Kolik

Definition

Hvis dit barn græder omkring samme tidspunkt hver dag, og intet du gør synes at tilbyde komfort, kan dit barn have kolik. Kolik defineres ofte som gråd mere end tre timer om dagen, tre dage om ugen i mere end tre uger i et ellers velnærede, sund baby. Hvad er vigtigst for diagnosen er vedholdende gråd i en ellers sund baby for en regelmæssig periode af dagen varede i flere uger.

Kolik kan være belastende for både dig og din baby. Men trøste: Kolik er relativt kortvarig. I løbet af få uger eller måneder, vil kolik slut, og du har overlevet en af ​​de første store udfordringer forældrerollen.

Symptomer

Fussing og gråd er normalt for spædbørn og en kræsen barn ikke nødvendigvis har kolik. I et ellers sundt, velnærede baby, omfatter tegn på kolik:

 • Forudsigelig gråd episoder. En baby, der har kolik ofte skriger omkring samme tid hver dag, som regel i den sene eftermiddag eller aften. Kolik episoder kan vare fra et par minutter til tre timer eller mere på en given dag. Den grædende begynder som regel pludseligt og uden klar årsag. Dit barn kan have afføring eller passerer gas nær slutningen af ​​kolik episode.
 • Intense eller utrøstelig gråd. Kolik gråd er intens og ofte højfrekvent. Dit barns ansigt kan tømme, og han eller hun er yderst vanskeligt - hvis ikke umuligt - at komfort.
 • Posture ændringer. Kruset op ben, knyttede næver og spændte mavemuskler er almindelige i løbet kolik episoder.

Kolik påvirker så mange som 25 procent af babyer. Kolik starter normalt et par uger efter fødslen og ofte forbedres med alderen 3 måneder. Ved alderen 4 til 5 måneder, har de fleste babyer med kolik forbedret.

Hvornår skal se en læge
Søg straks lægehjælp, hvis dit barns gråd kunne være resultatet af et fald eller personskade.

Kolik. Forudsigelig gråd episoder.
Kolik. Forudsigelig gråd episoder.

Kontakt dit barns læge, hvis du er bekymret for dit barns gråd, især hvis du bemærker ændringer i dit barns spise, sove eller adfærd. Du kan hjælpe dit barns læge ved at spore i en dagbog, når din baby græder, og hvor længe. Også optage din babys sove og spise mønstre.

Årsager

Årsagen til kolik er ukendt. Forskere har udforsket en række muligheder, herunder allergi, laktose intolerance, et umodent fordøjelsessystem, moderens angst og forskelle i den måde et barn fødes eller trøstet. Alligevel er det stadig uklart, hvorfor nogle børn har kolik og andre gør ikke.

Risikofaktorer

Spædbørn af mødre, der ryger under graviditeten eller efter leveringen har en større risiko for at udvikle kolik.

Mange andre teorier om, hvad der gør et barn mere modtagelige for kolik er blevet foreslået, men ingen er blevet bevist. Kolik ikke forekommer oftere blandt firstborns eller formel-fodret babyer. En ammende mors kost er ikke sandsynligt, at udløse kolik. Piger og drenge - uanset hvad deres fødsel orden, eller hvordan de er fodret - erfaring kolik i lignende numre.

Komplikationer

Selvom kolik ofte tager en vejafgift på hele familien, synes det ikke at have nogen varige medicinske konsekvenser. Babyer, der har kolik vokse og udvikle sig normalt.

Forberedelse til Deres udnævnelse

Forberedelse til din udnævnelse. Intense eller utrøstelig gråd.
Forberedelse til din udnævnelse. Intense eller utrøstelig gråd.

Når du tager dit barn til hans eller hendes børnelæge eller praktiserende læge, er det en god ide at være godt forberedt til din udnævnelse. Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at få klar til din udnævnelse, og hvad de kan forvente fra din læge.

Hvad du kan gøre

 • Spor dit barns gråd episoder, herunder hvornår og hvor ofte de forekommer, hvor længe de sidste, og eventuelle bemærkninger, du har foretaget om dit barns adfærd, før, under og efter episoderne.
 • Skriv ned, hvordan du har prøvet at dulme din baby og resultaterne.
 • Skriv ned spørgsmål at spørge din læge.
 • Optag dit barns kost og fodring tidsplan, samt vægtøgning eller tab.

Forberedelse af en liste af spørgsmål vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid sammen. Liste dine spørgsmål fra vigtigst for mindst vigtigt i tilfælde tiden løber ud. For kolik, omfatter nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge:

 • Har mit barn har kolik, eller er der en anden årsag til de grædende episoder?
 • Hvilke effekter kan kolik har på min babys vækst og udvikling?
 • Hvad er den bedste fremgangsmåde?
 • Er der nogen brochurer eller andet trykt materiale, som jeg kan tage med mig hjem? Hvilke hjemmesider vil du anbefale at besøge?
 • Hvad skal min familie og jeg gøre for at klare den gråd?

Ud over de spørgsmål, du har forberedt at spørge din læge, tøv ikke med at stille spørgsmål under din udnævnelse.

Hvad kan du forvente fra din læge
Dit barns læge vil sandsynligvis spørge en række spørgsmål, såsom:

 • Hvilke andre adfærd måske din baby skærm under en grædende episode?
 • Hvornår gråd opstår normalt?
 • Hvor lang tid grædende episoder tendens til at vare?
 • Hvad dit barns råb lyd lide?
 • Hvilke ting gør du for at prøve at berolige din baby?
 • Har dit barn har problemer med at spise?
 • Hvad mener du fodrer din baby, og hvor ofte har du fodrer ham eller hende?
 • Hvor ofte og hvor meget betyder din baby spytte op?
 • Har dit barn nogensinde synes at have problemer med at trække vejret under disse episoder?
 • Hvordan kan du klare når din baby græder?
 • Hvordan har dit barns gråd påvirket din familie?
 • Hvad tror du kan være årsag din babys gråd?

Test og diagnose

Deres barns læge vil gøre en fysisk eksamen for at identificere eventuelle mulige årsager til dit barns angst, såsom en tarmobstruktion. Hvis dit barn er ellers sundt, kan han eller hun blive diagnosticeret med kolik.

Laboratorietests, X-stråler og andre diagnostiske tests normalt ikke nødvendig, men i uklare tilfælde de bidrager til at udelukke andre diagnoser.

Behandlinger og medicin

Kolik forbedrer sine egne, ofte med alderen 3 måneder. I mellemtiden er der kun få behandlingsmuligheder. Gas-relief medicin, såsom simethicone (Gas-X Infant Drops, Spædbørn 'Mylicon Gas Relief, andre), ikke har vist sig meget nyttigt.

Nogle undersøgelser tyder på, at behandling med probiotika - stoffer, der hjælper med at bevare den naturlige balance i "gode" bakterier i fordøjelseskanalen - kan lindre kolik. Mere forskning er imidlertid behov for at bestemme virkningerne af probiotika på kolik.

Tal med dit barns læge, før de giver dit barn noget medicin til at behandle kolik.

Livsstil og hjem retsmidler

Dit barns læge kan ikke være i stand til at fastsætte kolik eller gøre det gå væk før, men der er mange måder, du kan prøve at berolige din baby. Overvej disse forslag:

 • Feed din baby. Hvis du tror, ​​dit barn kan være sulten, så prøv en fodring. Hold din baby så oprejst som muligt, og bøvse din baby ofte. Sommetider hyppigere - men mindre - fodringer er nyttige. Hvis du ammer, kan det hjælpe at tømme det ene bryst helt, før du skifter sider. Dette vil give din baby mere hindmilk, som er rigere og potentielt mere tilfredsstillende end formælken, som er til stede ved begyndelsen af ​​en fodring.
 • Tilbyd en sut. For mange babyer, sutter er en beroligende aktivitet. Selv hvis du ammer, det er OK at tilbyde en sut til at hjælpe dit barn ro.
 • Hold din baby. Cuddling hjælper nogle babyer. Andre rolig, når de er holdt tæt og svøbt i et let tæppe. For at give dine arme en pause, så prøv en baby slynge, rygsæk eller anden type baby carrier. Må ikke bekymre dig om at ødelægge dit barn ved at holde ham eller hende for meget.
 • Hold din baby i bevægelse. Vip forsigtigt din baby i dine arme eller et spædbarn swing. Lay din baby mave ned på dine knæ og derefter svaje knæene langsomt. Tag en tur med din baby, eller spænde dit barn i autostol til et drev. Brug en vibrerende spædbarn sæde eller vibrerende krybbe.
 • Syng for din baby. En blød melodi kan dulme din baby. Og selvom vuggeviser ikke stoppe din baby fra gråd, kan de holde dig rolig og hjælpe fordrive tiden, mens du venter på din baby til at slå sig ned. Indspillet musik kan hjælpe, også.
 • Skru op for baggrundsstøj. Nogle babyer græder mindre, når de hører konstant baggrundsstøj. Når du holder eller rokkende din baby, kan du prøve at lave en kontinuerlig "shssss" lyd. Tænd et køkken eller badeværelse udstødningsgas fan, eller afspille et bånd eller cd med lyde i omgivelserne, såsom havets bølger, et vandfald eller blid regn. Undertiden kryds af et ur eller metronom gør det trick.
 • Brug blide varme eller berøring. Giv dit barn et varmt bad. Softly massere din baby, især omkring maven.
 • Giv dit barn nogle private tid. Hvis intet andet synes at virke, måske en kort timeout hjælpe. Sæt dit barn i hans eller hendes krybbe til fem til 10 minutter.
 • Bland det op. Eksperiment at opdage, hvad der virker bedst for din baby, selvom den skifter fra dag til dag.
 • Overvej kostændringer Hvis du amme, se om at fjerne visse fødevarer fra din egen kost -. Såsom mejeriprodukter, citrusfrugter, krydret fødevarer eller drikkevarer, der indeholder koffein - har nogen effekt på dit barns gråd. Hvis du bruger en flaske, kan en ny type flaske eller brystvorte hjælpe.
 • Lad en anden tage over for en tid. Det er stressende at lytte til din baby græde i lange perioder, så giv dig selv en pause. Arranger forud for tidspunktet for en person, du kan ringe til for at hjælpe med baby, så du kan få et par øjeblikke af lindring.

Alternativ medicin

Nogle forældre rapporterer beroligende deres grædende børn med alternative løsninger. De retsmidler omfatter:

 • Urteteer
 • Naturlægemidler, såsom fennikel olie
 • Glukose
 • Massage terapi

Alternative behandlingsformer for kolik ikke har vist sig at være konsekvent hjælpsomme, dog, og nogle kan endda være farligt. Tal med dit barns læge, før du prøver eventuelle alternative behandlingsformer for kolik.

Håndtering og støtte

Omsorg for et spædbarn, der har kolik kan være udmattende og stressende, selv for erfarne forældre. Husk at tage vare på dig selv, også. Disse forslag kan hjælpe:

 • Tag en pause. Når du har gjort, hvad du kan, så spørg din ægtefælle eller partner eller en anden elskede at tage over for en stund. Udnyt babysitning tilbud fra venner eller naboer. Selv en time på egen hånd kan hjælpe opdatere dig.
 • Udtrykke dine følelser. Det er normalt for forældre i denne situation til at føle sig hjælpeløse, deprimeret eller vred. Betro din ægtefælle, partner eller anden god lytter.
 • Prøv at forblive positiv. Ikke måle din succes som forælder ved, hvor meget din baby græder. Kolik er ikke et resultat af dårlig opdragelse.
 • Træffe sunde valg af livsstil. Spis sunde fødevarer. Få tid til motion, såsom en rask daglig gåtur. Hvis du kan, sove, når barnet sover - selv i løbet af dagen. Undgå alkohol og andre rusmidler.
 • Husk, at det er midlertidigt. Kolik episoder ofte forbedre efter alder 3 måneder.

Det er også vigtigt at erkende dine grænser. Hvis dit barns gråd der volder dig til at miste kontrollen, sætte barnet på et sikkert sted - såsom en krybbe - og gå til et andet rum til at indsamle selv. Hvis det er nødvendigt, skal du kontakte din læge, en lokal krisehjælp service eller en mental sundhed help line for yderligere support. Disse forslag gælder ikke kun for forældrene, men også alle andre personer, der bekymrer sig for dit barn.