har dit barns hoste bliver gradvist værre? Hvis ja, hvordan hurtigt
 • Har du bemærket et mønster til dit barns hoste? For eksempel kan det blive værre om natten?
 • Har dit barn havde krydset i fortiden?
 • Har dit barn for nylig været udsat for andre syge børn?
 • Har dit barn har andre medicinske tilstande?
 • Er dit barn fuldt vaccineret?

Test og diagnose

Kryds typisk diagnosticeres af lægen observere dit barns vejrtrækning, lytte til dit barns bryst med et stetoskop og undersøge dit barns hals. Sommetider røntgenstråler eller andre prøver bruges til at udelukke andre mulige sygdomme.

Behandlinger og medicin

Egenomsorg foranstaltninger derhjemme er effektive for langt de fleste af tilfældene af krydset. Aggressiv behandling er sjældent nødvendigt.

Hvis dit barns symptomer vedvarer ud over tre til fem dage eller forværres, kan dit barns læge ordinere en type steroid (glukokortikoid) for at reducere betændelse i luftvejene. Fordelene vil normalt kunne mærkes inden for seks timer. Dexamethason er normalt anbefales på grund af sin langvarige effekter (op til 72 timer).

Adrenalin er også effektive til at reducere betændelse i luftvejene. Det er hurtigt virkende, men dens virkninger slid off hurtigt.

Ved alvorlig kryds, kan dit barn har brug for at tilbringe tid i et hospital. I sjældne tilfælde kan en midlertidig vejrtrækning rør skal placeres i barnets luftrør.

Kryds kan være skræmmende - især hvis den lander dit barn i lægens kontor, skadestue eller hospital. Trøste dit barn og holde ham eller hende ro er vigtige, fordi gråd og agitation forværres luftvejsobstruktion. Hold dit barn, synge vuggeviser eller læse stille historier. Tilbyd en favorit tæppe eller et stykke legetøj. Tal i en beroligende stemme.

Livsstil og hjem retsmidler

Kryds ofte kører sit kursus inden for tre til fem dage. I mellemtiden holde dit barn komfortabel med et par enkle forholdsregler:

 • Bevar roen Comfort eller distrahere dit barn -. Kæle, læse en bog eller spille et roligt spil. Gråd gør vejrtrækning vanskeligere.
 • Fugt i luften. Selvom der er ingen tegn på gavn af denne praksis, mange forældre tror, ​​at fugtig luft hjælper et barns vejrtrækning. Du kan bruge en luftfugter eller sidde med barnet i et badeværelse fyldt med damp, der genereres ved at køre varmt vand fra bruseren.
 • Hold dit barn i en oprejst position. Siddende oprejst kan gøre vejrtrækningen lettere. Hold dit barn på skødet, eller placere dit barn i en favorit stol eller babystol.
 • Tilbyd væsker. For babyer, er vand, modermælk eller modermælkserstatning fint. For ældre børn, suppe eller frosne frugter pops kan være beroligende.
 • Opmuntre resten. Sleep kan hjælpe dit barn bekæmpe infektionen.
 • Prøv en over-the-counter smertestillende. Hvis dit barn har feber, acetaminophen (Tylenol, andre) kan hjælpe. Hostesaft, som ikke påvirker strubehovedet eller luftrør, er ikke sandsynligt, at lindre dit barns hoste. Over-the-counter koldt præparater anbefales ikke til børn yngre end 5 år.

Dit barns hoste kan forbedre i løbet af dagen, men ikke blive overrasket, hvis det vender tilbage om natten. Du ønsker måske at sove nær dit barn eller endda i det samme rum, så du kan tage en hurtig indsats, hvis dit barns symptomer bliver alvorlige.

Forebyggelse

For at forhindre kryds, tage de samme skridt, du bruger til at forebygge forkølelse og influenza. Hyppig håndvask er vigtigst. Også holde dit barn væk fra nogen, der er syg, og opmuntre dit barn til at hoste eller nyse ind i hans eller hendes albue.

At afværge mere-alvorlige infektioner, holde dit barns vaccinationer strøm. Den difteri og Haemophilus influenza type b vacciner tilbyde beskyttelse fra nogle af de sjældneste - men mest farlige - former for øvre luftvejsinfektion.