Kræft

Cancer kirurgi: fysisk at fjerne kræft

Udsigten til kræft kirurgi kan gøre du føler dig ængstelig. Hjælpe med at sætte dit sind på lethed ved at lære mere om kræft kirurgi og hvordan og hvorfor det bruges.

Kræft kirurgi - en operation for at reparere eller fjerne en del af din krop til at diagnosticere eller behandle kræft - fortsat er grundlaget for kræftbehandling. Din læge kan bruge cancer kirurgi for at opnå en række mål, lige fra at diagnosticere og behandle din kræft til at lindre symptomerne, den forårsager. Kræft kirurgi kan være din eneste behandling, eller det kan suppleres med andre behandlinger såsom stråling, kemoterapi, hormonbehandling og biologiske terapi.

Hvordan cancer kirurgi bruges i behandling?

Cancer kirurgi kan anvendes til at opnå et eller flere mål. Almindelige grunde, du måske gennemgå cancer kirurgi omfatter:

 • Forebyggelse af kræft. Hvis der er grund til at tro, at du har en høj risiko for at udvikle kræft i bestemte væv eller organer, kan din læge anbefale at fjerne de væv eller organer, før kræften udvikler sig. For eksempel, hvis du har en genetisk sygdom kaldet familiær adenomatøs polypose kan lægen bruge cancer kirurgi at fjerne din tyktarm og endetarm, fordi du har en høj risiko for at udvikle tyktarmskræft.
 • Diagnose Lægen kan bruge en form for kræft kirurgi for at fjerne hele eller en del af en tumor -. Tillader tumoren skal undersøges under et mikroskop - at afgøre, om væksten er kræft (maligne) eller noncancerous (godartet).
 • Iscenesættelse. Cancer kirurgi hjælper Deres læge definere, hvordan avancerede din kræft er, kaldes dens scene. Kirurgi giver din læge til at vurdere størrelsen af ​​din tumor og afgøre, om det er rejst til dine lymfeknuder. Yderligere tests kan være nødvendigt at måle din kræft scene.
 • Primær behandling. For mange tumorer, kræft kirurgi er den bedste chance for en kur, især hvis kræften er lokaliseret, og har ikke spredt sig. Hvis der er beviser for, at din kræft ikke har spredt sig, kan din læge anbefale operation for at fjerne kræftsvulst som dit primære behandling.
 • Debulking Når det ikke er muligt at fjerne alle af en kræftsvulst -. Eksempelvis fordi gør så alvorligt kan skade et organ - din læge kan fjerne så meget som muligt (debulking) for at gøre kemoterapi eller strålebehandling mere effektiv.
 • Lindre symptomerne eller bivirkninger Sommetider kirurgi bruges til at forbedre din livskvalitet snarere end at behandle kræft selv -. For eksempel, til at lindre smerter forårsaget af en tumor, der trykker på en nerve eller knogle eller at fjerne en tumor, der er blokerer din tarm.

Kirurgi er ofte kombineret med andre cancerbehandlinger, såsom kemoterapi og strålebehandling. Uanset om du vælger at gennemgå yderligere kræftbehandling afhænger af din type kræft og dens fase.

Hvordan cancer kirurgi traditionelt udføres?

Traditionelt det primære formål med cancer kirurgi er at helbrede din kræft ved at fjerne det hele fra din krop. Kirurgen normalt gør dette ved at skære ind i din krop og fjerne kræften sammen med nogle omkringliggende raske væv til at sikre, at alle af kræft er fjernet. Din kirurg kan også fjerne nogle lymfeknuder i området at afgøre, om kræften har spredt sig. Dette hjælper din læge vurderer chancen for dine at blive helbredt, samt behovet for yderligere behandling.

I tilfælde af brystkræft kirurgi, kan din læge fjerne kræft ved at fjerne hele brystet (mastektomi) eller ved at fjerne kun den del af dit bryst, der indeholder kræft og nogle af de omkringliggende væv (lumpektomi). I tilfælde af lungekræft kirurgi, kan din læge fjerne en del af én lunge (lobectomy) eller hele lungen (pneumonectomy) i et forsøg på at sikre, at alle kræft er blevet fjernet.

Se også

Cancer kirurgi: fysisk at fjerne kræft

Hvilke andre teknikker bruges i cancer kirurgi?

Mange andre typer af kirurgiske metoder til behandling af kræft og forstadier betingelser er til stede, og efterforskerne fortsætter med at forske nye metoder. Nogle almindelige typer kræft kirurgi omfatter:

 • Cryosurgery. Under denne type kirurgi, bruger lægen meget kolde materiale, såsom flydende nitrogen spray eller en kold sonde, at fryse og ødelægge cancerceller eller celler, der kan være kræft, såsom uregelmæssige celler i en kvindes livmoderhalsen, der kunne blive livmoderhalskræft kræft.
 • Elektrokirurgi. Ved at anvende højfrekvente elektriske strømme, kan din læge dræbe kræftceller, for eksempel, i munden eller på din hud.
 • Laser kirurgi. Laser kirurgi, der anvendes til at behandle mange former for kræft, bruger stråler af høj intensitet lys til at skrumpe eller fordampe kræftceller.
 • Mohs kirurgi. Nyttige til at fjerne kræft fra visse følsomme områder af huden, såsom i nærheden af øjet, og for at vurdere, hvor dybt en kræft går, indebærer denne metode til operation omhyggeligt fjerne kræft lag på lag med en skalpel. Efter at have fjernet et lag, vurderer lægen, det under et mikroskop og fortsætter på denne måde, indtil alle de unormale celler er blevet fjernet, og det omgivende væv viser ingen tegn på kræft.
 • Laparoskopisk kirurgi. En kirurg bruger en laparoscope at se inde i din krop uden at gøre store indsnit. I stedet er der flere små snit lavet og et lille kamera og kirurgiske redskaber er indsat i din krop. Kirurgen ure en monitor, at projekter, hvad kameraet ser inde i din krop. De mindre indsnit betyde hurtigere genopretning og en reduceret risiko for komplikationer. Laparoskopisk kirurgi er brugt i kræftdiagnose, iscenesættelse, behandling og symptomlindring.
 • Robotic kirurgi. I robot kirurgi, kirurgen sidder væk fra operationsbordet og ure en skærm, der projicerer en 3-D billede af området bliver opereret. Kirurgen bruger håndkontrolgrebene der fortæller en robot, hvordan at manøvrere kirurgiske redskaber til at udføre operationen. Robotic kirurgi hjælper kirurgen opererer på svært tilgængelige områder.
 • Naturlig åbning kirurgi. Naturlig åbning kirurgi er ved at blive undersøgt som en måde at operere på organer i maven uden at skære gennem huden. I stedet kirurger passerer kirurgiske redskaber gennem en naturlig organ åbning, så som din mund, endetarm eller vagina. Som et eksempel kan en kirurg pass kirurgiske redskaber ned din hals og ind i maven under naturlig åbning kirurgi. Et lille snit er lavet i væggen af ​​maven og kirurgiske redskaber passere ind i bughulen for at tage en prøve af levervæv eller fjerne galdeblæren. Naturlig åbning kirurgi er eksperimenterende, og få operationer er blevet udført på denne måde. Læger håber det kan reducere risikoen for infektion, smerte og andre komplikationer af kirurgi.

Kræft kirurgi fortsætter med at udvikle sig. Forskere undersøger andre kirurgiske teknikker med et mål om mindre invasive procedurer.

Hvad kan du forvente før og efter kræft kirurgi?

Kræft. Lindre symptomerne eller bivirkninger.
Kræft. Lindre symptomerne eller bivirkninger.

Forberedelse og helbredelse af kræft kirurgi varierer meget baseret på operationen. Men generelt kan du forvente visse lighedspunkter, herunder:

 • Forberedelse. Generelt forventer at gennemgå en række prøver, såsom blodprøver, urinprøver, røntgen og andre billeddiagnostiske tests, i dagene din operation. Disse test vil hjælpe din læge vurdere dine kirurgiske behov, såsom dit blod type skal du bruge en transfusion, og identificere potentielle risici, såsom infektioner, der kan påvirke din operation.
 • Anæstesi Hvis du har kirurgi, vil du sandsynligvis brug for en vis form for bedøvelse -. En medicin, der blokerer opfattelsen af smerte. Dine muligheder for anæstesi vil blive baseret på, hvilken type kirurgi, du modtager.
 • Recovery. Afhængig af din operation, kan du bo på hospitalet i en tid, før de går hjem. Din sundhedspleje team vil give dig konkrete anvisninger til din opsving, såsom hvordan man passer eventuelle sår, hvilke fødevarer eller aktiviteter for at undgå, og hvad medicin at tage.

Hvad er risikoen for kræft kirurgi?

Som med enhver operation, er cancer kirurgi bære risiciene. Hvilke bivirkninger, du kan opleve efter kræft kirurgi vil afhænge af dine specifikke operation. Generelt bærer fleste kræftoperationer en risiko for:

 • Smerte. Smerte er en almindelig bivirkning af de fleste operationer. Nogle forårsage mere smerte end andre gør. Din sundhedspleje team vil fortælle dig, hvordan du holder din smerte til et minimum og vil give medicin for at reducere eller eliminere smerten.
 • Infektion. Webstedet for din operation kan blive smittet. Din sundhedspleje team vil vise dig, hvordan du plejer din såret efter operationen. Følg denne rutine nøje for at undgå infektion, som kan forlænge din restitutionstid efter operationen. Læger behandle infektioner oftest med antibiotika.
 • Tab af organfunktion. For at fjerne din kræft, kan kirurgen nødt til at fjerne en hel organ. For eksempel kan en nyre skal fjernes (nephrectomy), hvis du har nyrekræft. For nogle af disse operationer, kan den resterende organfunktionen tilstrækkeligt til at kompensere for tabet, men i andre situationer, du kan stå med funktionsnedsættelser. For eksempel kan fjernelse af en lunge (pneumonektomi) forårsage åndedrætsbesvær.
 • Blødning. Alle operationer indebærer en risiko for blødning. Din kirurg vil forsøge at minimere denne risiko.
 • Blodpropper. Mens du komme sig efter operationen, er du en øget risiko for at udvikle en blodprop. Selvom risikoen er lille, kan denne komplikation være alvorlige. Blodpropper oftest forekommer i benene og kan forårsage nogle hævelse og smerte. En blodprop, der bryder ud og rejser til en lunge kaldes en lungeemboli, en farlig og til tider dødelig tilstand. Din kirurg vil tage forholdsregler for at forebygge blodpropper i at udvikle, såsom at få dig op og ud af sengen så hurtigt som muligt efter din operation eller foreskrive en blodfortyndende medicin for at reducere risikoen for en blodprop.
 • Altered tarm og blære funktion. Umiddelbart efter din operation, kan du opleve problemer med at have afføring eller tømme blæren. Dette typisk løser i et par dage, afhængigt af dine specifikke operation.

Uanset kræftbehandling lægen anbefaler, vil du sandsynligvis føle en vis angst om din tilstand og behandlingsprocessen. Vide, hvad de skal forvente kan hjælpe. Brug disse oplysninger til at hjælpe dig med at stille informerede spørgsmål, når du mødes med din læge.

Se også