Kræft

Kræft overlevende: genopdage deres kære efter behandlingen

Venner og familie er et vigtigt kreds af støtte til kræft overlevende. Lær at nære relationer, så du kan undgå de mest almindelige problemer.

Dine venner og familie elsker dig, og er bekymret for dig - men de har nogle gange mærkelige måder at vise det. Nogle mennesker trække sig tilbage og undgå at tale til dig. Andre kvæle dig og behandle dig som et barn.

Mange kræft overlevende opdager, at en barriere for en gnidningsløs overgang ud for kræftbehandling er reaktionen, de får fra venner og familie. En måde for kræft overlevende at forberede problemer i parforholdet, er at forvente, at disse problemer og planlægge i overensstemmelse hermed.

Fælles forholdet spørgsmål for kræft overlevende

Chancerne er du har bemærket, at nogle af dine relationer har følt anstrengt siden du sluttede din kræftbehandling. Du har sikkert følt alene og trist, som du har set folk vende sig bort fra dig eller på anden måde behandle dig anderledes fra, hvordan de havde før. Navigering relationer er en udfordring for kræft overlevende overgangen til livet efter behandlingen.

Kræft. Ændring ansvar.
Kræft. Ændring ansvar.

Du kan genkende nogle af disse almindelige scenarier:

 • Ændring ansvar. Under behandlingen har du måske ikke har været i stand til at håndtere alle de huslige pligter, du havde udført før din kræftdiagnose. For eksempel, du måske stod for indkøb og madlavning middag. Hvis kræftbehandling træt dig ud, og du var ude af stand til at fortsætte disse opgaver, kan din partner eller et andet familiemedlem har udfyldt for dig. Nu hvor din kræftbehandling er overstået, kan denne person være forventer du at genoptage de ansvarsområder - men du kan ikke føle op til det endnu. Dette kan være frustrerende for dit familiemedlem, og du kan føle sig presset til at gøre mere, end du kan håndtere.
 • Skiftende roller. Hvis du var en take-charge slags person, før kræft, kan du opleve, at under behandlingen din partner havde til at overtage den rolle. Afgøre, hvornår og hvordan at skifte tilbage kan være forvirrende og akavet.
 • Tilbagetrækning fra dig. Du kan opleve, at nogle venner og familiemedlemmer er at undgå dig. Det kunne være subtile eller åbenlys, som når en person holder op med at returnere dine telefonopkald. Enten måde, det gør ondt. Folk trækker en række årsager. Den person kan ikke vide, hvad de skal sige eller er bekymret over at sige de forkerte ting. Han eller hun måske ikke, hvordan at tilbyde dig support. Andre ved ikke, hvordan de skal reagere.
 • Giver dig alt for meget opmærksomhed. Snarere end at føle ensom, kan du finde dig selv at blive kvalt med gode intentioner. Venner eller familie kan baby du og insistere på at gøre ting for dig, når ingen bistand er nødvendig. De elsker dig og ønsker at hjælpe, men i virkeligheden er de også nyttigt.
 • Være nysgerrige Nogle mennesker spørger en masse spørgsmål -. Måske mere end du har det godt telefonsvarer.
 • Forvirrende forventninger. Hvis din opsving ikke går så godt som du havde håbet, kan du blive frustreret. Du kunne forvente alt for at gå tilbage til normal højre væk, men det sker ikke. Prøv ikke at tage dine frustrationer ud på de mennesker omkring dig. Hvis du gør, kan du skubbe dem væk.

Uanset om du har problemer med dine relationer ofte afhænger af styrken af ​​forholdet forhånd. Relationer, der allerede var anstrengt tendens til at fortsætte på den måde efter kræft helt sommetider falder fra hinanden. Stærke relationer kan blive endnu stærkere igennem kræft oplevelse.

Se også

Kræft overlevende: genopdage deres kære efter behandlingen

Hvad du kan gøre for at give næring til relationer med venner og familie

Før følelse af ensomhed og isolation få dig ned, så husk at du kan tage skridt til at pleje relationer med venner og familie. Det første skridt er at erkende, at alle disse mennesker bekymrer sig om dig, og de har hver deres egen måde at reagere på din kræft.

Tips til reparation af relationer kan nævnes:

 • Starte samtalen. Nogle mennesker vil måske spørge, hvordan du føler, men de ved ikke, hvad jeg skal sige. Eller måske de tror, ​​de vil forstyrre dig. Starte samtalen selv. Lad folk vide, at du velkommen på deres spørgsmål - eller at du ikke ønsker at tale om din kræft på det tidspunkt.
 • Accepter hjælp. Venner og familie kommer til at spørge dig, om der er noget de kan gøre for at hjælpe. Planlægge og komme op med måder for folk at give dig nogle assistance, uanset om det er at hjælpe rundt i huset eller bare være der for dig, når du har brug for at snakke. Venner og familie føler sig godt, når de kan hjælpe.
 • Lad andre vide, hvad de kan forvente af dig. Vær ærlig om, hvad du kan gøre, og hvad du ikke kan. Hvis du ikke er klar til at påtage sig det ansvar, du havde omkring huset før din kræftdiagnose, ikke føler sig presset til at tage disse afgifter for tidligt. Men fortæl din familie, hvad de skal forvente, så de ikke efterlades undrende. Når du er klar til at tage dine tidligere opgaver, så lad din familie ved, at disse opgaver kan hjælpe dig med at føle sig mere normal og støtte i din opsving.
 • Hold venskaber sags skyld. Nogle mennesker kan trække fra dig, og du bliver nødt til at lade dem gå. Prøv ikke at forbruge en masse følelsesmæssig energi på at forsøge at lappe på relationer, der måske ikke har været stærke til at begynde med. Investere din tid og energi i de venner, som er tættest på dig.
 • Planlægge, hvad du vil sige. Du får spørgsmål om din kræft og din behandling. Beslut hvordan du vil besvare disse spørgsmål - især hvis nogen stiller spørgsmål, du ikke føler sig trygge besvarelse. I nogle situationer kan du lade den person vide, at du ikke føler sig trygge besvare disse spørgsmål. Andre gange kan du måske undgå at besvare en ubehagelig spørgsmål ved at ændre emnet eller omdirigere samtalen.
 • Vær tålmodig med andre. Hvis du finder dig selv at blive frustreret, så husk at de mennesker omkring dig har gode intentioner. De kan ikke vide de rigtige ting at sige eller gøre, så deres ord og handlinger kan virke uhensigtsmæssigt eller kritisk. At kejtethed kan komme fra manglende kendskab til situationen. Med tid og tålmodighed, kan tingene bedre.
 • Være involveret, når du kan. Nogle venner eller familie måske ikke inviterer dig til at gøre ting, fordi de antager at du er endnu ikke klar til sociale aktiviteter. Lad disse mennesker ved, hvornår du ønsker at blive medtaget - eller bede en anden om at sende din besked.
 • Opsøge støttegrupper. Du har tidspunkter, hvor du føler, at folk, der ikke har haft kræft ikke kan forstå, hvad du går igennem. Diskuter dine følelser med andre kræft overlevende, enten i en støttegruppe i dit samfund eller online. Støttegrupper er også tilgængelige for kræft efterladte venner og familie. Foreslå dem til de mennesker tættest på dig.
 • Få professionel hjælp. Spørg din læge om en henvisning til en rådgiver eller terapeut for mere hjælp. Han eller hun kan have ideer til måder til bedre at kommunikere med dine venner og familie.

Det er absolut muligt, at alle i din familie og i din kreds af venner vil være støttende i hele din opsving. Men chancerne er, at du vil løbe ind i et par forhold forhindringer. Tænk fremad over, hvordan du vil håndtere potentielle problemer.

Se også