Kræft

Kræftbehandling myter: nogen sandhed i disse fælles overbevisninger?

Misforståelser om kræftbehandling kan gøre du føler dig forvirret eller usikker, når du vælger en behandling. Lære sandheden, så du kan føle sig mere komfortable med din kræftbehandling.

Da fremskridt i behandlingen af ​​cancer er øget, kan du have opdaget flere muligheder for at lære fakta om denne sygdom. Alligevel nogle vildledende ideer om kræftbehandling stadig findes. Timothy Moynihan, MD, en cancer specialist på universitetet, Rochester, Minn, hjælper aflive nogle af de mest almindelige misforståelser omkring kræftbehandling og forklarer sandheden.

Myte: En positiv holdning er alt du behøver at slå kræft.

Sandhed: Der er ikke noget videnskabeligt bevis for, at en positiv holdning giver dig en fordel i kræftbehandlingen eller forbedrer din chance for at blive helbredt.

Hvad en positiv holdning kan gøre, er at forbedre kvaliteten af ​​dit liv under kræftbehandling og videre. Du kan være mere tilbøjelige til at forblive aktive, vedligeholde bånd til familie og venner, og fortsætte sociale aktiviteter. Til gengæld kan det øge din følelse af velvære og hjælpe dig med at finde styrken til at behandle din kræft.

Myte: Hvis vi kan sætte en mand på månen, bør vi have en kur for kræft ved nu.

Sandhed: at finde den kur mod kræft har vist sig at være mere kompleks end mastering teknik og fysik kræves for rumflyvning.

Kræft faktisk indeholder en stor gruppe af sygdomme. Hver kan have mange forskellige årsager. Trods fremskridt inden diagnose og behandling, stadig lægerne har meget at lære om, hvad der udløser en celle til at blive kræft, og hvorfor nogle mennesker med kræft klarer sig bedre end andre.

Desuden er kræft et bevægeligt mål. Kræftceller kan fortsætte med at mutere og ændre løbet af sygdommen. Dette kan føre til kræftcellerne ikke længere reagerer på kemoterapi narkotika eller strålebehandlinger, der blev givet i første omgang.

Myte: medicinalfirmaerne og Food and Drug Administration (FDA) blokerer eller tilbageholde nye kræftbehandlinger.

Sandhed: Lægen og FDA, som skal godkende nye lægemidler, inden de kan markedsføres, er dine allierede. Som sådan gør de din sikkerhed en høj prioritet. Desværre videnskabelige undersøgelser for at bestemme sikkerheden og effektiviteten af ​​nye kræftbehandlinger tager tid. Det kan give det indtryk, eller føre til rapporter om, at effektive nye behandlinger bliver blokeret.

Kræft. En langsomt voksende kræft.
Kræft. En langsomt voksende kræft.

Hvis du stadig mener, en kur bliver bevidst tilbageholdt, så spørg dig selv, hvorfor en læge ville vælge at specialisere sig i kræftforskning. Ofte læger går ind kræftforskning, fordi de har et familiemedlem eller en ven, ramt af sygdommen. De er lige så interesseret i at finde en kur som alle andre, for nøjagtig den samme grund - det påvirker dem personligt. De hader at se en elsket i smerte og ikke ønsker at miste denne person. De ønsker også at skåne andre, hvad de har været igennem.

Myte: regelmæssige eftersyn og dagens medicinsk teknologi kan opdage al kræft tidligt.

Sandhed: Selvom regelmæssig lægekontrol faktisk kan øge din evne til at opdage kræft tidligt, kan det ikke garantere det. Kræft er en kompliceret sygdom, og der er ingen sikker måde at altid få øje på det.

Rutinemæssig screening har været knyttet til et fald i antallet af dødsfald fra kræft i livmoderhalsen, bryst og tyktarm.

Myte: undergår kræftbehandling betyder, at du ikke kan bo hjemme, arbejde eller gå om dine sædvanlige aktiviteter.

Sandhed: De fleste mennesker med kræft behandles på en ambulant basis i deres hjemstavn.

Til tider kan det være nyttigt at rejse til en specialitet medicinsk center for behandling. Men ofte kan lægerne på sådan et lægecenter arbejde med læger i din hjemby, så du kan være sammen med din familie og venner og måske endda genoptage arbejdet.

En stor del af forskningen er gået ind i at gøre det lettere for folk at leve en mere normal tilværelse i løbet af deres kræftbehandling. For eksempel er stoffer nu tilgængelige til at hjælpe bedre kontrol kvalme. Resultatet er at du er ofte i stand til at arbejde og forblive aktiv under behandlingen.

Se også

Kræftbehandling myter: nogen sandhed i disse fælles overbevisninger?

Myte: kræft er altid smertefuldt.

Sandhed: Nogle kræftformer aldrig forårsage smerte.

For folk, der gør oplevelsen cancersmerter, især mennesker med fremskreden kræft, har lægerne blevet mere opmærksomme på behovet for at kontrollere en sådan smerte og har lært bedre måder at administrere den. Selv om alle smerten ikke kan fjernes, kan det styres, så der har ringe indflydelse på din daglige rutine.

Myte: En nål biopsi kan forstyrre kræftceller, får dem til at rejse til andre dele af kroppen.

Sandhed: For de fleste typer af kræft, er der ingen afgørende beviser for, at nål biopsi - en procedure, der anvendes til at diagnosticere mange typer af kræft - forårsager kræftceller til at sprede sig.

Der er undtagelser, selv om, hvor læger og kirurger er klar. For eksempel, normalt nål biopsi ikke anvendes til at diagnosticere testikelkræft. I stedet, hvis en læge har mistanke om testikelkræft er testikel fjernet.

Myte: udsætte en tumor til luft under kirurgi forårsager kræft til at sprede.

Sandhed: Kirurgi kan ikke forårsage kræft til at sprede. Må ikke forsinke eller nægte behandling på grund af denne myte. Kirurgisk fjernelse af kræft er ofte det første og vigtigste behandling.

Nogle mennesker kan tro, denne myte, fordi de føler værre under genopretning, end de gjorde før operationen. Og hvis din kirurg opdager under operationen, at din kræft er mere avanceret end først antaget, du kan tro operationen forårsagede mere omfattende kræft. Men der er ingen beviser til støtte for dette.

Myte: alle med den samme form for kræft får den samme form for behandling.

Sandhed: Din læge skræddere din behandling til dig. Hvilken behandling du får, afhænger af, hvor din kræft er, uanset hvor meget det har spredt sig, og hvordan det påvirker din krop fungerer, og din generelle sundhed.

Flere og flere, er kræftbehandling bliver skræddersyet baseret på dine gener. Disse gener, som du er født med, kan vise, at din krop behandler visse kemoterapi behandlinger og lægemidler anderledes end en anden. Gentest på dine kræftceller også kan hjælpe med at guide din behandling.

Myte: alle, der har kræft skal have behandling.

Sandhed: Det er op til dig, om du ønsker at behandle din kræft. Du kan bestemme dette efter samråd med din læge og læring om dine muligheder.

En person med kræft kan vælge at give afkald på behandling, hvis han eller hun har:

  • En langsomt voksende kræft. Nogle mennesker med kræft måske ikke har nogen tegn eller symptomer. Laboratorietests kan afsløre, at kræften vokser meget langsomt. Disse mennesker kan vælge at vente og se kræft. Hvis det pludselig begynder vokser hurtigere behandling er altid en mulighed.
  • Andre medicinske tilstande. Hvis du har andre væsentlige sygdomme, kan du vælge ikke at behandle din kræft, da kræften ikke kan være den største trussel mod dit helbred. Dette kan især være sandt i tilfælde af en langsomt voksende kræft.
  • En sen-fase kræft. Hvis byrden af behandlingen er bivirkninger opvejer den fordel, at behandlingen kan give, kan du vælge ikke at blive behandlet. Men det betyder ikke, din læge vil forlade dig. Din læge kan stadig give komfort foranstaltninger, såsom smertelindring.

Se også