Kræft

Monoklonale antistoflægemidler til behandling af cancer: hvordan de arbejder

Hvis du overvejer monoklonalt antistof terapi som en del af din kræftbehandling, lære om disse stoffer og omhyggeligt afveje fordele mod de potentielle bivirkninger.

Monoklonalt antistof narkotika er en forholdsvis ny innovation i kræftbehandling. Mens flere monoklonalt antistof lægemidler er tilgængelige til behandling af visse kræftformer, den bedste måde at bruge disse nye lægemidler er ikke altid klar.

Hvis du og din læge overvejer at bruge et monoklonalt antistof, som en del af din kræftbehandling, finde ud af hvad de kan forvente fra denne behandling. Sammen du og din læge kan beslutte, om et monoklonalt antistof behandling kan være rigtige for dig.

Hvad er et monoklonalt antistof?

Et monoklonalt antistof er et laboratorium produceret molekyle, der er omhyggeligt konstrueret til at knytte til specifikke defekter i dine kræftceller. Monoklonale antistoffer efterligne antistofferne din krop naturligt producerer som en del af dit immunsystem reaktion på bakterier, vacciner og andre angribere.

Hvordan monoklonale antistoflægemidler virker?

Når et monoklonalt antistof tillægger en kræftcelle, det kan:

 • Gør kræftcellen mere synlig for immunsystemet. Immunsystemet angriber udenlandske angribere i kroppen, men det er ikke altid genkende cancerceller som fjender. Et monoklonalt antistof kan rettes til at knytte til bestemte dele af en kræftcelle. På denne måde markerer antistoffet kræftcellen og gør det lettere for immunsystemet til at finde.

  Det monoklonale antistof stof rituximab (Rituxan) tillægger et specifikt protein (CD20) findes kun på B-celler, en type af hvide blodlegemer. Visse typer af lymfomer skyldes disse samme B-celler. Når rituximab tillægger dette protein på B-cellerne, det gør cellerne mere synlige for immunsystemet, som derefter kan angribe. Rituximab sænker antallet af B-celler, herunder din sunde B-celler, men din krop producerer nye sunde B-celler til at erstatte disse. De ondartede B-celler er mindre tilbøjelige til at gentage sig.

 • Blok vækstsignaler. Kemikalier kaldet vækstfaktorer vedhæfte til receptorer på overfladen af normale celler og cancerceller, signalering cellerne til at vokse. Visse kræftceller gør ekstra eksemplarer af vækstfaktor receptor. Det gør dem vokse hurtigere end de normale celler. Monoklonale antistoffer kan blokere disse receptorer og forhindre væksten signalet fra at komme igennem.

  Cetuximab (Erbitux), et monoklonalt antistof godkendt til behandling af tyktarmskræft og hoved og hals kræft, tillægger receptorer på kræftceller, der accepterer en vis vækst signal (epidermal vækstfaktor). Kræftceller og nogle sunde celler stole på denne signal til at fortælle dem at dele og formere sig. Blokering denne signal fra at nå sit mål på kræftceller kan bremse eller stoppe kræften i at vokse.

 • Stop nye blodkar fra formning. Kræftceller er afhængige af blodkar til at bringe dem ilt og næringsstoffer, de har brug for at vokse. For at tiltrække blodkar, kræftceller sende væksten signaler. Monoklonale antistoffer, der blokerer disse vækstmarkeder-signaler kan hjælpe med at forhindre en tumor fra at udvikle et blodforsyning, således at det forbliver små. Eller i tilfælde af en tumor med en allerede etableret netværk af blodkar, blokere væksten signaler kan forårsage blodkarrene til at dø og tumor til at skrumpe.

  Det monoklonale antistof bevacizumab (Avastin) er godkendt til behandling af en række kræftformer, ikke inklusive brystkræft. Bevacizumab mål en vækst signal kaldet vaskulær endotel vækstfaktor (VEGF), som kræftceller sende ud til tiltrække nye blodkar. Bevacizumab opfanger en tumor VEGF signaler og stopper dem fra at forbinde med deres mål.

 • Levere stråling til kræftceller. Ved at kombinere en radioaktiv partikel med et monoklonalt antistof, kan lægerne levere stråling direkte til kræftcellerne. Denne måde, er de fleste af de omgivende raske celler ikke er beskadiget. Stråling forbundne monoklonale antistoffer giver et lavt niveau af stråling over en længere periode, som forskere mener er så effektiv som den mere konventionelle højdosis ekstern strålebehandling.

  Ibritumomab (Zevalin), der er godkendt til non-Hodgkins lymfom, kombinerer et monoklonalt antistof med radioaktive partikler. Den ibritumomab monoklonale antistof tillægger receptorer på kræftceller i blodet og leverer stråling.

En række monoklonale antistof lægemidler er tilgængelige til behandling af forskellige former for kræft. Kliniske forsøg studerer monoklonale antistoflægemidler til behandling af næsten enhver form for kræft.

Se også

Monoklonale antistoflægemidler til behandling af cancer: hvordan de arbejder

Hvordan er monoklonale antistof lægemidler, der anvendes i kræftbehandlingen?

Kræft. Gør kræftcelle mere synlig for immunsystemet.
Kræft. Gør kræftcelle mere synlig for immunsystemet.

Monoklonale antistoffer administreres gennem en vene (intravenøst). Hvor ofte du gennemgå monoklonalt antistof behandling afhænger af din kræft, og hvilket stof, du modtager. Nogle monoklonale antistof lægemidler kan anvendes i kombination med andre behandlinger, såsom kemoterapi og hormonbehandling. Andre administreres alene.

Monoklonale antistoflægemidler blev oprindeligt brugt til at behandle fremskredne kræftformer, der ikke havde reageret på kemoterapi eller kræft, der var vendt tilbage på trods af behandling. Imidlertid, fordi disse behandlinger har vist sig at være effektive, er der visse monoklonale antistof behandlinger anvendes tidligere i sygdomsforløbet. For eksempel kan rituximab anvendes som en første behandling i nogle typer af non-Hodgkins lymfom, og trastuzumab (Herceptin) anvendes i behandlingen af ​​visse former for tidlig brystcancer.

Mange af de monoklonale antistof terapier er stadig betragtes som eksperimentel. Af denne grund, er disse behandlinger normalt forbeholdt fremskredne kræftformer, der ikke reagerer på standard, gennemprøvede behandlinger.

FDA-godkendte monoklonale antistoffer til behandling af cancer
Navn af lægemiddel Type kræft det behandler
Alemtuzumab (Campath) Kronisk lymfatisk leukæmi
Bevacizumab (Avastin) Kræft i hjernen
Tyktarmskræft
Nyrekræft
Lungekræft
Cetuximab (Erbitux) Tyktarmskræft
Hoved og hals kræft
Ibritumomab (Zevalin) Non-Hodgkins lymfom
Ofatumumab (Arzerra) Kronisk lymfatisk leukæmi
Panitumumab (Vectibix) Tyktarmskræft
Rituximab (Rituxan) Kronisk lymfatisk leukæmi
Non-Hodgkins lymfom
Tositumomab (Bexxar) Non-Hodgkins lymfom
Trastuzumab (Herceptin) Brystkræft
Mavekræft

Kilde: Food and Drug Administration (FDA), Center for Drug Evaluation and Research

Hvilke typer af bivirkninger kan monoklonale antistoflægemidler forårsage?

Generelt bærer monoklonalt antistof behandling færre bivirkninger end gøre traditionelle kemoterapibehandlinger. Dog kan monoklonalt antistof behandling for kræft give bivirkninger, hvoraf nogle, men sjældne, kan være meget alvorlige. Tal med din læge om, hvad bivirkninger er forbundet med den særlige medicin, du modtager.

Almindelige bivirkninger
I almindelighed omfatter de mere almindelige bivirkninger forårsaget af monoklonalt antistof lægemidler:

 • Allergiske reaktioner som udslæt eller kløe
 • Influenzalignende symptomer, herunder kulderystelser, træthed, feber og muskelsmerter
 • Kvalme
 • Diarré
 • Hududslæt

Alvorlige bivirkninger
Alvorlige, men sjældne, bivirkninger af monoklonalt antistof terapi kan omfatte:

 • Infusionsreaktioner. Alvorlige allergi-lignende reaktioner kan forekomme, og i meget få tilfælde, til døden føre. Du kan modtage medicin for at blokere for en allergisk reaktion, før du begynder monoklonalt antistof behandling. Infusionsreaktioner opstår som regel, mens behandlingen bliver administreret eller snarest derefter, så din sundhedspleje team vil se dig nøje for en reaktion.
 • Faretruende lavt blodtal. Lavt antal røde blodlegemer, hvide blodlegemer og blodplader kan føre til alvorlige komplikationer.
 • Hjerteproblemer. Visse monoklonale antistoffer kan forårsage hjerteproblemer, herunder hjertesvigt og en lille risiko for hjerteanfald.
 • Hudproblemer. Sår og udslæt på huden kan føre til alvorlige infektioner i nogle tilfælde. Alvorlige sår kan også opstå på vævet at linjer dine kinder og tandkød (slimhinder).
 • Blødning. Nogle af de monoklonale antistof lægemidler er designet til at stoppe kræft i at danne nye blodkar. Der har været rapporter om, at disse medikamenter kan forårsage blødninger.

Hvad skal du overveje, når der træffes beslutning om monoklonalt antistof narkotika behandling?

Diskuter dine kræftbehandling muligheder med din læge. Sammen kan du afveje fordele og risici ved hver behandling og beslutte, om et monoklonalt antistof behandling er det rigtige for dig.

Spørgsmål til din læge kan nævnes:

 • Har det monoklonale antistof lægemiddel vist en klar fordel? Nogle monoklonale antistof lægemidler er godkendt til fremskreden kræft, selvom de ikke har vist sig at forlænge livet. Stedet, nogle lægemidler er mere tilbøjelige til at bremse en kræft vækst eller stoppe tumorvækst midlertidigt.
 • Hvad er de sandsynlige bivirkninger af monoklonalt antistof behandling? Med din læge, kan du bestemme, om de potentielle bivirkninger af behandlingen er værd den sandsynlige fordel.
 • Hvor meget vil monoklonalt antistof behandling koste? Monoklonale antistoflægemidler kan koste tusindvis af dollars per behandling. Forsikringen dækker ikke altid dække disse omkostninger.
 • Er monoklonalt antistof behandling til rådighed i et klinisk forsøg? Kliniske forsøg, som er undersøgelser af nye behandlinger og nye måder at bruge de eksisterende behandlinger, kan være til rådighed for dig. I et klinisk forsøg, kan omkostningerne af det monoklonale antistof lægemiddel skal betales for som en del af undersøgelsen. Desuden kan du være i stand til at prøve nye monoklonale antistoflægemidler. Tal med din læge om, hvad kliniske forsøg, kan være åbne for dig.

Se også