Kræft

Cancer årsager: populære myter om årsagerne til kræft

Misforståelser om kræft årsager kan føre til unødvendige bekymringer om dit helbred. Find ud af, om der er nogen sandhed i disse fælles myter om årsagerne til kræft.

Scary påstande cirkulerer på internettet, dagligdags genstande og produkter, såsom plast og deodorant, er hemmelige kræft årsager. Ud over at være forkert, kan mange af disse myter få dig til at bekymre sig unødigt om din egen sundhed og sundheden for din familie.

Før du gå i panik, tage et kig på fakta. Her Timothy Moynihan, MD, en cancer specialist på universitetet, Rochester, Minn, tager et nærmere kig på nogle populære myter om kræft årsager, og forklarer, hvorfor de bare ikke sandt.

Myte: antiperspiranter eller deodoranter kan forårsage brystkræft.

Fakta: Der er ingen afgørende beviser, der forbinder brugen af underarm antiperspiranter eller deodoranter med brystkræft, ifølge National Cancer Institute.

Nogle rapporter har antydet, at disse produkter indeholder skadelige stoffer såsom aluminiumforbindelser og parabener, der kan absorberes gennem huden eller ind i kroppen gennem nicks forårsaget af barbering. Ingen kliniske studier har endnu ikke givet et endeligt svar på spørgsmålet om, hvorvidt disse produkter forårsager brystkræft. Men beviserne til dato tyder disse produkter ikke forårsager kræft.

Kræft. Humant papillomvirus (HPV).
Kræft. Humant papillomvirus (HPV).

Hvis du stadig er bekymret for, at din underarm antiperspirant eller deodorant kan øge din risiko for kræft, vælge produkter, der ikke indeholder kemikalier, der bekymrer dig.

Myte: microwaving plastbeholdere og wraps udgivelser skadelige, kræftfremkaldende stoffer i maden.

Fakta: Tåler mikroovn plastbeholdere og wraps er sikre at bruge i mikrobølgeovnen.

Men plastbeholdere ikke er bestemt til brug i mikrobølgeovnen kan smelte og potentielt lække kemikalier i din mad. Så undgå microwaving containere, der aldrig blev beregnet til mikrobølgeovn, såsom margarine baljer, take-out containere eller pisket topping skåle. Kontroller at se, at enhver container, du bruger i mikrobølgeovnen er mærket som mikrobølge-safe.

Se også

Cancer årsager: populære myter om årsagerne til kræft

Myte: mennesker med kræft bør ikke spise sukker, da det kan forårsage kræft til at vokse hurtigere.

Fact: Sukker gør ikke kræft vokse hurtigere. Alle celler, herunder kræftceller, afhænger blodsukker (glukose) til energi. Men at give mere sukker til kræftceller ikke fremskynde deres vækst. Ligeledes har fratage kræftceller sukker ikke bremse deres vækst.

Denne misforståelse kan delvist baseret på en misforståelse af positronemissionstomografi (PET) scanninger, som bruger en lille mængde radioaktivt sporstof - typisk en form for glukose. Alle væv i kroppen absorbere noget af dette sporstof, men væv, der bruger mere energi - herunder kræftceller - absorbere større beløb. Af denne grund har nogle mennesker konkluderet, at kræftceller vokser hurtigere på sukker. Men dette er ikke sandt.

Myte: gode folk ikke får kræft.

Fakta: I oldtiden sygdom ofte blev betragtet som straf for dårlige handlinger eller tanker. I nogle kulturer, view stadig holdes. Hvis dette var sandt, selv om, hvordan ville du forklare den 6-måneder gamle eller den nyfødte, der får kræft? Disse små ikke har været dårligt. Der er absolut ingen beviser for, at du får kræft, fordi du fortjener det.

Myte: cancer er smitsom.

Fakta: Der er ingen grund til at undgå nogen, der har kræft. Du kan ikke fange det. Det er OK at røre ved og bruge tid med nogen, der har kræft. Faktisk kan din støtte aldrig være mere værdifuld.

Selvom selve kræftsygdommen ikke er smitsom, undertiden vira, som er smitsom, kan føre til udvikling af cancer. Eksempler på virus, der kan forårsage kræft omfatte:

  • Humant papillomvirus (HPV) - en seksuelt overført sygdom - der kan forårsage livmoderhalskræft og andre former for kræft
  • Hepatitis C - en virus, der overføres ved samleje eller brug af inficerede intravenøs (IV) nåle - som kan forårsage leverkræft

Tal med din læge om måder at beskytte dig mod disse vira.

Se også