Kroniske smerter kan forstyrre seksualitet

Du og din partner kan have en tilfredsstillende seksuelt forhold på trods af din kroniske smerter.

Folk har brug for fysisk og følelsesmæssig intimitet næsten lige så meget, som de har brug for mad og husly. Seksualitet hjælper opfylde vitale behov for menneskelig forbindelse. Det er en naturlig og sund del af livet, såvel som et vigtigt aspekt af din identitet som person. Men når kroniske smerter invaderer dit liv, glæden ved seksualiteten forsvinder ofte. Her er hjælp til at genskabe forbindelsen med din seksualitet på trods af kroniske smerter.

Tal med din læge

Sommetider smerte er den direkte årsag til seksuelle problemer. Du må simpelthen gøre ondt for meget for sex. Justering smertestillende medicin kan være løsningen. Hvis dine smerter er så alvorlig, at sex synes ude af spørgsmålet, så tal med din læge. Du kan være nødt til at justere timingen af ​​din medicin eller oprette en anden eller stærkere smerter kontrolplan.

På bagsiden, kan visse medikamenter forårsage seksuelle problemer. Nogle lægemidler mindsker sexlyst (libido) eller hæmmer seksuel funktion ved at forårsage ændringer i dit nervesystem. Narkotika kan også påvirke blodgennemstrømningen og hormoner - to vigtige faktorer i seksuel respons. Fortæl din læge om eventuelle medicin bivirkninger, der synes at påvirke din seksualitet. Din læge kan være i stand til at anbefale en alternativ medicin eller justere dosis af din nuværende medicin.

Undersøg dine følelser

At have god sex, er du nødt til at føle sig godt om dig selv. Så start med at undersøge dine egne følelser. Hvis smerten har forladt dig fysisk arret, arbejdsløse eller ude af stand til at bidrage til husarbejde, kan dit selvværd være voldsramte, at du føler du er uinteressante og uønskede til din partner. Bevidsthed om, at din fysiske og følelsesmæssige distance er såre din partner kan tilføje til din angst, frygt, skyld og vrede.

Stress kan også forværre underliggende vanskeligheder i dit forhold. Selv stærke relationer kan blive udfordret af medicinske problemer eller kroniske smerter. At være bevidst om følelsesmæssige konflikter, og hvad der forårsager det er et vigtigt første skridt i at styrke dit forhold til din partner. Rådgivning kan hjælpe.

Tal med din partner

Det næste skridt i udlevering af din seksualitet er at tale med din partner om dine følelser. I første omgang kan dette bedst ved at tale med hinanden fuldt påklædt, ved køkkenbordet eller i et andet neutral indstilling. Sex kan være svært at tale om. Begynd dine sætninger med "jeg" ikke med "dig". For eksempel, "Jeg føler mig elsket og plejet om, når du holder mig tæt på," er mere tilbøjelige til at invitere dialog end: "Du aldrig røre mig mere."

Dette er tiden for jer begge at tale om din frygt og begær. Du tror måske, at din partner har stoppet røre dig, fordi han eller hun har mistet interessen, eller finder du uønskede. I stedet kan din partner være bange for at få dig mere fysisk smerte.

Genoplive den gnist

Bruge tid bare at komme til at kende hinanden igen. Hver af jer kan gøre små ting, der vil gøre den anden føler elsket. Gendannelse din følelsesmæssige intimitet vil gøre det lettere at flytte til næste trin - fysisk intimitet.

Begynd genskabe fysisk med en udforskning af hinandens kroppe, der undgår kønsdelene helt (sensate fokusering). Målet er ikke orgasme. Stedet er du lære mere om, hvad der føles godt for dig og din partner.

Vær kreativ

Samleje er blot én måde at tilfredsstille dit behov for menneskelig nærhed. Intimitet kan udtrykkes på mange forskellige måder.

  • Touch. Udforskning af din partners krop gennem berøring er en spændende måde at udtrykke dine seksuelle følelser. Dette kan omfatte holde hænder, krammer, fondling, strøg, masserer og kysse. Touch i enhver form øger følelser af intimitet.
  • Self-stimulation. Onani er en normal og sund måde at opfylde dine seksuelle behov. En partner kan anvende onani under gensidig seksuel aktivitet, hvis den anden partner er i stand til at være meget aktive.
  • Oral sex. Det kan være et alternativ eller supplement til traditionel samleje.
  • Forskellige positioner. Ligger side om side, knæle eller sidde. Kig på dit bibliotek eller boghandel for en guide, der beskriver og illustrerer forskellige måder at have samleje. Hvis du er flov over at få denne form for bog lokalt prøve en online bog detailhandler.
  • Vibratorer og smøremidler. En vibrator kan tilføje nydelse uden fysisk anstrengelse. Hvis manglen på naturlige smøring er et problem, kan over-the-counter smøremidler forhindrer smerter forbundet med vaginal tørhed.

Planlægge

Intimitet kan være mere tilfredsstillende, hvis du planlægger for det i forvejen. Lav en date med din partner, plukke et tidspunkt på dagen, hvor du har mest energi og mindst mulig smerte.

Tag din smertestillende medicin godt i forvejen, så dens effektivitet vil toppe, når du har brug for det. Begrænse mængden af ​​alkohol du drikker, og undgå at bruge tobak i enhver form. Alkohol og tobak kan forringe seksuel funktion.

Giv dig selv masser af tid til at prøve nye ting. Prøv at holde afslappet og holde din sans for humor. Fokus på rejsen, ikke destinationen. Hvis du støder tilbageslag, så prøv ikke at miste modet eller fokusere på det negative - med at prøve.

Værd

Intimitet kan faktisk gøre du føler dig bedre. Kroppens naturlige smertestillende, kaldet endorfiner, der frigives under berøring og sex. Og den nærhed du føler dig under elskov kan hjælpe dig føle sig stærkere og bedre i stand til at håndtere din kroniske smerter.

Se også