Kolon polypper

Definition

Et kolon polyp er en lille klump af celler, der dannes på indersiden af ​​tyktarmen. Selv om de fleste kolon polypper er uskadelige, nogle bliver til kræft over tid.

Alle kan udvikle kolon polypper. Men du er i højere risiko, hvis du er 50 år eller ældre, er overvægtige eller ryger, spiser et højt fedtindhold, lav-fiber kost, eller har en personlig eller familiær disposition for kolon polypper eller tyktarmskræft.

Normalt kolon polypper ikke forårsage symptomer. Det er derfor eksperter anbefaler regelmæssig screening. Kolon polypper, der findes i de tidlige stadier kan normalt fjernes sikkert og fuldstændigt. Screening hjælper med at forebygge tyktarmskræft, en almindelig sygdom, der ofte dødelig, når det er fundet i sine senere faser.

Symptomer

Kolon polypper ofte forårsager ingen symptomer. Du kan ikke engang ved, du har en polyp indtil lægen finder det under en undersøgelse af din tarm. Nogle gange, men kan du have symptomer såsom:

 • Blødning fra endetarmen. Du vil måske bemærke lyse rødt blod på toiletpapir, efter at du har haft afføring. Selv om dette kan være et tegn på kolon polypper eller tyktarmskræft, kan rektal blødning indikere andre forhold, såsom hæmorider eller mindre revner (revner) i din anus. Du bør drøfte eventuelle rektal blødning med din læge.
 • Blod i afføringen. Blod kan vise sig som røde striber i afføringen eller gøre afføring ser sort. Alligevel betyder en ændring i farve ikke altid indikere et problem - jerntilskud og nogle anti-diarré medicin kan gøre afføring sort, mens roer og rød lakrids kan slå afføring rød. Altid diskutere eventuelle rektal blødning med din læge.
 • Forstoppelse, diarré eller forsnævring af afføring. Selv om en ændring i afføringsvaner, der varer længere end en uge, kan indikere tilstedeværelsen af et stort kolon polyp, kan det også resultere fra en række andre betingelser.
 • Smerter eller obstruktion. Nogle gange kan en stor kolon polyp delvis kan blokere din tarm, hvilket fører til crampy mavesmerter, kvalme, opkastning og svær forstoppelse.

Hvornår skal se en læge
Se din læge, hvis du bemærker følgende tegn og symptomer:

 • Mavesmerter
 • Blod i afføringen
 • En ændring i din afføringsvaner, der varer længere end en uge

Du bør undersøges regelmæssigt for polypper, hvis:

 • Du er 50 år eller ældre
 • Du har risikofaktorer, såsom en familie historie af tyktarmskræft - i nogle tilfælde bør højrisikopersoner begynde regelmæssig screening langt tidligere end 50 år

Se også

Årsager

Den sidste del af din fordøjelseskanalen er en lang muskuløs rør kaldes tyktarmen. Den kolon udgør det meste af tyktarmen. Endetarmen og anus udgør enden af ​​tyktarmen. Tyktarmen vigtigste funktion er at absorbere vand, salt og andre mineraler fra kolon indhold. Din endetarm butikker spilder indtil det er fjernet fra kroppen som afføring.

Hvorfor polypper danner
Størstedelen af ​​polypper er ikke kræft (maligne). Men ligesom de fleste kræftformer, er polypper resultatet af abnorm cellevækst. Raske celler vokser og deler på en ordentlig måde - en proces, der er styret af to brede grupper af gener. Mutationer i enhver af disse gener kan forårsage celler til fortsat at dividere selv når nye celler er ikke nødvendig. I tyktarmen og endetarmen, kan denne ureguleret vækst forårsage polypper at danne. Over en lang periode, kan nogle af disse polypper bliver ondartede.

Polypper kan udvikle sig overalt i din tyktarmen. De kan være små eller store og flad (siddende), eller paddehatformet og fastgjort til en stilk (pedunculated). I almindelighed, jo større en polyp, jo større er sandsynligheden for kræft.

Der findes tre hovedtyper af kolon polypper:

 • Adenomatous. Omkring to tredjedele af alle polypper falder ind under denne kategori. Selv om kun en lille procentdel af disse polypper faktisk bliver til kræft, næsten alle maligne polypper er adenomatøs.
 • Hyperplastisk. Fleste af de resterende polypper er hyperplastisk. Disse polypper forekommer oftest i venstre (faldende) tyktarm og endetarm. Normalt mindre end en fjerdedel af en tomme (5 mm) i størrelse, de er meget sjældent maligne.
 • Inflammatoriske. Disse polypper kan følge et anfald af colitis ulcerosa eller Crohns sygdom i tyktarmen. Selvom polypper ikke selv er en væsentlig trussel, der har colitis ulcerosa eller Crohns sygdom af tyktarmen øger din samlede risiko for tyktarmskræft.

Risikofaktorer

En række faktorer kan bidrage til dannelsen af ​​kolon polypper og tyktarmskræft. De omfatter:

 • Alder. De fleste mennesker med kolon polypper er 50 eller ældre.
 • Inflammatoriske tarm betingelser. Langvarige inflammatoriske sygdomme i colon, såsom colitis ulcerosa og Crohns sygdom, kan øge din risiko.
 • Slægtshistorie. Du er mere tilbøjelige til at udvikle kolon polypper eller kræft, hvis du har en forælder, søskende eller barn med dem. Hvis mange familiemedlemmer har dem, er din risiko er endnu større. I nogle tilfælde er denne forbindelse er ikke arvelig eller genetisk. For eksempel kan kræftformer inden for samme familie skyldes delt eksponering for et kræftfremkaldende stof (kræftfremkaldende) i miljøet eller fra lignende diæt eller livsstilsfaktorer.
 • Tobak og alkohol brug. Rygning øger din risiko for kolon polypper og tyktarmskræft. Drikke alkohol, især øl, der overstiger også gør det mere sandsynligt, at du vil udvikle kolon polypper.
 • En stillesiddende livsstil. Hvis du er inaktiv, er du mere tilbøjelige til at udvikle tyktarmskræft. Dette kan være fordi, når du er inaktiv, affald forbliver i din kolon længere.
 • Vægt. Være overvægtige eller fede har været forbundet med en øget risiko for flere typer af kræft, herunder tyktarmskræft.
 • Race. Hvis du er sort eller en Ashkenazi Jøde af østeuropæisk afstamning, du er i højere risiko for at udvikle tyktarmskræft.

Arvelige genmutationer
En anden risikofaktor for kolon polypper er genetiske mutationer. En lille procentdel af tyktarmskræft skyldes genmutationer. Nogle af disse kræftformer er autosomal dominant, hvilket betyder at du skal arve én defekt gen fra den ene af dine forældre. Hvis den ene forælder har det muterede gen, har du en 50 procent chance for at arve mutationen. Selvom arve et defekt gen øger din risiko, ikke alle med en muteret gen udvikler kræft.

 • Familiær adenomatøs polypose (FAP). Dette er en sjælden, arvelig sygdom, der får dig til at udvikle hundredvis, ja tusindvis, af polypper i foring af din kolon begynder i teenageårene. Hvis disse går ubehandlet, din risiko for at udvikle tyktarmskræft er næsten 100 procent, som regel før 40 år. Den opmuntrende nyheder om FAP er, at i nogle tilfælde kan gentest hjælpe med at afgøre, om du er i risiko for sygdommen. Mennesker med FAP er også risiko for kræft i tyndtarmen, især i duodenum.
 • Gardner 's syndrom. Dette mindre almindelige syndrom er en variant af FAP. Denne betingelse medfører polypper til at udvikle hele din kolon og tyndtarmen. Du kan også udvikle noncancerous tumorer i andre dele af kroppen, herunder huden (sebaceous cyster og lipomas) knogle (osteomas) og mave (desmoids).
 • MYH-associeret polyposis (MAP). Denne arvelig tilstand ligner FAP. Mennesker med MAP udvikler ofte flere adenomatøs polypper og tyktarmskræft i en ung alder. Gentest kan hjælpe med at afgøre, om du er i risiko for MAP, som er forårsaget af mutationer i MYH genet.
 • Lynch-syndrom. Denne tilstand, også kaldet arvelig nonpolyposis kolorektal cancer (HNPCC) er den mest almindelige form for arvelig tyktarmskræft. Mennesker med Lynch-syndrom tendens til at udvikle relativt få kolon polypper, men disse polypper kan hurtigt blive ondartede. Eller kan personer med Lynch syndrom har tumorer i andre organer, herunder bryst-, mave, tyndtarm, urinveje og æggestok, samt i tyktarmen.
 • Peutz-jeghers syndrom (PJS). Denne genetiske betingelse normalt begynder med fregner udvikle over hele kroppen, herunder læber, gummer og fødder. Derefter godartede polypper udvikler hele tarmene. Disse polypper kan blive ondartede, så mennesker med denne betingelse har en øget risiko for tyktarmskræft.

Komplikationer

Nogle kolon polypper kan blive til kræft (maligne). De tidligere polypper er fjernet, jo mindre sandsynligt er det, at de bliver ondartede.

Forberedelse til Deres udnævnelse

Hvis det er mistanke om, at du har kolon polypper, vil du sandsynligvis starte med at se din praktiserende læge eller en praktiserende læge. Men i nogle tilfælde, når du ringer til at oprette en aftale, kan du blive henvist straks til en gastroenterolog.

Fordi udnævnelser kan være kort, og der er ofte en masse jord til at dække, er det en god ide at være godt forberedt. Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at få klar, og hvad de kan forvente fra din læge.

Hvad du kan gøre

 • Vær opmærksom på eventuelle pre-udnævnelse restriktioner. På det tidspunkt, du foretager udnævnelsen, skal du huske at spørge, om der er noget du behøver at gøre på forhånd, såsom begrænse din kost.
 • Skriv ned nogen symptomer, du oplever, herunder enhver, der kan synes relateret til årsagen til, du har planlagt udnævnelsen.
 • Skriv nede personlige oplysninger, herunder eventuelle vigtige påvirkninger eller nyere liv ændringer.
 • Lav en liste over alle lægemidler, herunder over-the-counter medicin, samt eventuelle vitaminer eller kosttilskud, som du tager.
 • Skriv ned spørgsmål at spørge din læge.

Din tid med din læge er begrænset, så forbereder en liste af spørgsmål før tid vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid sammen. Liste dine spørgsmål fra vigtigst for mindst vigtigt i tilfælde tiden løber ud. For kolon polypper, omfatter nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge:

 • Hvad er den mest sandsynlige årsag til mine symptomer?
 • Hvorfor gjorde jeg udvikler polypper?
 • Hvilke former for test skal jeg bruge? Er disse tests kræver nogen specielle forberedelser?
 • Hvilke behandlinger findes der?
 • Hvad er alternativerne til den primære metode, du foreslår?
 • Jeg har disse andre sundhedsmæssige forhold. Hvordan kan jeg bedst håndtere disse betingelser sammen?
 • Er der nogen kosten restriktioner, som jeg skal følge?
 • Er der nogen brochurer eller andet trykt materiale, som jeg kan tage med mig? Hvilke hjemmesider vil du anbefale?
 • Hvad er chancerne disse polypper er maligne?
 • Hvis du finder en polyp, hvor sikkert er det at fjerne under koloskopi?
 • Hvis du finder en polyp, hvornår jeg har brug for en anden koloskopi?

Ud over de spørgsmål, du har forberedt at spørge din læge, skal du ikke tøve med at spørge yderligere spørgsmål der kan komme op i løbet af din ansættelse.

Kolon polypper. Forstoppelse, diarré eller forsnævring af afføring.
Kolon polypper. Forstoppelse, diarré eller forsnævring af afføring.

Hvad kan du forvente fra din læge
Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål. Være klar til at besvare dem, kan bestille tid til at gå over punkter, du ønsker at bruge mere tid på. Din læge kan spørge:

 • Hvornår har du først begynder oplever symptomer?
 • Har dine symptomer været konstant eller lejlighedsvis?
 • Hvor alvorlig er dine symptomer?
 • Hvad, hvis noget, synes at forbedre dine symptomer?
 • Hvad, hvis noget, synes at forværre dine symptomer?
 • Har du eller har nogen i din familie havde tyktarmskræft eller kolon polypper?
 • Hvor meget ved du ryger og drikker?

Test og diagnose

Næsten alle coloncancere udvikle sig fra polypper, men polypper vokser langsomt, normalt over en årrække. Screeningsundersøgelser spiller en central rolle i forbindelse med afsløring polypper før de bliver til kræft. Disse tests kan også hjælpe med at finde kolorektal cancer i sin vorden, når du har en god chance for helbredelse.

Adskillige screeningsmetoder eksisterer - hver med sine egne fordele og risici. Vær sikker på at drøfte disse med din læge:

 • Koloskopi. Koloskopi udføres med en lang, slank, fleksible rør fastgjort til et videokamera og monitor. Under koloskopi, typisk din læge ser hele din tyktarm og endetarm.

  Denne procedure er den mest følsomme test for polypper og tyktarmskræft. Hvis der polypper er fundet under eksamen, kan lægen fjerne dem med det samme eller tage vævsprøver (biopsier) til analyse. For at forberede sig til eksamen, skal du følge lægens anvisninger om at begrænse din kost og tage afføringsmidler til at rense din tarm. Du kan modtage et mildt beroligende at gøre dig mere komfortabel. Risiciene ved diagnostisk koloskopi omfatter blødning og perforering af tyktarm. Komplikationer er mere tilbøjelige til at opstå, når polypper fjernes.

 • Forberedelse til din udnævnelse. Inflammatoriske tarm betingelser.
  Forberedelse til din udnævnelse. Inflammatoriske tarm betingelser.

  Edb tomografiske kolografi (CTC). Også kaldet virtuel koloskopi, denne test indebærer en edb-tomografi scanning, en meget følsom røntgenbillede af din kolon. Ved hjælp af computer imaging, din læge roterer denne X-ray for at se alle dele af din tyktarm og endetarm uden egentlig at gå inde i din krop. Før scanningen, er din tyktarm ryddet enhver afføring, men forskerne søger ind om scanningen kan gøres med succes uden den sædvanlige tarm forberedelse.

  Denne nyere teknologi kan gøre kolon screening sikrere, mere komfortabelt og mindre invasive. Det kan gøres hurtigere og kræver ikke sedation. Dog kan det ikke være så nøjagtige som almindelig koloskopi. Også virker denne metode ikke give din læge til at fjerne polypper eller tage vævsprøver under proceduren. Hvis din læge finder polypper eller ønsker at prøve væv, skal du have en koloskopi.

 • . Fleksibel sigmoideoskopi I denne test bruger lægen en slank, tændte rør til at undersøge din endetarm og sigmoid - ca de sidste to fødder (61 centimeter) i din kolon. Næsten halvdelen af ​​alle kolon kræft er fundet i dette område. Hvis din læge finder en polyp i løbet af denne test, skal du have en koloskopi, så lægen kan se hele din kolon og fjerne eventuelle polypper.

  En sigmoideoskopi ser på kun den sidste tredjedel af din kolon, og denne test registrerer ikke polypper andetsteds i tyktarmen. En sigmoideoskopi kan være noget ubehageligt. Der er også en lille risiko for perforering af tyktarmen, men risikoen er mindre, end de er for koloskopi.

 • Barium lavement. Denne diagnostiske test giver din læge til at vurdere din hele tyktarmen med en X-ray. En kontrast opløsning indeholdende barium er placeret i din tarm i lavement formular. Den barium fylder og frakker foring af tarmen, hvilket skaber en silhuet af din endetarm, tyktarm og undertiden en lille del af din tyndtarmen. Luft kan også tilsættes for at give bedre kontrast på X-ray.

  Det billede der produceres med barium lavement test er ikke så detaljeret som andre screeningsmetoder og polypper kan blive savnet på denne eksamen. Det kan heller ikke lade din læge til at tage en biopsi under proceduren for at afgøre, om en polyp er kræft. Denne test kan være noget ubehageligt, fordi barium og luft strække din tarm. Der er også en lille risiko for perforering af tyktarmen væggen.

 • Fækal blodprøver. Der er to typer af invasive tests, der kontrollerer en stikprøve af din afføring for blod. En kaldes fækal okkult blodprøve (FOBT), og den anden er kendt som fækal immunhistokemisk test (FIT). Hver test kan udføres i lægens kontor, men du er normalt givet et kit, der forklarer, hvordan man udfører testen derhjemme. Det er vigtigt at følge anvisningerne nøje, fordi din kost og andre faktorer kan påvirke resultaterne. Du vender tilbage til test-kit til et laboratorium eller lægens kontor, der skal kontrolleres.

  Selv relativt let, er disse tests designet til at screene for kræft, ikke for polypper. Et problem er, at de fleste polypper ikke bløder, heller ikke alle cancerformer. Dette kan resultere i et negativt testresultat, selvom du måske har en polyp eller kræft. På den anden side, i afføringen hvis blod dukker op, kan det være et resultat af hæmorider eller en intestinal betingelse end kræft. Af disse årsager anbefaler mange læger andre screeningsmetoder i stedet for eller som supplement til fækal blodprøver. Også selv om en test ikke viser blod i din afføring, hvis du har set blod i toilettet, på toiletpapir eller i din afføring, bliver du nødt til at gå gennem yderligere test.

 • Skammel DNA-test. Denne nye tyktarmskræft screening tilgang kan afsløre kræftceller, der har kastet ind i din afføring. Maligne celler har ændret DNA, og denne test kan påvise mutationer i DNA'et (markører) for visse typer af kræft tumorer og præcancerøse polypper. Forskning er i gang for at øge testens nøjagtighed og bestemme, hvor ofte det skal gøres. Dog er denne prøvning primært designet til at opdage tyktarmskræft og ikke at screene for kolon polypper.
 • Gentest. Hvis du har en familie historie af kolorektal cancer, kan du blive en kandidat til gentest. Denne blodprøve kan hjælpe med at afgøre, om du er i øget risiko for colon eller rektal cancer.

  Gentest er ikke uden ulemper. Resultaterne kan være tvetydige, og tilstedeværelsen af ​​et defekt gen betyder ikke nødvendigvis du vil udvikle kræft. Vide, du har en genetisk disposition kan gøre dig opmærksom på behovet for regelmæssig screening.

Se også

Behandlinger og medicin

Selv om nogle typer af kolon polypper er langt mere tilbøjelige til at blive ondartede end der er andre, en patolog normalt skal undersøge polyp vævet under et mikroskop for at afgøre, om det er potentielt kræft. Derfor er din læge vil sandsynligvis fjerne alle polypper opdaget under en tarm eksamen.

Snare
Det store flertal af polypper kan fjernes under koloskopi eller sigmoideoskopi ved snaring dem med en teleslynge, der samtidig skærer stilken af ​​polyp og cauterizes det for at forhindre blødning. Nogle små polypper kan ætses eller brændes med en elektrisk strøm. Risikoen for polyp fjernelse (polypectomi) omfatter blødning og perforering af tyktarmen.

Kirurgi
Polypper, som er for store til snare eller som ikke kan nås sikkert er normalt fjernes kirurgisk - ofte ved hjælp af laparoskopisk teknik. Det betyder, at din kirurg udfører operationen gennem flere små snit i bugvæggen, ved hjælp af instrumenter med påsatte kameraer, der viser din kolon på en videoskærm. Laparoskopisk kirurgi kan resultere i en hurtigere og mindre smertefuld opsving end gør traditionel kirurgi ved hjælp af et enkelt stort snit. Når den del af din kolon, der indeholder polyp er fjernet, kan polyp ikke gentage sig, men du har en moderat risiko for at udvikle nye polypper i andre områder af din kolon i fremtiden. Af denne grund er opfølgende behandling yderst vigtig.

Endoskopisk slimhinde resektion
Nogle specialiserede medicinske centre udfører endoskopisk slimhinde resektion (EMR) for at fjerne større polypper med en colonoscope. Til denne nyere teknik en væske, såsom saltvand, injiceres under polyp at løfte og isolere polyp fra omgivende væv. Dette gør det lettere at fjerne et større polyp. Med denne fremgangsmåde, kan du undgå operationen, men det er endnu ikke klart, hvordan komplikation satser kan sammenligne.

Tyktarm og endetarm fjernelse
I tilfælde af sjældne, arvelige syndromer, såsom familiær adenomatøs polypose (FAP), kan din kirurg udfører en operation for at fjerne hele din tyktarm og endetarm (total proctocolectomi). Så i en procedure kaldet ileal pose-anal anastomose er en pose konstrueret fra slutningen af ​​din tyndtarmen (ileum), der lægger direkte til din anus. Dette giver dig mulighed for at udvise affald normalt, selv om du måske har våde og hyppigere afføring.

Se også

Forebyggelse

Du kan i høj grad reducere din risiko for colon polypper og kolorektal cancer ved at have regelmæssige screeninger og ved at foretage visse ændringer i din kost og livsstil. Følgende forslag kan hjælpe med at nedsætte din risiko for kolon polypper og tyktarmskræft:

 • Vær opmærksom på calcium. Calcium kan væsentligt beskytte mod kolon polypper og kræft, også selvom du har haft dem før. God mad kilder til calcium omfatter skimme eller fedtfattig mælk og andre mejeriprodukter, broccoli, grønkål og dåse laks med knoglerne. D-vitamin, som hjælper i absorptionen af ​​calcium, synes også at bidrage til at mindske risikoen for kolorektal cancer. Du får D-vitamin fra fødevarer såsom vitamin D-berigede mælkeprodukter, lever, æggeblommer og fisk. Sollys konverterer også et kemikalie i din hud ind i en brugbar form af vitaminet. Hvis du ikke drikker mælk, eller du undgå solen, kan du overveje at tage både en D-vitamin og et kalktilskud.
 • Medtag masser af frugt, grøntsager og fuldkorn i din kost. Disse fødevarer er høj i fiber, hvilket kan reducere din risiko for at udvikle kolon polypper. Frugt og grøntsager indeholder også antioxidanter, som kan hjælpe med at forebygge kræft. Den europæiske Kræftens Bekæmpelse anbefaler at spise mindst fem portioner frugt og grønt hver dag.
 • Se dit fedtindtag. Visse typer af fedt kan øge din risiko for tyktarmskræft. Det er vigtigt at begrænse mættet fedt fra rødt kød samt forarbejdet kød såsom hotdogs, pølse eller møgunger. Begræns mættet fedt til ikke mere end 10 procent af dit daglige kalorieindtag.
 • Begræns alkoholforbrug Forbrugende moderat til tunge mængder af alkohol -. Mere end én drink om dagen for kvinder og to for mænd - kan øge din risiko for kolon polypper og kræft. En drink anses for at være 4 til 5 ounces (118-148 ml) af vin, 12 ounce (355 ml) af øl, eller 1,5 ounce (44 ml) af 80-bevis spiritus.
 • Brug ikke tobaksvarer. Rygning og andre former for brug af tobak kan øge din risiko for tyktarmskræft og en lang række andre sygdomme. Tal med din læge om måder at holde op, der kan arbejde for dig.
 • Bo fysisk aktive og opretholde en sund kropsvægt. Kontrollere din vægt alene kan reducere din risiko for kolorektal cancer. Og opholder sig fysisk aktive grad kan klippe din tyktarmskræft risiko. Den europæiske Cancer Society anbefaler mindst 30 minutters fysisk aktivitet fem eller flere dage om ugen. Fyrre-fem minutter eller mere er endnu bedre. Hvis du er overvægtig, tabe indtil du er på et sundt niveau, og vedligeholde det.
 • Tal med din læge om aspirin. Regelmæssig aspirin brug kan reducere din risiko for polypper. Men kan aspirin brug øge din risiko for gastrointestinal blødning. Så tjek med din læge, før du starter nogen aspirin regime.
 • Tal med din læge om hormonbehandling (HT). Hvis du er en kvinde efter overgangsalderen, kan hormonbehandling reducere din risiko for kolorektal cancer. Men ikke alle effekter af HT er positive. Tager HT som en kombinationsbehandling - østrogen plus gestagen - kan øge din risiko for brystkræft, demens, hjertesygdomme, slagtilfælde og blodpropper, så det er ikke normalt bruges til at forhindre kolon polypper. Diskuter dine muligheder med din læge. Sammen kan du beslutte, hvad der er bedst for dig.
 • Hvis du er i høj risiko, overveje dine muligheder. Hvis du er i risiko for familiær adenomatøs polypose (FAP) på grund af en familie historie af sygdommen, mener at have genetisk rådgivning. Og hvis du har været diagnosticeret med FAP, begynde at få regelmæssig koloskopi tests i din tidlige teenageår og diskutere dine muligheder med din læge. Din læge kan anbefale at have kirurgi til at fjerne hele din kolon. Læger anbefaler, at folk med risiko for Lynch-syndrom begynde at have regelmæssige colonoscopies omkring 20 år. Hvis du har en genetisk cancer syndrom, sørg for dine familiemedlemmer er testet.