Kræft

Alternative kræft behandlinger: 11 muligheder for at overveje

Alternative kræft behandlinger kan ikke helbrede din kræft, men de kan give en vis lettelse fra tegn og symptomer.

Mange mennesker med kræft er interesseret i at prøve noget, der kan hjælpe dem, herunder komplementær og alternativ kræftbehandling. Hvis kræft gør du føler som om du har meget lidt kontrol over dit helbred, kan alternative kræft behandlinger tilbyde nogle følelse af kontrol. Men mange alternative kræft behandlinger er ubevist, og mange er endda farlige.

For at hjælpe dig med at sortere de gode fra de dårlige, her er 11 alternative kræft behandlinger, der generelt er sikre. Plus, der er nogle beviser for, at disse 11 alternative kræft behandlinger kan give nogle fordele.

Hvordan kan alternativ medicin hjælpe mennesker med kræft?

Alternative kræft behandlinger vil ikke spille nogen rolle i at kurere din kræft, men de kan hjælpe dig med at håndtere tegn og symptomer forårsaget af kræft og kræftbehandling. Almindelige tegn og symptomer såsom angst, træthed, kvalme og opkastning, smerter, søvnbesvær og stress kan mindskes med alternative behandlinger.

Brug alternative kræft behandlinger, som et supplement til behandlinger, du modtager fra din læge - ikke som en erstatning for lægehjælp. Mens alternative kræft behandlinger, såsom akupunktur, kan reducere kvalme eller smerte, er de generelt ikke er stærke nok til at erstatte medicin fra din læge. Arbejde tæt sammen med din læge for at bestemme den rette balance mellem traditionel medicin og alternative kræft behandlinger.

Hvis du oplever Derefter overveje at prøve
Angst Hypnose, massage, meditation, afslapning teknikker
Træthed Motion, massage, afspændingsteknikker, yoga
Kvalme og opkastning Akupunktur, aromaterapi, hypnose, musikterapi
Smerte Akupunktur, aromaterapi, biofeedback, hypnose, massage, musikterapi
Søvnproblemer Motion, afspændingsteknikker, yoga
Stress Aromaterapi, motion, hypnose, massage, meditation, tai chi, yoga

Se også

Alternative kræft behandlinger: 11 muligheder for at overveje

Hvilket alternative kræft behandlinger er værd at prøve?

Disse 11 alternative kræft behandlinger har vist en vis løfte i at hjælpe mennesker med kræft. Tal med din læge, hvis du er interesseret i at prøve:

 • Akupunktur. Under akupunkturbehandling, en praktiserende læge indsætter små nåle ind i huden på præcise punkter. Undersøgelser viser akupunktur kan være nyttige i at lindre kvalme forårsaget af kemoterapi. Akupunktur kan også hjælpe med at lindre visse typer smerter i mennesker med kræft.

  Akupunktur er sikkert, hvis det er udført af en autoriseret læge med sterile nåle. Spørg din læge til navne betroede udøvere. Akupunktur er ikke sikker, hvis du tager blodfortyndende medicin, eller hvis du har lave blodtal, så tjek med din læge først.

 • Aromaterapi. Aromaterapi bruger duftende olier til at give en beroligende fornemmelse. Olier, tilført med dufte som lavendel, kan anvendes på din hud i løbet af en massage eller olier kan føjes til badevandet. Duftende olier også kan opvarmes at frigive deres dufte i luften. Aromaterapi kan være nyttige i at lindre kvalme, smerter og stress.

  Aromaterapi kan udføres af en praktiserende læge, eller du kan bruge aromaterapi på din egen. Aromaterapi er sikker, selvom olier anvendes på din hud kan forårsage allergiske reaktioner.

 • Biofeedback. Du bruger din hjerne til at styre forskellige kropsfunktioner, såsom puls og blodgennemstrømningen under biofeedback terapi. En biofeedback terapeut anvender en elektronisk enhed til at overvåge en bestemt kropsfunktion, såsom muskelspændinger, eller din puls. Enheden bruger en bippende lyd eller et blinkende lys som stikord, for eksempel, at fortælle dig, at din puls er aftagende eller dine muskler bliver mere afslappet. Arbejde med biofeedback terapeut, lærer du at styre disse funktioner ved at være opmærksom på de signaler.

  Biofeedback kan være nyttige i at lindre smerter hos mennesker med kræft. Biofeedback er sikker, når du arbejder med en certificeret biofeedback terapeut. Med praksis, kan du lære at gøre biofeedback på egen hånd.

 • Øvelse. Motion kan hjælpe dig med at administrere tegn og symptomer under og efter kræftbehandling. Blid motion, såsom at gå eller svømning, hjælp kan lindre træthed og stress og hjælpe dig med at sove bedre.

  Hvis du ikke allerede har trænet regelmæssigt tjekke med din læge, før du begynder en øvelse program. Start langsomt, at tilføje mere motion, som du går. Til formål at arbejde dig op til mindst 30 minutters motion fleste dage i ugen.

 • Hypnose. Hypnose er en dyb tilstand af koncentration. Under en hypnoterapi session, kan en terapeut hypnotisere dig ved at tale i en blid stemme og hjælpe dig slappe af. Terapeuten vil så hjælpe dig med at fokusere på mål, såsom at kontrollere dine smerter og reducere din stress.

  Hypnose kan være nyttige for mennesker med kræft, der oplever angst, smerte og stress. Det kan også hjælpe med at forhindre foregribende kvalme og opkastning, der kan opstå, hvis kemoterapi har gjort dig syg i fortiden. Når de udføres af en certificeret terapeut, hypnose er sikker. Men fortæl din terapeut, hvis du har en historie af psykisk sygdom.

 • Massage terapi. Under en massage, ælter din praktiserende læge din hud, muskler og sener i et forsøg på at lindre muskelspændinger og stress og fremmer afslapning. Flere massage metoder eksisterer. Massage kan være let og blid, eller det kan være dybt med mere tryk. Undersøgelser har fundet massage kan være nyttige i at lindre smerter hos mennesker med kræft. Det kan også hjælpe med at lindre angst, træthed og stress.

  Massage kan være sikker, hvis du arbejder med en kyndig massage terapeut. Mange kræftcentre har massører på personale, eller din læge kan henvise dig til en massage terapeut, der regelmæssigt arbejder med mennesker, der har kræft.

  Har du ikke en massage, hvis Deres blodtal er lave. Spørg massage terapeut for at undgå masserer nær operationsar, stråling behandlingsområder eller tumorer. Hvis du har kræft i dine knogler eller andre knoglesygdomme, såsom osteoporose, spørger massage terapeut til at bruge et let tryk, snarere end dyb massage.

 • Meditation. Meditation er en tilstand af dyb koncentration, når du fokuserer dit sind på et billede, lyd eller idé, såsom en positiv tanke. Når meditere, kan du også gøre dybe vejrtrækning eller afslapning øvelser. Meditation kan hjælpe mennesker med kræft ved at aflaste angst og stress.

  Meditation er normalt sikkert. Du kan meditere på egen hånd i et par minutter en gang eller to gange om dagen, eller du kan tage en klasse med en instruktør.

 • Musikterapi. Under musikterapi sessioner, kan du lytte til musik, spille instrumenter, synge sange eller skrive tekster. En uddannet musikterapeut kan føre dig gennem aktiviteter designet til at opfylde dine specifikke behov, eller du kan deltage i musikterapi i en gruppe indstilling. Musikterapi kan hjælpe med at lindre smerter og kontrol kvalme og opkastning.

  Kræft. Afspændingsteknikker.
  Kræft. Afspændingsteknikker.

  Musikterapi er sikkert og kræver ikke nogen musikalsk talent til at deltage. Mange medicinske centre har certificeret musikterapeuter på personale.

 • Afspændingsteknikker. Afslapning teknikker er måder at fokusere din opmærksomhed på beroligende dit sind og afslappende dine muskler. Afspændingsteknikker kan omfatte aktiviteter såsom visualisering øvelser eller progressiv muskelafspænding. Afspændingsteknikker kan være nyttige i at lindre angst og træthed. De kan også hjælpe mennesker med kræft sover bedre.

  Afspændingsteknikker er sikre. Typisk en terapeut fører dig gennem disse øvelser, og til sidst du kan være i stand til at gøre dem på din egen.

 • Tai chi. Tai chi er en form for motion, der inkorporerer blide bevægelser og dyb vejrtrækning. Tai chi kan ledes af en instruktør, eller du kan lære tai chi på dine egne følgende bøger eller videoer. Øve tai chi kan lindre stress.

  Tai chi er generelt sikker. De langsomme bevægelser tai chi ikke kræver stor fysisk styrke og øvelserne kan let tilpasses til dine egne evner. Alligevel tale med din læge, før du begynder tai chi. Gør ikke nogen tai chi bevægelser, der forårsager smerte.

 • Yoga. Yoga kombinerer strækøvelser med dyb vejrtrækning. Under en yoga session, skal du placere dig din krop i forskellige rejser, der kræver bøjning, vridning og udspænding. Der findes mange typer af yoga, hver med sine egne variationer. Yoga kan give en vis stress lettelse for mennesker med kræft. Yoga har også vist sig at forbedre søvn og reducerer træthed.

  Inden du begynder en yoga klasse, så spørg din læge til at anbefale en instruktør, der jævnligt arbejder med mennesker med sundhedsmæssige betænkeligheder, såsom kræft. Undgå yogastillinger, der forårsager smerte. En god instruktør kan give dig alternativ rejser, der er sikkert for dig.

  Du kan finde nogle alternative behandlinger arbejder godt sammen. For eksempel kan dyb vejrtrækning under en massage give yderligere stress relief.

Se også